Καταστηματα ειδων φωτογραφιας ?

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Επειδη οσες καμερες και φακους εχω, οι αγορες μου εγιναν απο εξωτερικο, μηπως μπορειτε να μου υποδειξετε καποιο-α καταστηματα εδω (Αθηνα ή Πειραια)

Ειμαι στα ... προθυρα του canon 17-55 2.8 *(και οχι, οχι για τον 24-70 2.8L που παρολο που μου αρεσει η αισθηση στο χερι και στο .... ματι, με επεισαν οτι ΔΕΝ κανει για την 40D - και δεν ειμαι σε φαση για FF προς το παρον...) και τον εχω δει σε καποιο ηλεκρονικο καταστημα εδω, στα 907 ευρω.

Στο Ντουμπαι που ημουν προχτες διαπιστωσα οτι οι τιμες απογειωθηκαν (+30 πανω απο οτι εδω).
Τελευταιο "χαρτι" η Σιγκαπουρη που θα ριξω μια ματια την αλλη εβδομαδα. (με 650 θα τον παρω...)

Ωστωσο μια αγορα με δοσεις μπορει και να την δω θετικα.

Ευχαριστω εκ'των προτερων

* Αληθεια, τι λετε για δαυτον ? (μονιμα κοτσαρισμενο πανω στην μηχανη, all around δλδ)

Last edited:
Καλησπερα.Εχω και τους δυο προαναφερθεντες φακους με την Canon 40D.
Ο 17-55,ειναι πολυ καλος,οχι ομως τοσο στα 17mm.Ο Canon 24-70,ειναι κλασεις ανωτερος.
Αν δεν σε ενδιαφερει να χασεις το ευρυγωνιο,αγορασε τον 24-70mm,αξιζει.
Ζητησε να δοκιμασεις και τους δυο φακους και κρινε μονος σου.

Τελευταιο "χαρτι" η Σιγκαπουρη που θα ριξω μια ματια την αλλη εβδομαδα. (με 650 θα τον παρω...)

Ο 24-70 f/2.8 είναι άριστος φακός.
650 euro Σιγκαπούρη λιγάκι δύσκολο.
Τελευταία στο κατάστημα Sim Lim (το οποίο είναι το φτηνότερο) που κοίταξα ήταν λίγο φτηνότερα από εδώ.
Δεν αξίζει νομίζω.

αν ειναι ετσι για τις τιμες συμφωνω. Εχω να παω κανα 2 χρονια και μαλλον εχω χασει επεισοδια.

(650 για τον 17-55 εννουσα)

Καλησπερα.Εχω και τους δυο προαναφερθεντες φακους με την Canon 40D.
Ο 17-55,ειναι πολυ καλος,οχι ομως τοσο στα 17mm.Ο Canon 24-70,ειναι κλασεις ανωτερος.
Αν δεν σε ενδιαφερει να χασεις το ευρυγωνιο,αγορασε τον 24-70mm,αξιζει.
Ζητησε να δοκιμασεις και τους δυο φακους και κρινε μονος σου.

Κατανοητο, κανα μαγαζι ομως δεν μου λετε...

Τα πραγματα οταν εισαι στην αρχη, δειχνουν πολλα και μπερδεμενα... αν προχωρησεις λιγο ειναι .... λιτα...!!!

Αφου θα τα χωσεις που θα τα χωσεις (καποια στιγμη), κανε το μια ωρα αρχυτερα... πανε για L 2,8.

17-55 ομως ή 24-70 ??

Απο οτι διαβαζω λενε πολυ πολυ καλα λογια για τον 17-55 σε μη FF σωμα, και οτι ο 24-70 δεν ειναι και οτι καλυτερο για μια 40D ....

17-55 ομως ή 24-70 ??

Απο οτι διαβαζω λενε πολυ πολυ καλα λογια για τον 17-55 σε μη FF σωμα, και οτι ο 24-70 δεν ειναι και οτι καλυτερο για μια 40D ....

Αν ρωτας εμενα, εγραψα για L αρα 24-70. Το σκεπτικο εχει ως εξης...

Εχεις τον 17-85 νομιζω και θελεις αναβαθμιση... τι επιλογες εχεις? Αν ειναι για IQ μπορεις να πας ή στον ταμρον 17-50 η στους δυο που αναφερεις... (τον 17-40 τον αφηνουμε προς το παρον για αργοτερα με το FF).

Αφου δεν πας στον ταμρον (αρα θα τα χωσεις) μου δειχνει οτι θελεις και "μπλιμπλικια" εκτος απο IQ, κοινως L.

Oτι ο 24-70 δεν ειναι οτι καλυτερο για κροπ μηχανη εχει μια βαση, αν τραβας πολυ σε εκκλησιες η εσωτερικους χωρους γενικα, λογω κροπ και ελλειψης ευρυγωνιου.

Σε μενα στο προσφατο ταξιδι μου (με τον 18-55 και την 40ρα επισης) περισσοτερο ελλειψε το 55-100 παρα χρειαστηκε το 18-24 (τα μνημεια και τα καστρα ειναι ουτως η αλλως τεραστια για να τα χωρεσεις ολα στο καδρο τραβωντας απο την εισοδό τους και το εσωτερικο των ναων ας το παρω σε κομματια).

Εγω θα πηγαινα (για all around σε κροπ) για τον 24-105 αλλα με εχει "κοψει" ο Τασος (send) που τον θεωρει "αχρηστο" και υπερτιμημενο.

Οποτε τι μενει... ο 24-70 :a0210: (προσωπικη γνωμη φυσικα -bye-)

Τωρα να μπουμε σε λεπτομερειες περι τεχνικων και ποιοτικων θεματων αναμεσα στους 2 φακους δε νομιζω να εχει και τοσο νοημα (στο επιπεδο το δικο μου/μας :grinning-smiley-043 φανταζομαι).

Last edited:
το 24, σε 40d, θα σου δημιουργήσει προβλήματα. είναι σχεδόν 36χιλ. σε ff. δεν θα συσκολευτείς μόνο σε εσωτερικούς χώρους αλλά και σε τοπία. όποιο φακό και να πάρεις, πιστεύω οτι δεν πρέπει να χάσεις το ευρυγώνιο αν θες να είναι allrounder.
καταστήματα...

http://www.e-photodigital.gr/

http://www.adorama.gr/e-shop/index.php

http://www.fotodesmos.gr/

και πολλά άλλα.
αν σε ενδιαφέρει ο φακός που θα πάρεις να έχει εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας ρώτα γιατί κάποιοι φέρνουν απ' έξω. αν όχι ρίξε μια ματιά και στο ebay.

Οχι απαραιτητα. Μου κανει και μεταχειρισμενος απο "καλα" χερια.

Εχεις κατι συγκεκριμενο κατα νου ?

δεν είναι δύσκολο να βρεις αυτούς τους φακούς μεταχειρισμένους. Δύσκολο είναι να τους βρεις φθηνά, αλλά πλέον όχι ακατόρθωτο. Εγώ ψάχνω παντού καταστήματα, σάιτς, φόρα, το ebay και μπορεί να αργώ, αλλά πετυχαίνω πολλές φορές τιμές εξαιρετικές. Π.χ. μόλις πήρε για μένα ο Ηλίας έναν NIKON AFD 24 /2.8 D που συνήθως παίζει στα 250 μτχ. στα 100 από κατάστημα από την Αθήνα.

Κάνε και προσφορές στους πωλητές. Τώρα πλέον η διαφορά μεταξύ της τιμής που ζητά και της τιμής που περιμένει να πάρει μπορεί να είναι μεγάλη.

ΥΣΤ. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα τον 17-55 2.8 από online κατάστημα. Μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα σταθεροποίησης της ποιότητας των οπτικών του ή του AF δεν ξέρουμε, αλλά η διαφορά από κομμάτι σε κομμάτι είναι ανησυχητικά μεγάλη για τα δεδομένα της CANON (δηλ. εξαιρετικό QC). Θα προτιμούσα να τον δοκιμάσω πάνω στη μηχανή μου και μετά θα έβλεπα...

Καλησπερα σε ολους.Στις οδηγιες για τον Canon 17-55,αν θυμαμαι καλα,γραφει οτι επειδη ο μηχανισμος του σταθεροποιητη,συνεχιζει να λειτουργει μερικα δευτερολεπτα και μετα την ληψη της φωτογραφιας,καλο θα ειναι να μην αλλαζουμε αμεσως φακο(αν πρεπει να αλλαξουμε),αλλα να περιμενουμε για λιγο.Διαφορετικα μπορει να δημιουργηθουν προβληματα στην IS.

Να ρωτησω κατι ακομη?

Για να καταλαβω τι "χανω" σε καδρο με εναν 24-70 (σε σχεση με αυτον που εχω, τον 17-85) μπορω να κανω το προφανες, ή ειναι τελειως λαθος ????
(να δω τι "βλεπει" εχοντας τον στα 24 μεχρι τα 70)

δεν είναι δύσκολο να βρεις αυτούς τους φακούς μεταχειρισμένους. Δύσκολο είναι να τους βρεις φθηνά, αλλά πλέον όχι ακατόρθωτο. Εγώ ψάχνω παντού καταστήματα, σάιτς, φόρα, το ebay και μπορεί να αργώ, αλλά πετυχαίνω πολλές φορές τιμές εξαιρετικές. Π.χ. μόλις πήρε για μένα ο Ηλίας έναν NIKON AFD 24 /2.8 D που συνήθως παίζει στα 250 μτχ. στα 100 από κατάστημα από την Αθήνα.

Κάνε και προσφορές στους πωλητές. Τώρα πλέον η διαφορά μεταξύ της τιμής που ζητά και της τιμής που περιμένει να πάρει μπορεί να είναι μεγάλη.

ΥΣΤ. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα τον 17-55 2.8 από online κατάστημα. Μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα σταθεροποίησης της ποιότητας των οπτικών του ή του AF δεν ξέρουμε, αλλά η διαφορά από κομμάτι σε κομμάτι είναι ανησυχητικά μεγάλη για τα δεδομένα της CANON (δηλ. εξαιρετικό QC). Θα προτιμούσα να τον δοκιμάσω πάνω στη μηχανή μου και μετά θα έβλεπα...

και για τον 24-70 παντως εχω ακουσει για καποια κομματια που δεν ηταν καλα (δεν ξερω τι προβλημα ειχαν , επρεπε να πανε στην canon για καποιου ειδους calibration.

Ναι, φαινεται ρισκο αγορα απο ηλεκτρονικο (και μονο) καταστημα

και για τον 24-70 παντως εχω ακουσει για καποια κομματια που δεν ηταν καλα (δεν ξερω τι προβλημα ειχαν , επρεπε να πανε στην canon για καποιου ειδους calibration.

Ναι, φαινεται ρισκο αγορα απο ηλεκτρονικο (και μονο) καταστημα

το ποσοστό των ελαττωματικών 24-70 είναι κλάσμα μικρό των ελαττωματικών 17-55.

Να ρωτησω κατι ακομη?

Για να καταλαβω τι "χανω" σε καδρο με εναν 24-70 (σε σχεση με αυτον που εχω, τον 17-85) μπορω να κανω το προφανες, ή ειναι τελειως λαθος ????
(να δω τι "βλεπει" εχοντας τον στα 24 μεχρι τα 70)
Κατα την γνωμη μου δεν χανεις πολυ.Ειναι 15mm, λιγοτερο απο τρια βηματα.