Κατασκευη πολυπριζου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κατασκευη πολυπριζου

.. τι αλλο να βαλεις? Απο μεταλλα το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι αλουμινιο του οποιου η ανοδιωμενη επιφανεια δεν αγει το ηλ. ρευμα, αλλα αφ ενος ειναι λιγο ρισκο (η ανοδιωση)και αφ ετερου ειναι πολυ δυσκολο ν ανοιξεις τοσο μεγαλες τρυπες.

Αυτο που λες (βιομηχανικο υλικο), ειναι πολυ ενδιαφερον. Θα τα πουμε με ΠΜ ...

Εχει σημασια αν αγει η οχι το ρευμα ? Για βαση την θελουμε. Συμμετεχει καπου ?

Το θεμα κατασκευης δεν μου ειναι δυσκολο . Μπορω να το φτιαξω. Επισης θεματα ασφαλειας δεν νομιζω να υπαρχουν αν γινει σωστα η δουλεια ;).

Για τα λοιπα, αναμενω ;)!

Απάντηση: Re: Κατασκευη πολυπριζου

Απο μαγαζια με ηλεκτρολογικο υλικο. Δε θυμαμαι ποιο συγκεκριμενα...

Ασε τα πολυπριζα εσυ. Σε σενα θα τα ξηλωσω ολα. (μεχρι πινακα :worshippy:)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κατασκευη πολυπριζου

Εχει σημασια αν αγει η οχι το ρευμα ? Για βαση την θελουμε. Συμμετεχει καπου ?

Το θεμα κατασκευης δεν μου ειναι δυσκολο . Μπορω να το φτιαξω. Επισης θεματα ασφαλειας δεν νομιζω να υπαρχουν αν γινει σωστα η δουλεια ;).

Για τα λοιπα, αναμενω ;)!

... οχι, και γω για ασφαλεια μιλαω. Σ τετοια κατασκευη ( θα ειναι μονιμα στο πατωμα- μπορει να πεσουν νερα - ισως υπαρχουν παιδια στο σπιτι κλπ), η ασφαλεια νομιζω οτι ειναι βασικη προυποθεση...

so
να τι ειχα κανει πριν αρκετα χρονια
κουτι απο πρωην συσκευη του οδυσεα - ενα απλο ξυλινο κουτι
μπριζακια furutech τα πληρωσα αλλα μονο μια φορα
καλωδιωση ultralink
πανω επιφανια μαυρο πλεξιγκλας ολα κολλητα μεσα δεν εχω ασχοληθει μαζι του εδω και 4,5 χρονια
αν θελετε φωτο ανεβαζω

δεν ειναι πολυ διαφωτιστικες αλλα κατι ειναι

Attachments

• IMG_0922.JPG
    IMG_0922.JPG
    84.5 KB · Views: 200
  • IMG_0923.JPG
    IMG_0923.JPG
    82.8 KB · Views: 197
Εγώ έχω δύο κομμάτια από αυτό:

http://www.thomann.de/gr/aster_steckdosenleiste_2.htm

Είναι άριστης ποιότητας, με μεταλλικό (αλουμίνιο με καφέ ανοδίωση) περίβλημα και άριστες πρίζες. Εσωτερικά η συνδεσμολογία γίνεται με μπάρες οι οποίες μπορούν να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν με καλώδια. Εγώ (ο ψυχαναγκαστικός) έβαλα καλώδια παράλληλα στις μπάρες για να ενισχύσω την διατομή. Οι συνδέσεις γίνονται με βίδες εσωτερικά πάνω στις πρίζες.

Το ίδιο πολύπριζο σε hi end σαιτ:

http://www.hifisound.de/oxid/oxid.p...59.38022294///anid/7d34399662661e952.57778796

Η μόνη διαφορά που βλέπω είναι στο χρώμα και στο ότι αυτό έρχεται με καλώδιο ενώ το πρώτο όχι. Κατά τα άλλα είναι ίδιο με αυτό που κρατάω τώρα στο χέρι μου.

Έχει κανείς καμιά πρόταση για varistor? Τα είχαμε πει παλαιότερα κάπου αλλά δεν το βρίσκω τώρα....

Το φτιάχνεις που το φτιάχνεις..

Εγώ τουλάχιστον δεν έχω ακούσει να χαλάνε τον ήχο τα Varistor.

Και μια δικλείδα ασφαλείας παραπάνω σίγουρα δεν βλάπτει, ειδικά τη στιγμή που το κόστος του είναι αμελητέο.

Τα βαριστορ αποσο ξερω δεν ειναι δικλείδα προστασιας. Τα "περιεργα αρκ" στελνουν στη γη και ψιλογλυτωνεις τις επαφες των διακοπτων σου !

Απάντηση: Re: Κατασκευη πολυπριζου

Από όσο ξέρω εγώ, τα varistor χρησιμεύουν για προστασία από υπερτάσεις. Ουσιαστικά, αν ανέβει πολύ η τάση, βραχυκυκλώνουν με αποτέλεσμα να πέσει η ασφάλεια και να γλυτώσουμε τα χειρότερα.

Ετσι ακριβώς.

Παντως τα τελευταια χρονια τα χρησιμοποιω συνεχως σε τροφοδοσιες βαλβιδων 24vdc με μονο σκοπο να προστατευω τις επαφες των μικρορελε μου.
Βραχυκυκλωμα δεν ειχα ποτε.
Το αρκ που κανει η επαφη σε εναρξη υπο φορτιο μου πεταει στη γη και τελος!
Στο ac δεν το εχω δουλεψει.

Ενδεχομένως το άνοιξε-κλείσε των επαφών να δημιουργεί κάποιες επαγωγικές υπερτάσεις, (κάτι σαν το σύστημα πλατίνες-πολ/σιαστής στο αυτοκίνητο). αυτές τις υπερτάσεις απορροφούν ή γειώνουν τα βαρίστορ.

Και στο εναλλασσόμενο αυτό κάνουν. Αλλά σε τι τιμή ονομαστικής τάσης τα διαλέγει κανείς για τα 230V του δικτύου;

Είναι "αναλώσιμα" τα βαρίστορ; (με την έννοια ότι μετά από την επιβολή μερικών υπερτάσεων αλλάζουν χαρακτηριστικά και αχρηστεύονται....)

:chinscratch:

Re: Απάντηση: Κατασκευη πολυπριζου

Είναι "αναλώσιμα" τα βαρίστορ; (με την έννοια ότι μετά από την επιβολή μερικών υπερτάσεων αλλάζουν χαρακτηριστικά και αχρηστεύονται....)

:chinscratch:

... εννοεις τα pc ? καμενο (ή και καθολου) βαριστορ στο τροφοδοτικο ?

Κι εγω. Στη χρηση που περιγραφω παραπανω , εχουν σκασει καποια σε βραχυκυκλωματα !