Καθαρές Παραλίες

Για όσους δεν γνωρίζουν το Πόρτο Μπούφαλο βρίσκεται στην Νότια Εύβοια μέσα στον ευβοϊκό κόλπο. Είναι περίπου πέντε ναυτικά μίλια βορειότερα από τον κόλπο του Αλμυροποταμου και απέναντι από το Σέσι. Πρόκειται για ένα μικρό φυσικό λιμάνι.

map_8.jpg

Η διαδρομή που ακολουθήσα ήταν η εξής. Ξεκίνησα από το λιμανάκι στο Μάτι το οποίο βρίσκεται λίγο βορειότερα από το λιμάνι της Ραφήνας. Προχώρησα 3-4 μίλια παραλιακά και στη συνέχεια κινήθηκα ανατολικά για να περάσω τον κόλπο του σχοινιά. Λίγο βορειότερα διέσχισα τον κόλπο των Δικαστικών και από εκεί πέρασα απέναντι στην Εύβοια στα νησάκια έξω από τα Στύρα. Έπειτα ταξίδεψα σχεδόν βορειοδυτικά και πέρασα το στενό μεταξύ Εύβοιας και Καβαλλιανής. Μετά από περίπου 7 μίλια συνάντησα το Πόρτο Μπούφαλο.

map_7.jpg

Ταξιδεύοντας από το Ζούμπερι ανατολικά προς τον κόλπο των Δικαστικών πίσω από τον Σχοινιά. Με φορτίο 200 λίτρα καύσιμα, 50 λίτρα νερό και δύο άτομα, ο κινητήρας στις 4000 στροφές το trim περίπου στις πέντε μοίρες και τα φλάπς τέρμα σηκωμένα η ταχύτητα έφτανε τους 32 κόμβους !!! Η γάστρα έσκιζε το νερό σαν γιαούρτι. Ήταν πάρα πολύ ωραία...... Καθώς ταξίδευα έπιασα την μηχανή την γύρισα πίσω και έβγαλα ''τυφλή'' φωτογραφία, μου βγήκε και λίγο στραβή αλλά δεν πειράζει....!

mati_3.jpg

Φτάνοντας στον κόλπο των Δικαστικών. Τα νερά είναι πάρα πολύ καθαρά αλλά δυστυχώς δεν έχει ούτε μία μικρή παραλία, είναι παντού απότομα βράχια.

mati_4.jpg

Πλησίασα σε αρκετά σημεία τη στεριά αλλά είναι παντού βαθια και δεν νομίζω να πατώνεις πουθενά. Επίσης δεν μπορείς να βρείς εύκολα σκιά, εκτός αν κάνεις κάτι σαν αυτό.......

mati_5.jpg

Στην συνέχεια πέρασα απέναντι προς την Εύβοια και φυσικά σταμάτησα στα αγαπημένα μου νησάκια ακριβώς έξω από τα Νέα Στύρα. Μέσα σε αυτόν τον δίαυλο υπάρχει ένα φανταστικό μέρος που μπορείς να σταθείς για μπάνιο.

map_9.jpg

Βγαίνοντας από τον δίαυλο και πηγαίνοντας προς την Καβαλλιανή συνάντησα δύο περίεργα πολύ μικρά νησάκια όπου ενώνονται μεταξύ τους με μία μικρή παραλία.

map_10.jpg

Εδώ μπορείς άνετα να το παίξεις και ναυαγός...... !!!

mati_7.jpg

Το στενό Καβαλλιανή - Εύβοια και η Καβαλλιανή από κοντά. Στο συγκεκριμένο νησί δεν εντόπισα καμία παραλία, παντού βράχια.

mati_8.jpg

mati_9.jpg

Καθώς ταξίδευα προς το Πόρτο Μπούφαλο, λίγο πριν φτάσω δεξιά είδα έναν ωραίο κόλπο και μπήκα μέσα να τον δω από κοντά.

map_11.jpg

mati_10.jpg

Ήταν πολύ όμορφα. Είχε παντού άμμο με καθαρά νερά και αρκετά δέντρα έξω για σκιά. Ρώτησα δύο κυρίες που κολυμπούσαν και μου είπαν ότι η παραλία ονομάζεται '' Οι συκιές του γέρου '' .

mati_11.jpg

mati_12.jpg

Μετά από αρκετά ναυτικά μίλια επιτέλους έφτασα στο Πόρτο Μπούφαλο. Αυτή είναι η είσοδος του λιμανιού.

mati_13.jpg

Απάντηση: Re: Καθαρές Παραλίες

Βγαίνοντας από τον δίαυλο και πηγαίνοντας προς την Καβαλλιανή συνάντησα δύο περίεργα πολύ μικρά νησάκια όπου ενώνονται μεταξύ τους με μία μικρή παραλία.

View attachment 96214

Εδώ μπορείς άνετα να το παίξεις και ναυαγός...... !!!

View attachment 96215

Το νησί λέγεται Φονιάς..! και εκεί γυρίστηκαν μέρη απο τη Λούφα και Παραλαγή 'Σειρήνες στο Αιγαίο" του Ν.Περάκη

Re: Απάντηση: Re: Καθαρές Παραλίες

Το νησί λέγεται Φονιάς..! και εκεί γυρίστηκαν μέρη απο τη Λούφα και Παραλαγή 'Σειρήνες στο Αιγαίο" του Ν.Περάκη

Άντε...!! Δεν το ήξερα!! Πάντως ενώ από μακριά φαίνεται αρκετά εντυπωσιακή η παραλία του, όταν πλησίασα λίγο απογοητεύτηκα. Προσπάθησα να βγώ έξω αλλά ο βυθός ήταν γεμάτος μεγάλες κοτρώνες και φοβήθηκα μην χτυπήσω το σκάφος. Την επόμενη φορά θα πάω από την πίσω μεριά μήπως τα καταφέρω!

Είναι πολύ όμορφα να κάνεις βόλτα και να κάτσεις για φαγητό αφού έχει ωραία ταβερνάκια όπως αυτό.....

mati_17.jpg

Ήμουν έτοιμος να κάνω μπάνιο όταν ξαφνικά είδα αυτό και τρόμαξα !!!!!

mati_18.jpg

και λίγο παρακάτω είδα αυτές που μάλλον ήταν ζευγαράκι....... :dancing:

mati_19.jpg