Καθαρισμός projector - Η Οδύσσεια...

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Όλα ξεκίνησαν όταν άλλαξα κάρτα γραφικών στο HTPC μου.....

Αωοίγω γεμάτος ανυπομονησία το pc για να αρχίσω το σκάλισμα, αλλά δεν πέρνω εικόνα απο τον προβολέα.Τι έγινε ρε γαμώτο???

Οι ώρες της λάμπας ήταν στις 1756 και αντί να ρωτήσω κατευθείαν τους ειδικούς είπα να κάνω ένα reset στις ώρες μπας και...

Μάταια βέβαια. Λέω πάει ο προβολέας, το ξεκρεμάω και βουρ στην Alman....

Μετά απο 2-3 μέρες με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ελάτε πάρτε τον.Πάω και μου λέει η κοπέλα(γνώστη μου παρεπιπτώντος), ότι δεν είναι για φτιάξιμο αλλα για πέταμα, δεν συμφέρει και ότι η λάμπα μόνο κάνει 400+ ....

Τότε ήταν που άρχισα να ψιλορωτάω για αντικαταστάτη κλπ κλπ....

Και μου ήρθε η φαεινή ιδέα να καλέσω τον ιερομάστορα τον Μανώλη(τι το έχω το avclub...).

Μανώλη το και το του λέω, μου λέει κατευθείαν το EDID έχεις χαλάσει φέρτον όμως να τον δω και απο κοντά....

EDID???Που το θυμήθηκε ρε???

Κανω το απαραίτητο googlαρισμα και νάτη η λύση.....ρίχνω το powerstrip στην δουλεία, update EDID και ως δια μαγείας είχα εικόνα ξανά.

Βέβαια αφού είχα πια τον Μανώλη, φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία...

Ο προβολέας 5 ετών παρακαλώ και ποτέ δεν το είχα καθαρίσει...που να ξέρα.

Τον παίρνει ο Μανώλης μετά απο 1-2 μέρες και μου λέει μπες στα mail σου και δες.....Ωχ λέω την κάτσαμε....

Μπαίνω και τι να δω.....

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Είχε λίγη σκόνη ε??

attachment.php

Μετά το σκούπισμα..

attachment.php

Δεν ήταν χάρμα οφθαλμών???

Attachments

• DSC_0238.jpg
    DSC_0238.jpg
    66.9 KB · Views: 319
  • DSC_0239.jpg
    DSC_0239.jpg
    63.2 KB · Views: 311
  • DSC_0240.jpg
    DSC_0240.jpg
    71.9 KB · Views: 312
  • DSC_0235.jpg
    DSC_0235.jpg
    97.4 KB · Views: 310
  • DSC_0241.jpg
    DSC_0241.jpg
    105.5 KB · Views: 313
Έχω και κανα δυό άλλες, αλλά δεν θέλω να πάθετε και τίποτα....καλοκαιριάτικα.

Ο Μανώλης λοιπόν τον καθάρισε, το ρύθμισε και μου τον επέστρεψε...

Άλλο μηχάνημα....δεν περιγράφεται η διαφορά.Πάθαμε μεγάλη πλάκα και εγώ και η γυναίκα μου.

Το να πώ ένα ευχαριστώ είναι λίγο, αλλά τα γράφω αυτά γιατί θα πρέπει στην συντήρηση ενός μηχανήματος να δίνουμε μεγάλη βάση και προσοχή.

Χάρηκα που είμαι μέλος του forum που έχει τέτοιους ανθρώπους στο ενεργητικό του και ξέρω ότι ότι και αν θελήσω θα το βρώ.

Να σαι καλά Μανώλη για ότι έκανες(καλά έχεις και συνέχεια στον καινούριο με το καλό) και σε ευχαριστώ και δημόσια.

Υ.Γ Να ρωτάτε πάντα όσο χαζή και αν είναι η ερώτηση.

Benq 7800...long live...

Την ίδια εμπειρία είχα κι εγώ με έναν NEC-1000. Τα χρώματα του τροχού απλά ΔΕΝ φαινόντουσαν από την σκόνη-πάχνη που είχε πάνω του. Και δεν είναι μόνο ο τροχός, είναι και οι καθρέπτες ανάκλασης κλπ. Και υπόψιν ήταν σε υπνοδωμάτιο με ΜΗΔΕΝ κάπνισμα.
Σαφώς και επιβάλλεται καθάρισμα μετά από χρόνια, ανεξαρτήτων συνθηκών χώρου.

Μόνο εμάς τους CRTάκηδες εγκαταλείψανε οι μάγοι ρε @αμώτ@!!! και τώρα πρέπει να τρέχουμε! :flipout:

και εμενα ο δικος μου topaz εχει 4-5 κηλιδες..κανα 50αρικο εχει το καθαρισμα?