Κατασκευη παγκου για το Dewalt DW745 και αλλα εργαλεια.

Εγώ περίμενα νά βγεί ο Παναγιώτης (Panava) μέ τό σημαιάκι είστε off-topic κύριοι,καί να βάλει μιά τάξη :grandpa:
Εφόσον δέν βγήκε (μιάς πού τού χαλάμε τό νήμα καί προσωπικά συγγνώμη) άς πάρω τό θάρος να πώ καί εγώ σχετικά μέ τά manual,μιάς πού αργά η γρήγορα θά πάνε στό καφενείο.
Προσωπικά όταν έχω μιά αγορά εργαλείου στά σκαριά,διαβάζω από πρίν τό manual εξονυχιστικά καί μετά αγοράζω τό προιόν,ούτως ώστε όταν ανοίγω τό κουτί τό ξέρω απέξω καί ανακατωτά σέ κάθε λεπτομέρεια του,καί έτσι δέν χασομεράω καθόλου νά τό μάθω,μπαίνει κατευθείαν στήν ενεργό υπηρεσία η δράση. :smash:

Απάντηση: Re: Κατασκευη παγκου για το Dewalt DW745 και αλλα εργαλεια.

Εγώ περίμενα νά βγεί ο Παναγιώτης (Panava) μέ τό σημαιάκι είστε off-topic κύριοι,καί να βάλει μιά τάξη :grandpa:
Εφόσον δέν βγήκε (μιάς πού τού χαλάμε τό νήμα καί προσωπικά συγγνώμη) άς πάρω τό θάρος να πώ καί εγώ σχετικά μέ τά manual,μιάς πού αργά η γρήγορα θά πάνε στό καφενείο.
Προσωπικά όταν έχω μιά αγορά εργαλείου στά σκαριά,διαβάζω από πρίν τό manual εξονυχιστικά καί μετά αγοράζω τό προιόν,ούτως ώστε όταν ανοίγω τό κουτί τό ξέρω απέξω καί ανακατωτά σέ κάθε λεπτομέρεια του,καί έτσι δέν χασομεράω καθόλου νά τό μάθω,μπαίνει κατευθείαν στήν ενεργό υπηρεσία η δράση. :smash:

Δημήτρη αν και :offtopic:,χαχαχα πολύ σωστή κίνηση την οποία εφαρμόζω και εγώ σε κάποια σοβαρά εργαλεία η μη που αγοράζω.:SFGSFGSF:

Σιγά σιγά φτιάχνω το sled (έλκηθρο) για το παγκοπρίονο.

Φτιάχτηκαν πρώτα οι ράγες-οδηγοί
s_IMG_20170105_123326.jpg

αφού βιδώθηκαν στη βάση ανέβασα τον δίσκο για να γίνει η σχισμή.

s_IMG_20170105_142645.jpg

έγινε γώνιασμα της πλάτης και βιδώθηκε

s_IMG_20170105_145658.jpg

ή κάτω πλευρά του sled

s_IMG_20170106_123156.jpg

όπως είναι μέχρι τώρα

s_IMG_20170106_123138.jpg

και ο φυσικός τερματισμός του. Όταν φτάνει εδώ το ξύλο έχει κοπεί.

s_IMG_20170106_123236.jpg

έπεται συνέχεια... (άλλη μέρα)

Very good Παναγιώτης πρώτα το κόλλησες και μετά το βιδώσεις πλάκες τη βάση

Ευχαριστώ Νεκ. Όχι το βίδωσα επιτόπου. Τράβηγμα γραμμών με την γωνία και στοπ στο βάθος τρυπανιου-φρέζας, εννοείται.

Παναγιώτη, με το sled θα βρειλς την υγειά σου... Φοβερά χρήσιμο.

Δεν πολυ κατάλαβα την τελευταία φωτογραφία και τη λεζάντα της όμως, εκεί πιυ λες οτι είναι ο φυσικός τερματισμός κι οτι το ξύλο έχει κοπεί. Τι χάνω;

Παναγιώτη, με το sled θα βρειλς την υγειά σου... Φοβερά χρήσιμο.

Δεν πολυ κατάλαβα την τελευταία φωτογραφία και τη λεζάντα της όμως, εκεί πιυ λες οτι είναι ο φυσικός τερματισμός κι οτι το ξύλο έχει κοπεί. Τι χάνω;

Όπως βλέπεις τα αυλάκια στο ξύλο δεν πανε μέχρι τέρμα. Όταν οι οδηγοί του sled φτάνουν εκεί δεν προχωράει άλλο το sled αλλά και ο δίσκος έχει φτάσει τερμα. Μένει να βάλω προστασία στο τερματισμο.

Ευχαριστώ Βασίλη

Όπως βλέπεις τα αυλάκια στο ξύλο δεν πανε μέχρι τέρμα. Όταν οι οδηγοί του sled φτάνουν εκεί δεν προχωράει άλλο το sled αλλά και ο δίσκος έχει φτάσει τερμα. Μένει να βάλω προστασία στο τερματισμο.

Ευχαριστώ Βασίλη

Εντάξει, τώρα το κατάλαβα... Νόμιζα οτι αυτή ήταν η μπροστινή πλευρά αλλά είναι η πίσω...
Τι χρειάζεται η πίσω τραβέρσα; Μόνο για δέσιμο του πλατώ;

Ωραίος Παναγιώτη !!!! :worshippy::worshippy:
Όταν βλέπω τέτοιες κατασκευές (βοηθημάτων) το ευχαριστιέμαι περισσότερο από κατασκευές τύπου ρεσώ.
Ααα και κάτι άλλο:
Το δικό μου sled είναι πιο όμορφο :flipout::flipout::flipout:

Και για το ίσιωμα του κάτω κόντρα πλακέ.

Το φαντάστηκα... Για να δέσει το κάτω.
Είδα οτι όλοι έτσι τα φτιάχνουν, είναι λίγο περιοριστικό όμως...

Και για να συμπληρώσω κάτι στην κατασκευή για όποιον το επιχειρήσει:
Τοποθετείς ξυλόκολλα ανάμεσα στα δύο τεμάχια...συνεχίζεις με τις μετρήσεις όπως δείχνει στην τρίτη φωτογραφία... τραβάς το sled λίγο να βγει έξω από τον πάγκο τόσο όσο χρειάζεται για να μαγκώσεις τον φράχτη που έχεις αλφαδιάσει με 3-4 σφιγκτήρες ...ξανά τσεκάρεις τις αλφαδιές μετά το σφίξιμο... γυρίζεις ανάποδα το sled με τους σφιγκτήρες ...και βιδώνεις. Έτσι δεν χάνεις το ζύγισμα.

Και για να συμπληρώσω κάτι στην κατασκευή για όποιον το επιχειρήσει:
Τοποθετείς ξυλόκολλα ανάμεσα στα δύο τεμάχια...συνεχίζεις με τις μετρήσεις όπως δείχνει στην τρίτη φωτογραφία... τραβάς το sled λίγο να βγει έξω από τον πάγκο τόσο όσο χρειάζεται για να μαγκώσεις τον φράχτη που έχεις αλφαδιάσει με 3-4 σφιγκτήρες ...ξανά τσεκάρεις τις αλφαδιές μετά το σφίξιμο... γυρίζεις ανάποδα το sled με τους σφιγκτήρες ...και βιδώνεις. Έτσι δεν χάνεις το ζύγισμα.

Η κάνεις μία μισοχαρακτή εκεί ακριβώς που θες και το ξύλο κάθεται μέσα μόνο του! ;)

Η κάνεις μία μισοχαρακτή εκεί ακριβώς που θες και το ξύλο κάθεται μέσα μόνο του! ;)

χαχαχα ...μισοχαραχτή !!!! μεγάλε ...στον ύπνο σου τις βλέπεις !!! :flipout::flipout:
Κανονικά το πάχος της κάτω επιφάνειας πρέπει να είναι μικρό για να μην χάνεις ύψος κοπής ...στο δικό μου sled είναι 6mm... οπότε δεν χωράει μισοχαραχτή.

Το φαντάστηκα... Για να δέσει το κάτω.
Είδα οτι όλοι έτσι τα φτιάχνουν, είναι λίγο περιοριστικό όμως...

Σε τι Μπάμπη;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωραίος Παναγιώτη !!!! :worshippy::worshippy:
Όταν βλέπω τέτοιες κατασκευές (βοηθημάτων) το ευχαριστιέμαι περισσότερο από κατασκευές τύπου ρεσώ.
Ααα και κάτι άλλο:
Το δικό μου sled είναι πιο όμορφο :flipout::flipout::flipout:

Ευχαριστώ Νικόλα, όσο για το κάτι άλλο… δεν με ενδιαφέρει η ομορφιά αλλά η λειτουργικότητα. -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

χαχαχα ...μισοχαραχτή !!!! μεγάλε ...στον ύπνο σου τις βλέπεις !!! :flipout::flipout:
Κανονικά το πάχος της κάτω επιφάνειας πρέπει να είναι μικρό για να μην χάνεις ύψος κοπής ...στο δικό μου sled είναι 6mm... οπότε δεν χωράει μισοχαραχτή.

Ακριβώς έτσι.

Σε τι Μπάμπη;

Δεν είναι κάτι σοβαρό, είναι μια περίπτωση που μπορεί να σου τύχει σπάνια αλλά επειδή μου έτυχε προχθές να θέλω να κόψω κάτι που ένα τμήμα του ξεπέρναγε τους 60 πόντους*, επειδή έχω τώρα ένα πρόχειρο μονό sled, ελεύθερο από μπροστά, μπόρεσα και το έκοψα.
Κι επειδή, όπως έχουνε συζητήσει, θέλω να φτιάξω ένα καλό και πιο μεγάλο, σκέφτομαι οτι στο μήκος θα έχω περιορισμό.
Δες πως είναι το δικό μου το πρόχειρο τώρα.

*Δεν εννοώ πάνω από 60 πόντους στο σημείο που κόβω, εκεί ούτως ή άλλως δεν γίνεται. Φαντάσου ένα ενιαίο κομμάτι σε σχήμα τριγώνου με τη φαρδιά πλευρά δεξιά και τη στενή, που ήθελα να κόψω, αριστερά στην πλευρά του τροχού.
Είπαμε όμως, είναι σπάνια περίπτωση αυτή.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    217.4 KB · Views: 153
Δεν είναι κάτι σοβαρό, είναι μια περίπτωση που μπορεί να σου τύχει σπάνια αλλά επειδή μου έτυχε προχθές να θέλω να κόψω κάτι που ένα τμήμα του ξεπέρναγε τους 60 πόντους*, επειδή έχω τώρα ένα πρόχειρο μονό sled, ελεύθερο από μπροστά, μπόρεσα και το έκοψα.
Κι επειδή, όπως έχουνε συζητήσει, θέλω να φτιάξω ένα καλό και πιο μεγάλο, σκέφτομαι οτι στο μήκος θα έχω περιορισμό.
Δες πως είναι το δικό μου το πρόχειρο τώρα.

*Δεν εννοώ πάνω από 60 πόντους στο σημείο που κόβω, εκεί ούτως ή άλλως δεν γίνεται. Φαντάσου ένα ενιαίο κομμάτι σε σχήμα τριγώνου με τη φαρδιά πλευρά δεξιά και τη στενή, που ήθελα να κόψω, αριστερά στην πλευρά του τροχού.
Είπαμε όμως, είναι σπάνια περίπτωση αυτή.

Μπάμπη απλά δεν θα βάλω το sled, θα το κόψω κατευθείαν.

Μπάμπη απλά δεν θα βάλω το sled, θα το κόψω κατευθείαν.

Ναί, αναγκστικά...
Το sled όμως σου δίνει σιγουριά. Αν η άλλη πλευρά δεν είναι ίσια για να σε οδηγήσει ο φράχτης έχεις θεματάκι.
Το ψηρίζουμε πολύ όμως, μιλάμε για την υποπερίπτωση της περίπτωσης. Στο 98% των κοπών σου είσαι ΟΚ.