kathrein_μεταφορά-επεξεργασία λίστας καναλιών

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Επιδή δέχομαι πολλά pm με διάφορες ερωτήσεις για τον δέκτη, οι περισσότερες απο τις οποίες ανήκουν στο ανοιχτό φόρουμ, περιγράφω ένα σύντομο οδηγό μεταφοράς και επεξεργασίας λίστας καναλιών με το πρόγραμμα SatChannelListEditor το οποίο σήμερα βρίσκεται στην έκδοση v.2.3.0

Αφού κατεβάσουμε και αποσυμπιέσουμε το πρόγραμμα εκτελούμε την εγκατάσταση. Τρέχουμε τον editor απο την συντομευση του
Επιλέγουμε απο τα options/settings τον τύπο του δέκτη:

attachment.php

attachment.php

Αφού δηλώσουμε στην κάρτα General τον τύπο του δέκτη μας και επιλέξουμε το είδος των αρχείων (στο παράδειγμα μας RAW)
πηγαίνουμε στην κάρτα ftp για να δώσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας:

attachment.php

username:root
password: kathrein (μόνο σε image AAF. Σε όλα τ' άλλα αφήνουμε το pass κενό)
hostname: την ΙΡ του δέκτη
local folder: δημιουργείστε ένα φάκελο στο PC όπου θα αποθηκευτεί η λίστα καναλιών.
Τέλος πατήστε το test connection.
Αυτό ήταν.

Απο την επιλογή file κάντε download via ftp για να κατεβάσετε την λίστα καναλιών στο PC
attachment.php

Επεξεργαστείτε τα κανάλια πηγαίνοντας πάνω τους το βελάκι και πατώντας δεξί κλικ
attachment.php

Με Ctrl + κλικ μπορείτε να επιλέξετε περισσότερα κανάλια π.χ για μεταφορά, διαγραφή κλπ.

Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε πάνω απο 8 λίστες αγαπημένων.
Δεν μπορείτε να αλλάξετε θέση καναλιού μέσα στη λίστα αγαπημένων.

Θυμηθείτε με δεξί κλικ γίνονται οι περισσότερες εργασίες.

Τέλος με την επιλογή upload via ftp φορτώνουμε τα settings μας στον δέκτη. Κάνουμε επανεκκίνηση και είμαστε έτοιμοι.

Attachments

• Image1.jpg
    Image1.jpg
    26.9 KB · Views: 298
  • Image2.jpg
    Image2.jpg
    19.9 KB · Views: 297
  • Image3.jpg
    Image3.jpg
    30.3 KB · Views: 294
  • Image4.jpg
    Image4.jpg
    79.6 KB · Views: 298
  • Image3a.jpg
    Image3a.jpg
    30.2 KB · Views: 295
Prospathisa na katevaso alous doriforous ektos (Astra-Hotbird) pou ehi o dektis alla parolo pou epsaxa poli den vrika tin epilogi na prostheso doriforo. Exo kinito piato

Απο την επιλογή "ρυθμίσεις κεραίας" θα επιλέξεις lnb only, θα επιλέξεις κάποιον διαθέσιμο δορυφόρο και στο Lnb type θα δηλώσεις universal.

Κατέβασε ένα πακετάκι έτοιμα settings π.χ. απο το dreamboxworld και αντέγραψε μόνο το αρχείο sat.dat
- Για κάθε ενδεχόμενο αποθήκευσε το δικό σου αρχείο στο σκληρό σου και μετά διέγραψε αυτό του δέκτη. Μετέφερε με ftp το νέο και κάνε reboot.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι όσοι "σαν και εμένα" δεν έχουν την δυνατότητα να συνδέσουν τον UFS 910 σε δίκτυο, μπορούν να κατεβάσουν την λίστα σε USB stick από την θύρα που υπάρχει μπροστά και να την επεξεργαστούν με το πρόγραμμα που περιέγραψε αναλυτικότατα ο Αλεξ. Τρυφωνίδης.

@george664
Ψάξε λίγο τις ρυθμίσεις του δέκτη για τους υπόλοιπους δορυφόρους.
Κατά την πρώτη εγκατάσταση και εγώ δεν έπιανα τον Hellassat, αλλά δεν είχα κάνει σωστά τις ρυθμίσεις στο Antenna Configuration.
Τώρα έχω κανονικά και τους 4 δορυφόρους που με ενδιαφέρουν, δηλ. Astra 19,2 και 28,5, Hotbird και Hellassat.

Ουτε εγω βλεπω τον hellasat στον kathrein. Στο Antenna Configuration εχω βαλει diseqc και εχω στο πληθος δορυφορων εχω επιλεξει 4. Μου δινει απο κατω 4 επιλογες αλλα δεν εχει μεσα τον hellasat.
Κατι συγκεκριμενο που πρεπει να κανω?

Φίλιππε,
Παράξενο να μήν έχει τον Hellassat.
Να ρωτήσω:
1. Τον έχεις αγοράσει απο Ελλάδα
2. Εχεις αλλάξει το Image ή ειναι το 1.04 της μαμάς του ?

Τον εχω παρει απο Αυστρια (μονο εκει τον βρηκα οταν εψαχνα).
Εχω περασει την AAF 1.3a.
Μαλλον θα χρειαστει να μου στειλεις τα settings τα δικα σου για να τα περασω στον δικο μου για να δω κι εγω τον hellasat..

Βεβαία, μετά χαράς.
Το μονο πρόβλημα μου είναι, οτι δεν έχω γνώση ακόμη του UFS, για να ξέρω τι θα πρέπει να αντιγράψω. Υπάρχουν οδηγίες ?

ΟΚ.
Τα αντεγραψα και τωρα εχει κανονικα τον hellasat και αλλους πολλους δορυφορους στην λιστα του.
Αντε να βρω τωρα χρονο να πετυχω και τον δορυφορο...
Ευχαριστω και παλι.

Πολύ ωραία.
Η λίστα περιλαμβάνει δορυφόρους απο 30W έως 90Ε, δηλαδή τα πάντα.

Πρέπει όμως να προσέξεις τον περιορισμό των 4000 καναλιών του Kathrein!

Πώς μπορώ να κάνω edit το όνομα των δορυφόρων, προσθέτοντας στην αρχή ή στο τέλος τη θέση που έχει ο κάθε ένας στο positioner, μια και από usals δε βλέπω φως;
Π.χ. 07 - Astra 19.2E, 08 - Eutelsat W2 16E, 09 - Hotbird 13E κ.ο.κ.

Απάντηση: Re: kathrein_μεταφορά-επεξεργασία λίστας καναλιών

μια και από usals δε βλέπω φως;
Π.χ. 07 - Astra 19.2E, 08 - Eutelsat W2 16E, 09 - Hotbird 13E κ.ο.κ.

γιατί το λες αυτό?

(η κατερίνα δεν υποστηρίζει usals). σωστά?

Re: Απάντηση: Re: kathrein_μεταφορά-επεξεργασία λίστας καναλιών

γιατί το λες αυτό?

(η κατερίνα δεν υποστηρίζει usals). σωστά?

Σωστά, γι' αυτό το λέω άλλωστε. Είμαι αναγκασμένος να αλλάζω δορυφόρο από το positioner. Οπότε θα βόλευε πάρα πολύ να βλέπω μέσα από το μενού του kathrein σε ποια θέση του positioner είναι ο κάθε δορυφόρος, από το να έχω ένα μπακαλόχαρτο με τις θέσεις.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι όσοι "σαν και εμένα" δεν έχουν την δυνατότητα να συνδέσουν τον UFS 910 σε δίκτυο, μπορούν να κατεβάσουν την λίστα σε USB stick από την θύρα που υπάρχει μπροστά και να την επεξεργαστούν με το πρόγραμμα που περιέγραψε αναλυτικότατα ο Αλεξ. Τρυφωνίδης.
.

Φιλε μου με ποιον τροπο μπορει καποιος να το κανει αυτο???

Παρεπιμπτοντως εμενα στις επιλογες δορυφορων δεν μου εχει διαθεσιμο τον ARABSAT (ενω εχει τον νεο ASTRA 23). O δεκτης μου ηρθε με το επισημο 1.04.

Φιλε Αλεξη αν θα ηταν ευκολο μπορεις να μου στειλεις το sat.dat που εχεις??