Kατεχόμενη Παλαιστίνη.

Πού να δείς τί ειχε τραβήξει ο Πιερ Πάολο Παζολίνι για το αριστούργημα του ´Κατά ματθαιον´,πού ήταν κομμουνιστής και ομοφυλόφιλος.Ολες οι εκκλησίες τού κόσμου επεσαν να τον λυντσάρουν.
Ειχε βαλει ερασιτέχνες ηθοποιούς ,εναν χριστό πού μόνον ´γκόμενος´ δέν ήταν ,καί ειχε φόντο τα πέτρινα και άνυδρα χωριά τής Σικελίας.Και μουσική υπόκρουση τα ´Κατά Ματθαίον Πάθη ´τού Μπάχ.
Τετοιον Χριστό δεν θέλει κανείς.Ουτε οι φονταμενταλιστές τού Μπούς ,ουτε οι Φαρισαίοι..Ειναι Χριστός επικίνδυνος αυτός γιατί ειναι με τούς φτωχούς και καταπιεσμένους τού κόσμου και πιάνει και το φραγκέλιο καμιά φορά.....

Σπύρος Σούρλας said:
Πού να δείς τί ειχε τραβήξει ο Πιερ Πάολο Παζολίνι για το αριστούργημα του ´Κατά ματθαιον´,πού ήταν κομμουνιστής και ομοφυλόφιλος.

Εμ κι αυτός είχε όλα τα ..κουσούρια.!!!:flipout: :flipout:
Ευτυχώς δηλαδή που δεν ήταν φτωχός και άσχημος..-bye-

(ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι αστειεύομαι ..):grinning-smiley-043

Οταν καποιοι φυτεψαν ενα κρατος πριν 60 χρονια ,ικανοποιησαν αφ ενος το εβραικο λομπυ,αφ ετερου καταφεραν να ελεγχουν ολη τη περιοχη και τα πετρελαια της,μηπως αλλαξε κατι?

Παίδες κατά μεγάλο ποσοστό έχετε δίκιο στα προαναγραφέντα,

Απλώς για σφαιρικότερη ενημέρωση θα σας καλούσα, όσοι έχετε κάποιες προσωπικές σχέσεις με άραβες άλλων εθνικοτήτων (Συρίων, Ιορδανών, Σαουδικής, κλπ.) να τους ζητήσετε την γνώμη τους για τους Παλαιστίνιους για τους οποίους εμείς -χάρη στις ελευθεροτυπίες όλου του κόσμου- έχουμε μόνον την εικόνα του προβάτου επί σφαγή, εικόνα βέβαια που σε σημαντικό ποσοστό είναι αληθινή.

Επιγραμματικά, θα αναφέρω ένα γνώριμο ρητό στους (συμπαθούντες την Παλαιστίνη) διπλωματικούς κύκλους :''..... they never miss an opportunity to miss an opportunity ....'' . Γιατί αυτό; Διότι οι συγκροτούντες την όποια εκάστοτε παλαιστινιακή αρχή, ουδόλως ενδιαφέρονται για την επίλυση του προβλήματος, αλλά μόνον για την προσωπική τους ευημερία.
Το καθεστώς Αραφάτ, ξεπέρασε σε διαφθορά και ιδίως σε νεποτισμό κάθε άλλη έκφραση πολιτικής εξουσίας στον πλανήτη. Δεν υπήρξε αρμόδιος/ ιθύνων / επίσημος, whatever, που να μην ανήκε με τον ένα ή άλλο τρόπο στο σόι. Ο αυταρχισμός με τον οποίο γινόταν η 'εσωτερική υπηρεσία & διοίκηση' μέσα στην Αρχή, κάνει να ωχριούν δικτατορικά καθεστώτα.

Τέλος πάντων, δεν θέλω, επ 'ουδενί να δικαιολογήσω την πολιτική τύπων σαν τον Σαρόν, ούτε βέβαια τους ιέρακες της σημερινής πολιτικής αμερικής, αλλά ας αναρωτηθούμε πόσο πράγματι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΔΕΝ κόπτονται, για τους δικούς τους λόγους για μία λύση.

Γνωρίζετε ποιό ποσοστό του παλαιστινιακού πληθυσμού διαβιεί χαλαρά στα όμορα αραβικά κράτη, μέσω παχυλών επιδομάτων τα οποία επιβαρύνουν τους αντιστοίχους προυπολογισμούς σε δυσβάστακτα ποσοστά, και επιθυμεί διακαώς την παράταση της ''εκκρεμότητος'' για να συνεχίσει να κάθεται και να πληρώνεται ;

Τελος πάντων, όλα τα ανωτέρω τα θέτω μόνον ως πηγή σφαιρικού προβληματισμού, ευχόμενος ως απλός πολίτης να δοθεί τέλος στο δράμα ενός μεγάλου πληθυσμού που αποτελεί πιόνι στα παιχνίδια εξουσίας και πλούτου φατριών και μειονοτήτων

Αγαπητε Δημοκηδη,κατι μου θυμιζει το το τελευταιο ,κατι μου θυμιζει κατι δικο μας στο προσφατο παρελθον,που καποιοι σκοτωνοταν και καποιοι επιναν τις φραπεδιες στην Ελλαδα,που πληρωνε κατι ψιλα δις πριν μερικα χρονια

Σπύρο δεκτά όσα γράφεις.Ομως αυτό δεν αναιρεί ότι σε καποιους παραχωρήθηκε γή στό ονομα ιστορικών και μόνον καταβολών,και οτι καποιοι άλλοι ,μονιμα κατοικούντες εκεί,έχουν χάσει και τα στοιχειώδη προνόμια για τήν ύπαρξή τους.
Η διαφθορά τού καθεστώτος αραφάτ ηταν δεδομένη-αν ηταν το πιό διεφθαρμένο καθεστώς ever δεν το γνωρίζω-αλλά και πάλι η πλειονότης τών παραμενόντων εκεί παλαιστινίων ,υποφέρει.
Ισως λύση να ειναι η καντονοποίηση ενός ενιαίου κρατους όπως προτεινουν και διαφοροι σοβαροί αμερικανοι αναλυτες πλέον.Ομως το κρατος τού Ισραήλ ,για μενα,εκφράζει σήμερα οτι πιο θρασύ και τρομοκρατικό υπάρχει στον πλανήτη.Και ο αξωνας Η.Π.Α,Τουρκία ,ισραήλ,αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για το παγκόσμιο σύστημα.

Έχω γράψει ήδη τη γνώμη μου και δεν αμφισβητώ το δικαίωμα του Ισραήλ να 'χει κράτος στη γεωγραφική του μήτρα - κάτι βέβαια που το αρνήθηκαν στους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο.

Αυτή τη στιγμή όμως καταφεύγουν σε αντίποινα με τη δολοφονία αμάχων και την καταστροφή της υποδομής των Παλαιστινίων και του Λιβάνου, που θυμίζουν επικίνδυνα τον τρόπο που αντιμετώπιζε την Αντίσταση στις κατεχόμενες περιοχές ένα άλλο καθεστώς του περασμένου αιώνα από το οποίο υπέφεραν πολλά.

Και άκουσα στη ΝΕΤ τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο να καλεί σε επιστροφή των ομήρων και να συστήνει στο Ισραήλ να αποφεύγει την 'περιττή' βία! Καμία κουβέντα για καταδίκη! Δεν ήμαστε καλά μου φαίνεται... :tdown:

Δαμιανέ αυτό για τούς σερβους ξαναπέστο!!!!!Μολις ακουσα ειδησεις. Κυβερνηση και Αξιωματική αντιπολίτευση μου προκαλεσαν ριγη συγκινήσεως.Οι ισραηλινοί προχωρούν σε εθνοκάθαρση.Αυτο το αθλιο σκυλί που λέγεται ντέλ ποντε και κυνηγάει τον μλαντιτς ,τί λεει για ολα αυτά???

Φοβάμαι ότι η «επόμενη μέρα» στη Μέση Ανατολή θα είναι νύχτα... αν η διεθνής κοινότητα δεν αφήσει κατά μέρος τις τυπικές παραινέσεις και τις ανησυχίες. Δουλειά των πολιτικών δεν είναι να ανησυχούν, αλλά να δρουν. Ας έχουν κατά νου τα λόγια του Martin Luther King: «Η γενιά μας θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις κακές πράξεις των μοχθηρών ανθρώπων, όσο για την αποτρόπαιη σιωπή των καλών ανθρώπων». Στην παρούσα φάση που είναι δυσδιάκριτα τα όρια «καλών» και «κακών», ας είναι τουλάχιστον χρήσιμοι. Ας δράσουν ενάντια στη σιωπή, γιατί θα θερίσουν θύελλες

Η κοντολίζα δηλωσε για συγκράτηση στην αυτοάμυνα των εβραιων:flipout: .Μονον γάλλοι και ιταλοί ψελλίζουν κατι παραπάνω.Η δυση επίσης μιλαει για την απαγωγή των δυο εβραιων στρατιωτών.Ειναι αστείο.Οι τυποι ειναι αιχμαλωτοι πολέμου.Ακου απαγωγή.Ο εκπροσωπος του υπουργειου των εξωτερικων των ισραηλινων εμφανισθηκε με αλαζονικο και απειλητικό ύφος σαν νεος γκαιμπελς.Οι εβραιοι στην ουσια οδηγουν την χαμας σε ακραιες λυσεις και φοβαμαι οτι λειτουργουν και σαν δουρειος ιππος των αμερικανών,για το ιράν και τήν συρία.
Σε ολο τον ´πολιτισμενο κοσμο´οι εβραιοι ασκουν ιδεολογική τρομοκρατία και κατηγορούν οσους αντιτιθενται στην φασιστικη πολιτική του,για αντισημίτες.
Απο την άλλη ο ´ευθραυστος´Λίβανος,ευκολα μπορει να ξαναζήσει τις εποχές τών Φαλαγγιτών ´χριστιανών εναντιον τών μουσουλμανων τού Λιβάνου.Και βεβαια ´προετοιμάζονται εκατονταδες νεοι καμικάζι,οι οποιοι θα ´δικαιολογήσουν´την ολοκληρωση τής εθνοκάθαρσης
Οι Εβραιοι δεν έχουν διαβάσει Αισχύλο.Οπότε δεν γνωρίζουν οτι μετά τήν Ύβριν´επέρχεται η ´Νέμεσις´.
Οι ´καλοί´άνθρωποι σιωπούν στον δυτικό κόσμο.Και σιωπούν χρόνια.Σερβια -Ιρακ -Παλαιστινη δεν έπεισαν τούς ´καλούς ανθρώπους´να σπάσουν τήν αλαλία -αφασία τους.:o
Η ´τρομοκρατία´λοιπόν ειναι η μόνη απάντηση τών απελπισμένων,και εγκαταλελειμένων ανθρώπων στήν Μέση Ανατολή.Λυπηρό μέν ,θεμιτό δέ.Η ώρα δεν ειναι για συμψηφισμό ευθυνών.

Re: Απάντηση: Kατεχόμενη Παλαιστίνη.

Σπύρος Σούρλας said:
Η ´τρομοκρατία´λοιπόν ειναι η μόνη απάντηση τών απελπισμένων,και εγκαταλελειμένων ανθρώπων στήν Μέση Ανατολή.Λυπηρό μέν ,θεμιτό δέ.Η ώρα δεν ειναι για συμψηφισμό ευθυνών.

Χωρίς να θέλω να κρατήσω απόσταση από το θέμα, το κάνω ηθελημένα μια και έχω φίλους και στις δυο πλευρές αυτής της διαμάχης…αλλά στη συγκεκριμένη δήλωση ενίσταμαι γιατί κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η διαμάχη… Sorry :tdown:

Μα καλά δεν υπάρχει ούτε ένας να "τραβήξει" λίγο το αυτί των εβραίων?
Ποιοι νομίζουν ότι είναι?
Μια "κουτσουλιά" στον χάρτη είναι.
Τόσο πολύ ανάγκη τους έχουν οι μεγάλοι του πλανήτη?τόσο πολύ εξαρτώνται απ' αυτούς?
ή μήπως είναι τόσο πανίσχυροι στρατιωτικά που δεν τολμάει να τους πει κανείς τίποτα?Δεν νομίζω.
Τι ακριβώς "παίζει" μάλλον κανείς δεν το γνωρίζει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Kατεχόμενη Παλαιστίνη.

GeonX said:
Χωρίς να θέλω να κρατήσω απόσταση από το θέμα, το κάνω ηθελημένα μια και έχω φίλους και στις δυο πλευρές αυτής της διαμάχης…αλλά στη συγκεκριμένη δήλωση ενίσταμαι γιατί κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η διαμάχη… Sorry :tdown:
Μα η μόνη άμυνα-απάντηση στους Ισραηλίτες (οι Εβραίοι δεν είναι λαός,, είναι θρησκεία) από τους Παλαιστήνιους είναι η "τρομοκρατία"
Φανταστείτε στην θέση των Ισραηλιτών τους Τούρκους και στην θέση των Παλαιστηνίων τους Έλληνες (δεν θέλει και πολύ φαντασία, ούτε 200 χρόνια δεν έχουν περάσει)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Kατεχόμενη Παλαιστίνη.

GeonX said:

Το σέβομαι αυτό που λές..Ομως σε μια εμπόλεμη κατάσταση-περι πολέμου μιλαμε-υπάρχουν και αθώα θύματα.Η λεξη τρομοκρατία επίτηδες μπηκε σε εισαγωγικά,γιατί δεν μπορεί οι πραξεις τών ισραηλινών να θεωρούνται αυτοάμυνα και τών υπολοίπων τρομοκρατία.
Και το Ε.Α.Μ στην Ελλάδα το 41 χαρακτηριζόταν από κάποιους τρομοκρατική οργάνωση.Και πολλοί Ελληνες ειχαν φίλους γερμανούς.Ο πόλεμος όμως ειναι πόλεμος.
Και οι παλαιστίνιοι ειναι οι απελπισμενοι σημερα.Υπάρχει ενα 20%ισραηλινών που αντιτιθεται στην πολιτική της κυβερνησης τους.Μονον τοσοι καταλαβαινουν οτι η πολιτική αυτή θα έχει και θυματα αθωους ισραηλίτες.Με τήν βία δεν καταφερνεις να επιβιώσεις μεχρι τελους.Καποια στιγμή σε 100 σε 500 χρονια η ιστορία θα σε εκδικηθεί.

Ρε παιδια ημουν για 3 βδομαδες Ελλαδα και εβλεπα αυτα τα ΑΙΣΧΗ των Ισραηλινων και την Ευρωπη και τον Κοσμο ολο ... να παρακολουθει αταραχη Μουντιαλ και λεω : δεν μπορει ....Ταινια παιζουν !!!! αλλιως κατι θα κανανε εστω για τα προσχηματα !!!!!!

.............ΜΑ ΤΟΣΟ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ Απο τις πολιτισμενες χωρες ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ( διπλα φευγει η Ζωη και μεις στον Υπνο τον Βαθυ ......) ελεγε ενα τραγουδι του Τζαβελα καποτε .....

ετσι ειναι η κοινωνια μας ......αστους να σφαζονται αφου ειναι μακρια μας !!!

Πόλεμος ..... Τρομοκρατία.....
Δυσδιάκριτα τα Όρια.

Συμφωνώ με την ρήση (του αείμνηστου Peter Ustinof, αν δεν απατώμαι) :
«Πόλεμος είναι η τρομοκρατία των ισχυρών, ενώ η Τρομοκρατία είναι ο πόλεμος των αδυνάτων».

Το θέμα είναι ότι 58 χρόνια μετά την ίδρυση του Ισραηλινού κράτους, έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση τύπου "Ή αυτοί Ή εμείς". Και αυτό ισχύει και απο τις δύο πλευρές. Δεν ξέρω κανέναν άραβα να θέλει την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ. Αντίστοιχα είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι Ισραηλινοί επιθυμούν διακαώς να ξεφορτωθούν όλους τους Άραβες μια και καλή αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό.

1948, 1967, 1973, 1981, είναι απλά χρονολογίες που ο πόλεμος ήταν σε έξαρση. Γιατί τελικά ο πόλεμος ποτέ δεν σταμάτησε. Το Ισραήλ είναι ένα κράτος που γαλουχήθηκε μέσα από τον ίδιο τον πόλεμο. Έχουν φτάσει στο σημείο να υπάρχουν για να πολεμούν και όχι να πολεμούν για να υπάρχουν. Σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής τους ζωής μεγάλο ρόλο παίζει η μιλιταριστική νοοτροπία που κουβαλάει ο λαός αυτός. Μάνατζερ σε επιχειρήσεις γίνονται έφεδροι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί και η ιεραρχία στις επιχειρήσεις αυτές συνήθως ταυτίζεται με την στρατιωτική ιεραρχία.

Επειδή έχω φίλους και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, αλλά και σαν πρόσφυγας ο ίδιος, κατανοώ την ανάγκη και των δύο πλευρών για μια δική τους πατρίδα, ειλικρινά το θέμα με έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Και το κακό είναι ότι δεν βλέπω λύση βιώσιμη. Πρόκειται για δύο λαούς που διεκδικούν την ίδια γη. Simple as that. Όλες οι εκεχυρίες και οι συμφωνίες είναι προσωρινές, μέχρι την επόμενη Jihad, ή την επόμενη "καλοκαιρινή βροχή".

To ενδιαφέρον είναι ότι όλα αυτά ξεκίνησαν όταν για πρωτη φορά Χαμάς και Φατάχ συμφώνησαν για την αποδοχή υπάρξεως κρατους τού Ισραήλ,με τα συνορα του 1967.Εν συνεχεία άναψε η φωτιά.Ισως λύση ναναι η καντονοποίηση ενός ενιαίου κράτους.Αλλα πρωτα πρπει να υπάρξει κατάπαυση πυρός ,εκεχειρία στον λίβανο και άντε πάλι.

Aυτό είναι το αποτέλεσμα της άμυνας ενός κράτους κατά των "τρομοκρατών"
20060408-180512-5.30.jpg

Ακολουθούν και άλλες 2 φωτογραφίες