Kατασκευη LFA Elector class A 50w

minoas

New member
17 April 2007
26
Τα υλικά τα είχα πάρει πριν 10 και βαλε χρόνια με παρακίνησε φίλος μου για να τον βάλω μπροστά μιας και τον έχει αρκετά χρόνια για κυριο τελικό ..

Έκανα κάποιες αλλαγές στο σχέδιο όπως mat02/03 αντί BC550/560 και 2SC3424 / 2SA1361 Original Toshiba αντί BF469/470.

Vishay Dale & TakmanREX25 carbonfilm

Ultrafast Diode, 4x68000mf πυκνωτές ,2χ 500va μετασχηματιστές με κινέζικο delay soft start και βαριά κατασκευή αλουμίνιου για την απαγωγή θερμότητας ( και πιστέψτε με είναι πάρα πολυ )

Είναι σε φάση στρωσίματος, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρκετά καλές (τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα ) παρόλο που είναι μικρός σε ισχύ έχει αρκετά ρεύματα για να οδηγήσει τα ηχεία μου αρκετό δύσκολο φορτίο 3-4Ω (analysis epsilon).P3013893.jpgP3013894.jpgP3013895.jpgP3013896.jpgP3013899.jpgP3013900.JPG

Last edited:
Πως διά@λ@ τρύπησες τη πλάτη για να περάσεις το IEC?:worshippy:
Συγχαρητήρια για το κουράγιο σου για την όλη προσπάθεια!!

Ξέρεις τι ρεύμα δίνει ο ενισχυτής και σε τι φορτίο; Βλέπω ογκώδεις VA Μ/Σ αν και δεν ξέρω εάν μπορεί ο ενισχυτής να οδηγήσει σε τόσο χαμηλά φορτία, τον έχεις μετρήσει για να δεις;

Επιπρόσθετα, όντως έχεις χρησιμοποιήσει πολύ βαρέου τύπου για πλάτη αλουμίνιο...χαρά στο κουράγιο σου!

Δεν βλέπω όμως στο φις, γείωση προς το σασί ή με δυσκολεύει η φώτο να το διακρίνω;
Επίσης τα rca τα μόνωσες επαρκώς ως προς το σασί;
Τέλος γιατί έβαλες super fast διόδους; Αν και αρκετοί στο diy το χρησιμοποιούν, πολλοί γνώστες του χώρου (pass, Tim De Paravicini), το θεωρούν τουλάχιστον περιττό για ενισχυτές.

Τα συγχαρητήρια και από μένα για την κατασκευή σου.

ωραια κατασκευή, η μονη ένσταση που εχω είναι οτι οι ψήκτρες θα έπρεπε να έχουν κάθετα τα πτερύγια ψύξης, παρακολουθησε το θέμα θερμοκρασίας

Re: Απάντηση: Kατασκευη LFA Elector class A 50w

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΥΠΗΣ
τα αλουμίνια τα έφτιαξε φίλος τορναδόρος μια και έχει τα κατάλληλα εργαλεία.¨

lemon ¨ Όχι δεν το έχω μετρήσει αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι τα οδηγάει μια χαρά θα ήθελα κάτι παραπάνω αλλά τι να κάνω, αν και στις περισσότερες φορές τα ποσοστά δεν ξεπερνούν το 60/70 % ,
Σχετικά με τις γειώσεις
στο μόνο σημείο γειώσεις είναι στο rca με το σασί (το επισημαίνει στο σχέδιο)

kokar ¨
το ξέρω για αυτό έβαλα χοντρά αλουμίνια παρόλο αυτά ζεσταίνεται αρκετά σκέφτομαι να αλλάξω το καπάκι με τρύπες για περισσότερο εξαερισμό

Last edited:
Re: Απάντηση: Kατασκευη LFA Elector class A 50w

....

kokar ¨
το ξέρω για αυτό έβαλα χοντρά αλουμίνια παρόλο αυτά ζεσταίνεται αρκετά σκέφτομαι να αλλάξω το καπάκι με τρύπες για περισσότερο εξαερισμό

δεν είμαι και τοσο σίγουρος οτι οι τρύπες στο καπάκι θα βοηθήσουν την κατάσταση.