Κάτι πρωτότυπο - Κατασκευή HTPC !

o Portioli ανάλυσε πολύ σωστά την θεωρία...

ας δούμε και την πράξη αφού όπως έχω ξαναπεί, έχω G630 και κάνω αυτά που θέλετε να κάνετε.

οι δοκιμές μου γίνονται πάντα με το avatar-1080p-dtshdma-framestor, μιλάμε λοιπόν για ~20mbps συνολικό bitrate.

Δείτε το screenshot αλλά και τις ενδείξεις του aida64. Στην παρούσα παίζει χωρίς dxva.
test_G630.jpg
φυσικά μπορεί και το παίζει. Αλλά δείτε στροφές ανεμιστήρα, και θερμοκρασία (50 - 55C), μετά από μερικά λεπτά αναπαραγωγής. Ανεβοκατεβαίνει συνέχεια μεταξύ 1.6GHz και 2.7GHz. Για μένα δεν είναι αποδεκτή η φασαρία του στις 2.5Κ rpm. Με την μαμίσια ψήκτρα της ίντελ αυτά.

εγώ λέω να μεταβώ σε κάποιον i3-32XX... (καθότι απογοητευμένος από την δικτυακή αναπαραγωγή 3D ISO των 1186). Εκτός και αν τα 8672 αλλάξουν τα δεδομένα και τελικά δεν πειράξω τον επεξεργαστή.

Last edited:
ουάου! πολλές πληροφορίες! :worshippy: ευχαριστώ πολύ!

νομίζω ότι τουλάχιστον εγώ, καταλήγω στον g2120.
σε σχέση με τον g630 δηλαδή.
με 35 περισσότερα έχω
10W λιγότερα
0.4 GHz περισσότερα
ddr 1333 (όχι πως θα καταλάβω διαφορά αλλά ντάξει.."μελλοντικά")
Ivy Bridge>Sandy Bridge με ό,τι αυτό φέρνει
αύξηση στην απόδοση της τάξεως του 5~15% στον επεξεργαστή και περίπου 25% ~ 68% στην κάρτα γραφικών
http://ark.intel.com/compare/53483,65527

λίγο το Graphics Base Frequency με προβληματίζει 850 MHz ο G630 έναντι 650 MHz του G2120 αλλά αυτό λογικά καλύπτεται από τα 0.4GHz και το IvyBridge.

για αναπαραγωγή ταινιών θα είναι ΥΠΕΡαρκετό.

ίδωμεν και με ένα photo review κατά την υλοποίηση!

νομίζω δεν υπάρχει σύγκριση, ο G2120 είναι παντού ανώτεραος. Οσο για το base frequency της iGPU που είναι χαμηλότερο, καλύτερα, όταν είναι idle θα έχει θετική επίδραση στην κατανάλωση / θερμότητα, και μετά έτσι κι αλλιώς το turbo που σηκώνουν (στις iGPU) και οι δύο είναι αντίστοιχο...

αν τον πάρεις τελικά, κάνε μου την χάρη και μέτρησε ύψος ψήκτρας + ανεμιστήρα...

Last edited:
Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να παρουσιάσουμε κάνα δυό λύσεις σε επιλογή υλικών (Hardware) για τη δημιουργία ενός οικονομικού αλλά και ενός δυνατού HTPC για διευκόλυνση των νέων κυρίως μελών αλλά και αυτών που έχουν χάσει την επαφή τους με την αγορά.

Οι G2120 προσφέρουν 10W λιγότερα κατανάλωση (αμελητέα διαφορά σε λειτουργία HTPC), με μικρή αύξηση υπολογιστικής ισχύς 0.4 GHz αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πως συμπεριφέρονται σε υλικό 24p. Κουβαλάνε τις ίδιες αμαρτίες του παρελθόντος ή τα πράγματα διορθώθηκαν. Αν όντως βελτιώθηκε η αναπαραγωγή σε υλικό 24p, τότε στα 90+ φαίνεται πολύ εξαιρετική επιλογή για HTPC. Πάντως HTPC πλέον χωρίς Hardware Acceleration...... Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να επιβαρύνουμε τον επεξεργαστή τόσο πολύ (θόρυβο, θερμότητα κ.τ.λ.) εκτός και αν θέλουμε να τρέξουμε τίποτα περίεργα scripτάκια μή συμβατά με DXVA.
Πάντως όλη η ιστορία είναι στο τι Software θα χρησιμοποιήσουμε καθώς με βάσει τι μας αρέσει θα αγοράσουμε και το ανάλογο υλικό. Εγώ πάντως ακόμα περιμένω να ακούσω για την συμπεριφορά των Ivy Bridge σε 24p υλικό...

Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να παρουσιάσουμε κάνα δυό λύσεις σε επιλογή υλικών (Hardware) για τη δημιουργία ενός οικονομικού αλλά και ενός δυνατού HTPC για διευκόλυνση των νέων κυρίως μελών αλλά και αυτών που έχουν χάσει την επαφή τους με την αγορά.

Οι G2120 προσφέρουν 10W λιγότερα κατανάλωση (αμελητέα διαφορά σε λειτουργία HTPC), με μικρή αύξηση υπολογιστικής ισχύς 0.4 GHz αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πως συμπεριφέρονται σε υλικό 24p. Κουβαλάνε τις ίδιες αμαρτίες του παρελθόντος ή τα πράγματα διορθώθηκαν. Αν όντως βελτιώθηκε η αναπαραγωγή σε υλικό 24p, τότε στα 90+ φαίνεται πολύ εξαιρετική επιλογή για HTPC. Πάντως HTPC πλέον χωρίς Hardware Acceleration...... Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να επιβαρύνουμε τον επεξεργαστή τόσο πολύ (θόρυβο, θερμότητα κ.τ.λ.) εκτός και αν θέλουμε να τρέξουμε τίποτα περίεργα scripτάκια μή συμβατά με DXVA.
Πάντως όλη η ιστορία είναι στο τι Software θα χρησιμοποιήσουμε καθώς με βάσει τι μας αρέσει θα αγοράσουμε και το ανάλογο υλικό. Εγώ πάντως ακόμα περιμένω να ακούσω για την συμπεριφορά των Ivy Bridge σε 24p υλικό...

Οπως και να έχει, χειρότεροι δεν πιστεύω να είναι από τους SB pentiums... επίσης μια υποσημείωση, τα "10W λιγότερη κατανάλωση" αφορούν το load, σε idle είναι όλοι τα ίδια σύμφωνα με το τεστ του xbitlabs σε όλους τους i5 (SB & IB), και δεν νομίζω αυτό να αλλάξει ούτε μεταξύ των core i3 (SB & IB) ή μεταξύ των (αντίστοιχων πάντα SB & IB) pentiums...

τελικά παιδιά τσίμπησα το htpc που έδινε ο mr_rebelos και βολεύτηκα.
έβαλα και xbmc για καμιά ταινία και εξωτερικό dac το HRT Music Streamer II και είμαι κομπλέ.. ...για την ώρα!