Kατασκευή passive mixer.

pmc-cx

New member
11 November 2011
35
Καλημέρα ενδιαφέρομαι να κατασκευάσω έναν παθητικό μικτή που θα έχει 3 κανάλια,σε αυτόν θα συνδεθούν phono stage και cd players.
Έχω βρει σχέδια στο internet,αλλα έχω μπερδευτεί με το τι ποτενσιόμετρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσω,και τι αντιστάσεις.Μπορείτε να με βοηθήσετε στην επιλογή τον υλικών?

Το πιο πρακτικό για αυτό τον σκοπό είναι να βάλεις συρόμενα ποτενσιόμετρα, αλλά έχει μια δυσκολία στο κόψιμο του κουτιού. Για βάλε ένα σχέδιο που έχεις βρει να έχουμε σαν βάση.

Για αρχή βάλε 100κΩ στέρεο ποτενσιόμετρα λογαριθμικά και μετά 47κΩ αντιστάσεις όπως και στο σχήμα που έβαλες. Δες το αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα και πάλι εδώ είμαστε..

Αυτό είναι ένα κλασικό σχέδιο μίκτη, textbook που λέμε. Στην πράξη θα σου κόψει αρκετό σήμα, ίσως υπερβολικά πολύ. Φυσικά ως παθητικό με 100K θα σου χαλάσει αρκετά και τα δυναμικά.

Αν θέλεις απλά να πειραματιστείς και να μάθεις 2 πράγματα, καλό είναι. Αν θέλεις όντως να φτιάξεις μίκτη, χρειάζεσαι ενεργά στάδια και "κανονικό" σχέδιο.

Ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον.
Έχω ένα kit προενίσχυσης λαμπάτο τι θα λέγατε να το έβαζα στο out του μικτή.To kit exei 250k volume control.
image004.jpg

Στέλιο λέω να το αφήσω το pot του προ για να το έχω σαν master.Τι λες?

Αν φτιάξεις 2 κανάλια παθητικό θα έχεις γύρω στα -6db έξοδο και στα 3 κανάλια στα -9 με 10db. Οπότε καλά κάνεις και βάζεις προενισχυτή μετά το μίκτη, μόνο μην βάλεις μακρύ rca καλώδιο μεταξύ τους. Αλλο ένα σχέδιο Simple line mixer Υπάρχει και έτοιμη υλοποίηση με προενισχυτή για ακουστικά http://www.rotarymixer.net/
Για υλικά θα έβαζα 50κ Alps Blue ή TKD και ανιστάσεις 47κ Allen Bradley Carbon

Λέω να πάω σε alps,το pot στον προ να το βάλω που ειναι 250κ η όχι?Βασικά θα το θέλω για master.

Last edited:
Ο προενισχυτης είναι kit και το pot που έχει ο κατασκευαστής είναι 250k,να το αφήσω η να αγοράσω με άλλη αντίσταση.

ψάχνω για source switch με τρεις επιλογές , θέλω να το συνδέσω στον ενισχυτή ακουστικών, το 4 poles τι σημάνει ?

Απάντηση: Re: Kατασκευή passive mixer.

ψάχνω για source switch με τρεις επιλογές , θέλω να το συνδέσω στον ενισχυτή ακουστικών, το 4 poles τι σημάνει ?

http://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...RS0&_nkw=Switch+4+Poles+3+Positions+&_sacat=0
Υπάρχουν και στην τοπική αγορά αν είσαι σε μεγάλη πόλη.
το 4 poles είναι 4 ομάδες στον διακόπτη ανεξάρτητες μεταξύ τους. Δηλαδή μπορείς να επιλέγεις σε κάθε θέση από τις τρείς του διακόπτη τέσσερις ανεξάρτητες επαφές

Last edited: