Κατηγορία 1000Ευρώ Ποια από αυτές να πάρω;

evoloution

New member
5 February 2008
16
Γεια σας,

Αρχικά συγχαρητήρια για το site, είναι πολύ ωραίο :SFGSFGSF:

Εγώ είμαι περισσότερο υπολογιστάκιας και είναι η πρώτη φορά που χρειάστηκε να διαλέξω τηλεόραση. Για να πω την αμαρτία μου φαντάστηκα ότι θα ήταν εύκολη υπόθεση και ότι δε θα ήταν ανάγκη να ξοδέψω το χρόνο σας για να με βοηθήσετε αλλά:
1) Τα review sites που βρήκα δεν είχαν τα ίδια μοντέλα από αυτά που πρέπει να διαλέξω (αλήθεια κυκλοφορούν τόσο διαφορετικά μοντέλα από χώρα σε χώρα ή πρέπει να αποκρυπτογραφήσω τον κωδικό και χρησιμοποιώντας κάποιο μυστηριώδη αλγόριθμο να τον προσαρμώσω για την Αμερικανική Αγορά)
2) Τα στοιχεία π.χ. λογος αντίθεσης 7000:1 δεν ξέρω αν πρέπει να τα πάρω ως αντικειμενικά κριτήρια ή είναι σε ιδανικές συνθήκες π.χ. σε σκοτεινό θάλαμο εμφανίσεως φιλμ

Τεσπά για να μη μακρυγορώ:

Θέλω να πάρω μία τηλεόραση LCD γύρω στα 1000 Ευρώ και πρέπει να την πάρω από τον Κωτσόβολο (λόγω κάποιας έκπτωσης που έχουμε εκεί και όχι κάποιου λόγου προτιμήσεως).

Τα μοντέλα κοντά στα 100ο Ευρώ είναι τα εξής:

Sony 32' KDL32T2800E
Ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης DVB-T.
997,00

Sony 37' KDL37P3000
Eίσοδος υπολογιστή PC IN.Ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης.
997,00

Philips 32' 32PFL7782D
H πιο λεπτή τηλεόραση με ιδιαίτερα κομψό σχήμα και τεχνολογία HD ready. Το δυναμικό Pixel Plus 2HD engine και το υπογούφερ για βαθιά μπάσα προσφέρουν μια πολύ πλουσιότερη και ευκρινέστερη εμπειρία.
997,00

Hyundai 42' 42881F
Ελληνικό μενού λειτουργίας.Ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης.Αυτόματη ανίχνευση και απομνημόνευση σταθμών.
999,00

Philips 42' 42PFL3312
Tηλεόραση με άριστη ποιότητα εικόνας και ήχου, σύγχρονο σχεδιασμό και εξαιρετικό φινίρισμα.
999,00

Sony 40'' KDL40S2530
Η σειρά HD Ready περιέχει μηχανή BRAVIA, Δυναμική αντίθεση και 2 εισόδους HDMI για υψηλή ποιότητα εικόνας.
999,00

Samsung 37' LE37S86B
Κομψή σχεδίαση,υψηλή ανάλυση άριστη απόδοση ήχου.
1043,00

Έχω βάλει και ένα pdf που έχει τα χαρακτηριστικά αναλυτικότερα...

Με ενδιαφέρει κυρίως η ποιότητα εικόνας και το πόσο καλά μπορεί να κάνει rescaling από SD σε 720p και από 1080i & 1080p σε 720p γιατί μου έχουν πει ότι οι Sony χάνουν λίγο σε αυτό τον τομέα

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Σασ εναποθέτω τις ελπίδες μου

Attachments

Re: Απάντηση: Κατηγορία 1000Ευρώ Ποια από αυτές να πάρω;

Συμφωνω αν και μια πλασμα (πχ. Samsung 42C96 , Panasonic 42PX7) θα ηταν καλυτερη λυση

@akren Σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση σου, μήπως θα μπορούσες να μου τη δικαιολογήσεις λίγο:

SONY KDL-40S2530 specifications
SONY KDL-37P3000 specifications

Διαβάζοντας στο site είχα καταλήξει στην 37άρα για την καλύτερη αντίθεση (αντίθεση επί της οθόνης 1500:1/δυναμική αντίθεση 8000:1 αντί 1300:1/5000:1), επίσης για κάποιο λόγο πιστεύω ότι είναι πιο νέο μοντέλο. Επίσης το μοντέλο που μου προτείνεις φαίνεται να έχει καλύτερη φωτεινότητα 500 αντί 450 καθώς επίσης και μεγαλύτερη διάμετρο.

Εχω μπερδευτεί λίγο :chinscratch:

@Rivers
Μάλλον προσανατολίζομαι προς LCD για τη μεγαλύτερη ανάλυση, διάρκεια ζωής και κατανάλωση αλλά σε ευχαριστώ για την εναλλακτική πρόταση

Για τη Samsung δεν έχει κάποιος να μου πει κάτι θετικό; Εγώ πίστευα ότι αυτό το thread θα πήγαινε σα μάχη Sony 37' KDL37P3000 VS Samsung 37' LE37S86B. Γενικά στα review sites θεωρούν τις Samsung πολύ καλές και εκεί που υπερτερούν είναι στο να δείχνουν πολύ καλά και SD υλικό μέσω καλύτερου rescaling

Επίσης δε βρήκα κάποια από αυτές να μπορεί να μετατρέψει μόνη της το σήμα 1080p αλλά μόνο μέχρι 1080i και κάπου διάβασα ότι αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα στο μέλλον...

Απλά ο akren σου προτεινε να παρεις τη μεγαλυτερη σε ιντζες που να ειναι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και καλή στα λεφτά που θες....

Συμφωνώ κι εγώ με τη γνώμη του...:ernaehrung004:

Sony 40'' KDL40S2530

Να θυμασαι οτι το μεγεθος μετραει περισσοτερο απο ολα τα άλλα, και η 37αρα με την 40αρα έχουν σεβαστη διαφορα στην πραξη...

Ολα αυτα βεβαια, αν θες σωνει και καλα LCD τηλεοραση.... ΑΛΛΙΩΣ μετα πας σε plasma με εξισου καλες επιλογες που φθανουν μεχρι και τις 42 ιντζες... Εξαρταται απο σενα και τη χρηση που θα κανεις...

Last edited:
Απάντηση: Re: Κατηγορία 1000Ευρώ Ποια από αυτές να πάρω;

@akren Σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση σου, μήπως θα μπορούσες να μου τη δικαιολογήσεις λίγο:

SONY KDL-40S2530 specifications
SONY KDL-37P3000 specifications

Εχω μπερδευτεί λίγο :chinscratch:

@Rivers
Μάλλον προσανατολίζομαι προς LCD για τη μεγαλύτερη ανάλυση, διάρκεια ζωής και κατανάλωση αλλά σε ευχαριστώ για την εναλλακτική πρόταση

ναι ειναι παλαιoτερο μοντελο αλλα αυτο δεν το κανει καλυτερο.
το μεγεθος μετραει φιλε μου...πιστεψε με.
το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να τις δεις απο κοντα και να αποφασισεις.

οσο για τις plasma που ειπε ο Γιαννης,εχουν διαρκεια ζωης 60.000 και δεν αποτελει προβλημα οπως και η καταναλωση τους,η οποια ειναι μεγαλυτερη ναι μεν αλλα ειναι στα 100w η διαφορα τους απο τις αντιστοιχες LCD .
εαν δεν παιζεις παιχνιδια με τις ωρες.......βουρ για plasma.

Last edited:
Μάλλον δε σας περιέγραψα σωστά για τι τη θέλω την τηλεόραση:

• Η απόσταση από τον καναπέ είναι γύρω στα 2,5 με 3 μέτρα το μέγιστο
  • Βλέπω κυρίως Xvid και DVD και στο μέλλον θα βλέπω φαντάζομαι και HD-DVD/Blu-Ray. Απώτερος σκοπός είναι η κατασκευή ενός linux-based HDPC το οποίο θα διαχειρίζεται το υλικό και στο μέλλον θα παίζει και Blu-Ray χωρίς να δώσω μία περιουσία...
  • Θα χρησιμοποιηθεί και σαν δέκτης τηλεοπτικού σήματος (βλέπω λιγότερο από 3 ώρες τηλεόραση την εβδομάδα)
  • Παιχνιδομηχανές δεν έχω και ούτε φαντάζομαι ότι θα αποκτίσω στο άμεσο μέλλον (μου φτάνει το κάψιμο στο PC)
@arken, nektar, Διονύσης Με τις plasma δεν έχω κάτι (πέρα από τη σύνηθη ανάλυση 1024Χ768 στα 1000 Ευρώ) αλλά το θέμα είναι ότι ο κωτσόβολος δεν έχει κάποια στα 1000 Ευρώ εκτός από την LG 42' 42PC55 και από ότι λέτε εδώ αξίζουν οι Panasonic και Samsung

@arken, Διονύσης ΟΚ το κατάλαβα, το μέγεθος μετράει :grandpa: θα πάω από αυτά τα μοντέλα για τη SONY μέχρι να έρθει κάποιος εδώ να μου το καταρρίψει. Και για να γίνω λίγο μονότονος :) με τη Samsung την 37αρα τι γίνεται; Έχω την προαίσθηση ότι θα είναι πολύ καλή...

Απάντηση: Re: Κατηγορία 1000Ευρώ Ποια από αυτές να πάρω;

Μάλλον δε σας περιέγραψα σωστά για τι τη θέλω την τηλεόραση:

* Η απόσταση από τον καναπέ είναι γύρω στα 2,5 με 3 μέτρα το μέγιστο
* Βλέπω κυρίως Xvid και DVD και στο μέλλον θα βλέπω φαντάζομαι και HD-DVD/Blu-Ray. Απώτερος σκοπός είναι η κατασκευή ενός linux-based HDPC το οποίο θα διαχειρίζεται το υλικό και στο μέλλον θα παίζει και Blu-Ray χωρίς να δώσω μία περιουσία...
* Θα χρησιμοποιηθεί και σαν δέκτης τηλεοπτικού σήματος (βλέπω λιγότερο από 3 ώρες τηλεόραση την εβδομάδα)
* Παιχνιδομηχανές δεν έχω και ούτε φαντάζομαι ότι θα αποκτίσω στο άμεσο μέλλον (μου φτάνει το κάψιμο στο PC)
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1018248

προταση:βαλε και αυτην στην λιστα σου εκτος και πρεπει να αγορασεις μονο απο Κωτσοβολο

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Κατηγορία 1000Ευρώ Ποια από αυτές να πάρω;

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1018248

προταση:βαλε και αυτην στην λιστα σου εκτος και πρεπει να αγορασεις μονο απο Κωτσοβολο

Πραγματική πρόκληση, δε μπορώ να πιστέψω την τιμή αλλά δυστυχώς πρέπει να είναι από Κωτσόβολο:bigcry:

Re: Απάντηση: Κατηγορία 1000Ευρώ Ποια από αυτές να πάρω;

Πάρε την Panasonic. Σε αυτά τα λεφτά δεν μπορείς να πάρεις καλή LCD... Λέω εγώ τώρα....-bye-

Aκριβώς Νέκταρ, η καλύτερη επιλογή so far.-bye-

Βρήκα μία ενδιαφέρουσα επισκόπηση για την Sony Bravia KDL-40S2510

Με λίγα λόγια λέει ότι αν παίζει HD υλικό είναι πολύ καλή αλλά όταν παίζει SD τότε είναι απογοητευτική με κυριότερο προβλημα το motion blur

θετικός είναι ο λόγος απόδοσης/τιμής

ΥΓ: Δε μπορούσα να κάνω επεξεργασία του προηγούμενου ποστ

Δυστυχως φιλε μου, οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω, ΜΗΝ τα περιμενεις και ολα απο μια LCD των 1000 ευρώ....

Στις plasma αλλάζουν τα πράγματα, αλλά έχουν και αυτές τους "περιορισμούς" τους.

Το πολυ θετικο ειναι οτι η συγκεκριμενη LCD που σου προτείνουμε έχει πολύ καλό λόγο τιμής/απόδοσης. -bye-

Θα προτεινα να αντικαταστησεις την 37S86 που εχεις στη λιστα σου, με την 40S86 η οποια πλεον πωλειται προς 899!!! Σε αυτη την τιμη νομιζω υπερτερει των υπολοιπων που αναφερονται...

Θα προτεινα να αντικαταστησεις την 37S86 που εχεις στη λιστα σου, με την 40S86 η οποια πλεον πωλειται προς 899!!! Σε αυτη την τιμη νομιζω υπερτερει των υπολοιπων που αναφερονται...

Η S86? Εισαι σιγουρος? Εγω που την ειχα δει ηταν επιεικως απαραδεκτη.

Ακομη και η LG PC55 ειναι καλυτερη απο ολες τις LCD Που αναφερονται εδω κατα την γνωμη μου.

Απο τις υπολοιπες που αναφερεις η 40S2530 ειναι με διαφορα η καλυτερη κατα την γνωμη μου.

Ωραία από ότι κατάλαβα, η βοήθεια του κοινού λέει 40S2530

Κάτι για την Samsung την 37άρα που βρήκα το παραθέτω εδώ:

Όλα τα νέα μοντέλα Samsung της σειράς Jasmine (LES86B) έρχονται τέλος εφοδιασμένα με ενσωματωμένο δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης, ώστε να έχετε την δυνατότητα να παρακολουθείτε τα προγράμματα των νέων ψηφιακών καναλιών, για ακόμα καλύτερη απόδοση σε εικόνα και ήχο. Πόσο κάνει αν πάρω τον αποκωδικοποιητή ξεχωριστά;

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κωτσόβολο μου είπαν ότι και η Sony 37' KDL37P3000 έχει ενσωματωμένο δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης.

Όσον αφορά την Sony 37' KDL37P3000 αυτή έχει υποτίθεται βελτιωμένη Bravia Engine αλλά αφού όλοι προτίνετε την 40S2530, δε μπορείτε να κάνετε λάθος...

Μάλλον δεν έχουν πολλές παραπάνω δυνατότητες τα καινούργια μοντέλα ή ...

Update: Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κωτσόβολο με έναν πωλητη ο οποίος δε ξέρω αν είναι τόσο διαβασμένος όσο κάποιοι εδω μέσα αλλά σίγουρα είχε απομνημονεύσει όλα τα χαρακτηριστικά των οθονών που πουλάνε, μου είπε ότι από την προσωπική του εμπειρία χωρίς να μπορεί να διαχωρίσει τα μεταξύ Samsung και Sony ότι τα καινούρια 37αρια μοντέλα έχουν καλύτερη εικόνα κυρίως λόγω του υψηλότερου λόγου αντίθεσης και μεγαλύτερης φωτεινότητας.
Σκέφτομαι τώρα εγώ, αν κοιτούσε το συμφέρον της εταιρίας δε θα μου πουλούσε το 40άρι για να μη μείνει στοκ αφού ούτως η αλλιώς μπορεί να του μείνει στην αποθήκη ενώ οι άλλες οθόνες είναι καινούργιες και σίγουρα θα μείνουν αρκετό καιρό στην αγορά για να τις σπρώξει.

Τώρα το είδα
Η S86? Εισαι σιγουρος? Εγω που την ειχα δει ηταν επιεικως απαραδεκτη.

Ακομη και η LG PC55 ειναι καλυτερη απο ολες τις LCD Που αναφερονται εδω κατα την γνωμη μου.

Απο τις υπολοιπες που αναφερεις η 40S2530 ειναι με διαφορα η καλυτερη κατα την γνωμη μου.
Rivers τις έχεις δει και τις τρεις (40S2530, KDL37P3000 και 37LES86B)?

Last edited: