κατασκευη προ. line with phono stage

Παιδία ενδιαφέρομαι μόνο για το phono stage, αλλά μόνο του οδηγεί ολοκληρωμένο;
Και ακόμα μπορεί να πάρει κεφαλές MC μόνο με τις αλλαγές που γράφει;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: κατασκευη προ. line with phono stage

Ευχαριστώ φίλε. Λέτε να το παλέψω; Πως ακούγεται; Το έχει φτιάξει κάποιος από το χωριό;( Τάκη το έχεις τελειώσει;)

Στέλιο,
Το προενισχυτή αυτόν το έχω φτιάξει και παίζει στο σύστημά μου εδώ και 8 χρόνια. Είναι η έκδοση rev1, τότε ακόμη δεν είχε δημοσιεύσει ο Allen την έκδοση όλο με λυχνίες στο στάδιο του Super Linear Cathode Follower.
Να πω ότι ο προεσνισχυτης παίζει εξαιρετικά και το στάδιο phono είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει. Φαντάζομαι ότι η έκδοση Α (all-tube) θα παίζει ακόμη ακλύτερα. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Αυτό το ΣΚ έφτιαξα το ένα κανάλι από το phono stage.
Δεν μπορώ να πω ότι είχα ιδιαίτερη επιτυχία.
Πολύ μικρό κέρδος και ακούγεται μουντό.
Για R1 έβαλα 100Ω
Αντί για το 2sk170bl έβαλα 2sk170gr. (δεν ξέρω τι διαφορά έχουν.)
Οι πυκνωτές στην RIAA είναι απλοί 5%.
Το πρώτο στάδιο τραβάει μόνο 2mA και με Β+ 180V η πρώτη λυχνία δουλεύει στα 132V. Κάτι δεν πηγαίνει καλά εκεί.
Η δεύτερη λυχνία τραβάει 4,5mA και δουλεύει στα 75V. Φαίνεται εντάξει.
Για πείτε καμία ιδέα εσείς που το έχετε ξαναφτιάξει;.

Το 170GR έχει διαφορετικό IDSS από το 170BL το δεύτερο έχει σχεδών το διπλάσιο ρεύμα IDSS και χρειάζεται διαφορετικές ρυθμίσεις στα υλικά για να μπει στο κύκλωμα. Ακόμα όμως και με διαφορετικές ρυθμίσεις μπορεί αν μη ταιριάζει στο κύκλωμα.

Απάντηση: Re: κατασκευη προ. line with phono stage

Το 170GR έχει διαφορετικό IDSS από το 170BL το δεύτερο έχει σχεδών το διπλάσιο ρεύμα IDSS και χρειάζεται διαφορετικές ρυθμίσεις στα υλικά για να μπει στο κύκλωμα. Ακόμα όμως και με διαφορετικές ρυθμίσεις μπορεί αν μη ταιριάζει στο κύκλωμα.

Αρα το BL ειναι μονοδρομος;

Απάντηση: Re: κατασκευη προ. line with phono stage

Πάνο το σχέδιο μιλάει για 2sk170BL . Άρα βάζοντας εγώ 2sk170GR έχω το μισό ρεύμα απο´τι θα έπρεπε. Αν βάλω παράλληλα άλλο ένα 2sk170GR γίνεται δουλειά ή θα μπλέξω χειρότερα;

Πως τα ταιριάζουμε; Κάπου διάβασα ότι ενώνουμε το G+S, Ενώνουμε το G+S και το D με 9v και παρεμβάλουμε ένα μιλιαμπερόμετρο. Το ρεύμα που μετράμε είναι το IDSS. Σωστά;

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τον Τάκη που χρησιμοποιώ το θέμα του για δικιά μου κατασκευή. Αν το θεωρούν σκόπιμο οι συντονιστές μπορούν να το διαχωρίσουν.
Χθες έγιναν αλλαγές στο κύκλωμα με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
1. Αλλαγή αντίστασης εισόδου από 100Ω σε 51ΚΩ μιας και το δοκιμάζω με παλαιά ΜΜ κεφαλή.
Πολλή μεγάλη διαφορά στον ήχο προς το καλύτερο. Η 100Ω το έπνιγε.
2. Τοποθέτηση δυο 2SK170GR παράλληλα αντί για ένα 2SK170BL που δεν έχω. Ανέβηκε το ρεύμα του σταδίου στα 3mA και η λυχνία δουλεύει τώρα στα 100V με Β+ 180V.Κανονικά πρέπει να θέλει 2SK170BL όπως αναφέρει και το σχέδιο.
3.Αλλαγη της 392Ω με 1,6ΚΩ όπως προτείνει και το σχέδιο.
Ακόμα έχω φτιάξει το ένα κανάλι αλλά από όσο μπορώ να καταλάβω το πράγμα πάει καλά από ακουστικής άποψης.