Κατασκευή σοβαρού htpc.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Σκέφτομαι σοβαρά να ασχοληθώ με την κατασκευή ενός htpc με σοβαρά audiophile χαρακτηριστικά.
Σκέφτομαι την κατασκευή ενός κουτιού απο το μηδέν με 2 ξεχωριστά πατώματα για να χωριστούν πλήρως τροφοδοτικά και σκληροί δίσκοι απο το υπόλοιπο σύστημα,ηλεκτρομαγνητική θωράκιση στην κάρτα ήχου,ξεχωριστό κουτί για το drive για την αποφυγή κραδασμών κλπ.

Υπάρχουν σοβαροί επαγγελματίες στην Ελλάδα για να υλοποιήσουν ένα τέτοιο κουτί στην περίπτωση που το σχεδιάσω όπως ακριβώς το θέλω ή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό;

Θέλω επίσης προτάσεις απο όλους για το πώς φαντάζεστε το ιδανικό κουτί και τι βελτιώσεις θα έπρεπε να περιλαμβάνει.

Εχω σκεφτεί ακόμα και την τοποθέτηση τροφοδοτικών και δίσκων σε ξεχωριστό κουτί αλλά με χαλάει η λειτουργικότητα μιας τέτοιας κατασκευής.

Δε νομιζω οτι αξιζει να κανεις κατι τεοιο.

Αρχικα πες αν θες κουτι ταουερ ή ντεσκτοπ. Το 1ο μπορεις να το κανεις εντελως αθορυβο με λιγα λεφτα παραπανω. Εκτος δισκων αλλα ισως βρεθει και κει λυση...

πχ. http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=175&code=020 + fanless PSU + ssd ή δισκους 2,5" δεμενους με λαστιχο.

λεω τωρα...

Last edited:
Υπάρχουν κουτιά με ξεχωριστά "πατώματα" για τροφοδοτικά, πχ Antec p182. Ψάξε το στο γκούγκλ γιατί είναι φοβερό κουτί. Για να αποφύγεις τους κραδασμούς μπορείς να αναρτήσεις τους δίσκους με λάστιχο. Τώρα η η/μ θωράκιση της κάρτας ήχου φαίνεται πιο δύσκολη, αλλά γιατί να είναι εσωτερική; Μπορείς να πάς σε μια audiophile εξωτερική κάρτα ήχου και να την έχεις σε κάποια απόσταση απο το κουτί.

Το κουτί να είναι μεγάλο, για να μην το μετανοιώσεις.

Αν η θέση και ο συνδυασμός της εμφάνισης του υπολογιστή με το υπόλοιπο σύστημα δεν είναι ανασταλτικοί παράγοντες, συστήνω ανεπιφύλακτα μεγάλο και ποιοτικό κουτί, που εν πολλοίς θα έχει τις προδιαγραφές που ζητάς.

Έχω στα χέρια μου ένα ακριβώς τέτοιο, από την Lian-Li, νομίζω το PC-200, με ξεχωριστό διαμέρισμα για (2) τροφοδοτικά, άλλο για σκληρούς δίσκους και άλλο για την μητρική και με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των εξαρτημάτων για αποφυγή επηρεασμού λόγω πολύ κοντινής γειτνίασης.

Με εξαιρετικό αερισμό και με Hi_Endάδικες καταβολές στην στήριξη των δίσκων, των υπολοίπων εξαρτημάτων κλπ. Φυσικά, όλο από μηχανουργημένο και χοντρό αλουμίνιο.

Ρώτα κι άλλους, θα στο επιβεβαιώσουν.

Μια από τις αγορές που δεν μετανοιώνω.