H Tannoy το σερβίρει και καλά κάνει..δουλειά της είναι...ΕΣΥ το τρώς ???
Και εξηγούμαι.
Επίσημα το όριο της ανθρώπινης ακοής είναι τα 20ΚΗΖ. Στην πράξη είναι ακόμα λιγότερο ιδιαίτερα στις πιο μεγάλες ηλικίες. Προσωπικά έχω ξαναγράψει ότι τσεκαρισμένα δεν ακούω πάνω από 15-16ΚΗΖ...Δοκιμάστε με sine wave και ας βγάλει ο καθένας το δικό του όριο, αλλά κάτι μου λέει ότι αν ακόμα και αν ακούσεις τα 20-22ΚΗΖ αυτό θα συμβεί με στάθμη -10db και βάλε σε σχέση με τα 10ΚΗΖ (δεν λέω σε σχέση με το 1ΚΗΖ γιατί με ζυγισμένη μέτρηση θα μελαγχολήσουμε...).
Αλλά έστω ότι εγώ είμαι κουφός και όλοι οι άλλοι μπορούν να ακούσουν έως τα 20ΚΗΖ αίντε και λίγο παραπάνω (τόσο κουβαρντάς είμαι...).
Τι λοιπόν θα ακούσουν εκεί πέρα ???
Αν δεν κάνω λάθος το cd που χρησιμοποιούμε ώς μέσο αναπαραγωγής υψηλής πιστότητας λόγω συχνότητας δειγματοληψίας κόβει μαχαίρι τα πάντα πάνω από 22ΚΗΖ...
Αλλά είπαμε είμαι κουβαρντάς...και τέλος πάντων κάποιοι ακούνε από SuperAudio…
Ποιό λοιπόν όργανο είναι αυτό που έστω και σε μορφή αρμονικών μπορεί να έχει συχνοτικό περιεχόμενο εκεί πάνω ???
Θα μου πείς ρε φίλε η μοντέρνα μουσική δεν έχει σχέση με φυσικά όργανα..Κομπιούτερ την γράφουν και αυτά έχουν το κακό συνήθειο να παίζουν ότι γουστάρουμε..Δεκτό...Αλλά ακόμα και σε αυτήν την ακραία περίπτωση (τι ακραία...τραβηγμένη από τα μαλλιά είναι, αλλά λέμε και καμμιά λαμακία να περνάει η ώρα...) ας μου πεί κάποιος τι θα ακούσει από μια συχνότητα με τέτοιο μήκος κύματος μόλις βγεί 15-20% εκτός άξονα από το μεγάφωνο που την αναπαραγάγει ???
Και τέλος πάντων ρε αδελφέ...Δεν με χαλάει να ξέρω ότι το φοβερό σούπερ-τουίτερ μου παίζει μέχρι τα 100ΚΗΖ...αλλά πως να το κάνουμε....ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.....