Κατασκευή Προενισχυτή

Ευχαριστω πολυ!Τα γραμματα ειναι απλη εκτυπωση με lazer εκτυπωτη.Προσπαθησα να βρω μαγαζι για να μου τα φτιαξει γραμμα γραμμα αλλα ολοι μου λενε οτι δεν κοβει το μηχανημα τους τοσο μικρο μεγεθος.Εαν γνωριζει καποιος μπορει να μας πει...γιατι με ενδιαφερει

μπραβο αντωνη ..εχεις κανει φανταστικη και ταχτοποιημενη δουλεια ...ειμαι σιγουρος οτι θα παιζει μια χαρα ..... οποτε ξαναρθεις φερτον να παρουμε και μετρησεις να τις δημοσιευσουμε εδω ..

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
www.eastelectronics.gr

Εκτυπωμενα σε αυτοκολλητο και κομμενα οχι γραμμα-γραμμα αλλα ολοκληρη η λεξη.Δεν τον εχω δοκιμασει με τελικο γιατι δεν τον εχω φτιαξει ακομα(ειναι στα σκαρια).Περισσοτερα οταν δοκιμαστει..

Αν και απλή κατασκευή την έκανες ενδιαφέρουσα. Όμορφη και πολύ τακτοποιημένη δουλειά. Περιμένω ακουστικά αποτελέσματα. Τα αυτοκόλητα από που τα αγοράζεις?
Για τελικό, αν δεν έχεις καταλήξει κάπου, θα σου πρότεινα το LM3886, πολύ απλό στην κατασκευή αλλά με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Πρόσφατα έφκιαξα ένα και οι εντυπώσεις μου πάρα πολύ καλές

Last edited:
Απάντηση: Re: Κατασκευή Προενισχυτή

Αν και απλή κατασκευή την έκανες ενδιαφέρουσα. Όμορφη και πολύ τακτοποιημένη δουλειά. Περιμένω ακουστικά αποτελέσματα. Τα αυτοκόλητα από που τα αγοράζεις?
Για τελικό, αν δεν έχεις καταλήξει κάπου, θα σου πρότεινα το LM3886, πολύ απλό στην κατασκευή αλλά με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Πρόσφατα έφκιαξα ένα και οι εντυπώσεις μου πάρα πολύ καλές

Συμφωνώ για το Lm και επαυξάνω: άλλωστε με 2 ψύκτρες χαμηλού προφίλ, χωράει και στο υπάρχον κουτί του προ, που μπορεί έτσι να γίνει και ολοκληρωμένος.

Σε περίπτωση που υπάρχει κι αλλος τελικός, έχεις και ένα έτοιμο benchmark, όχι γιατί το lm είναι ΤΟ κορυφαίο, αλλά γιατί για το κόστος του είναι εξαιρετικό και γιατί επιπλέον είναι εξαιρετικά διαδεδομένο - κάτι σαν de facto standard.

Re: Απάντηση: Re: Κατασκευή Προενισχυτή

Συμφωνώ για το Lm και επαυξάνω: άλλωστε με 2 ψύκτρες χαμηλού προφίλ, χωράει και στο υπάρχον κουτί του προ, που μπορεί έτσι να γίνει και ολοκληρωμένος.

Σε περίπτωση που υπάρχει κι αλλος τελικός, έχεις και ένα έτοιμο benchmark, όχι γιατί το lm είναι ΤΟ κορυφαίο, αλλά γιατί για το κόστος του είναι εξαιρετικό και γιατί επιπλέον είναι εξαιρετικά διαδεδομένο - κάτι σαν de facto standard.
Με τόσο μεγάλο κουτί στον προ, μπορεί να χρησιμοποιήσει τον πάτο του κουτιού για ψήκτρα των LM3886

το λοιπον ...

Για μια ακομα φορα θα πρεπει να δωσω τα συχαρητηρια μου στον Αντωνη για την δουλεια του ....Φυσικα για να φτασει μεχρι εκει μας τα εκανε ...τσουρεκια .... και αντλησε γνωση απο το φορουμ με επιμονο καο σχολαστικο τροπο ...Επισης μην ξεχναμε οτι ο Αντωνης ειναι ψυκτικος δεν εχει ουσιαστικη σχεση με το αντικεκειμενο ....Ομως ακουσε προσεκτικα ... προσεξε μελετησε κατεγραψε και τελος εκτελεσε με ακριβεια και προσοχη .

Ειχα υποσχεθει ( και φυσικα ισχυει για οποιο αλλο μελος χρειαστει τετοιου τυπου βοηθεια ) να διαθεσω μια γεννητρια και εναν παλμογραφο για να κανουμε ενα δυο βασικα τεστ ωστε να δουμε πως πηγε η δουλεια του Αντωνη.
Ειχα την τιμη λοιπον χθες βραδυ να ριξω μια ματια στο μηχανημα και επειδη τα αποτελεσματα ηταν εξωπραγματικα αμεσως μετα ακολουθουν οι φωτογραφιες με τις μετρησεις αλλα και μερικα σχολια πανω σε αυτες

Το ωραιο της υποθεσης ειναι οτι ειπα να κανω και ενα συγκριτικο τεστ οποτε βουηξα τον πιο ακριβο προενισχυτη που υπηρχε στο μαγαζι δλδ ενα μηχανημα μιας πολυ σοβαρης εταιριας αμερικανικο ΒΚ components προφανως ενα παλιο μηχανημα αλλα σιγουρα κοστιζει ενα καρο φραγκακια και σιγουρα οπως θα δουμε και απο τις φωτο ειναι ενα σοβαρα τεχνολογικο μηχανημα....

Το ουσιωδες ειναι οτι το μηχανημα του Αντωνη απλα το ξεσκιζει ...Μπραβο σου Αντωνη για ακομα μια φορα

( Ειμαι σιγουρος οτι ο Αντωνης καποια στιγμη θα μπορεσει να κανει και καποια ακροαση με φιλους η οποια και αυτη ειναι κατι προς εκτιμηση .... εγω αρκουμαι στις μετρησεις και τα οργανα για αρχη διοτι test drive μεταξυ προενισχυτων με αυτια δεν μου λενε και σπουδαια πραγματα .... τα αυτια και οι γνωμες του καθενος (οσο εμπειρα και να ειναι ) ειναι καρταστασεις μη μετρησιμες και μη καταγραψιμες .... οι μετρησεις απο ην αλλη μερια ειναι η πρωτη βαση ....η ακροαση μπορει να εχει δεκαδες αλλες παραμετρους )

ευχαριστω για τον χρονο σας και παραμενω στην διαθεση σας εαν χρειαστει κατι παραπανω η κατι απο αυτα που γραφω δεν ειναι διατυπωμενο σωστα ...

φιλικα
Σακης Πετροπουλος...

Ακολουθει η φωτο του "αντιπαλου " BK components made in the USA model: PRO 10 SONATA ( με εξωτερικο τροφοδοτικο )

Attachments

• DSC00166.jpg
    DSC00166.jpg
    57.1 KB · Views: 298
  • DSC00167.jpg
    DSC00167.jpg
    120.6 KB · Views: 298
παμε λοιπον

---στην συγεκριμενη περιπτωση με κοκκινα γραμματα ειναι η μετρηση στον Αντωνη ενα με μαυρα του αντιπαλου
--- στην εισοδο υπαρχει ενα τετραγωνικο σημα 100ΚΗΖ το οποιο περιμενουμε να ειναι οσο πιο τετραγωνο γινεται
---ειναι αναμενομενο να στρογγυλευουν οι γωνιες στο τετραγωνο αλλα οχι αλλα προβληματα ( η συχνοτητα ειναι εξαιρετικα ψηλη )
---Ο προενισχυτης ενισχυειει επι 3 ενω ο ΒΚ χ10 ..... ( αυτο βεβαια εινα μαλλον παραπολυ με τα σημερινα δεδομενα γιατι με πηγη με κορυφες στα 2 βολτ η εξοδος θα ειναι 20 και .... )
---Τελος στην εξοδο υπαρχει μια αντισταση 47Κ που προσομειωνει το φορτιο που θα δει μπροστα του ο προ

enjoy

Attachments

• DSC00155.jpg
    DSC00155.jpg
    82.8 KB · Views: 294
Last edited:
ακολουθει η ιδια μετρηση αλλα το φορτιο πλεον ειναι στα 10 ΚΩ και ειναι μαλλον ενα πιο δυσκολο φορτιο για εναν προενισχυτη
παρατηρω οτι το σημα του Αντωνη παραμενει ανεπαφο ενω αντιστοιχα του ΒΚ χειροτερευει και αλλο

Attachments

• DSC00169.jpg
    DSC00169.jpg
    80.2 KB · Views: 281
  • DSC00156.jpg
    DSC00156.jpg
    86.6 KB · Views: 280
ακολουθει επισης η ιδια μετρηση αλλα εχει προστεθει στην εξοδο ενας πυκνωτης που στην ουσια προσθετει απλα μια χωρητικοτητα στην εξοδο το οποιο θα μπορουσε να ειναι ενα πολυ κακο η πολυ μακρυ καλωδιο μεταξυ προ και τελικου

παρατηρουμε οτο ο ΒΚ χειροτερευει ακομα αλλα του Αντωνη ειναι ανεπαφος ( τουλαχιστον )

Attachments

• DSC00157.jpg
    DSC00157.jpg
    87.8 KB · Views: 279
  • DSC00170.jpg
    DSC00170.jpg
    81.2 KB · Views: 278
τα πραγματα στο ημιτονο στα 100κηζ ...δειχνουν μια χαρα ... και στα δυο μηχανηματα επισης δεν υπαρχει καμμια πτωση τασεως ...μεχρι εκει

Attachments

• DSC00171.jpg
    DSC00171.jpg
    90.3 KB · Views: 270
  • DSC00158.jpg
    DSC00158.jpg
    82.6 KB · Views: 270
ακολουθει μετρηση στα 400 ΚΗΖ ημιτονο οπου το μηχανημα του Αντωνη παραμενει ανεπαφο ενω το ΒΚ εχει γινει σχεδον τριγωνο ....

Attachments

• DSC00159.jpg
    DSC00159.jpg
    82.5 KB · Views: 267
  • DSC00172.jpg
    DSC00172.jpg
    89.3 KB · Views: 268
ακολουθει και η τελευταια μετρηση η οποια εχει να κανει με τις συνθηκες κλιπαρισματος σε φορτιο 10Κω οπως ειπαμε ....σκοπος μας ειναι να δουμε αν τυχει και κλιπαρει το μηχανημα ποια θα ειναι η συμπεριφορα του με πρωτο κριτηριο αν αυτο θα ειναι ομοιομορφο και συμμετρικο ...

δικο σας ....

Attachments

• DSC00173.jpg
    DSC00173.jpg
    90.2 KB · Views: 265
  • DSC00160.jpg
    DSC00160.jpg
    81.8 KB · Views: 263
σαν ρεζουμε ...πρεπει να πουμε και δυο πραγματακια

αρχικα ο ΒΚ εχει παρα πολυ gain και αυτο μαλιστα το καθιστα σχεδον αχρηστο για σημερινη χρηση η απλα αν στην εισοδο του εχει ενα cd player με 2 βολτ εξοδο .....

Μετα οι μετρησεις σε συχνοτητες τυπου 100Κηζ η και πιο πανω που πηγαμε 400 κηζ ειναι παναχρηστες σαφως ειναι σε συχνοτητες by far εξω απο την ακουστικη αλλα ο σκοπος που γινονται ειναι κυριως για να δουμε αν το μηχανημα πεφτει σε ταλαντωσεις και αλλες ...αρρυθμιες ...

Επισης πρεπει να προσθεσω οτι τοση ελευθερια σε ενα τετοιο μηχανημα εχει και τα μειονεκτηματα της ...Για παραδειγμα η εμπειρια εχει δειξει οτι ενα τοσο ελυθερο μηχανημα παιζει τελεια σε καλες παραγωγες αλλα αν της δωσεις κατι το οποιο δεν ειναι καλα φτιαγμενο θα το αναδειξει σε τετοιο βαθμο που ισως και να μην ακουγεται καθολου .Αντιθετα η ιδια παραγωγη σε ενα μηχανημα που μαζευει η στρογγυλευεια καπως τα πραγματα μπορει και τελικα να ακουγεται καλυτερα ....

Οι επιλογες δικες σας και τα συχαρητηρια στον Αντωνη .

Σε ενα επομενο session με την βοηθεια του Αντωνη θα προυσιασω και μετρησεις απο το καινουργιο μας REAL TIME SPECTRUM ANALYZER

καλο βραδυ σε ολους σας
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

πολυ θα θελα να τεσταρω και τον δικο μου προ... τι ακριβως πρεπει να κανω φιλε?. εχω φιλο ηλεκτρονικο με εξοπλισμο φουλ..

Και ενα τελευταιο σχολιο για να προστεθει στην συνολικη εικονα ...

Ειχαμε την δυνατοτητα να δοκιμασουμε το μηχανημα με ποτενσιομετρο στην εισοδο αλλα και στην εξοδο ....
Η εντυπωση και των δυο μας ηταν οτι το ποτενσιομετρο στην εξοδο αφαιρει αρκετα απο τα δυναμικα και το νευρο του μηχανηματος σε χαμηλη ισχυ ...απο την μεση και πανω δεν υπαρχει σχεδον κανενα προβλημα

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος