Κατάστημα που να στέλνει ελληνικά προίόντα;

Παιδιά καλημέρα(σπέρα),

Νταραβεριζόμενος εδώ επί καθημερινής βάσεως με φίλους από όλα τα σημεία του ορίζοντα, μου γεννήθηκε η επιθυμία να στείλω 2-3 δωράκια σε άλλες χώρες με προϊόντα που δε θα μπορούσαν να βρουν εκεί (πχ Merenda, πουράκια Caprice, τίποτα καλές φακές κλπ κλπ κλπ). Η προφανής μέθοδος είναι όταν έρθω Ελλάδα να τα στείλω, αλλά σκεφτόμουν μήπως υπάρχει κάποιο κατάστημα που να κάνει τέτοιες παραδόσεις τουλάχιστον πανευρωπαϊκά. Έχετε ιδέα;

Θαενκς! (Να σας πω ότι εδώ για να τα βρω όλα αυτά ταξιδεύω κάθε φορά 2-2μιση ώρες δρόμο για την Greek town του Chicago, τα αγοράζω όχι απλά βαπορίσια αλλά σε 3-4 φορές πάνω τιμή, και παρ'όλα αυτά θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο :flipout: να ξέρατε τι δεν εκτιμάτε..! )

Για ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα αλλά και βιολογικά, υπάρχει το theingredientsplace.com.
Μερέντες και λοιπά τέτοια όμως δεν έχει.

Υπάρχουν στο Amazon αλλά είναι πανάκριβα. Ενδεικτικά τα πουράκια Carpice από 3 που έχουν Ελλάδα (κουτί 400gr), το Γερμανικό τα έχει 6 το κουτί των 115gr. Το Αγγλικό δε έχει το κουτί των 400gr στα 16!!!!!!!!
Καλές τιμές θα βρεις μόνο από την Foodial (Ελληνική εταιρεία με βάση την Γερμανία και μόνο Ελληνικά προϊόντα) στο Amazon Γερμανίας εδώ http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_no...aps&field-keywords=foodial&sprefix=foodia,aps

Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τις προτάσεις! Να πω την αλήθεια πίστευα ότι θα με τρολλάρετε κιόλας, εδώ ο κόσμος χάνεται κι ο άλλος ψάχνει...Merenda... :flipout:

Για την ιστορία, έριξα ψαξιματάκι σήμερα και είδα ότι υπάρχουν πολλά στο αμερικανικό Amazon που για κάποιο λόγο στο search δεν μου τα έβγαζε πριν. Χτύπησα μια Merendούλα με 7 μιση δολλάρια τα 400gr (μπρρρρρρρ) και άλλα 4 για να πάει στην Ισπανία που θέλω. Για συστηματικά δε συμφέρει με τίποτα, αλλά για χριστουγεννιάτικο συμβολικό δωράκι δε χάθηκε κι ο κόσμος...!

Νίκο, ό,τι τρώγεται, στην Αμερική για να μην πιάσει πρέπει να'ναι τραγικό σε ποιότητα. Το κακό είναι ότι γενικότερα οι Αμερικανοί αυτά που τρώνε είναι απαράδεκτα με τα δικά μας κριτήρια γεύσης. Για τα δικά τους δεδομένα, το πιτόγυρο είναι ελαφρύ vegetarian γεύμα..:) Ειδικά εκεί στο Texas πρέπει να'ναι χειρότερα, όσο πιο νότια πας τόσο πιο πολύ βούτυρο πέφτει... Αλλά τα "υγιεινά" και "εθνικ" προϊόντα πάντα έχουν το κοινό τους. Νομίζω ότι είναι καλή ιδέα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νουτελα δεν υπαρχει? Ειναι καλυτερη.

Απαπαπαπαπα τι είπες ιερόσυλε.... :flipout:

(Υπάρχει μια φήμη ότι η Nutella στην Αμερική είναι διαφορετική απ'την ευρωπαϊκή. Επειδή δεν ήμουν ποτέ φαν, δεν θυμάμαι την ευρωπαϊκή για να αποφανθώ αν όντως ισχύει)

Για μερέντα και νουτέλα, Ιάσων, θα κολύμπαγα και τον Ατλαντικό!!:D

Μερέντα, caprice, κρητικά παξιμάδια (ντάκους), θυμάρι, ρίγανη, δάφνη, φακές, κασέρι, ούζο. Για πάρτη τους κάνω το ταξιδάκι ως Chicago κάθε φορά.

Λαδάκι έχουμε και στην πόλη μας εδώ, ιταλικό και ισπανικό (δηλαδή συνήθως ελληνικό :P )

Last edited:
κρητικά παξιμάδια (ντάκους), θυμάρι, ρίγανη, δάφνη, φακές... Για πάρτη τους κάνω το ταξιδάκι ως Chicago κάθε φορά.

Ρίξε μια ματιά στο site που σου είπα και ΙΣΩΣ δεν χρειαστεί να ξαναταξιδέψεις... :2thumb22sup:

Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τις προτάσεις! Να πω την αλήθεια πίστευα ότι θα με τρολλάρετε κιόλας, εδώ ο κόσμος χάνεται κι ο άλλος ψάχνει...Merenda... :flipout:

Για την ιστορία, έριξα ψαξιματάκι σήμερα και είδα ότι υπάρχουν πολλά στο αμερικανικό Amazon που για κάποιο λόγο στο search δεν μου τα έβγαζε πριν. Χτύπησα μια Merendούλα με 7 μιση δολλάρια τα 400gr (μπρρρρρρρ) και άλλα 4 για να πάει στην Ισπανία που θέλω. Για συστηματικά δε συμφέρει με τίποτα, αλλά για χριστουγεννιάτικο συμβολικό δωράκι δε χάθηκε κι ο κόσμος...!

Νίκο, ό,τι τρώγεται, στην Αμερική για να μην πιάσει πρέπει να'ναι τραγικό σε ποιότητα. Το κακό είναι ότι γενικότερα οι Αμερικανοί αυτά που τρώνε είναι απαράδεκτα με τα δικά μας κριτήρια γεύσης. Για τα δικά τους δεδομένα, το πιτόγυρο είναι ελαφρύ vegetarian γεύμα..:) Ειδικά εκεί στο Texas πρέπει να'ναι χειρότερα, όσο πιο νότια πας τόσο πιο πολύ βούτυρο πέφτει... Αλλά τα "υγιεινά" και "εθνικ" προϊόντα πάντα έχουν το κοινό τους. Νομίζω ότι είναι καλή ιδέα.

Απαπαπαπαπα τι είπες ιερόσυλε.... :flipout:

(Υπάρχει μια φήμη ότι η Nutella στην Αμερική είναι διαφορετική απ'την ευρωπαϊκή. Επειδή δεν ήμουν ποτέ φαν, δεν θυμάμαι την ευρωπαϊκή για να αποφανθώ αν όντως ισχύει)

Μερέντα, caprice, κρητικά παξιμάδια (ντάκους), θυμάρι, ρίγανη, δάφνη, φακές, κασέρι, ούζο. Για πάρτη τους κάνω το ταξιδάκι ως Chicago κάθε φορά.

Λαδάκι έχουμε και στην πόλη μας εδώ, ιταλικό και ισπανικό (δηλαδή συνήθως ελληνικό :P )

αυτό με τη nutella τουλάχιστον στο παρελθόν ίσχυε. Εκεί στο μακρινό παρελθόν (Απρίλιος 2001, ναι, πριν την 11η Σεπτεμβρίου) επέστρεψα με (ανοιγμένα) κουτιά νουτέλας από ΝΥ στην Αθήνα (απευθείας με Α340) και τα παιδιά μου, τότε μωρά, δεν την έφαγαν, ενώ ήταν συνηθισμένα στη Νουτέλα.

Στο Τέξας, αν επιλέξεις να τρως Tex Mex τρώς καλά και σχετικά υγιεινά. Αν όμως καταναλώνεις τις θερμιδικές βόμβες των τυπικών αμερικανών, τότε.... Σε BB σε ράντζο μου έτυχε να με σερβίρουν pancakes με μαρμελάδα (ή κάτι σαν) 12 μαζί, τη μια πάνω στην άλλη. Βάρος προιόντος πάνω στο πιάτο λίγο πάνω από κιλό.

Αλήθεια τυριά βρίσκεις; Διότι τυρί γιαούρτι στην Αμερική είναι κάτι άγνωστο μου φαίνεται.

Μιας και καναμε σταση στην νουτελα, να πως στους φανς της οτι στο αεροδρομια της Γενευης εχει συσκευασιες ΓΙΓΑΣ. ΓΙΓΑΣ σας λεω. Στο σχημα της "κλασσικης" μαλιστα. Και εχει πολλες, πολλες... πυραμιδα απο δαυτες... γιαμι γιαμι...

Βρηκα φωτο στο νετ:

dsc02594-large1.jpg

:furious3:

Ναι, ειμαι σε διατα... :-(

5κιλο..... 59,90 τι, ελβετικά φράγκα? Δλδ 60 δολάρια, σαν να λέμε 10 ευρώ το κιλό? Πλάκα κάνουν......

Δεν παίρνεις κανέναν 10κιλο NuCrema της δικής μας ΙΟΝ (η καλύτερη, κατά την άποψή μου)? Ούτε 30 ευρώ δεν βγαίνει, και 20 μισόκιλα βαζάκια γεμίζεις. Ακόμη και να την ανοίξουν στο αεροδρόμιο, θα αξίζει τουλάχιστον που θα τους δεις να πασαλείβονται πατόκορφα :flipout:

Ισχύει οτι η Nutella παράγει διαφορετικές εκδοχές ανάλογα με την περιοχή. Συγκεκριμένα η γαλλική εκδοχή είναι πιο κρεμώδης σε σχέση με την γερμανική για να μπορεί να αλοίφεται στο πιο μαλακό (λευκό) γαλλικό ψωμί. Το γερμανικό ψωμί είναι πιο συμπαγές και αντέχει μια πιο σφιχτή εκδοχή της με περισσότερη πραλίνα φουντουκιού. Αν σε μια γερμανική Nutellα σε θερμοκρασία δωματίου καρφώσεις ενα μαχαίρι αυτό πρέπει να μείνει όρθιο, ενώ στην γαλλική γέρνει και ακουμπάει στο βάζο.

Είχα πετύχει ενα ντοκυμαντέρ μια φορά που ασχολήθηκε με αυτό το θέμα...

Κατα τα άλλα Ιάσωνα σε καταλαβαίνω... Ευτυχώς απο την μία εγώ καταφέρνω και πηγαίνω πιο συχνά Ελλάδα και φέρνω πολλά πράγματα μαζί μου κάθε φορά, απο την άλλη υπάρχουν αρκετά Ελληνικά και Τούρκικα μαγαζιά που φέρνουν ελληνικά προϊόντα και βολευόμαστε. Άσε που υπάρχει και ένα (τυπου) ΚΤΕΛ που έρχεται κάθε βδομάδα απο Ελλάδα και μπορείς να στείλεις πακέτα σε καλή τιμή. Μου στέλνουν Λάδι και διάφορα βαριά πράγματα οι δικοί μου συχνά...

Ισχύει οτι η Nutella παράγει διαφορετικές εκδοχές ανάλογα με την περιοχή. Συγκεκριμένα η γαλλική εκδοχή είναι πιο κρεμώδης σε σχέση με την γερμανική για να μπορεί να αλοίφεται στο πιο μαλακό (λευκό) γαλλικό ψωμί. Το γερμανικό ψωμί είναι πιο συμπαγές και αντέχει μια πιο σφιχτή εκδοχή της με περισσότερη πραλίνα φουντουκιού. Αν σε μια γερμανική Nutellα σε θερμοκρασία δωματίου καρφώσεις ενα μαχαίρι αυτό πρέπει να μείνει όρθιο, ενώ στην γαλλική γέρνει και ακουμπάει στο βάζο.

Είχα πετύχει ενα ντοκυμαντέρ μια φορά που ασχολήθηκε με αυτό το θέμα...

Κατα τα άλλα Ιάσωνα σε καταλαβαίνω... Ευτυχώς απο την μία εγώ καταφέρνω και πηγαίνω πιο συχνά Ελλάδα και φέρνω πολλά πράγματα μαζί μου κάθε φορά, απο την άλλη υπάρχουν αρκετά Ελληνικά και Τούρκικα μαγαζιά που φέρνουν ελληνικά προϊόντα και βολευόμαστε. Άσε που υπάρχει και ένα (τυπου) ΚΤΕΛ που έρχεται κάθε βδομάδα απο Ελλάδα και μπορείς να στείλεις πακέτα σε καλή τιμή. Μου στέλνουν Λάδι και διάφορα βαριά πράγματα οι δικοί μου συχνά...

Για πες, για πες, ποιό είναι αυτό το ΚΤΕΛ;

http://www.transhellas-reisen.de/

Φέυγει κάθε Τετάρτη απο Ελλάδα (περνάει απο διάφορες πόλεις, πρέπει να δείς το πρόγραμμα) και φτάνει Παρασκευή Γερμανία στο Düsseldorf. Τα πακέτα κοστίζουν 12Ε τα 5 κιλά νομίζω. Και στην Γερμανία κάνει διάφορες στάσεις. Ή για να το πώ καλύτερα, πέρνεις τον οδηγό στο κινητό του και σου λέει απο που περνάει και τον βρίσκεις σε κάποια στάση στην διαδρομή του και σου δίνει το πακέτο αν θες. Γενικά μας έχει εξυπηρετήσει πολύ, ειδικά για πιο βαριά πακέτα. Λάδι, ελιές, κάστανα, ώς και πακέτο με ζαρζαβάτια μου στέλνουν...

http://www.transhellas-reisen.de/

Φέυγει κάθε Τετάρτη απο Ελλάδα (περνάει απο διάφορες πόλεις, πρέπει να δείς το πρόγραμμα) και φτάνει Παρασκευή Γερμανία στο Düsseldorf. Τα πακέτα κοστίζουν 12Ε τα 5 κιλά νομίζω. Και στην Γερμανία κάνει διάφορες στάσεις. Ή για να το πώ καλύτερα, πέρνεις τον οδηγό στο κινητό του και σου λέει απο που περνάει και τον βρίσκεις σε κάποια στάση στην διαδρομή του και σου δίνει το πακέτο αν θες. Γενικά μας έχει εξυπηρετήσει πολύ, ειδικά για πιο βαριά πακέτα. Λάδι, ελιές, κάστανα, ώς και πακέτο με ζαρζαβάτια μου στέλνουν...

ευχαριστώ πολύ.

Εναν ξαδελφο που εχω στο Tucson (Arizona) φορτωνει μια βαλιτσα με ΦΑΚΕΣ οταν επιστρεφει Αριζονα.
Δεν ξερω τι διαφορετικο εχουν οι φακες εδω (απο τις φακες εκει) αλλα πιστευω οτι ειναι υπερβολη
αυτο που κανει ο ξαδερφος.

Και βεβαια τρελλαινεται για ΡΕΒΥΘΙΑ ..... παθαινει blackout.
Οταν του λεω οτι η μανα μου φτιαχνει ρεβυθοσουπα καθε 5-10 μερες ... βουρκωνει απο φθονο.
Ευτυχως, ενημερωθηκε ποιο μαγαζι (καπου στην Κασσανδρου/Ολυμπιαδος) τα προμηθευει και ηρεμησε.

Μονο που εγω δεν ξερω να σου πω Ιασωνα .... :p

Εναν ξαδελφο που εχω στο Tucson (Arizona) φορτωνει μια βαλιτσα με ΦΑΚΕΣ οταν επιστρεφει Αριζονα.
Δεν ξερω τι διαφορετικο εχουν οι φακες εδω (απο τις φακες εκει) αλλα πιστευω οτι ειναι υπερβολη
αυτο που κανει ο ξαδερφος.

Και βεβαια τρελλαινεται για ΡΕΒΥΘΙΑ ..... παθαινει blackout.
Οταν του λεω οτι η μανα μου φτιαχνει ρεβυθοσουπα καθε 5-10 μερες ... βουρκωνει απο φθονο.
Ευτυχως, ενημερωθηκε ποιο μαγαζι (καπου στην Κασσανδρου/Ολυμπιαδος) τα προμηθευει και ηρεμησε.

Μονο που εγω δεν ξερω να σου πω Ιασωνα .... :p

Που να δεις τη (Γερμανίδα) γυναίκα μου. Η οποία τα 13 χρόνια που ζούσαμε στην Ελλάδα μαγείρευε ζυμαρικά μόνο από το Lidl γιατί ήταν πιο φτηνά. Και φέτος το καλοκαίρι που ήρθαμε για διακοπές έφαγε μακαρόνια Μίσκο στης μάνας μου και έπαθε σοκ. Στην επιστροφή πήραμε μαζί 5 κιλά μακαρόνια και τα φυλάμε ως κόρη οφθαλμού, τα μαγειρεύουμε μόνο σε ιδιαίτερες περιστάσεις.

Μην το ψάχνεις Μάνο, άμα δεν ξενιτεύτηκες δεν ξέρεις πως είναι.