Καθαρισμος φακου (στην Θεσσαλονικη)

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Καλημερα και καλη εβδομαδα.

Εχω εναν φακο sony SEL 18200 για τον οποιο ενδιαφερεται ενας συμφορουμιστης απο Θεσσαλονικη.

Ο φακος χρηζει καθαρισμου, εχει σκονη (ορατη κυριως απο f10-12 και πανω).

Εδω στην Αθηνα που έχω ρωτησει, το κοστος κυμαινεται απο 20 - 30 ευρω αναλογα με το ποσο πρεπει να ανοιχθει ο φακος.

Γνωριζετε καποιο καταστημα στην Θεσσαλονικη που να κανει αυτη την δουλεια ?
Αν ναι, παρακαλω ποσταρετε εδω, να το δει ο συμφορουμιτης προκειμενου να επικοινωνησει με το καταστημα, ετσι ωστε να ξερει ποσο θα του κοστισει ο καθαρισμος, προτου του αποστειλω τον φακο.

Ευχαριστω εκ των προτερων

εχουμε κανα 2-3 μαστορους καλους εδω, εκτος απ τον κυρ ΓΙαννη τον Κογχυλακη, που τον αγαπαω, αλλα θα ελεγα οτι θα εστελνα σ αυτον κατι , μονο αν δεν μπορουσαν να μ εξυπηρετησουν οι 2-3 πρωτοι.

Μαυριδης, Σουντος.

εχουμε κανα 2-3 μαστορους καλους εδω, εκτος απ τον κυρ ΓΙαννη τον Κογχυλακη, που τον αγαπαω, αλλα θα ελεγα οτι θα εστελνα σ αυτον κατι , μονο αν δεν μπορουσαν να μ εξυπηρετησουν οι 2-3 πρωτοι.

Μαυριδης, Σουντος.

Ευχαριστω Γιαννη, μηπως εχεις κανα λινκ / τηλεφωνο, να μπορεσεις ο λαθραναγνωστης συμφορουμιτης να επικοινωσησει ?

Λινκ δεν ξερω αν υπαρχουν , τηλεφωνα φυσικα κ υπαρχουν...

λαθραναγνωστης?χμμμμ....

κανε μου ενα τηλ να στα πω να τα γραψεις.

Καλημερα και καλη εβδομαδα.

Εχω εναν φακο sony SEL 18200 για τον οποιο ενδιαφερεται ενας συμφορουμιστης απο Θεσσαλονικη.

Ο φακος χρηζει καθαρισμου, εχει σκονη (ορατη κυριως απο f10-12 και πανω).

Εδω στην Αθηνα που έχω ρωτησει, το κοστος κυμαινεται απο 20 - 30 ευρω αναλογα με το ποσο πρεπει να ανοιχθει ο φακος.

Γνωριζετε καποιο καταστημα στην Θεσσαλονικη που να κανει αυτη την δουλεια ?
Αν ναι, παρακαλω ποσταρετε εδω, να το δει ο συμφορουμιτης προκειμενου να επικοινωνησει με το καταστημα, ετσι ωστε να ξερει ποσο θα του κοστισει ο καθαρισμος, προτου του αποστειλω τον φακο.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Επίδραση σκόνης φακού σε εικόνα δεν έχω συναντήσει ακόμη -και ο Ύψιστος ξέρει πόσους παλιούς φακούς έχω. Μήπως είναι θέμα αισθητήρα; Φύσα τον γερά με ένα πουάρ και μετά δες εάν εμφανίζεται η σκόνη στα ίδια σημεία.

Λινκ δεν ξερω αν υπαρχουν , τηλεφωνα φυσικα κ υπαρχουν...

λαθραναγνωστης?χμμμμ....

κανε μου ενα τηλ να στα πω να τα γραψεις.

Λαθραναγνωστη εννοω το παιδι που διαβαζει το παρον νημα και που ενδιαφερεται για τον φακο ;-)

(εχω χασει το τηλεφωνο σου)

Re: Απάντηση: Καθαρισμος φακου (στην Θεσσαλονικη)

Επίδραση σκόνης φακού σε εικόνα δεν έχω συναντήσει ακόμη -και ο Ύψιστος ξέρει πόσους παλιούς φακούς έχω. Μήπως είναι θέμα αισθητήρα; Φύσα τον γερά με ένα πουάρ και μετά δες εάν εμφανίζεται η σκόνη στα ίδια σημεία.

Τασο η σκονη ειναι ορατη στον φακο (πισω απο το εμπρος κρυσταλλο), δεν ξερω αν εχει πιασει κατιτις και ο αισθητηρας. Για να το λες, κατι θα ξερεις, αλλα δεν εχω πουαρ....)

Παιζει να σου τον στειλω να τον πουαρεις και να τον δωσεις εσυ στον συντοπιτης σου ? Να με εξυπηρετησεις δλδ, ουτως ή αλλιως δανεικα ειναι τα τυμπανα στον γαμο ;-)

@ f32

μονο εγω λειπω.....

Σκονη στον αισθητηρα λοιπον.

Λογικα ειναι ποιο ευκολη δουλεια απο οτι η σκονη στον φακο μιας και δεν ανοιγει τιποτε

DSC02925 by ntinos5, on Flickr

Τι κανουμε προκειμενου να μην παρω στον λαιμο μου τον εν' δυναμη αγοραστη ?

=====

Στο f6,3 δεν υπαρχει προβλημα :

DSC02926 by ntinos5, on Flickr

αν δεν υπαρχει θεμα απ την διαχειριση να γραψω τα δημοσια τα τηλεφωνα για να μη θεωρηθει διαφημιση η οτιδηποτε, τα γραφω, εξαλλου μ εχουν εξυπηρετησει ουκ ολιγες φορες.

Υπαρχει κ λυση του Κογχυλακη βεβαια.

σκουπιδακια στον αισθητηρα ειναι, μπαμ κανει.

Αν μπορει ο Τασος να το κανει, καλως, αν οχι στειλτην σε μενα, και στην κανω δωρεαν .

Αν παλι δε θελεις, την στελνεις σε τεχνικο, οπως αγαπας.

Σε ευχαριστω πολυ Γιαννη.

:ernaehrung004:

Θα μιλησω με τον ενδιαφερομενο και θα σε ενημερωσω

Κοίταξε, ένα φύσημα άνετα στο κάνω, άντε να χρειαστεί και ένα περασματάκι με το lenpen sensorklear που έχω, αλλά ευθύνη δεν μπορώ να πάρω, εννοείται. Δεν έχεις κανένα φωτογραφικό πουάρ να το δοκιμάσεις; Ούτως ή άλλως θα πρέπει να μπεις στο παιχνίδι, μια και έμεινες στους εναλλάξιμους φακούς. Δλδ στη D600, θα το αποφύγεις νομίζεις;
Πάντως για να φτάσει να έχει επίδραση ο φακός στην εικόνα, πρέπει να μιλάμε για κανονική ...μπίχλα που λέμε. Εδώ και λίγους μύκητες να έχει πιάσει, δεν το καταλαβαίνεις πάντα στο αποτέλεσμα.

Να προσθέσω, επίσης, ότι πίσω από το μπροστινό κρύσταλλο δεν πολυπειράζει η σκόνη, το πίσω κυρίως παίζει. Κι εμένα ο 70-200 Τάμρον όλοι πιάνει πίσω από το μπροστινό, αλλά είναι μόνο ψυχολογικό το θέμα.

Ο φακος παντως δεν εχει μπιχλα σε καμια περιπτωση 2-4 στοιχεια σκονης μεσα απο το εμπρος κρυσταλλο.
Στον αισθητηρα ομως μαλλον μιλαμε για ολοκληρη αποικια :flipout:

Ευχαριστω Τασο, θα μιλησω με τον ενδιαφερομενο (αν εξακολουθει να τον ενδιαφερει, μπορει κα να φρικαρε :D ), και θα σου πω αν θα αγγαρεψω εσενα η τον Γιαννη :grinning-smiley-043

Καποια στιγμη πρεπει να παρω ενα κιτ καθαρισμου, αλλα κανω λουφα προς το παρον...

Last edited:
Ειδικά αν είναι στο μπροστινό κρύσταλλο το θεωρώ απίθανο να φαίνονται στην τελική εικόνα, ακόμα και να κλείσεις στο φ32.
Έχω φακό με χαρακιά στο μπροστινό κρύσταλλο που δεν φαίνεται στις φωτογραφίες... Για τέτοιες περιπτώσεις δεν θα το ρίσκαρα να τον δώσω να τον ανοίξουν. Ο αισθητήρας σου απο την άλλη, το θέλει το φυσηματάκι του.