Κατηγοριες στην DIY

Status
Not open for further replies.

tsip

AVClub Addicted Member
19 January 2008
1,912
Cambridge
Παιδια αυτο δεν ειναι κατηγορια πια, ειναι οργασμος project και χιλια μπραβο σε ολους!!

Γινεται ομως ποια δυσκολο να βρεις αυτο που θελεις, οποτε μηπως θα ηταν καλυτερα να μπουν καποιες κατηγοριες? Δεν ξερω αν εχει συζητηθει παλαιοτερα αλλα νομιζω πως θα αξιζε τον κοπο.

Αυτή τη στιγμή στην πρώτη σελίδα έχουμε ανανεωμένα θέματα της τελευταίας εβδομάδας,
Στη δεύτερη βλέπουμε σχεδόν 20 μέρες πίσω.

Θα είχε και κάποια θετικά λ.χ και στην αναζήτηση
Και αρνητικά λ.χ θα υπήρχε διασπορά καθώς και θέματα που θα ανήκαν σε παραπάνω από μια κατηγορίες
κ.ο.κ ως συνήθως στα forum δηλαδή

συζητήστε το, ακούμε :-)

όσον αφορά τις κατασκευές υπάρχει sticky νήμα, απλά θα μπορούσε αντί για ένα sticky να υπάρχει ένα για ενισχυτικά ένα για ηχεία κ.ο.κ

πάλι όμως θα πρέπει το κάθε μέλος να βάζει το νήμα της κατασκευής του στο sticky

πχ:

- Ηχεία
- Ενισχυτές, προενισχυτές, dac κτλ
- Διάφορα
- How to - Guides
- Εκτός θέματος

άλλο?

Αυτή τη στιγμή στην πρώτη σελίδα έχουμε ανανεωμένα θέματα της τελευταίας εβδομάδας,
Στη δεύτερη βλέπουμε σχεδόν 20 μέρες πίσω.

Θα είχε και κάποια θετικά λ.χ και στην αναζήτηση
Και αρνητικά λ.χ θα υπήρχε διασπορά καθώς και θέματα που θα ανήκαν σε παραπάνω από μια κατηγορίες
κ.ο.κ ως συνήθως στα forum δηλαδή

συζητήστε το, ακούμε :-)

μαζι σου αλλα εχουν φτασει και 71 σελιδες με θεματα, μιλαμε για ποοοολυ ψωμι. Τα στικυ να πω τη αμαρτια μου δεν τα κοιταω συχνα, γιατι δεν μου πεφτουν στο ματι.

κατι σαν αυτο που περιγραφει ο johnjohn μου φαινετε οκ

Ίσως να μη βγει σε καλό λόγω ακριβώς αυτού που προανέφερε ο tmjuju "θέματα που θα ανήκαν σε παραπάνω από μια κατηγορίες"

Ίσως: Πηγές - Ενισχυτικά - Ηχεία - Διάφορα οχι παραπάνω, θα γίνει μπάχαλο.

Ναι, ...αν δε θυμάσαι κάτι που είχες δει παλιά, είναι πιο εύκολο να το αναζητήσεις με σκρολάρισμα μέσα σε μια υποκατηγορία DIY. Το χυμαδιό που υπάρχει τώρα όμως στα προσφέρει ΟΛΑ μπαμ-μπαμ. Ας πούμε ένα ενεργό crossover που να πρωτομπεί; Η αν ψάχνεις για κάτι που άρχισε "έτσι" και κατέληξε "γιουβέτσι"; Κάτι που γείνεται συχνά στη DIY! :argue: Ας πούνε και άλλοι τι σκέφτονται...

Εγώ πάντως, δεν βλέπω να υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κατηγορία.
Ποιός ο λόγος βάλουμε τους διαχειριστές σε μπελάδες ?

Θα μου επιτρεψετε να το επαναφερω γιατι ειναι, νομιζω, πολυ σημαντικο και χρησιμο.

Μια αποδελτιωση των κατασκευων και τοποθετησης τους σε μια sticky σελιδα ανα κατηγορια με καποιο hyperlink θα ειναι νομιζω πολυ καλη.

Και χωρις να χωριστει η κατηγορια σε ενοτητες.

Επισης, αλλη μια ιδεα, ο καθε ενας που κανει μια κατασκευη να την βαζει στο "κατεσκευες μελων" με μια φωτο και ενα link για το thread που εχει ανοιξει. Χωρις περαιτερω σχολια απο κανεναν μεσα. Τα σχολια να γινονται μεσα στο αντιστοιχο thread.
Και, αν ειναι δυνατον, να καθαριστει απο τα περιττα το ηδη υπαρχον thread.

Ξερω οτι δεν ειναι ευκολο, αλλα πιστευω οτι θα ειναι πολυ χρησιμο εργαλειο για ολους.

My 2 cents.

Στέλιο, και εγώ και ο Κωνσταντίνος τρέχουμε αυτό τον καιρό. Το έχουμε παρόλα αυτά συζητήσει. Και θέλω να πιστεύω ότι σταδιακά θα καταλήξουμε τόσο σε αναδιοργάνωση όσο και σε τακτοποίηση των sticky.

Στέλιο, και εγώ και ο Κωνσταντίνος τρέχουμε αυτό τον καιρό. Το έχουμε παρόλα αυτά συζητήσει. Και θέλω να πιστεύω ότι σταδιακά θα καταλήξουμε τόσο σε αναδιοργάνωση όσο και σε τακτοποίηση των sticky.

Τασο δεν λεει κανεις να γινει απο τη μια στιγμη στην αλλη, δεν μας βιαζει κανεις.
"Χερια" για την βρωμικη δουλια (αποδελτιωση και ταξινομηση) θελω να πιστευω οτι υπαρχουν (εγω πρωτος). Το δυσκολο ειναι μετα, η αξιολογηση. Αλλα και εκει υπαρχουν "χερια".
Το οτι ειστε συντονιστες δεν σημαινει οτι πρεπει να "μαστιγωνεστε" μονοι σας, μπορει να υπαρχουν και μελη που να τους αρεσει...:flipout::flipout::flipout:

Χαιρομαι παντως που υπαρχει σαν σκεψη, δες τι ωραια εγινε στη μουσικη! :drummer:

Last edited:
Επειδή το DIY για κάποιους ξεκινάει πολύ πριν πιάσουν κατσαβίδι, εγώ προσωπικά θα ήθελα ένα χώρο που θα επιτρέπεται και δεν θα λογοκρίνεται η έλλειψη σοβαρότητας, η φαντασία, η χαλαρή συζήτηση και το χιούμορ. Αυτά αποτελούν συστατικά της έμπνευσης και της διαφοροποίησης και ακόμη κι αν κάποιες φορές ξεφεύγουν λίγο ή γίνονται υπερβολικά, πρέπει να υπάρχουν. Βλέπετε το μυαλό του ντιούη οφείλει να είναι ανοιχτό. Μια τέτοια κατηγορία λοιπόν θα ήθελα, φυσικά αν συμφωνεί και η DIY κοινότητα.

Επειδή το DIY για κάποιους ξεκινάει πολύ πριν πιάσουν κατσαβίδι, εγώ προσωπικά θα ήθελα ένα χώρο που θα επιτρέπεται και δεν θα λογοκρίνεται η έλλειψη σοβαρότητας, η φαντασία, η χαλαρή συζήτηση και το χιούμορ. Αυτά αποτελούν συστατικά της έμπνευσης και της διαφοροποίησης και ακόμη κι αν κάποιες φορές ξεφεύγουν λίγο ή γίνονται υπερβολικά, πρέπει να υπάρχουν. Βλέπετε το μυαλό του ντιούη οφείλει να είναι ανοιχτό. Μια τέτοια κατηγορία λοιπόν θα ήθελα, φυσικά αν συμφωνεί και η DIY κοινότητα.

+1000... ειναι παρα πολυ σημαντικο να γινεται εστω και ασχετος χαβαλες..ολες οι μεγαλες ιδεες γενηθηκαν εν μεσω χαβαλε-παρλας-φαγωμαρας-καζουρας... ρε παιδια το diy εμπεριεχει χαβαλε! δε γινεται αλλιως!απλα δεν γινεται.. οποτε αν γινουν κατηγοριες παρακαλω να υπαρχει προβλεψη για αυτο. αλλιως ποια η διαφορα απο το avsite που 5-6 ατομα γραφουν μονο στην diy και περνανε μοναχα τα δικα τους κ οτιδηποτε αλλο απλα το γραφουνε στα παλια τους παπουτσια.....τεσπα..να υπαρχει λογικοτητα παιδια.

Οταν ένα θέμα φορτώνεται πλειοψηφικά με άσχετα μηνύματα καλό είναι να καθαρίζεται.

Εχω ξαναγράψει την γνώμη μου. Είναι κρίμα να χάνω τον χρόνο μου διαβάζοντας διαλόγους που δεν με αφορούν ούτε ενδιαφέρουν. Και τέτοιου είδους κοινωνικότητα υπάρχουν τα ΠΜ, το sticky θέμα, τηλάφωνα, sms, σήματα καπνού κτλ.

Οταν ένα θέμα φορτώνεται πλειοψηφικά με άσχετα μηνύματα καλό είναι να καθαρίζεται.

Εχω ξαναγράψει την γνώμη μου. Είναι κρίμα να χάνω τον χρόνο μου διαβάζοντας διαλόγους που δεν με αφορούν ούτε ενδιαφέρουν. Και τέτοιου είδους κοινωνικότητα υπάρχουν τα ΠΜ, το sticky θέμα, τηλάφωνα, sms, σήματα καπνού κτλ.

Επικροτώ...

Και μένα με κουράζει πολλές φορές να καταναλώνομαι σε ένα DIY θέμα διαβάζοντας για μπύρες, παϊδάκια και άλλα.

Το ίδιο λέμε. Επειδή όμως ένα sticky δεν μπορεί να έχει θεματικό διαχωρισμό και ροή, καλό θα ήταν κάποια threads που δεν αφορούν μια κατασκευή, αλλά εμπίπτουν (άμεσα ή μη) νοηματικά στην diy, να ανοίγονται εξαρχής σε άλλη κατηγορία, την όποια διαβάζουν όσοι ενδιαφέρονται. Προτιμάς να μην υπάρχουν?

παιδια οποιος βλεπει το diy απο αυστηρη κατασκευαστικη ματια, ναι εχετε δικιο καποιθες φορες παραγινεται..Ομως οι περισσοτεροι ντουιδες δε το βλεπουν ετσι παιδια..και ο χαβαλες χρειαζεται και ολα., γιαυττο ισως λοιπον να ναι καλυτερα να γινει διαχωρισμος. Να υπαρχει καποια κατηγορια που να μπορουμε ρε παιδακξι μου να εκφραστουμε ελευθερα! γιατι να τρογωμαστε με τα ρουχα μας συνεχεια?.. πχ ξεκινησα εναν λαμπατο, τον πρωτο μου. Θελω μεσα στο thread μου να γινεται χαβαλες! Θελω να με κραξουν, να με κοροιδεψουν να με γιουχαρουν, ολα μεσα!Ολα δινουν χρωμα..Συμφωνω οτι οταν κανω την επισημη παρουσιαση και γραφτουν το πως και το γιατι φτιαχτικε κατι, να μη σχολιασει κανενας και να μπει στο sticky με τις κατασκευες..Αλλα κατα το Proccesing τον θελω ρε παιδια τον χαβαλε...Αν καποιον τον κουραζει να διαβαζει ασχετα μυνηματα, ας περιμενει την επισημη παρουσιαση και απλα ας μη συμετασχει στον χαβαλε! ειναι κριμα μια ομορφη παρεα και ομορφες στιγμες να χανονται κ να διαγραφονται σε χρονο μηδεν..
Οποτε ψηφος στο να φτιαχτουν κατηγοριες Η να υπαρχουν 1-2 sticky Που να μπορουμε ελευθερα να γραφουμε οτι μας κατεβει με την ντουοπαρεαμας! αλλα καλυτερα κατηγοριες...
Και χωρις παρεξηγηση ε, να εχουν προβλημα ατομα που, προσωπικα τους 5 μηνες που μαι εδω, δε εχουν παρουσιασει καποια κατασκευη,η βοηθησει καποιον στην diy...

Last edited:
Και χωρις παρεξηγηση ε, να εχουν προβλημα ατομα που, προσωπικα τους 5 μηνες που μαι εδω, δε εχουν παρουσιασει καποια κατασκευη,η βοηθησει καποιον στην diy...

Σιφη μου, προσωπικά εκτιμώ πάρα πολύ χρήστες με ελάχιστα ‛posts που πραγματικά μετράνε’ και ας εμφανίζονται μια φορά στα δυο χρόνια. Μην αδικούμε όσους συμμετέχουν λίγο αλλά μας δίνουν τα φώτα τους!

Συνάδελφοι, το δικό μου παράπονο (αν μπορεί να χαρακτηριστεί παράπονο) είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά αμιγώς τεχνικά θέματα, όχι ότι λείπει το chat.

Στο μυαλό μου η DIY έχει εντελώς σοβαρό χαρακτήρα, τίγκα στα μαθηματικά και τις μετρήσεις. Για το chat υπάρχει και η Cafe..

Status
Not open for further replies.