Κάτι καλύτερο από το ΝΕ5532 για phono stage?

Re: Απάντηση: Re: Κάτι καλύτερο από το ΝΕ5532 για phono stage?

Μάλλον έχετε μπερδέψει τα Ελληνικά προϊόντα με τα εισαγόμενα.
ΝΑΙ στους Έλληνες κατασκευαστές .
Και υποστηριζοντας τους πρακτικα και οχι μονον φραστικα,ερχονται οι καλυτερες τιμες και τα βελτιωμενα προιοντα:a0210:

sorry για την τεμπελια μου να διαβασω ολοκληρω το ποστ αλλα ενα πραγματακι που πρεπει να σας πω ειναι οτι μια και εχω δουλεψει παρα πολυ με το 5532 σε διαφορες δουλειες οπως buffer , phono stage , amplifier first stage κλπ κλπ

ειναι οτι δεν ειναι ιδια ολα τα 5532 της αγορας πεσανε στα χερια μου philips τα οποια κενταγανε JRC τα οποια ηταν ακομα καλυτερα αλλα και αλλα τα οποια ελεγαν JRC αλλα μαλλον δεν ηταν κλπ κλπ ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Αγόρασα από e-bay μεταχειρισμένους OPA627 επάνω σε μετατροπείς SOIC mono to DIP dual, με 12,5 /ζεύγος-κίτ μαζί με τα μεταφορικά (!) και τους έβαλα στο CS4397 DAC μου. Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι είναι πράγματι εξαιρετικός, μακράν καλύτερος από τον OPA2104, ο οποίος ήταν καλύτερος από τον στάνταρ Signetics (Philips) NE5532 του DAC. Αν και είναι ταχύτατος, βαθειά αναλυτικός, διάφανος και με τεράστια έκταση, ταυτόχρονα αναδίνει γλυκύτητα και ηρεμία με πολύ φυσικές χροιές, πλούσιες σε αρμονικές! Με μια ματιά στο e-bay τον βρήκα ακόμα φθηνότερα εδώ. Σε αυτή την τιμή εγώ δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου, εκτός αν είχα άλλου είδους περιορισμούς ή ενδοιασμό για το μεταχειρισμένο. Αν ήθελα οπωσδήποτε καινούργιο, απ' ότι ξέρω έχει ο Γιαλλούσης και σε ανταγωνιστική τιμή.

Δυστυχώς το ηλεκτρονικό εμπόριο ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί μεγάλη πίεση στο παραδοσιακό. Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά γι' αυτό, τουλάχιστον όσον αφορά σε προϊόντα με περιορισμένη ζήτηση. Κι εγώ προσωπικά ψωνίζω όσο μπορώ περισσότερο από Έλληνες και βέβαια έχω και τις συμπάθειες και προτιμήσεις μου. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις το web μου δίνει λύσεις σε είδος-ποιότητα και τιμή, που είτε δεν βρίσκω στην Ελλάδα, είτε το βρίσκω πολύ ακριβότερα. Πιστεύω ότι και τα δύο δίκτυα έχουν λόγο ύπαρξης και γι' αυτό θα συνεχίσουν να υπάρχουν παράλληλα, έστω και με το παραδοσιακό συρρικνωμένο.

Απάντηση: Re: Κάτι καλύτερο από το ΝΕ5532 για phono stage?

sorry για την τεμπελια μου να διαβασω ολοκληρω το ποστ αλλα ενα πραγματακι που πρεπει να σας πω ειναι οτι μια και εχω δουλεψει παρα πολυ με το 5532 σε διαφορες δουλειες οπως buffer , phono stage , amplifier first stage κλπ κλπ

ειναι οτι δεν ειναι ιδια ολα τα 5532 της αγορας πεσανε στα χερια μου philips τα οποια κενταγανε JRC τα οποια ηταν ακομα καλυτερα αλλα και αλλα τα οποια ελεγαν JRC αλλα μαλλον δεν ηταν κλπ κλπ ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Επιβεβαιώνω και εγώ με την σειρά μου τα λεγόμενα του Vintage service.
Τα καλύτερα 5532 είναι αυτά της JRC, εκτός αν μπορεί να βρεί κανείς τα
αυθεντικά της Signetics! Αν παρόλ' αυτά θέλεις να κάνεις δοκιμές ρίξε μιά
ματιά και στα 4580 (δεν χρειάζεται να σκάς μιά περιουσία σε τελεστικούς
τύπου OPA), η απόδοση δεν εξαρτάται μόνο από την ποιότητα του
τελεστικού του ιδίου, αλλά και από το γενικότερο σχέδιο της βαθμίδας και
πως αυτή υλοποιείται!

Λοιπόν παράγγειλα αυτά τα μεταχειρισμένα.
Όταν τα λάβω θα σας πω.
Πολύ καλή περίπτωση ο αντάπτορας (2 opa627 σε ΝΕ5532).
Για να δούμε...
Ευχαριστώ πολύ.

signetics ε?
χμμμμ

attachment.php

Σε πρώτη φάση έβαλα τον opa2134 αλλά μετά από 30 ώρες στο ρεύμα και 3-4ώρες με μουσική, δεν με ενθουσίασε. Καλό μπάσο, πραγματικά καλό, καλή μεσαία, φαίνετια να έχει και καλή στερεοφωνία, αλλά από υψηλές τίποτα. Λες και έχω βάλει σακούλα στο κεφάλι μου.
Νόμιζα ότι 30 ώρες είναι αρκετές για να ξεδιπλώσει τις αρετές του.
Μάλον όμως δεν φτάνουν όπως διαβάζω παραπάνω.
Θέλει 300 με 1000 ώρες...

Αρκεί να είναι στο ρεύμα ή πρέπει να παίξει 300-1000 ώρες μουσική;
ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!

Τώρα έβαλα τον opa2227 και μου φαίνεται ότι τα πάει καλύτερα.

Η δική μου εμπειρία σε αλλαγές τελεστικών όχι σε phono, αλλά σε προενισχυτή, έχει ως εξής:
1) Opa2134 -- Αρχικά εντυπωσιακός με πολυυυύ βαθύ χαμηλό αλλά όχι τόσο σφιχτό (λίγο φλου), τα πρίμα λίγο τονισμένα και ορισμένες φορές λίγο “thin”. Γενικά παρουσιάζει ανομοιομορφίες και περίεργους τονισμούς σε όλο το φάσμα. Σίγουρα εντυπωσιακός (λόγο του χαμηλού) αλλά όχι φλατ με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να σε κουράζει.
2) LM4562 της National----- Αρχικά απογοήτευση (πού πήγαν τα μπάσα ??) στην συνέχεια άρχισε να στρώνει. Η απόδοση του σε σχέση με το OPA2134 είναι πολύ πιο ισορροπημένη, το δε χαμηλό είναι σφιχτό και βαθύ αλλά το κυριότερο ακούγεται «πιο σωστό». Σε γενικές γραμμές όλα του (χαμηλά, μεσαίες, πρίμα) είναι ακριβώς εκεί που «πρέπει» χωρίς περίεργους τονισμούς και προσπάθειες εντυπωσιασμού. Με κόστος περίπου 8 νομίζω είναι κελεπούρι.
3) LT1028 (Mono to Dual OPAMP) κόστος 25 περίπου ------ Ακόμα καλύτερος από τον LM4562 αλλά σε τριπλάσια τιμή.

Η δική μου εμπειρία σε αλλαγές τελεστικών όχι σε phono, αλλά σε προενισχυτή, έχει ως εξής:
1) Opa2134 -- Αρχικά εντυπωσιακός με πολυυυύ βαθύ χαμηλό αλλά όχι τόσο σφιχτό (λίγο φλου), τα πρίμα λίγο τονισμένα και ορισμένες φορές λίγο “thin”. Γενικά παρουσιάζει ανομοιομορφίες και περίεργους τονισμούς σε όλο το φάσμα. Σίγουρα εντυπωσιακός (λόγο του χαμηλού) αλλά όχι φλατ με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να σε κουράζει.
2) LM4562 της National----- Αρχικά απογοήτευση (πού πήγαν τα μπάσα ??) στην συνέχεια άρχισε να στρώνει. Η απόδοση του σε σχέση με το OPA2134 είναι πολύ πιο ισορροπημένη, το δε χαμηλό είναι σφιχτό και βαθύ αλλά το κυριότερο ακούγεται «πιο σωστό». Σε γενικές γραμμές όλα του (χαμηλά, μεσαίες, πρίμα) είναι ακριβώς εκεί που «πρέπει» χωρίς περίεργους τονισμούς και προσπάθειες εντυπωσιασμού. Με κόστος περίπου 8 νομίζω είναι κελεπούρι.
3) LT1028 (Mono to Dual OPAMP) κόστος 25 περίπου ------ Ακόμα καλύτερος από τον LM4562 αλλά σε τριπλάσια τιμή.

Μετά από πόσες ώρες παρατήρησες όλα αυτά;

Εγώ κατέληξα στα παραπάνω συμπεράσματα μετά από μήνες.
Νομίζω όμως πως περίπου μετά από 20 - 30 ώρες αρχήζουν να δείχνουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα, οπότε εάν κάτι σου αρέσει έστω και λίγο του δίνεις κι άλλο χρόνο, εάν όχι νομίζω δεν πως υπάρχει λόγος να περιμένεις.

Εγώ κατέληξα στα παραπάνω συμπεράσματα μετά από μήνες.
Νομίζω όμως πως περίπου μετά από 20 - 30 ώρες αρχήζουν να δείχνουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα, οπότε εάν κάτι σου αρέσει έστω και λίγο του δίνεις κι άλλο χρόνο, εάν όχι νομίζω δεν πως υπάρχει λόγος να περιμένεις.

Όταν λες 20-30 ώρες ενοείς μουσική ή φτάνει να έιναι απλά στο ρεύμα;
Γιατί αν είναι απλά στο ρεύμα αυτό επιτυγχάνετα σχετικά εύκολα.
20-30 ώρες μουσική είναι θέμα.
Μέχρι τότε ξεχνάς πως έπαιζε ο υπο σύγκριση προηγούμενος...

Τώρα, σίγουρα θα φανώ άσχετος.

Τι είναι ο ροζ θόρυβος;

Πάντως γενικά από θόρυβο ο opa2227 τα πάει πολύ καλύτερα από τον opa2134.
Ο 2134 είναι πιο φασαρίας, πιο "φυσαεράτος"

Πάντως οι δοκιμές γίνονται πάνω σ'αυτό το κύκλωμα:http://www.vinylengine.com/phpBB2/album_showpage.php?pic_id=6466

Είναι το phono του Grado ph-1, το οποίο έχω με τροφοδοσία μπαταρίας.

Έχω κατασκευάσει ένα αντίγραφο για να μην χαλάσω το original.
Το κατασκεύασα με αντιστάσεις vishay 0.1% και πυκνωτές 1%.
Έβαλα και βάση στο οληκληρωμένο και κάνω πειράματα.
Ως τώρα από πλευρά ήχου δεν έχει φτάσει (κατά τα γούστα μου) το γνήσιο.
Μόνη εξαίρεση η καλύτερη στερεοφωνική εικόνα. Αλλά από απόκριση συχνώτητας πραγματικά το γνήσιο είναι πολύ καλύτερο. 'Ολα είναι εκέι στις δόσεις που πρέπει.
Οι δοκιμές θα συνεχιστούν και με opa627 και με 637 μόλις τους έχω στα χέρια μου.

Code:
Όταν λες 20-30 ώρες ενοείς μουσική ή φτάνει να έιναι απλά στο ρεύμα;
Γιατί αν είναι απλά στο ρεύμα αυτό επιτυγχάνετα σχετικά εύκολα.
20-30 ώρες μουσική είναι θέμα.

Σε καταλαβαίνω, αλλά μην τρελαίνεσαι.
Τα δικά μου OPA2134 είναι στρωμένα και κάθονται σε ένα συρτάρι. Δεν έχεις παρά να έρθεις και να τα πάρεις. Αν σου αρέσουν τα κρατάς κιόλας.

Αν ήμουν από Αθήνα, θα χαιρόμουν να τα πούμε από κοντά.
Αλλά τα Φαλάσαρνα πέφτουν λίγο μακριά από την Αθήνα...

Φαλάσαρνα? Φανταστική παραλία!!
Αν καταφέρω να κατέβω και φέτος Κρήτη, κατά τον Αύγουστο, θα έρθω τα πούμε και από κοντά.
Να’ σαι καλά, καλό καλοκαίρι.

Φαλάσαρνα .....!!!!
Ημουν σε 2 συνεχομενα απο τα αυγουστιατικα παρτυ στην παραλια που διοργανωνουν τα παιδια κατω :grinning-smiley-043