Ακούω περισσότερες διαφορές με τα καλώδια ρεύματος,παρά με τα interconnect
Πιστεύεις ότι οι διαφορές αυτές θα μπορούσαν να είναι μετρήσιμες με τον αντίστοιχο εξοπλισμό πέρα από ακουστές; (πραγματικά ρωτάω, για να μην παρεξηγηθώ)
Πολυ όμορφη απάντηση, και σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο για να την συντάξεις.
Όντας νέος σε αυτό το χομπι του ήχου, δεν μπορώ να καταλάβω όμως πώς γίνεται το AC καλώδιο να επηρεάζει τον ήχο. Για τον λόγο του ότι το καλώδιο από την πρίζα μέχρι την συσκευή, ειναι μια σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με την καλωδίωση που βρίσκεται από εκεί και πίσω. Είναι όντως ακουστό αποτέλεσμα ή δημιούργημα της φαντασίας; (συμβαίνει πολλές φορές με πολλά πράγματα)
Το καταλαβαίνω για το καλώδιο ηχείων και για τα interconnect, αλλά για το ρεύμα δυσκολεύομαι να το καταλάβω. Πώς γινεται ενα κομμάτι καλώδιο 50cm-1m να αλλάξει το ηχητικό αποτέλεσμα, μέσα στα δεκάδες χιλιόμετρα καλώδιο που βρίσκονται από πίσω.
Αν στα ηχεία, βάλω ενα μέτρο καλώδιο μισο χιλιοστό ότι πιο φτηνο υπάρχει στο καθένα, και 5 εκατοστά πανάκριβο καλώδιο στο τελείωμα πριν το ηχείο, ότι καλύτερο υπάρχει, θα υπάρξει ηχητική διαφορά σε σχέση με το να έβαζα σκέτο το φτηνο καλώδιο;
Πιστεύεις ότι οι διαφορές αυτές θα μπορούσαν να είναι μετρήσιμες με τον αντίστοιχο εξοπλισμό πέρα από ακουστές; (πραγματικά ρωτάω, για να μην παρεξηγηθώ)
Αν οντως υπαρχουν ακουστες διαφορες μεταξυ καλωδιων ρευματος, αυτες θα ειναι μετρησιμες και απο τα ηχεια με μικροφωνο αφου απο τα ηχεια τελικα ακουγονται οι διαφορες. Πριν χρονια με δυο φιλους πηραμε τετοιες μετρησεις και το αποτελεσμα ηταν περιπου αυτο που ακουγαμε ως διαφορες.
Περαν αυτου, συμφωνω οτι καλο ειναι να δοκιμαζει καποιος στο συστημα του οτι καλωδιο σκεφτεται να αγορασει.Αν στα αυτια σου ακουγεται καλυτερα και ειναι φιλικο στην τσεπη, καλως...
Αυτό ήθελα να διαβάσω και με καλύπτει πλήρως. Διαφορά που να φαίνεται και ηχητικά, αλλά κυρίως, να επιβεβαιώνεται από μετρητικά όργανα.
Ίσως αργότερα να πάρω κάτι, προς το παρόν έχω πιο βασικές ελείψεις στα συστήματα μου από το καλώδιο AC
Αν επιτρέπεται, τι μετρήσεις πήρατε στην δοκιμή σας;
Άρα, ένα το κρατούμενο, το καλώδιο πρέπει να έχει καλή θωράκιση.
Αυτό δεν είναι αντίθετο με τους κανονισμούς ασφαλείας;Αγαπάμε το χόμπυ μας,αλλά και τη ζωή μας!
Κίμωνα, υπαρχει καποιος κανονισμος ασφαλείας που να λεει οτι το καλώδιο ρευματος δεν πρεπει να εχει θωράκιση?
Αυξημένες πιθανότητες βραχυκυκλώματος;;;;;;Δεν είμαι ειδικός ,αλλά έχω διαβάσει (πάνε βέβαια αρκετά χρόνια) τα εξής :α)Στα θωρακισμένα καλώδια υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες βραχυκυκλώματος.β)Σε ένα τέτοιο καλώδιο ρεύματος η τάση θα εμφανιστεί στην γείωση της εγκατάστασης.γ)Οι συσκευές μας συνδέονται μέσω των καλωδίων σήματος που γειώνονται στα σασσί τους.δ)Κάποιες όμως,(π.χ. ισχυροί τελικοί) για λόγους ασφαλείας, γειώνονται στην γείωση της εγκατάστασης.ε)Στην περίπτωση (β) τα 230 V θα εμφανιστούν στα σασσί των συσκευών οπότε...
Δεν είμαι ειδικός ,αλλά έχω διαβάσει (πάνε βέβαια αρκετά χρόνια) τα εξής :α)Στα θωρακισμένα καλώδια υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες βραχυκυκλώματος.β)Σε ένα τέτοιο καλώδιο ρεύματος η τάση θα εμφανιστεί στην γείωση της εγκατάστασης.γ)Οι συσκευές μας συνδέονται μέσω των καλωδίων σήματος που γειώνονται στα σασσί τους.δ)Κάποιες όμως,(π.χ. ισχυροί τελικοί) για λόγους ασφαλείας, γειώνονται στην γείωση της εγκατάστασης.ε)Στην περίπτωση (β) τα 230 V θα εμφανιστούν στα σασσί των συσκευών οπότε...
Στα θωρακισμένα καλώδια (που γνωρίζω εγώ τουλάχιστον),η γείωση με την θωράκιση συνδέεται μόνο από την πλευρά της συσκευής.
(Αν έχω καταλάβει σωστά αυτό που λες...)
Λάθος Σωκράτη,από την μεριά της συσκευής κόβουμε την θωράκιση.![]()
:ernaehrung004:Μαζί γράφαμε!
(Κοίτα αποπάνω.):ernaehrung004:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.