Κατασκευη οθονης προβολεα

Blackjim

New member
13 June 2007
93
Γεια σας.

Επειδη τις τελευταιες μερες ψαχνομαι για οθονη για τον προβολεα μου , και βλεπω κατι εξωφρενικες τιμες , σκεφτομαι να φτιαξω μονος μου την οθονη.

Οπως ειδα κιολας , δεν ειναι τοσο δυσκολο.
http://www.youtube.com/watch?v=bHFis3j6O0w

Απλα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις που θα βρω το ειδικο υφασμα, στην ελλαδα , η σε ευρωπαικο eshop .

Δε ξερω αν γινεται να παρω απλο ασπρο υφασμα ( και μαυρο απο πισω αν χρειαζεται ) και να το βαψω με καποιο ειδικο χρωμα , οπως αυτο που δινουν για τοιχους.

Αν εχει κανει καποιος κατι παρομοιο , ας βοηθησει λιγο.

( για τα σανιδια και την κορνιζα τα πραγματα ειναι πολυ πιο ευκολα. το υφασμα ειναι που με προβληματιζει )

ευχαριστω.

Μπορείς να παραγγείλεις το ύφασμα στις διαστάσεις που θες και όπως το θες (να έχει μαύρη επίστρωση στο πίσω μέρος, border εμπρός κλπ).

Συνήθως οι γνωστές μεγάλες μάρκες οθονών δίνουν αυτή τη δυνατότητα, όπως για παράδειγμα η Da-Lite.

Σημαντικό να επιλέξεις ποιο είδος υφάσματος θέλεις, γιατί έχουν αρκετά μοντέλα για όλες τις περιπτώσεις (με διαφορετικά gain κλπ).

Μπορείς να παραγγείλεις το ύφασμα στις διαστάσεις που θες και όπως το θες (να έχει μαύρη επίστρωση στο πίσω μέρος, border εμπρός κλπ).

Συνήθως οι γνωστές μεγάλες μάρκες οθονών δίνουν αυτή τη δυνατότητα, όπως για παράδειγμα η Da-Lite.

Σημαντικό να επιλέξεις ποιο είδος υφάσματος θέλεις, γιατί έχουν αρκετά μοντέλα για όλες τις περιπτώσεις (με διαφορετικά gain κλπ).
Το θελω για το σπιτι μου.
Θα ανεβασω 3-4 φωτογραφιες απο τον χωρο και θα μου πειτε τι να ψαξω.

Φιλε μου επειδη η εποχες ειναι δυσκολες και εγω ειμαι στην αγορα του πανιου για τον δικο μου προβολεα.Αυτο ομως που με ανησυχησε ειναι οτι φενεται απο πισω το κεντρικο ξυλο,Αραγε αν βαλεις διπλη επιστροση απο 2 λευκα πανια τοτε πιστευεις οτι θα εξαφανιστει η διαφανια ? ή θα ειναι ακομα καλητερα.