Καθυστέρηση ήχου σε σχέση με την εικόνα

afrodite

New member
19 January 2007
44
Καλησπερα.
Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα και θα ηθελα να μαθω αν λυνεται με καποιον τροπο,
Συνδεσα την νεα μου tv toshiba 46tl938g στον παλιο μου ενισχυτη Pioneer 1016v μεσω του pvr nova 865,εδωσα hdmi στην τηλεοραση και coaxial στον Pioneer.
Μετα απο αυτο ο ηχος μου ερχεται με καποια καθυστερηση σε σχεση με την εικονα,στα καναλια hd της Νοva το φαινομeno ελαχιστοποιειται μεν αλλα υπαρχει.
Ο Pioneer 1016 δεν ειναι HD και γι αυτο δεν εδωσα απευθειας εκει την εικονα (δεν θα παιζει τα HD καναλια,σωστα τα λεω?)
Επισης οι εισοδοι HDMI του Pioneer 1016 δεν αποκωδικοποιουν τον ψηφιακο ηχο,οποτε δεν μπορω απο εκει να δωσω ηχο.

Μετα εκανα μια αλλη συνδεση,εδωσα καθευθειαν ηχο απο την tv στον Pioneer μεσω οπτικης ινας.Eκει το φαινομαινο ειναι το πλεον ελαχιστο αλλα και παλι υπαρχει μια μικρη καθυστερηση στον ηχο.

Καμια λυση να σκοτώσουμε το lag υπαρχει?

Σας ευχαριστω

Κανενας βρε παιδια δεν εχει να προτεινει κατι,η εστω γνωση του θεματος?
Τοσο δυσκολα βαζω?

Στα νέα μοντέλα υπάρχει επιλογή για χρονοκαθυστέρηση για συμβατότητα με ορισμένου τύπου τηλεοράσεων, ο συγκεκριμένος ενισχυτής από ότι φαίνεται δεν έχει.

Δοκίμασε να συνδέσεις την hdmi στον ενισχυτή πρώτα και στη συνέχεια στην τηλεόραση, υπάρχει μια ελάχιστη πιθανότητα να γίνεται αυτόματα.

Οποτε με τον συγκεκριμενο ενισχυτη πρεπει να ζησω με το lag?
Δεν μπορει να γινει καμια "πατεντα" ε?

Δοκίμασε αυτό που λέει ο Αντώνης: HDMI & coaxial απο τον δέκτη στον ενισχυτή και HDMI απο τον ενισχυτή στην τηλεόραση.
Ο Pioneer δέχεται HD εικόνα.

Δεν νομιζω οτι ο Pioneer 1016 μεταφερει ηχο απο την hdmi...
Ήχο μεταφέρει, δεν τον αναπαράγει. Σύμφωνα με το manual, αν συνδέσεις μόνο HDMI ο ήχος θα περνάει στην τηλεόραση αλλα δεν θα ακούγεται απο τα ηχεία του ενισχυτή.

Μπερδευτηκα.
Απο τον pvr προς την tv hdmi
Απο τον pvr προς τον av coaxial
Kαι απο την τv (arc) προς av hdmi ?

Oκ,μαλλον εννοεις prv σε av hdmi και coaxial και απο τον av hdmi στην tv.
Nα πρασω και την εικονα δηλαδη μεσα απο τον av?

Kαταλαβα σωστα?

Ετσι θα υποστηριζει η εικονα μου hd,επισης θα μπορω να δω 3d νοβα?

Συγνωμη για τις τοσες ερωτησεις αλλα χανομαι λιγακι

Σωστά κατάλαβες :)

-Συνδέεις HDMI & coaxial απο τον PVR στα αντίστοιχα HDMI Ιn και Coaxial Ιn του ενισχυτή. Για το παράδειγμα, στην HDMI IN 1 και Coaxial ΙΝ 2 (DVR\VCR2)
- Συνδέεις την HDMI Out του Pioneer σε όποια HDMI της τηλεόρασης σε βολεύει.
- Στο μενου του ενισχυτή και στην κατηγορία "5. Input Assign>a. Digital Input" επιλέγεις "Coaxial 2>DVR1"
- Στην υποκατηγορία "HDMI Input" επιλέγεις "HDMI1>DVR1"

To μόνο πρόβλημα είναι οτι ο ενισχυτής δεν βγάζει τα μενού στην οθόνη μέσω HDMI, πρέπει να έχει και κάποια αναλογική σύνδεση εικόνας.
3D δε νομίζω να μπορείς να δεις έτσι, λογικά οι HDMI του ενισχυτή δεν το υποστηρίζουν.

Ησουν σαφεστατος!
Σε ευχαριστω πολυ.

υγ: Αναλογικη συνδεση για να βλεπω τα μενου της νοβα ας πουμε?
Αυτο ομως θα πρεπει να συνδεθει σε αλλη θυρα του av,τι αναλογικη συνδεση θα το υποστιριζε αυτο?
Θα πνιγουμε στο καλωδιο...

:singer:Mιλα βρε Κωστα μου...
Πω πω, βιασύνη ;)

Αναλογική σύνδεση εικόνας θα χρειαστείς μόνο οσο θα κάνεις τις ρυθμίσεις του ενισχυτή. Βάλε ένα καλώδιο RCA απο το Monitor out του ενισχυτή στην αντίστοιχη είσοδο της τηλεόρασης. Φαντάζομαι θα έχει.
Τα μενου της Nova φαίνονται και απο την HDMI.

Στις επιλογές ήχου στον Pace 865, μήπως υπάρχει επιλογή για ρύθμιση της καθυστέρησης του ήχου;

Ολα καλα!
Εκανα τις συνδεσεις και ολα ειναι οκ.

Επισης ανακαλυψα οτι ο pace εχει την λειτουργια για τον συντονισμο ηχου,το ειδα ομως αφου ειχα κανει την νεα συνδεσμολογια.

Σας ευχαριστω ολους.

Παιδιά καλησπέρα. Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα.

Έχουμε στο σπίτι ένα home cinema 5.1 lg 9420p. (Προφανώς όχι κάτι το ιδιαίτερο αλλα για τη δουλεια που το θέλουν οι γονείς μου είναι μια χαρα.)

Το συγκεκριμένο έχει 2 hdmi in. Εκεί έχω συνδέσει το apple tv και τη nova. Όλα καλά. Επειδή όμως θέλω να συνδέσω και ένα ps4 παρατήρησα ότι υπάρχει μια διαφορα στον ήχο όταν το γυρίζω στην οπτική. (Το ps4 το βάζω κατευθείαν στη tv, αν το βάλω κατευθείαν στο home cinema είναι οκ). Καμια ιδέα;