Καταστηματα ειδων φωτογραφιας ?

Ναι, φαινεται ρισκο αγορα απο ηλεκτρονικο (και μονο) καταστημα[/quote]
Στην Αθηνα,μπορεις να βρεις τον Canon 24-70 μεταχειρισμενο αλλα σε πολυ καλη κατασταση.
Τουλαχιστον θα εχεις την δυνατοτητα να τον δοκιμασεις,χωρις να εχεις το αγχος μια αγορας,απο το εξωτερικο,μεσω του διαδυκτιου.

Last edited:
έχω κάνει πολλές αγορές απ' έξω, και σώματα και φακούς, και ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
το μεγαλο ποσοστό ελλατωματικών 17-55 που αναφέρει ο Βλάσης, δεν το έχω ακούσει αλλά κάτι περισσότερο θα ξέρει. τον συγκεκριμένο, τον είχα πάρει από adorama από σπασμένο κιτ και η τιμή του ήταν πολύ χαμηλή. τον πούλησα στο ebay μετ/νο σχεδόν όοο τον είχα αγοράσει.

τώρα, όσο για το 17 σε σχέση με το 24, δεν είναι μόνο το πόσο κάδρο χάνεις αλλά και η αίσθηση (παραμόρφωση) του ευρυγώνιου, που είναι απαραίτητα σε πολλές φωτογραφίες.

Και τα 3 βήματα πίσω δεν μπορείς παντα να τα κάνεις...

Και να τα κάνεις δλδ δεν θα είναι το ίδιο, γιατί αν θεωρήσουμε οτι το κοντινό θέμα παραμένει στην ίσια απόσταση, μικραίνει το σχετικό μέγεθός του στην φωτογραφία. Οπότε το μεγαλύτερο πλάνο είναι δώρο-άδωρο σε αυτήν την περίπτωση.

Ο ευρυγώνιος δεν είναι μόνο να χωρέσουμε πολλά στο ίδιο πλάνο, πχ ένα κτίριο η ένα βουνό. Αυτέ οι χρήσεις του είναι ίσως και οι πιό περιορισμένες ή εύκολα ξεπεράσιμες.
Είναι και το πόσο φόντο θα δείχνει γύρω απο το θέμα που έχουμε επιλέξει για κοντινό. Πώς θα φαίνεται ο χώρος γύρω του. Πόσο θα είναι το σχετικό μέγεθος του με τα υπόλοιπα στοιχεία του κάδρου. Και αυτά είναι χαρακτηριστικά του εστιακού μήκους που αν δεν το έχεις το έχασες...

Μερικά βήματα μπορεί (και είναι) χρήσιμα στα μήκη απο 50-70 και πάνω που οι διαφορές στην προοπτική και την αποτύπωση της δεν είναι μεγάλες. Αλλα στα μικρά μήκη, ακόμα και 5mm μπορούν να κάνουν την διαφορά αν τα χρειάζεσαι.

Μερικά βήματα μπορεί (και είναι) χρήσιμα στα μήκη απο 50-70 και πάνω που οι διαφορές στην προοπτική και την αποτύπωση της δεν είναι μεγάλες. Αλλα στα μικρά μήκη, ακόμα και 5mm μπορούν να κάνουν την διαφορά αν τα χρειάζεσαι.

Μετα απο μερικους μηνες ενασχολησης με το σπορ, με λυπη μου διαπιστωνω τα εξης:

1. Ο,τι πληρωνεις, παιρνεις.
2. Ο λεγομενος All round φακος, απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
3. Υπαρχουν πολλες ειδικες και γενικες αποψεις, συχνα αντικρουομενες. Συνηθως ειναι σωστες, που εχουν μια λογικη βαση. Αν εχουν ενα λαθος ειναι το οτι ειναι απολυτες. Ολοι οι φακοι εχουν τα προβληματα τους και ολοι εχουν τους περιορισμους τους. Δεν μπορεις να πεις οτι ο Α φακος δεν κανει, αλλα παρε τον Β και θα σωθεις.

Συμπερασμα δικο μου, οτι σιγα σιγα, με σταδιακες εκταμιευσεις, μπορεις να κανεις ενα πληρες συστημα. Για το λογο αυτο πρεπει η καθε προσθηκη να γινεται, εχοντας στο μυαλο και τις επομενες.

Παντως, αν η CANON βγαλει νεα εκδοση του 17-85is USM, που να ειναι πιο φωτεινος και ανω του μετριου οπτικα, ακομα και αν κανει ενα χιλιαρικο, σε μικρο φορμα, απλα θα τον εχουν ολοι.

Ο φακος ειναι απιστευτα βολικος απο ολες τις αποψεις (ευρος, μεγεθος, Full Time Manual εστιαση, σταθεροποιηση), αλλα απο ποιοτητα μετα απο 3 μηνες δεν ειμαι ευχαριστημενος. Ειδικα στο ευρυγωνιο, ειναι σαν να βγαζεις μεσα απο ναυλον...

όμως αν είσαι χομπίστας, δεν μπορείς να κουβαλάς 3-4 φακούς ανα πάσα στιγμή, ούτε αόσβεση θα κάνεις τα χρηματά σου ποτέ. όπως και να 'χει ένας φακός γενικής χρήσης είναι απαραίτητος.

Ομως αν βλεπεις τις φωτογραφιες σου και κατι σε χαλαει, ακομα και χομπιστας να εισαι, δεν ικανοποιεισαι απο το χομπι σου.

Κι οπως φαινεται ο ΕΝΑΣ-ΓΙΑ-ΟΛΑ και καλος φακος δεν υπαρχει....

Το σκισαμε το θεμα του ανθρωπου...:violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Ομως αν βλεπεις τις φωτογραφιες σου και κατι σε χαλαει, ακομα και χομπιστας να εισαι, δεν ικανοποιεισαι απο το χομπι σου.

Κι οπως φαινεται ο ΕΝΑΣ-ΓΙΑ-ΟΛΑ και καλος φακος δεν υπαρχει....

Το σκισαμε το θεμα του ανθρωπου...:violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Οχι, δεν με πειραζει.
Τα βρισκω ολα ενδιαφεροντα, και εντος του θεματος....

(αν και με βλεπω να μενω με τον 17-85)...... :slapface:

Εγω πηρα εχθες τον Tamron 17-50.

θα τους χρησιμοποιησω και τους δυο για λιγο καιρο και θα αποφασισω ποιον θα κρατησω.

Παρεμπιπτοντως, απο το ADORAMA στη χαμηλοτερη τιμη απο οσο ξερω. Καλη εξυπηρετηση, και υπηρχε διαθεσιμος.

Νομιζω οτι θεωρείται από τα καλά μαγαζια στην Αγγλία, απλά ειναι λίγο αργοι στην επικοινωνια.. Αν θελεις και μπορεις δοκιμασε να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά μαζί τους

Αυριο θα επικοινωνησω τηλεφωνικα μαζι τους....
Μου απαντησαν τελικα στο mail αλλα στο 1/3 απαυτα που τους ρωτησα....
Με λιγο ψαξιμο παντως sto google μοιρασμενες ειναι οι αποψεις για το συγκεκριμενο καταστημα....

Κοιταξε ,δεν νομιζω να υπαρχει καταστημα που να εχει ολα τα προιοντα του σε ανταγωνιστικες τιμες....το συγκεκριμενο για την D90 που με ενδιαφερει ειναι το φθηνοτερο που εχω βρει......

εφυγε τελικα η παραγγελια απο camerabox.....
ελπιζω να πανε ολα καλα....
θα ενημερωσω για την εξελιξη..

νεοτερα!!

Τελικα ολα πηγαν καλα:a0210:
Πεμπτη 13.30 ωρα εγινε η online παραγγελια(αφου ειχε προηγηθει κ τηλεφωνικη επιβεβαιωση για stock κ.τ.λ) και Σαββατο το μεσημερι ηταν Σαντορινη!!!!!

panasonic tz5

αν επιθυμεί κανείς σε κατάστημα του Αμβούργου υπάρχουν 5 καινούριες στα 210 ευρώ (λευκό μεταλλικό) και 4 στα 205 με χρώμα μπλε http://cgi.ebay.de/Panasonic-DMC-TZ5-Digitalkamera-SILBER-NEU-und-OVP_W0QQitemZ130309146633QQcmdZViewItemQQptZDE_Elektronik_Computer_Foto_Camcorder_Digitalkameras_PM?hash=item1e5707c809&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2%7C65%3A1%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A1%7C294%3A50

Last edited: