Κατεχόμενη Κύπρος

Απορώ με όσους πάνε τουρίστες στην Τουρκία - όχι τώρα, ανέκαθεν. Τίποτα το εθνικιστικό, αλλά να ένας κόμπος στον λαιμό. Κι εσύ είσαι από τα μέρη που μας δείχνεις... Επαναλαμβάνω, χαρά στο κουράγιο σου!

Δημήτρη τώρα πια το σκέφτομαι και εγώ.
Φοιτητής πήγα στην Κωνσταντινούπολη και θα ήθελα να ξαναπάω αλλά τελευταία με το συμβάν με την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτών έχει φάει η Τουρκία κόκκινη κάρτα σε όλα όχι μόνο στις διακοπές.
Μεγαλώσαμε και τα βλέπουμε αλλιώς, για παράδειγμα και στη Ταϊλάνδη δεν πήγα ποτέ λόγω της παιδεραστίας και του σεξοτουρισμού που υπάρχει απροκατάληπτα εκεί.
Όσον αφορά τους Κυπρίους αδελφούς τους συμπαθώ πάρα πολύ και έχω μιλήσει και αφουγκραστεί το πόνο τους.
Ακόμη στα ρουθούνια τους έχουν την μυρωδιά του πολέμου και του ξεριζωμού.
Δυστυχώς όμως άλλοι αποφάσισαν για εκείνους όπως τώρα άλλοι αποφάσισαν και για την προδοσία της Μακεδονίας μας.

το οχι που εγινε ναι (σας θυμιζει κατι??) και η ντε φακτο διχοτομηση της Κυπρου με την ενταξη στην ΕΕ της μισης Κυπρου...ας μην μιλαμε για προδοσιες κτλ...οι δυναμεις που ευθυνονται για την τραγωδια της Κυπρου ακομα εχουν το πανω χερι και ο λαος μια χαρα τους στηριζει - οπως στην Ελλαδα...η γκρινια τυπου καφενειου δεν εδωσε ποτε λυσεις

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια, παιδιά.
Πάνο, με συγκίνησες πολύ! Να 'σαι καλά!
Δημήτρη, κόμπος στον λαιμό, στο στομάχι ... γενικά πιάνεται η καρδιά σου!
Εκείνο που προσωπικά με ενοχλεί πολύ είναι που Ελληνοκύπριοι πηγαίνουν στα κατεχόμενα για να παίξουν στα καζίνο, να αγοράσουν προϊόντα, ακόμη και να γεμίσουν τα αυτοκίνητα με καύσιμα ...
Το θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο!!!
Μπορείς να πας να δεις τα μέρη που θες χωρίς να δώσεις λεφτά!
Αν και πάλι τα περίεργα συναισθήματα δεν τα αποφεύγεις, όταν π.χ πρέπει να δείξεις ταυτότητα στους "αστυνομικούς" για να σου επιστρέψουν την είσοδο ή το ότι "είσαι τουρίστας" στην ίδια σου την πατρίδα...
Είναι όμως ένα τίμημα που πρέπει να το πληρώσεις και προσωπικά, αν και είχα πολλούς ενδοιασμούς και για χρόνια αρνιόμουν ακόμη και να το συζητήσω, δεν το έχω μετανιώσει έως τώρα.
Έχω ξαναγαπήσει την πατρίδα μου με τα όσα έχω δει!!!

Κ πολύ καλά έκανες κ την ξανά αγάπησες. Μετέφερε την αγάπη κ την Ιστορία της πατρίδας σου (μας) ατόφια κ καθαρή σε όσους περισσότερους δικούς σου ανθρώπους μπορείς ώστε να μην χαθεί τίποτα κ να υπάρχει συνέχεια.

Ιωσηφ συνέχισε να μας δείχνεις με τη δικη σου καθαρή ματιά την ομορφιά όλου του <τόπου σου>.

Δημήτρη κόμπος στον λαιμό, πόνος στο στομάχι ολα αυτά είναι λογικό να συμβαίνουν, καταλαβαίνω με ποσοστό 1% τι νιώθει ο Ιωσηφ, το παθαίνω κάθε φορά που πάω στην Πόλη εδώ και 20 χρόνια (και θα το παθαίνω και στο μέλλον) όταν βλέπω την Αγιά Σοφιά, τόν Βόσπορο από τα τείχη, τα ξϋλινα σπίτια στα Πριγκιποννήσια .... τϊποτε όμως δεν θα με κάνει να αλλάξω γνώμη που τα επισκέφτηκα και τα γνώρισα από κοντά και πιστευω οτι και ο Ιωσηφ παρόλη τη στεναχώρια του δεν θα το μετανιώσει.

Ας κρατήσουμε όμως το νήμα όσο μπορούμε πιο <φωτογραφικό>, αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι.

Επιστροφή μετά από απουσία μιας βδομάδας...
Πανόραμα του αρχαίου θεάτρου της Σαλαμίνας (πληροφορίες για τη Σαλαμίνα στην πρώτη σελίδα).
Στο θέατρο αυτό παρουσίασε τα τελευταία χρόνια παραστάσεις και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου.

Ancient Theatre of Salamis
by Iosif Michael, on Flickr

Πραγματι πολύ όμορφη πανοραμική (ίσως να θέλει ένα κλικ ο ορίζοντας αριστερά στροφή ).

15 Ιουλίου σήμερα ... 15 Ιουλίου 1974 εκδηλώθηκε το προδοτικό πραξικόπημα, που ουσιαστικά αποτέλεσε την αφορμή για την τουρκική εισβολή που ακολούθησε 5 μέρες μετά.
Εικόνα από την εγκαταλελειμμένη εκκλησία του Αγίου Σωζόμενου, που βρίσκεται εντός του κοιμητηρίου του χωριού Άγιος Σέργιος (το χωριό της γυναίκας μου).
Εδώ τελούνταν όλες οι νεκρώσιμες ακολουθίες του χωριού.

Abandoned church
by Iosif Michael, on Flickr

Δυστυχώς ο Ελληνισμός "παράγει" άφθονους Εφιάλτες...

...κρανίου τόπος στην φωτογραφία.

Ιωσήφ να σαι καλά και να έχεις κουράγιο στο δύσκολο οδοιπορικό σου.
Υπέροχες φωτογραφίες και περιγραφές.
Σαν σήμερα η αποφράδα μέρα που πάτησαν τούρκοι το νησί.
Δυστυχώς δεν μαθαίνουμε μέσα από τα παθήματα μας και αν δεν αλλάξουμε πορεία μάλλον η ιστορία θα επαναληφθεί.
Τιμή και δόξα σε όλους όσους πότισαν με το αίμα τους τα άγια χώματα της μαρτυρικής Κύπρου.

Ιωσήφ να σαι καλά και να έχεις κουράγιο στο δύσκολο οδοιπορικό σου.
Υπέροχες φωτογραφίες και περιγραφές.
Σαν σήμερα η αποφράδα μέρα που πάτησαν τούρκοι το νησί.
Δυστυχώς δεν μαθαίνουμε μέσα από τα παθήματα μας και αν δεν αλλάξουμε πορεία μάλλον η ιστορία θα επαναληφθεί.
Τιμή και δόξα σε όλους όσους πότισαν με το αίμα τους τα άγια χώματα της μαρτυρικής Κύπρου.

+1