Κατατόπιση παρακαλώ

VEN_REN

Senior Member
13 September 2007
340
Γεια σας, παρακολουθω το φορουμ λιγο καιρο τωρα, αλλα κυριως για τηλεορασεις και δορυφορικα.

Πλεον εχω καταληξει σε TV την FULL HD LCD Sony Bravia KDL 46X3500. Αλλα θελω να ειμαι ετοιμος αγοραζοντας και τα καταλληλα αξεσουαρ.

1. Διαβαζοντας το φορουμ κανουν πολλοι αναφορα στο γεγονος οτι η Sony εχει 2 HDMI ports. Aυτο τι ακριβως σημαινει, και τι σχέση εχει με το DVD/BLURAY/HD-DVD. Πιο γρηγορη μεταφορα δεδομενων;

2. Επισης, ακουω πολυ για Upscale του σηματος. Αυτο το κανει το player, η τηλεοραση, ή και τα 2;

3. Εχοντας το παραπανω υποπσιν, δε χρειαζεται να αγορασει καποιος BLURAY/HD-DVD; Δηλαδη με ενα απλο DVD μπορω να εχει σχεδον FULL HD αποτελεσματα στην εικονα;

4. Επιπλεον, τι προτεινετε για την τηλεοραση μου. DVD/BLURAY/HD-DVD και ποιο μοντέλο; Αναφερω οτι επειδη η τηλεοραση ολιγον θα με στραγγισει οικονομικα, παρακαλω προτεινετε καποιο οικονομικο μοντελο.

5. Ειχα ακουσει πριν απο αρκετο καιρο οτι το PS3 αποτελει απο τις κορυφαιες και πιο οικονομικες λυσεις για Blue Ray player......ισχυει ακομα αυτο;

6. Εν τελει, εκτος απο ηχοσυστημα υπαρχει κανενα αλλο αξεσουαρ, καλωδιωση κτλ. που θα επρεπε να αγορασω, και γιατι;

Συγνωμη, σας τρελανα με τις ερωτησεις μου απλα δε θελω να κανω λαθος αγορες και μετα να κλαιω τα λεφτα μου.

Ευχαριστω

1) δυο hdmi σημαινει οτι μπορεις να συνδεσεις με hdmi δυο συσκευες με εξοδο hdmi.

2) το upscale το κανει και η τηλεοραση και το player. ( αν ειναι upscaling dvd player η blu ray/ hd dvd οποτε κανει σιγουρα upscale)

3) το upscale που κανει η τηλεοραση η ακομα και ενα απλο upscaling dvd player δεν εχει καμια σχεση με το πραγματικο 1080p.

(εκτος αν λεμε για πανακριβα upscaling dvd players.)

το μπλου ρει / hd dvd ειναι απαραιτητα (αν θες HD)

4) μπλου ρει η hd dvd (που θα κανουν και καλο upcaling ουτως η αλλως)

5) ναι

6) δε γνωριζω καθολου για ηχο. (οπτικη ινα ισως και οπωσδηποτε ενα καλο (οχι παμθηνο) καλωδιο hdmi 1.3

για συνδεση του br/ hd dvd player με την τηλεοραση.

(το hdmi χρειαζεται ακομα και αν αγορασεις απλως upscaling player).

Συμπληρώνω τα του spyrmak (και χρόνια του πολλά αν γιορτάζει ;))

2. To κάνουν αναγκαστικά όλες οι τηλεοράσεις, πολλά players και μερικοί ενισχυτές. Αυτό που έχει σημασία είναι ποια συσκευή το κάνει καλύτερα!

3. Έχει μεγάλη διαφορά. Τα BD/HD DVD έχουν απλώς περισσότερη πληροφορία. Όση και να "μαντέψει" το upscale, δεν πρόκειται να τη φτάσει.

4. Η φτηνότερη λύση είναι τα HD DVD της Toshiba: Τα HD-E1 και HD-EP10 βρίσκονται με λιγότερα από 300 στο δίκτυο. Αλλά μη βιαστείς να προχωρήσεις σε αγορά. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να σκεφτείς (αποκλειστικότητες των δύο format, περιορισμός περιοχών στο BD, έλλειψη τίτλων με ελληνικούς υπότιτλους στο HD DVD κ.α.). Πάντως, αν δεν έχεις ήδη DVD player, η γνώμη μου είναι να μην πάρεις απλό. Πάρε κατευθείαν HD DVD ή Blu-ray.

6. Το καλώδιο hdmi είναι απαραίτητο. Πολύ καθαρότερη εικόνα από άλλες λύσεις. Βέβαια, για το αν χρειάζεται να πάρεις ακριβό ή όχι, οι απόψεις διίστανται. Εγώ λέω όχι.

οκ μάλιστα, τελικά BR με βλέπω τότε. Μαρκετάρεται καλύτερα και θα επικρατήσει έναντι του HD-DVD.

Lepton ευχαριστώ για τη βοήθεια, πες μου όμως κι από Bluray τί να κοιτάξω. PS3 και ξερο ψωμί;

PS3 100%. Αν πάλι σου χαλάει το design του setup σου, πάνε για το Panasonic BD30. Πάντως αν πάρεις stand alone player, ψάξου για εξωτερικό. Οι τιμές στην Ελλάδα είναι απλά ΑΠΑΤΗ.