Kάτι μεγάλο έρχεται... The unboxing

Απάντηση: Re: Απάντηση: Kάτι μεγάλο έρχεται... The unboxing

Μακάρι Σωκράτη αλλά νομίζω πως αυτό που λες έχει πιο πολλές πιθανότητες να γίνει, και μάλλον γίνεται ήδη, στις πιο μικρές αντιπροσωπίες!
Οι πιο μεγάλες τύπου Νάκας, Βιντεορυθμός, Μπον Στουντιο (Sennheiser, A. Technica, AKG) το βλέπω χλωμό να μειώσουν τιμές!

Μιχάλη,δεν λέω για τιμές,αυτές ξέρουμε πως είναι ανταγωνιστικές στο μέτρο του δυνατού.
Λέω για την δυνατότητα δανεισμού για review κάποιων ακουστικών σε έμπιστους χρήστες,που λέγαμε παραπάνω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Kάτι μεγάλο έρχεται... The unboxing

Μιχάλη,δεν λέω για τιμές,αυτές ξέρουμε πως είναι ανταγωνιστικές στο μέτρο του δυνατού.
Λέω για την δυνατότητα δανεισμού για review κάποιων ακουστικών σε έμπιστους χρήστες,που λέγαμε παραπάνω.
Ααα... με συγχωρείς!!

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Καλή δουλειά Μάνο. Μου αρέσει όταν βλέπω σε review την αξιολόγηση μηχανημάτων σε συγκεκριμένες κατανοητές παραμέτρους(π.χ. έκταση μπάσου) αντί για εντελώς υποκειμενική περιγραφή επιδόσεων σε διάφορα κομμάτια(π.χ. η φωνή του τάδε στο τάδε κομμάτι ακούγεται "καλύτερα" στο ακουστικό Α απ'ότι στο Β), σαν τα τόσα άχρηστα review στο headfi.

Σχετικά με την παράμετρο ομαλότητα ασφαλώς και παίζει μεγάλο ρόλο η συχνοτική ισορροπία αλλά μας ενδιαφέρει και το επίπεδο των αντηχήσεων(π.χ. βουητό στο μπάσο ή συριγμός στα πρίμα κτλ.). Τα 990pro πάσχουν στο πρώτο άλλα όχι στο δεύτερο. Έχουν με άλλα λόγια καθαρό csd plot. Επειδή έχω συγκρίνει άμεσα νέα με παλιά(καθισμένα) μαξιλαράκια ξέρω ότι η διαφορά στην ομαλότητα(ας το πούμε απουσία ενοχλήσεων) είναι μεγάλη ειδικά στα πρίμα. Και δεν είναι εύκολο για κάποιον να φέρει στο μυαλό του αυτό που άκουγε χρόνια πριν. Προσωπικά εκείνο που με κουράζει στα 990-προ είναι η έλλειψη ευκρίνειας και αίσθηση θαμπάδας στις μεσαίες που σε κάνει να θες να ακούς δυνατά και την οποία θα εξηγήσω.

Από διάφορες μετρήσεις φαίνεται μια γούβα στις μεσαίες κοντά στα 800Hz παίρνοντας μαζί της και τις γειτονικές συχνότητες. Αυτή η γούβα είναι μικρή ή λίγο ή και πολύ μεγαλύτερη αναλόγως τον εξοπλισμό μετρήσεων. Όταν διορθωθεί οι μεσαίες ακούγονται κοντά σε αυτές των καλών μοντέλων της sennheiser, από τα 595/598 και πάνω, με παρουσία και καθαρότητα. Έχω μια θεωρία που λέει ότι τα κλειστά/ημικλειστά ακουστικά, εξαιτίας της επιστροφής ήχου από το κέλυφός τους, "χρησιμοποιούν" το κεφάλι πάνω στο οποίο κάθονται σαν δωμάτιο και τελικά αυτό έχει επίδραση στην απόκριση συχνότητας που θα μετρήσει κάποιος στο τύμπανο του αυτιού. Δηλαδή, ενώ σε dummy head από σκληρό υλικό μπορείς να πάρεις σχετικά φλατ ήχο στο κεφάλι ενός ανθρώπου ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα.

Αν θυμάσαι σου έδωσα δύο φίλτρα διαφορετικής προέλευσης για να μου πεις ποιό είναι καλύτερο στην ευκρίνεια. Δηλαδή σε ποιό ακούς καθαρά και σε χαμηλές εντάσεις άσχετα με το αν ακούγεται εξίσου εντυπωσιακό/γεμάτο με τον στοκ ήχο ή το άλλο φίλτρο. Ας πούμε ότι θα ήθελά να μάθω ποιό ακούγεται πιο κοντά στα HD600. Θέλω να τεστάρω τη θεωρία μου για τα 990προ από κάποιον που δεν έχει την ίδια πληροφόρηση με μένα και μπορεί να είναι πιο αντικειμενικός. Ρίξε τα φίλτρα στο APO χωρίς να τα πολυκοιτάξεις και άκου. Σίγουρα η κατάσταση των μαξιλαριών θα επηρεάσει το αποτέλεσμα, αλλά ελπίζω όχι πάρα πολύ.

Good stuff!

Η αλήθεια είναι ότι το head-fi είναι μια πονεμένη ιστορία...

Συμφωνώ για το θέμα με τις μεσαίες. Η κύρια κριτική μου είναι στη γούβα που αναφέρεσαι. Γιατί την ικανότητα να αποδώσει όμορφες μεσαίες δείχνει ότι την έχει το ακουστικό. Είναι το βύθισμα και γενικά το ηχητικό "κούρδισμα" του ακουστικού που θεωρώ ότι δεν είναι σωστό. Για τυπική ακρόαση τουλάχιστον.

Τα φίλτρα εννοείται θα τα δοκιμάσω και θα αναφέρω πίσω. Όντως όμως το αποτέλεσμα δεν θα είναι ασφαλές.

Παρεμπτιτόντως φίλε Anvidia εννοείται όποτε θες και αν έχεις χρόνο γράψε μας κάποια παρουσίαση/review από κάποιο από τα ακουστικά σου. Θα είναι χαρά να διαβάσουμε.
Και γενικά κύριοι όσοι έχετε το χρόνο και τη διάθεση μην διστάσετε να γράψετε τις απόψεις σας για τα ακουστικά σας.
Μπορώ να τις μεταφέρω στο νήμα του mid-fi battle.
Πάντα πολλές φωνές είναι καλύτερες από μία.

giphy.gif

Τότε μιλάμε για πολλά πολλά ωχ ωχ ωχ!
(Ρε συ Μάνο τι θα γίνει μας έσκασες , έχουμε ετοιμάσει τα ποτάκια μας και περιμένουμε αλλά στο τέλος θα σουρώσουμε:popcorn::food-smiley-005: )

Μηπως μπαρουτιασες τον jotunheim και μας το φερνεις απ'εξω απ'εξω....αντε ντε...λιγο ακομη θα σε περιμενω...
Αλλιως θα βαλω ταινια να δω...