κάτι παράδοξο με τις αναλύσεις...

Downhill

New member
16 October 2007
96
κάθε φορά που ξεκινάω το catalyst μου έχει επιλεγμένη την TV ώς κλώνο της οθόνης του PC, στην οποία η ανάλυση είναι 1152x864 στα 85Ηz.

ασφαλώς η τηλεόραση δεν μπορεί να υποστηρίξει 85Ηz, ωστόσο η TV ως κλώνος σε αυτή την ανάλυση δείχνει πραγματικά υπέροχη! Όυτε σπασμένα γράμματα, ούτε σημάδια scaling, τίποτα! Οποιαδήποτε άλλη ανάλυση και άν χρησιμοποιήσω είτε στα 50 είτε στα 60 Ηz παρουσιάζει εμφανή σημάδια scaling. Γιατί συμβαίνει αυτό? H TV είναι μία Panasonic Plasma 42" PX7

Οι αναλύσεις που δοκιμάστηκαν:
-1024x768 (native ανάλυση)
-οποιαδήποτε ανάλυση στα 720p
-οποιαδήποτε ανάλυση σε 1080i ή p

να την αφήσω την tv ώς κλώνο????:slapface:

Η παραπάνω ερώτηση τίθεται με την ελπίδα οτι στην παρακάτω "ερώτηση άσχετου" κάποιος θα απαντήσει "ναί":

Ερώτηση άσχετου:
κλώνος σημαίνει οτι αντιγράφονται οι ρυθμίσεις της οθόνης ή οτι απλά προβάλλεται η εικόνα της οθόνης του PC στην tv όπως θα συνέβαινε με έναν projector? (:BDGBGDB55:)

Νομίζω οτι αν επιλέξεις από το καταλιστ αντι για κλώνο επέκταση θα μπορείς να βάλεις διαφορετικές αναλύσεις .Όποιες εσύ θέλεις στην κάθε οθόνη.

Ποιό κουτί έχεις;

οχι, ώς επέκταση την έχω την Tv απλά κάθε φορά που ανάβω το Pc, στην αρχή μου την φορτώνει σαν κλώνο (δεν ξέρω ακόμα γιατί)...το θέμα είναι οτι σαν κλώνος (παρότι δεν είναι η native ανάλυση της tv) δείχνει πολύ καλύτερα απο οποιαδήποτε άλλη ανάλυση...

και ρωτάω, αν την αφήσω κλώνο θα πάθει κάποια ζημιά το πάνελ (το οποίο απο όσο ξέρω σηκώνει μόνο μέχρι 60Hz).

όταν λές κουτί τί εννοείς?
Tv : Panasonic TH42Px7
κάρτα γραφικών: Asus EAH3450
Cpu: P4 3Ghz.

και με το refresh rate που αναφέρεται στο manual τί γινεται?

(βέβαια πουθενά δεν λέει ξεκάθαρα οτι δεν σηκώνει 85hz απλά λέει οτι παίζει 720p 50/60hz kai 1080p στα 60hz..)

Specifies whether the list under Refresh Frequency will include modes that are not supported by your monitor. Choosing a mode that is inappropriate for your monitor may cause severe display problems and could damage your hardware. You must be logged on as a member of the Administrator’s group in order to view unsupported modes.

το παραπανω ειναι απο τα settings του nvidia control panel.
φανταζομαι κατι αντιστοιχο θα εχει και η ΑΤΙ.
με λιγα λογια αναφερει οτι μπορει να εχεις προβλημα απεικονισης η καταστροφη του hardware.
τι εννοει ο ποιητης?
καποιος που ξερει να απαντησει μην κανει καμια ζημια στην τηλεοραση.

Κώστα, ι μονολεκτικές σου απαντήσεις δείχνουν σιγουριά και μάλλον θα τις εμπιστευτώ!! :operator:

ωστόσο σήμερα επιτέλους κατάφερα να βγάλω γραμμή στην άστρα service και ο τεχνικός (ακούστηκε καλό ατομάκι) μου απάντησε "δεν ξέρω ρε γαμώτο! κάπου το είχα ξαναρωτήσει αυτό αλλά το έχω ξεχάσει...κάτσε θα τους ξαναπάρω τηλέφωνο και θα σου τηλ.":grinning-smiley-043 του έδωσα τηλ και περιμένω νέα του... μου είπε, το αργότερο σε 3 ημέρες θα έχουμε απαντηση ή με μαιλ ή με τηλέφωνο.

βέβαια θα μπορούσα να μήν περιμένω 3 μέρες και να κάνω το τέστ της υπερβολής (να δώσω ενα υπερβολικά υψηλό refresh rate και να δώ αν η tv θα βγάλει μήνυμα) αλλά δεν το ρισκάρω ... (εικονίδιο κότας δεν υπάρχει πουθενά ε??)

Όσον αφορά την προτροπή των driver της κάρτας, το σκέφτηκα και εγώ το ενδεχόμενο αλλά σημασιά έχει τί λέει η Panasonic Και όχι η ΑΤΙ γιατί σε περιπτωση βλάβης η ΑΤΙ θα κάνει τον κινέζο...

Η PX7 έχει ρυθμό ανανέωσης 100Hz, άρα δεν τίθεται θέμα ότι τα 85 είναι υπερβολικά. Πάντως ακόμα και να ήταν, νομίζω πως απλά δεν θα δεχόταν το σήμα και δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Επίσης μην ξεχνάμε πως αυτό που στέλνεις δεν είναι απαραίτητα αυτό που δείχνει η τηλεόραση (αναφέρομαι στον ρυθμό ανανέωσης).

Όντως είναι παράδοξο αυτό που παρατηρείς. Δοκίμασες να στείλεις την ίδια ανάλυση στα 60Hz ?

φίλε μου έχω δοκιμάσει τα πάντα! δεν γίνεται τίποτα!!:grandpa:

και αν δεν μου έκανε αυτό το "κολπάκι" η ΑΤΙ ούτε που θα είχα δοκιμάσει τα 85Ηz....

εχω δοκιμάσει με native ανάλυση (1:1), με όλα τα 720 και όλα τα 1080 και η εικόνα εμφανίζει πάντα σπασμένα γράμματα και τραχιές γραμμές.

όταν η tv παίζει ώς clone, απλά η εικόνα είναι εφάμιλλη του Pc.:grinning-smiley-043

Εγω εχω μια εξηγηση. Η αναλυση 1152x864 εχει aspect ratio 4:3 που εινα το ιδιο με το aspect ratio της τηλεορασης (1024x768->4:3).

O ρυθμος ανανεωσης λογικα δεν παιζει ρολο.

ναι αλλα και σε 1024x768 στα Hz που δίνει η κάρτα γραφικών (είτε 50, είτε 60Hz) η εικόνα είναι απαράδεκτη!!

Α! επίσης τώρα που το θυμήθηκα!

Οταν την κάνω clone παίζει στα 85Ηz... όταν όμως την κάνω Extend main screen on this panel μου βγάζει σε όλες τις αναλύσεις μέχρι 60Hz refresh rate(!!!!!!) πράγμα που με προβληματίζει και μου υποδεικνύει οτι η TV δεν σηκώνει μεγαλύτερο refresh rate...

το θέμα νομίζω είναι στο clone ή στο extended mode...

δεν μπορώ να καταλάβω...

αφου δεχεται 85hz στα 1152x864 που ειναι υψηλοτερη αναλυση απο την 1024Χ768,λογικα θα δεχτει και αυτην,χωρις προβλημα.
αλλα να μην σε βαζω σε κοπο:flipout::flipout:

όχι, τί κόπος??? Εννοείται πως θα το δοκιμάσω σήμερα κι όλας όταν πάω σπίτι! Άλλωστε άν είναι ζήτημα Hz θα προτιμούσα να είμαι κοντά στην native ανάλυση της tv...

εκτός και άν κοτέψω και περιμένω την επιβεβαίωση του service της panasonic....:violent-smiley-008::violent-smiley-008:

απο την μια με τρωει και εμενα η περιεργεια αλλα απο την αλλη.....καλυτερα να περιμενεις την astra,μην τυχον και παρουσιασει προβλημα.
δυστυχως η δικια δεν εχει ακομα καταφερει να συνδεθει με το pc λογω αλλων προβληματων(καλωδια,κτλ),για να δοκιμασω και εγω.

αυτό το τελευταίο το αποφάσισα και εγώ αφού χθές είδα οτι ναί μεν στην κατάσταση TV επιτρέπει τα 100Hz, όμως στην σύνδεση με HDMI δεν έχει τέτοια επιλογή και η κάρτα δίνει μόνο μέχρι 60Hz.

οπότε πολύ φοβάμαι οτι θα λήξει άδοξα το εγχείρημα...