Καθαρισμός και Calibration BENQ W6000 απο τον Μανώλη

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
28,166
Μεταμορφωση
Μετά απο 600 ώρες στον χρόνο ζωής της λάμπας, μια απειροελάχιστη σκονίτσα έδωσε και την τελική αφορμή για να έρθει ο Μανώλης Καστρουνής στο σπίτι μου για καθαρισμό και calibration του Benq W6000 που χρησιμοποιώ.

Το θεματάκι που είχα με την σκόνη ηταν το ακόλουθο (μαζί με "πέπλο" στο κατω μερος της εικόνας)

p3250155large.jpg

Τον ξεταβανώσαμε και ηρθε η ώρα του "χειρουργείου".

20130410185947.jpg

Εχοντας ολα τα απαραίτητα εργαλεία, ο Μανώλης με προσεκτικό τρόπο , άνοιξε με ασφάλεια τον προβολέα.

20130410183505.jpg

ΠΟΛΛΗ ΣΚΟΝΗ !!!

20130410184320.jpg

Στην συνέχεια , μπηκαμε σε πιο βαθειά νερά...

20130410191030.jpg

20130410194304.jpg

Οπως βλέπετε είχαμε και Guest (super) stars.Η παρουσία του Κου Δημητρακούδη βέβαια έκανε αρκετά πιο δύσκολο το έργο του Μανώλη, μιας και οι αντανακλάσεις ηταν έντονες σε όλο το δωμάτιο :p

20130410190020.jpg

Πάλι σκονούλα ...

20130410203726.jpg

Και εδω ο Μανώλης έδωσε το ρεσιτάλ ισως της βραδιας ανοίγοντας με μαεστρία τον φακό !!!

Στην συνέχεια φάγαμε , (δεν) ήπιαμε την Coca Cola που ξέχασα στην είσοδο (δεν ηταν ληγμένη) , και συνεχίσαμε με το καλιμπραρισμα του προβολικού μέσου.
Ο Κος Δημητρακούδης όπως είναι φυσιολογικό δεν κάθισε πολύ σε αυτην την διαδικασία μιας και οι αντανακλάσεις στον χώρο προβολής χαλούσαν τις ρυθμίσεις του Μανώλη και του επαγγελματικού εξοπλισμού του.:flipout:

Περιττό να πω οτι μετα τον καθαρισμό και το calibration ο προβολέας έπαιξε οπως δεν το είχε κάνει στην πρώτη μέρα λειτουργίας του.
Η εικόνα πεντακάθαρη, τα χρώματα σωστά , το greyscale στο maximum και οι λεπτομέρειες στα σκοτεινά να εμφανίζονται σε σκηνές που νόμιζα οτι τις ήξερα καλά.

Ολα τα παραπάνω , στην απολύτως επαγγελματική επίσκεψη του Μανώλη που κάθισε απο τις 17.00 ως τις 01.30 το βράδυ για να εκπληρώσει σωστά το έργο του !

Το μόνο μου λάθος στην όλη διαδικασία ηταν οτι περίμενα 600 ωρες.Θα έπρεπε να το είχα πράξει στις 100-150 και να μην κλαίω τις χαμένες ώρες (με βάση το γνωστό ανεκδοτο )

Η συμβουλή μου προς όλους τους προβολάκηδες είναι να κάνουν επαγγελματικό calibration , κίνηση που δεν θα την μετανιώσουν στο ελάχιστο !!!

Μανώλη εναι μεγάλο ευχαριστω απο εμένα !!!

ΥΓ. Τα λαμπατέρ/κουβερτούλα και λοιπά "μικρά" ειναι courtesy of my place/space

Last edited by a moderator:
Μπράβο:SFGSFGSF:

Πολύ καλά έκανες που τον καθάρισες και τον καλίμπραρες.....η διαφορά είναι όντως τεράστια μετά από αυτό.
600 ώρες σε πόσο διάστημα;ο '6000' δυστυχώς δεν είναι και από τους καλύτερους για την αποφυγή σκόνης στο εσωτερικό του...άκαπνο το δωμάτιο προβολής;

Ακαπνο εντελώς δωμάτιο , με σχεδόν 2 χρόνια χρήσης ...
Η σκονίτσα πανω δεξιά στην πρωτη φωτογραφία εμφανιστηκε πολύ πρόσφατα (δεν θα αντεχα αλλιώς :p )

Απάντηση: Re: Καθαρισμός και Calibration BENQ W6000 απο τον Μανώλη

Ακαπνο εντελώς δωμάτιο , με σχεδόν 2 χρόνια χρήσης ...
Η σκονίτσα πανω δεξιά στην πρωτη φωτογραφία εμφανιστηκε πολύ πρόσφατα (δεν θα αντεχα αλλιώς :p )

2 χρονια 600 ωρες? Βρε δες καμμια ταινιουλα :ernaehrung004:

Η διαφορα με τον καθαρισμο στους benq ειναι τεραστια. Με το καλιμπραρισμα επισης. Ειμαι σιγουρος για τη διαφορα γιατι το εχω ζησει. Καλες θεασεις.
p.s Σταματηστε να χασομερατε τον Dim Dim. Εχει σοβαροτερα πραγματα να κανει... :p

Παντως για 2 χρονια, δεν ειχε και πολυ σκονη το μηχανημα.

ΥΓ
κανα διαγραματακι παιζει απο τη ρυθμιση ??

Η διαφορα με τον καθαρισμο στους benq ειναι τεραστια. Με το καλιμπραρισμα επισης. Ειμαι σιγουρος για τη διαφορα γιατι το εχω ζησει. Καλες θεασεις.
p.s Σταματηστε να χασομερατε τον Dim Dim. Εχει σοβαροτερα πραγματα να κανει... :p

Θρηνούσε για το Alba.Ηταν καθήκον μου να κάνω κάτι για να βγει απο την μιζέρια ... :p

Re: Απάντηση: Καθαρισμός και Calibration BENQ W6000 απο τον Μανώλη

Παντως για 2 χρονια, δεν ειχε και πολυ σκονη το μηχανημα.

ΥΓ
κανα διαγραματακι παιζει απο τη ρυθμιση ??

Επαιζε εκεινη την ώρα.Δεν βρήκα λόγο να τα κρατήσω αφου το αποτέλεσμα ηταν ιδανικό ,αν και ειμαι σιγουρος οτι ο Μανώλης τα εχει κρατήσει.

Ο Μανωλης ειναι εγγυηση τοσο για το καλιμπραρισμα οσο και για το εξαιρετικα δυσκολο εργο καθαρισμού προβολέα οπου ενα λαθος μπορει να αποβει μοιραίο..
Το προβλημα ειναι πως ο Μανωλο ειναι δυσευρετος πλέον... :p