Κατασκευή παθητικού crossover?

michael_1985

New member
15 September 2010
19
Καλησπέρα σας, μπορεί κάποιος από εσάς να μου δώσει τα φώτα του για το πως θα κατασκευάσω παθητικό crossover. Και ένα έχετε κάνα link να μου δώσετε για να δω τι θα χρειαστώ και να υπολογίσω κάποιες συχνότητες που θέλω να γίνουν αποκοπή. Πχ αποκοπή των mid από 200hz έως 4000hz. Λέω εγώ τώρα ένα παράδειγμα. Με τα tweeters τι γίνεται, μόνο με πυκνωτή η αποκοπή. Θέλω να είναι 3δρομο. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Καλησπέρα σας, μπορεί κάποιος από εσάς να μου δώσει τα φώτα του για το πως θα κατασκευάσω παθητικό crossover. Και ένα έχετε κάνα link να μου δώσετε για να δω τι θα χρειαστώ και να υπολογίσω κάποιες συχνότητες που θέλω να γίνουν αποκοπή. Πχ αποκοπή των mid από 200hz έως 4000hz. Λέω εγώ τώρα ένα παράδειγμα. Με τα tweeters τι γίνεται, μόνο με πυκνωτή η αποκοπή. Θέλω να είναι 3δρομο. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

αν κάνεις ενα search θα δείς ότι εχουμε αποθαρρύνει πολλούς αρχάριους από την κατασκευή τρίδρομου. Το τρίδρομο είναι για advanced επίπεδο σχεδιασμού, πιό ακριβό, και ειναι πολύ δυσκολο να σου βγει σωστό. Εκεί που φέρνεις σωστά το πάνω cross point, σου χαλάει το κάτω. Θελει πολλή δουλειά κι εμπειρία. Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με ενα οικονομικό δίδρομο, να "τριφτείς" με το άθλημα το οποίο κρύβει πολλές παγίδες που σε καμιά περίπτωση δεν προβλέπουν τα online calculators, και αργότερα να πας σε κάτι τόσο αισιόδοξο. Θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς, θα πάρεις καλύτερο ήχο από ένα επιτυχημένο ή κι ημιεπιτυχημένο δίδρομο, από οτι με ένα "πρόχειρο" τρίδρομο.