κατεβαστηρι pc

CptBill

Senior Member
13 July 2006
494
Πειραιάς
χαιρετω το φορουμ,

Βασιζομενος στην υλοποιηση του lykman (βλεπε εδω http://www.fractalbit.gr/24x7-downloader-file-server/ ) θελω να φτιαξω το δικο μου κατεβαστηρι.

Μεχρι και σημερα το ρολο αυτο εχει αναλαβει το κυριο μου lapzop (ενα vaio fz11m) το οποιο εχει λιωσει εδω και 4 χρονια στο να ειναι συνεχεια ανοιχτο. Ειναι θεμα ημερων μεχρι να το βρω λιωμενο τις επομενες ημερες :silly:

Οι απαιτησεις μου ειναι κουτι που να δεχεται τουλαχιστον δυο 3,5" σκληρους δισκους. Στη περιπτωση του lykman επιλεχθηκε το κομψο ThermalTake SD100. Ομως δεν θα ειχα προβλημα στην επιλογη ενος μεγαλυτερου κουτιου το οποιο θα δεχοταν πανω απο δυο 3,5" σκληρους δισκους.
Δεν εχω καμια απαιτηση ωστε να παιζει το ρολο του htpc. Θα κατεβαζει και ανεβαζει απο torrents κατα κυριο λογο.
Θα ειναι προσβασιμο remotely (logmein, real vlc)
Θα συνδεθει με το media player μου με lan (εδω δεν σκαμπαζω πολλα).
Χαμηλη καταναλωση
Ελαχιστο θορυβο

Οπως το κοβω μαλλον θα ειναι ενα copy paste της υλοποιησης του lykman
Εαν αλλαζατε κατι, τι θα αλλαζατε?

Ένα πιο ευρύχωρο κουτί θα βόλευε περισσότερο. Μεγάλος μπελάς το βάλε-βγάλε δίσκων, ανεμιστήρων κ.α. σε στενό κουτί. Θα έχει και καλύτερη κυκλοφορία αέρα.

Single Core Atom δεν νομίζω να έχει πρόβλημα για τη χρήση που το θες.

Οι υλοποιήσεις με single core ATOM τότε που τα έψαχνα, δεν είχαν gigabit lan...
Στην παρούσα τον cptbill βέβαια ίσως να μην τον απασχολήσει σε πρώτη φάση αφού δεν θα κάνει μεταφορές αρχείων πάνω στο δίκτυο (απλά θα κάνει streaming), αλλά είναι πολύ μικρή η χρηματική διαφορά από τον μονοπύρηνο στον διπύρηνο ΑΤΟΜ... Και καλό πιστεύω είναι να υπάρχει η δυνατότητα για αργότερα αν την χρειαστεί.

Οσο για τα ίδια τα υλικά: Μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο 24x7 χρήσης των συγκεκριμένων υλικών, πάλι τα ίδια θα έπαιρνα και τώρα (εννοώ μετά τις αναβαθμίσεις). Το πολύ πολύ να μην έπερνα το Μ/Β με τον 510 (1.66), αλλά με τον 525 (1.8) ΑΤΟΜ (και τις ψιλοβελτιώσεις που έχει), ή να μην έπερνα υλοποίηση της ιντελ, αλλά κάποιας άλλης εταιρίας (αν έβρισκα κάποιο με περισσότερα καλούδια). Κατά τα άλλα 2GB RAM (σε ένα στικ), 2ΤΒ δίσκο χαμηλής κατανάλωσης (οι WD GP παραμένουν η προτίμηση μου), και κουτί... ένα που να μου κάνει! (τότε δεν υπήρχαν επιλογές, και τώρα πια δεν υπάρχει το συγκεκριμένο Τt SD100). Το picoPSU που είχα πάρει για απόλυτη ησυχία και μέγιστο efficiency, μάλλον εδώ δεν χρειάζεται...

Σε ενα φτηνο midi tower (δεν ειχα προβλημα με το μεγεθος του κουτιου) εβαλα απο ενα 12αρι fan μπρος και πισω, με 2x2T + 2χ1,5Τ wd green σε m/b με intel 510 (+ μια εξτρα pci sata controller καρτα) και windows server 2011."Βλεπει" ενα htpc,ενα λαπτοπ και ενα egreat A1080 media player και δουλευει σχεδον αθορυβα και απροβληματιστα 24/7 (αρχικα με 2 δισκους και εδω και ενα μηνα με τους 4) απο τοτε που πρωτοκυκλοφορησε ο 510.

Απάντηση: Re: κατεβαστηρι pc

Σε ενα φτηνο midi tower (δεν ειχα προβλημα με το μεγεθος του κουτιου) εβαλα απο ενα 12αρι fan μπρος και πισω, με 2x2T + 2χ1,5Τ wd green σε m/b με intel 510 (+ μια εξτρα pci sata controller καρτα) και windows server 2011."Βλεπει" ενα htpc,ενα λαπτοπ και ενα egreat A1080 media player και δουλευει σχεδον αθορυβα και απροβληματιστα 24/7 (αρχικα με 2 δισκους και εδω και ενα μηνα με τους 4) απο τοτε που πρωτοκυκλοφορησε ο 510.

Αν μιλάτε για κατεβαστήρι αλλά και File Server ταυτόχρονα, λόγω 24Χ7, και εγώ αυτόκάνω τότε αυτό το κουτάκι πιστεύω είναι ότι καλύτερο.

http://www.plaisio.gr/Computers/Har...aster-CASE-Silencio-RC-550-Black-RC-550-K.htm

Μοιάζει βέβαια με το αγαπημένο μου για αυτό τον σκοπό Fractal Design R2 και R3. (Παραμοιάζει)!!

έγινε παραγγελια τελικα ολων των κομματιων πλην του case για το οποιο δεν μπορω να κατασταλαξω καπου.
Νομιζω πως η ιδανικη επιλογη θα ηταν το FRACTAL DESIGN Array R2 αλλα φυσικα ουτε λογος για διαθεσιμοτητα στο Ελλαδισταν. Ειδικα και απο τη στιγμη που καίγομαι για να το εχω μεχρι και τη Παρασκευη.

Κανενα φθηνο mini itx case που να δεχεται ενα 3,5" σκληρο δισκο (οι απαιτησεις επεσαν μεχρι να παρω ενα καλυτερο case μελλοντικα) εχετε να προτεινετε;
Προτασεις για midi towers απορρίπτονται λογο ελλειψης χωρου

Last edited:
Απάντηση: Re: κατεβαστηρι pc

Πολύ όμορφες και ποιοτικές προτάσεις!!! :SFGSFGSF:

Ειδικά το silverstone λέει και 2x3.5" που ψάχνει ο cptbill... :ernaehrung004:
Αυτό που με προβληματίζει στο Silverstone είναι, αν διαθέτει πανελάκι για να μην φαίνεται το πάνελ του DVD-ROM. Εϊναι πάντως εξαιρετικά όμορφο, με γρύλιες εξαερισμού παντού.

Το silverstone το ειχα στα υποψιν!

Πηγα στο εν λογο καταστημα εχθες το απογευμα αλλα προτιμησα τελικα τη λυση ενος mini-itx κουτιου. Ειδα το Lian Li PC-Q07 αλλα το κοστος ανεβαινε σημαντικα επειδη χρειαζοταν και τροφοδοτικο.
Προτιμησα να παρω το thermaltake element q το οποιο εβγαινει αρκετα οικονομικα και ειχε και τροφοδοτικο μαζι.

Τα υπολοιπα κομματια (mobo, κτλ) θα ερθουν σημερα οποτε ευελπιστω το ΣΚ να ειναι ετοιμο το κατεβαστηρι

το κατεβαστηρι ειναι up and running!
Εχουμε και λεμε: οπως πολυ σωστα με ενημερωσε ο lykman, το thermaltake ειναι απλα οκ ως κουτι. Αυτο που διαπιστωσα ειναι πως το τροφοδοτικο κανει αρκετο θορυβο. Οχι τοσο οσο το ps3 fat που εχω αλλα κανει. Οποτε μελλοντικα (επομενους 2-3 μηνες ενδεχομένως) παω για αλλαγη τροδοτικου σε κατι ησυχο

Η τελικη συνθεση του seed pc ειναι η εξης

Thermaltake Element Q
Μητρικη τελικα πηρα την Intel D525MW
2gb RAM
WD 2TB Green

λειτουργικο τα win7, προσβασιμο μεσω logmein και μεσω logitech touchmouse εφαρμογη στο iphone