Κατασκευή ξύλινου λίκνου μωρού.

Φοβερή κατασκευή, εύγε και με το καλό.

Θέλω να βάψω κάτι αντίστοιχο (κούνια) από το ένα χρώμα που έχει τώρα, σε ένα άλλο.
Μου ανέφεραν πως το πιό εύκολο είναι αερογράφος και σπρέι αλλά δεν έχω το πρώτο και γιά το δεύτερο δεν ξέρω τι χρώμα να ζητήσω.
Έψαξα τα διάφορα οικολογικά αλλά δεν βλέπω κάτι που να έχει σοβαρές πιστοποιήσεις.
Κυρίως βρίσκω σε λαδομπογίες αλλά υποθέτω δεν κάνουν γιά τέτοια εφαρμογή και δεν έχω ξανακούσει βάψιμο ξύλου με τέτοιο τρόπο.

Ευχαριστω!!!

Accel δε καταλαβαινω τι εννοουν αερογραφο, φανταζομαι θα εννοουν πιστολι βαφης με αερα.
Αυτο που χρειαζεται ειναι να βρεις χρωματα χαμηλης πτητικοτητας και να εχουν δυαλυτη το νερο.

Να ειστε καλα συναδελφοι!

Και επειδη εχω και καποιους που το περιμένουν με ανυπομονησία....... (βλέπε Μπαμπης Κωστης Ατανας)

Εδω ενα teaser....
:SFGSFGSF::SFGSFGSF: Μπράβο βρε πατέρα!!!! Πολύ καλό!!! :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Ευχαριστω!!!

Accel δε καταλαβαινω τι εννοουν αερογραφο, φανταζομαι θα εννοουν πιστολι βαφης με αερα.
Αυτο που χρειαζεται ειναι να βρεις χρωματα χαμηλης πτητικοτητας και να εχουν δυαλυτη το νερο.

Ναι υποθέτω αυτό θα εννοούσαν, αλλά και πάλι δεν έχω.
Οπότε θα το πάω κλασσικά με πινέλο.
Ευχαριστώ πολύ γιά το tip.

Το μικρό πιστόλι βαφής που χρησιμοποιούν οι μοντελιστές λέγεται αερογράφος.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κομπρεσέρ αέρα η πιστολι ρεύματος θα εννοούσαν ώστε να γίνει σωστά το άπλωμα του χρώματος..
Η κούνια μπορεί να βαφτεί με διαφορά χρώματα...απλά πριν την χρησιμοποιήσει καλό θα ήταν να την αφήσει να στεγνώσει καλά δηλ πλήρη ωρίμανση του χρωματος (δηλ μια εβδομαδα) και αερισμο εφόσον θα προορίζεται για μωρό.

Ναι οκ, πιστόλι θα εννοούσαν.
Το έψαξα λίγο το θέμα.
Υπάρχουν βιολογικά χρώματα, υπάρχουν με πιστοποίηση CE, αλλά δεν βρίσκω κάποιο να αναφέρει πως είναι οκ γιά βρέφη/μωρά.
Ναι γιά την ωρίμανση το έχω ξαναδιαβάσει, αλλά με προβληματίζει το να χρησιμοποιηθεί το λιγότερο βλαπτικό χρώμα.

Εφόσον περάσει μια εβδομαδα από την βαφή δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα..
Σε κάθε περίπτωση εγω θα χρησιμοποιούσα χρώματα νερού εξ ολοκλήρου.....
Έχω βάψει πολλά βρεφικα/παιδικα δωμάτια με νερού γιατί καλύπτουν τις περισσότερες προδιαγραφες και είναι κυριος οικολογικά... και δεν έχεις θέματα οσμών και αναθυμιασεων...

Σε τοιχοποιία το έχω κάνει και εγώ με νερού αλλά σε κούνια, δεν είχα ιδέα.
Ευχαριστώ και πάλι.

Απάντηση: Re: Κατασκευή ξύλινου λίκνου μωρού.

Να ειστε καλα συναδελφοι!

Και επειδη εχω και καποιους που το περιμένουν με ανυπομονησία....... (βλέπε Μπαμπης Κωστης Ατανας)

Εδω ενα teaser....

Χαχαχαχα

https://youtu.be/NJ6z176XBtM

(τι λες τωρα!!!!!! .... δουλευει??)

Κυρ, γραφεις ιστορια :grinning-smiley-043

Φοβερή κατασκευή, εύγε και με το καλό.

Θέλω να βάψω κάτι αντίστοιχο (κούνια) από το ένα χρώμα που έχει τώρα, σε ένα άλλο.
Μου ανέφεραν πως το πιό εύκολο είναι αερογράφος και σπρέι αλλά δεν έχω το πρώτο και γιά το δεύτερο δεν ξέρω τι χρώμα να ζητήσω.
Έψαξα τα διάφορα οικολογικά αλλά δεν βλέπω κάτι που να έχει σοβαρές πιστοποιήσεις.
Κυρίως βρίσκω σε λαδομπογίες αλλά υποθέτω δεν κάνουν γιά τέτοια εφαρμογή και δεν έχω ξανακούσει βάψιμο ξύλου με τέτοιο τρόπο.

φιλε δες εδω τι εχουμε συμβουλεψει και καλη επιτυχια.

(για οποιαδηποτε διευκρινηση, αν θες συνεχισε στο θεμα "Βαψιμο ξυλου....")

Με την βοηθεια της καραντινας ολοκληρωσαμε την κατασκευη!

Ελπιζω να σας αρεσει!

https://www.youtube.com/watch?v=yYhT03cqBTc

Ο πατος ειναι διπλος ωστε να ειναι ψηλα τωρα που ειναι μικρουλι και να αφαιρεθει στο μελλον βαθαινοντας για να ειναι ασφαλης.

Επισης βιδωτοι πηροι τοποθετηθηκαν σε καθε πλευρα ωστε να σταθεροποιηειται οταν δεν χρειαζεται λικνισμα!

Πολυ καλο βιντεακι με την κατασκευη, μπραβο πατριωτακι!! Εκανα και like στο video :a0210:

Ωραια και η μουσικουλα αλλα και η αρχη του βιντεο με τον παππου Μιχαλη!

Παντως θα εχεις παραπανω views αν εβαζες στον τιτλο και την λεξη 'κουνια' εκτος απο 'λικνο'. Ουτε εγω που μου αρεσει ιδιαιτερα η Ελληνικη γλωσσα δεν θα σκεφτομουν να βαλω στην αναζητηση τη λεξη 'λικνο' :)