Κατασκευή σχετικά με ψύξη μηχανημάτων μέσα σε έπιπλο?

SWISSTEC

AVClub Addicted Member
26 July 2007
1,458
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Υπάρχει κανένα thread με κατασκευή για ψύξη μηχανημάτων ή κάποια ιδέα έστω, μέσα σε έπιπλο? Ψύξη κυρίως ενισχυτή και ps3?:ears:

Swistec το έπιπλο είναι κλειστό ?

Εαν ναι καπου ειχα βρει ένα αμερικάνικο site που έκανε αυτή τη δουλειά.

Η κλασική λύση για επαγγελματικά rack είναι μεγάλοι ανεμιστήρες.
Ανάλογα με την μορφή του rack οι ανεμιστήρες είτε πάνω κάτω είτε πίσω (σε μικρά rack). Για παράδειγμα σε κλασικό μικρό κλειστό έπιπλο μπορείς να βάλεις ένα ανεμιστήρα 15 πόντους στην πλάτη του επίπλου.
Το καλύτερο θα ήταν να στείλεις αέρα από air condition μέσω αγωγού.
Τυπική λύση data center ο αέρας του air condition να έρχεται από κάτω (διάτρητη πλάκα στήριξης του rack στο πάτωμα) και στο πάνω μέρος του rack ανεμιστήρας.

Στείλε φώτο να δούμε..

Για το PS3 απλή ροή αέρα είναι αρκετή (όχι air condition).
Υπάρχουν και άλλες λύσεις θεωρητικά με ψήκτρες και ψυγεία αέρα.

Εάν πρόκειται για κλειστή ντουλάπα βάλε μέσα ένα θερμόμετρο και πες μας θερμοκρασίες που πιάνει αυτές τις μέρες και μετά από πόσες ώρες φτάνει στις θερμοκρασίες αυτές.

Η κλασική λύση για επαγγελματικά rack είναι μεγάλοι ανεμιστήρες.
Ανάλογα με την μορφή του rack οι ανεμιστήρες είτε πάνω κάτω είτε πίσω (σε μικρά rack). Για παράδειγμα σε κλασικό μικρό κλειστό έπιπλο μπορείς να βάλεις ένα ανεμιστήρα 15 πόντους στην πλάτη του επίπλου.
Το καλύτερο θα ήταν να στείλεις αέρα από air condition μέσω αγωγού.
Τυπική λύση data center ο αέρας του air condition να έρχεται από κάτω (διάτρητη πλάκα στήριξης του rack στο πάτωμα) και στο πάνω μέρος του rack ανεμιστήρας.

Στείλε φώτο να δούμε..

Για το PS3 απλή ροή αέρα είναι αρκετή (όχι air condition).
Υπάρχουν και άλλες λύσεις θεωρητικά με ψήκτρες και ψυγεία αέρα.

Εάν πρόκειται για κλειστή ντουλάπα βάλε μέσα ένα θερμόμετρο και πες μας θερμοκρασίες που πιάνει αυτές τις μέρες και μετά από πόσες ώρες φτάνει στις θερμοκρασίες αυτές.
:ernaehrung004:Για ανεμιστήρια τύπου pc δηλαδή 12" κάνουν να τοποθετηθούν στην πλάτη του έπιπλου? Αν κάνουν τι τροφοδοσία ρεύματος θα τους δώσω? 220 ή 12v?:ernaehrung004:

Βεβαίως και κάνουν. Τροφοδοσία 12V.
Εαν πάρεις μετασχηματιστή μεταβλητής ισχύος 1.5, 3, 6, 9, 12V δεν θα έχεις και θόρυβο. Επίσης μπορείς να το βάλεις πίσω απο τον AV σου έτσι ώστε να δουλεύει μόλις τον ανοίξεις.

Βεβαίως και κάνουν. Τροφοδοσία 12V.
Εαν πάρεις μετασχηματιστή μεταβλητής ισχύος 1.5, 3, 6, 9, 12V δεν θα έχεις και θόρυβο. Επίσης μπορείς να το βάλεις πίσω απο τον AV σου έτσι ώστε να δουλεύει μόλις τον ανοίξεις.
:ernaehrung004:Που θα βρω αυτούς τους μετασχηματιστές? Σε πια καταστήματα?:ernaehrung004:

σε ολα τα καταστηματα που πουλουν ηλεκτρονικα υλικα επισκευων και αλλα και σε καποια πολυκαταστηματα που πολουν τηλεορασεις dvd και αλλα δεν γραφω ονοματα καταστηματων για να μην θεωρηθει διαφημηση

παιδια να πω και εγω το προβλημα μου...λοιπον εχω ενα επιπλο με 3 ράφια...στο πανω ραφι ειναι ενα ps3 στο απο κατω μια nova και στο τελευταιο ειναι ο δεκτης του οτε...το επιπλο ειναι κλειστο από πισω με μια τρυπα σε καθε ραφι απο πισω για να περνανε τα καλωδια, Ουσιαστικα δηλαδη ειναι ολο κλειστο....απο μπροστα δεν εχει τπτ.Εχετε να προτεινετε κάτι για αυτο?

Δηλαδή μπροστά είναι ανοιχτό.
Τα μηχανάκια που αναφέρεις δεν πρέπει να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτή την τοποθέτηση
Άντε το ps3 αν είναι πρώτης γενιάς να σου προτείνω να το βάλεις όρθιο λ.χ. δίπλα στην TV, όταν παίζει με τις ώρες (λ.χ. gt5)

το ps3 μετα το μισαωρο ξεκιναει ο ανεμιστηρας στο φουλ... και επισης ο δκετης του οτε ζεματαει οταν ειναι στην αναμονη...για αυτο σκεφτομουν τι να βαλω...

Οκ τότε θα μπορούσες να προσαρμόσεις ανεμιστήρες στο πίσω μέρος των ραφιών
Το λέω για να είναι και λίγο πιο όμορφο – να είναι κρυφοί πίσω

Θα μπορούσες να κάνεις μια τρύπα σε κάθε ράφι με ποτηροτρύπανο ή με τρυπάνι για αρχή και μετά μικρό πριόνι.
Και να βάλεις ανεμιστήρες
Δες τύπου υπολογιστή
Λογικά θα βρεις 14αριδες εύκολα. 12αριδες ακόμα πιο εύκολα, αλλά όσο μεγαλύτεροι τόσο καλύτερα.
Η ποιότητα τους παίζει ρόλο – στην απόδοση/φασαρία
Μετά θές Ένα τροφοδοτικό 12V και πιθανά καμία ρυθμιζόμενη αντίσταση για να επιλέγεις στροφές για τους ανεμιστήρες και ένα διακόπτη για on/off
Δηλαδή ναι κάτι μπορείς να σχεδιάσεις.

Από εκεί και πέρα το ps3 όπως σου είπα καλύτερα όρθιο σε άλλο σημείο.
Έχω δεί δέκτες connx tv και δε νομίζω ότι έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα θερμοκρασίας. Κάτι αντίστοιχοι δέκτες που έχω και εγώ σπίτι μπορεί να είναι ζεστοί αλλά δεν έχουν θέμα.

Για την ψύξη του ps3, εγώ ακολούθησα τη λύση των βασεων για laptop με ανεμιστηράκια που βρήκα στο ebay γύρω στο 1,5 με 2 ευρω το καθένα. Παίρνουν ρέυμα μέσω του usb και είναι αρκετά διακριτικά -και νομίζω οτι αν θές μπορείς να τα βάλεις και κάτω απο το δορυφορικό δέκτη μιας και οι πλευρες τους διπλώνουν και μαζευονται.