Καθαρισμός οπτικού DLP

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Mε αφορμή την επισκευή ενός προβολέα φίλου απο το forum βρήκα την ευκαιρία να φωτογραφήσω τον κεντρικό καθρέφτη (πάνω απο το DLP) μιας και του έκανα και έναν ολικό καθαρισμό,και να δείτε απο πρώτο χέρι την "φθορά" του χρόνου.Είναι η κατάλληλη φωτογραφία για να δείτε τι ακριβώς ρίχνει δραματικά την φωτεινότητα και το contrast σε έναν DLP.Ο προβολέας έχει 2100 ώρες και η άυξηση της φωτεινότητας μετά τον καθαρισμό είναι της τάξεως του 60-70%.Παρατηρήστε στις φωτογραφίες πόσο δύσκολο είναι να υπάρχει αντανάκλαση στο φως στα σημεία που δεν έχουν καθαριστεί.Στον καθρέφτη έχω καθαρίσει πρόχειρα ένα σημείο του για να είναι ορατή η διαφορά.

dsc00109o.jpg

dsc00110y.jpg

Σε αντιστοιχη κατάσταση ήταν και το εσωτερικού του φακού ,το κεντρικό πρίσμα και ο καθρέφτης πρώτης αντανάκλασης .Μόλις διορθώσω ένα μικρό χρωματικό προβληματάκι που υπάρχει αυτή την στιγμή θα ανεβάσω screenshots και θα ήθελα πολύ να μαντέψετε ποιός προβολέας είναι..:D αν μπορείτε...

Αν δεν μετακομίσει Θεσσαλονίκη ο Tegonik εγω δεν ξαναγοράζω προβολέα…
Άτιμα μηχανάκια ..
Για να σου κρατάνε χρόνια πρεπει να τα εχεις με το σεις και με το σας ή να εχεις γείτονα κατσαβιδάκια.

Μετά απο μεγάλο χρονικό διάστημα(3 χρόνια) όλοι πρέπει να καθαρίσουμε τον φακό εσωτερικά;

Μετά απο μεγάλο χρονικό διάστημα(3 χρόνια) όλοι πρέπει να καθαρίσουμε τον φακό εσωτερικά;

Αν θέλουμε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας από τον προβολέα μας, ναι.

Απάντηση: Re: Καθαρισμός οπτικού DLP

Aυτός ο φακός, BenQ μου θυμίζει... :D

Άσε τα μισόλογα και λέγε:

Μοντέλο,
Έτος κατασκευής,
Ταχύτητα τροχού,
Διαστάσεις,
Σειριακό αριθμό,
Όνομα κατασκευαστή,
Αγαπημένο χρώμα της πεθεράς του,

αυτά για αρχή και βλέπουμε....

:D:D

Αν θέλουμε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας από τον προβολέα μας, ναι.

Aν είναι οι DLP να έχουν τέτοια θέματα και οι 3LCD όχι, τότε μάλλον να μην ξαναπάρουμε DLP. Δεν γίνεται κάθε 2-3 χρόνια να γίνεται αυτή η δουλειά

3LCD απο δω και πέρα;

Yποτίθεται όμως, πως στους DLP το οπτικό μονοπάτι είναι "σφραγισμένο", ενώ στους LCD είναι πιο "χύμα", η κατάσταση...