Καταστήματα μεταχειρισμένων hi-fi

konilio

New member
3 September 2009
20
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους,

Βρίσκομαι σε αναζήτηση των ηχείων Bose 601 Series III και θα ήθελα να μου προτείνεται καταστήματα που να ειδικεύονται σε πώληση μεταχειρισμένων ειδών hi-fi σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, μήπως και τα έχουν.

Ούτε τα 601 επίσης...

Δεν είναι ηχεία της προκοπής αυτά φίλε...Πήγαινε ν' ακούσεις και τίποτα άλλο.

Σίγουρα θα υπάρχουν και καλύτερα ηχεία από τα 601 αλλά το θέμα είναι υποκειμενικό. Κάθε άνθρωπος γλυκαίνεται με άλλου είδους ήχο.

Ασχετα με το τι "γλυκαίνεται" ο καθένας,η σωστή αναπαραγωγή της μουσικής,με την έννοια της εγγύτητας στην ζωντανή μουσική,δεν χωράει πολλές γνώμες...

Αλλά πάλι ναί φίλε μου,ο καθένας μπορεί να επιλέξει ότι νομίζει.

Προσωπικά θεώρησα υποχρέωσή μου να σου πώ,ότι τα ηχεία αυτά δεν έχουν σχέση με σωστή αναπαραγωγή της μουσικής.

Στο σύστεμ που τα άκουσα παίζαν εξαίρετα!
Πολλούς που δώσαν πολλά... θα τους έκαναν να κλάψουν...

Κάτσε ρε μάνα μου...Τι ηχογράφηση ήταν αυτή που ακουγόταν εξαιρετικά με 4 τέτοια ηχεία κι ένα σάμπ;Τι εννοείς εξαιρετικά;

Last edited:
Κάτσε ρε μάνα μου...Τι ηχογράφηση ήταν αυτή που ακουγόταν εξαιρετικά με 4 τέτοια ηχεία κι ένα σάμπ;Τι εννοείς εξαιρετικά;

Γούστα είναι αυτά. Και της γυναίκας μου δεν της αρέσει να παίζει ο δικάναλος μουσική. Προτιμάει το 7 channel stereo του av (άσχετα αν είναι εντελώς λάθος :flipout::flipout:).

Last edited by a moderator:

Κάτι τζαζιές ακούγαμε με την Πατρίσια Μπάρμπερ.
Οι ηχογραφήσεις λέγανε...:a0210:

Πιστεύω να κατανοήσατε πως ήταν στημένα τα 4 ηχειάκια.

Δεν τάξερα τα συγκεκριμένα.Εσύ με έβαλες να τα ψάχνω να δώ τι σόϊ πράγμα είναι...Δεν είναι τα παλιά,τα "παραδοσιακά" της με τις ανακλάσεις,που ψάχνει ο φίλος.

Δεν τάξερα τα συγκεκριμένα.Εσύ με έβαλες να τα ψάχνω να δώ τι σόϊ πράγμα είναι...Δεν είναι τα παλιά,τα "παραδοσιακά" της με τις ανακλάσεις,που ψάχνει ο φίλος.

Εμμμ...!
Δεν με διαβάζετε με την πρέπουσα... προσοχή.

http://www.avsuperstore.com/packageinfo.cfm?pid=34&id=5910

Όντως ο φίλος ρώτησε για άλλα, του πρότεινα άλλα, αλλά άλλα εισέπραξα:furious3:

Παίζουν λέμε...:BDGBDGB53:

Δεν ξέρω τα συγκεκριμένα,αλλά ξέρω πως περίπου παίζουν τα ηχειάκια με πολλά μικρά μεγαφωνάκια με τονισμένα άκρα κι ιδιαίτερα την περιοχή 150-200 ΗΖ(χαμηλότερα δεν μπορούν να κατέβουν).

Ευχάριστα στο αυτί,δυναμικά,ζωντανά...έτσι;

Εκεί υπήρχε και το σάμπ,άρα πιό ευχάριστα...

Last edited:
Δεν ξέρω τα συγκεκριμένα,αλλά ξέρω πως περίπου παίζουν τα ηχειάκια με πολλά μικρά μεγαφωνάκια με τονισμένα άκρα κι ιδιαίτερα την περιοχή 150-200 ΗΖ(χαμηλότερα δεν μπορούν να κατέβουν).

Ευχάριστα στο αυτί,δυναμικά,ζωντανά...έτσι;

Εκεί υπήρχε και το σάμπ,άρα πιό ευχάριστα...

Καλημέρα.

Υπήρχε όλο το σύστημα που προτείνει η Bose.
Με τον κοντρόλλερ κ.τ.λ
Απλά ό τύπος είχε τετράδα από τα δορυφοράκια σε array διάταξη.
Δεν πίστευα τ' αυτιά μου...
Δεν σου κρύβω πως ήθελα να τα αγοράσω!!!
Με φρέναραν όμως άλλες ηχητικές προταιρεότητες αλλά και το υψηλό κόστος.
Για τον χώρο μου έκανα μια πρόχειρη μελέτη και χρειαζόμουν γύρω στα 6-7Κ χαλαρά...
Ίσως στο μέλλον τώρα που θα έχομεν πράσινη ανάπτυξη...:afro:

Εν τω μεταξύ όταν το άκουσα σκεφτόμουν πόσο μάπα σύστημα είχα!
Πόσο μακριά νυχτωμένος είμουν αφού είχα απεμπολήσει και γω εταιρίες ιστορικές σαν την BOSE... προς χάριν βιοτεχνιών και άλλων ειλικρινώς προσπαθούντων-δεν λέω- που δεν έχουν ούτε ανηχοικό, ούτε ειδικευμένους μηχανικούς, ούτε προιστορία, ούτε σοβαρή δημοσιευμένη έρευνα, ούτε πατέντες, ούτε μπορείς να βάλεις ότι άλλο θέλεις!
Μόνο τα γνωστά:
Ήτοι συμμετοχή σε καμιά έκθέση (φορτώνοντας το κόστος στο προϊόν) , κανά ρηβιού από 5 δημοσιογράφους, 5 ακροατές στα φόρα και τιμές (όχι όλοι) για να βγάλουν τη χρονιά...

Διονύση είμαι αρκετά σκληρός αλλά είναι λάθος μέγα να ξεχνάμαι εταιρίες σαν τη BOSE, την JBL και άλλες, νομίζοντας πως εταιρίες που δεν τις ξέρει η μάνα τους γνωρίζουν από ήχο και οι παραπάνω όχι.
Μη γνωρίζοντας καν τα προϊόντα τους!
Πόσο μάλλον αν δεν τα έχουμε ακούσει...
Είναι νομίζω λογικό ότι κάτι κάνανε και αυτές και γίναν θρύλοι...:2thumb22sup:

Για την Bose ΙΜΗΟ,δεν τρέχει και τίποτα άν την ξεχάσουμε.Trendy ηχειάκια του κιλού φτιάχνει σήμερα (σχώρα με αλλά αυτό πιστεύω εγώ),ενώ οι παλιές κατασκευές της,καμιά σχέση με υψηλή πιστότητα δεν είχαν.

Για την μεγάλη JBL,με τις κατασκευές θρύλους,χθές και σήμερα,έχεις απόλυτο δίκιο.Οποιος δεν ξέρει τα ηχεία της ή την υποτιμά,όντως κακό του κεφαλιού του...