κατασκευη subwoofer για σπιτι

makrojim

New member
24 October 2011
9
καλησπέρα σε ολους..δεν έχω ξανά ασχοληθεί σε τέτοιο βαθμό με 'ήχο'..εχω μια βιβλιοθήκη σπίτι μου θα βάλω Φώτο( http://imageshack.us/photo/my-images/855/photo1ew.jpg/ ) η όποια χωρίζετε από 5 τετράγωνα σκευτόμουν λοιπόν να κάνω δυο από αυτά τα τετράγωνα woofer αλλά δεν ξέρω τι ηχεία να βάλω ενισχυτή και ποσό θα πρέπει να είναι το μέγεθος της οπής από όπου θα βγαίνει το πασοκτζού τελευτεο δεν ξερω αν χρηζετε να το κανω...μπορει καποιος να βοηθησει??

Attachments

• photo 1.JPG
    photo 1.JPG
    92.6 KB · Views: 192
Re: κατεσκευη subwoofer για σπιτι

αν θες subwoofer γρήγορο και ποιοτικό για μουσική, αγόρασε ένα rel t3 και καθάρισες....

σημειωση: μπορεί να βοήθησα από καθόλου εως πάρα πολύ ;-)

καλησπέρα σε ολους..δεν έχω ξανά ασχοληθεί σε τέτοιο βαθμό με 'ήχο'..εχω μια βιβλιοθήκη σπίτι μου θα βάλω Φώτο( http://imageshack.us/photo/my-images/855/photo1ew.jpg/ ) η όποια χωρίζετε από 5 τετράγωνα σκευτόμουν λοιπόν να κάνω δυο από αυτά τα τετράγωνα woofer αλλά δεν ξέρω τι ηχεία να βάλω ενισχυτή και ποσό θα πρέπει να είναι το μέγεθος της οπής από όπου θα βγαίνει το πασοκτζού τελευτεο δεν ξερω αν χρηζετε να το κανω...μπορει καποιος να βοηθησει??

Θα μπορούσες να ξαναγράψεις με ηρεμία, τι ακριβώς θέλεις να κάνεις?

Θα μπορούσες να ξαναγράψεις με ηρεμία, τι ακριβώς θέλεις να κάνεις?

Οπως λεω και παραπανω εχω μια βιβλιοθηκη οπως ειναι στην φωτο..αυτη η βιβλιοθηκη λοιπον αποτελειτε απο τετραγωνα. σκευτηκα να κανω 2 απο αυτα τα τετραγωνα woofer...>αλλα δεν ξερω τι ηχεια να παρω τι ενισχυτη και αν χρηαζεται να ανοικσω και καποια τρυπα στο ξυλο για να βγενει ο ηχος εξω(αυτο με την τρυπα το εχω δει απο το woofer Που εχω στο pc μου)...πιστευω τωρα να βοηθεισα...αν μπορεις να βοηθεισης και εσυ...

Πρεπει να δωσεις περισσοτερες πληροφορίες για το συστημα σου, τον χωρο σου, τι θέλεις να ακουσεις, ποσα χρηματα μπορεις να διαθέσεις, αν προτιμάς να φτιαξεις από το να αγοράσεις γιατι μπορει ετοιμο να σου κοστίσει φθηνότερα...

Η βιβλιοθηκη ειναι μια χαρα για σαμπ, διαλεξε χαμηλό ραφι και εχε στο νου σου οτι θα κάνεις μπολικες τροποποιησεις
πες μας και τις διαστασεις του.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...Η κατασκευή subwoofer προυποθέτει
κάποιες γνώσεις...Βέβαια τα μέλη της κατηγορίας φαντάζομαι πως θα σε βοηθήσουν, αλλά σε πρώτη φάση να ξέρεις πως δεν είναι ότι καλύτερο,ένα τυχαίο κουτί που του ανοίγουμε μια τρύπα,το γεμίζουμε μεγάφωνα και ενισχυτές και έχουμε σαμπ έτοιμο..

Αλήθεια, γιατί δύο?

Πρεπει να δωσεις περισσοτερες πληροφορίες για το συστημα σου, τον χωρο σου, τι θέλεις να ακουσεις, ποσα χρηματα μπορεις να διαθέσεις, αν προτιμάς να φτιαξεις από το να αγοράσεις γιατι μπορει ετοιμο να σου κοστίσει φθηνότερα...

Η βιβλιοθηκη ειναι μια χαρα για σαμπ, διαλεξε χαμηλό ραφι και εχε στο νου σου οτι θα κάνεις μπολικες τροποποιησεις
πες μας και τις διαστασεις του.

τα χρηματα δεν με ενοχλουν και τοσο...κατι normal θα ηθελα για καμια ταινιουλα και μουσικη..το καθε κουτι εχει βαθος 13 Inches πλατος 14 inches και υψος 14 inches...το σπιτι ειναι φοιτιτικο γυρω στα 50 τμ. (για το αν ενοχλω τους γειτονες δν με ενδιαφερει)...επισης να προσθεσω πως διαθετω και ενα αυτοενισχυσομενο ηχειο electrovoice sx200...αυτο που χρειαζομαι ειναι δυο ηχεια (τι ηχεια ομοως?) και εναν ενισχυτη...σωστα

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...Η κατασκευή subwoofer προυποθέτει
κάποιες γνώσεις...Βέβαια τα μέλη της κατηγορίας φαντάζομαι πως θα σε βοηθήσουν, αλλά σε πρώτη φάση να ξέρεις πως δεν είναι ότι καλύτερο,ένα τυχαίο κουτί που του ανοίγουμε μια τρύπα,το γεμίζουμε μεγάφωνα και ενισχυτές και έχουμε σαμπ έτοιμο..

Αλήθεια, γιατί δύο?

δυο δεν ειναι καλυτερα απο ενα.?το γνωριζω πωε δεν ειναι απλο αλλα σκεφτομαι να το κανω και οτι γινει...ποιο πολυ για την διαδικασια...

Πάρε αλλο ενα Εν
μια πηγή θέλεις μόνο ή εναν υπολογιστή

επειδη δεν θα εχεις ιδιαιτερο χαμηλό, δες την παρακάτω φωτο να πάρεις ιδεες.

Υ.Γ. τελικά τι είναι το πασοκτζού που βγαίνει από την οπή?

Attachments

• IMG_6282.jpg
    IMG_6282.jpg
    91.1 KB · Views: 211
Last edited:

Πάρε αλλο ενα Εν
μια πηγή θέλεις μόνο ή εναν υπολογιστή

επειδη δεν θα εχεις ιδιαιτερο χαμηλό, δες την παρακάτω φωτο να πάρεις ιδεες.

Υ.Γ. τελικά τι είναι το πασοκτζού που βγαίνει από την οπή?

ειναι ακριβα τα EV ...ΕΙΝΑΙ XAMηλα...δν θα το κανω οπως το δικο σου...δες την φωτο π εχω βαλει στην αρχη για να δεις πως ειναι ο χωρος π εχω..

Απάντηση: Re: κατεσκευη subwoofer για σπιτι

τα χρηματα δεν με ενοχλουν και τοσο...κατι normal θα ηθελα για καμια ταινιουλα και μουσικη..το καθε κουτι εχει βαθος 13 Inches πλατος 14 inches και υψος 14 inches...το σπιτι ειναι φοιτιτικο γυρω στα 50 τμ. (για το αν ενοχλω τους γειτονες δν με ενδιαφερει)...επισης να προσθεσω πως διαθετω και ενα αυτοενισχυσομενο ηχειο electrovoice sx200...αυτο που χρειαζομαι ειναι δυο ηχεια (τι ηχεια ομοως?) και εναν ενισχυτη...σωστα

Στο Λονδίνο μένεις? Γιατί βλέπω τις διαστάσεις σε ίντσες, πρέπει να κάνουμε και πολαπλασιασμούς για να βγάλουμε λίτρα.
Διαθέτεις ένα ηχείο ή ένα ζευγάρι? To sx200 απόσο ξέρω είναι παθητικό, δεν έχει ενισχυτή, σίγουρα είναι αυτοενισχυόμενο? έχει και πρίζα εκτός από την είσοδο σήματος (το jack που γράφει input ή κάτι τέτοιο)

Αν το/τα ηχεία σου είναι αυτό που λέω, το -όποιο- sub πρέπει να έχει δικό του ενισχυτή, χώρο για 18άρι δεν έχεις, με μικροτερο δεν πιάνεις την ευαισθησία του sx200.

Y.Γ "για το αν ενοχλω τους γειτονες δεν με ενδιαφερει": Δεν θα σε ήθελα για γείτονα...

Και φυσικά τα μεταχειρισμένα είναι η χαρά του παιδιού στην Αγγλία, σίγουρα δε σου γυάλισε τίποτε στο μάτι από το κοντινό σου cash converters?

oxi δεν μενω london..μαλλον αυτο π εχω ειναι sx100 ev αλλα αυοενισχυζομενο ειναι σιγουρα...λοιπον σορρυ για τις Inches...οι διαστασεις ειναι οι εξης βαθος 34cm πλατος και υψος 37cm... παχος ξυλου 3cm.το sx100 το ηχειο δν το παιζω τερμα παντα...απλος θα ηθελα να φτιξω ενα woofer ετσι για το bass και μονο....απλος δεν ξερω τι ηχειο να διαλεξω...αν μπορειτε να βοηθεισετε..

γιατι να χαλασεις την βιβλιοθηκη? θα πρεπει να βαλεις μπροστινη και πισω οψη,να ανοιξεις τρυπες ή εστω να κολλησεις πανω στη βιβλιοθηκη.Αυτα δεν γινονται στην τυχη και θα σου κοστισει μαλλον περισσοτερο.Αγορασε ενα ενεργο υπογουφερ,η αγορα εκει εχει τα παντα και στα μεταχειριμενα οτι θελεις.Βρες κανενα rel οπως σου ειπαν πιο πανω.

.....:popcorn: ..... :flute:

.... πάρε ένα τηλ τον κο Θέμη για το REL T3.......

:flute:

γιατι να χαλασεις την βιβλιοθηκη? θα πρεπει να βαλεις μπροστινη και πισω οψη,να ανοιξεις τρυπες ή εστω να κολλησεις πανω στη βιβλιοθηκη.Αυτα δεν γινονται στην τυχη και θα σου κοστισει μαλλον περισσοτερο.Αγορασε ενα ενεργο υπογουφερ,η αγορα εκει εχει τα παντα και στα μεταχειριμενα οτι θελεις.Βρες κανενα rel οπως σου ειπαν πιο πανω.

νομιζω πως αυτο που χρηαζομαι ειναι ηχειο ενισχυτης 2 ξυλα μια τρυπα και ολα αυτα ενωμα μεταξυ τους...και οπως ειπα ποιο πριν το να το φτιαξω μονος μου ειναι αυτο που με ενδιαφερει ποιο πολυ...αλλα και για ενεργα woofer που ειδα θες στο ανετο μια 400 ευρω

Με το που διάβασα τον τίτλο αμέσως μου κίνησε το ενδιαφέρον μιας και την κατασκευή ηχείων την λετρεύω. Διαβάζοντας την συνέχεια όμως αποφάσισα να μην συνδράμω κάθολου στο τεχνικό μέρος. Εχω ένα μλκσμνο στο πάνω διαμέρισμα που βάζει τη μουσική στο τέρμα κάθε μέρα. Δίπλα του ακριβώς μένουν οι γονείς μου, μεγάλης ηλικίας με θέματα υγείας. Δεν συμμορφώνεται (και αυτό με την προτροπή των γονιών του!!) αλλά κάποια στιγμή θα τις φάει τις μάπες του. Καλά θα κάνεις να σε ενδιαφέρει, γιατί σήμερα μπορεί να είσαι φοιτητής και να τα παιρνεις όλα χαλαρά, αύριο όμως κάποιος άλλος θα αδιαφορεί για την δική σου ψυχική ηρεμία.

Απάντηση: Re: κατεσκευη subwoofer για σπιτι

Ειλικρινά τώρα, διαβάζοντας όλο το νήμα προσεκτικότερα, μου δημιουργείται η εντύπωση ότι μας κάνεις λίγο πλακίτσα...
Δεν πειράζει αν είναι έτσι, θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε αίσθηση του χιούμορ..

Μακροδημητρης απο Λεγραινα ?

Ξεχασες μαλλον το password σου σαν macrojim...