Κατηγοριες στην DIY

Status
Not open for further replies.
Συνάδελφοι, το δικό μου παράπονο (αν μπορεί να χαρακτηριστεί παράπονο) είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά αμιγώς τεχνικά θέματα, όχι ότι λείπει το chat.

Στο μυαλό μου η DIY έχει εντελώς σοβαρό χαρακτήρα, τίγκα στα μαθηματικά και τις μετρήσεις. Για το chat υπάρχει και η Cafe..
Σαν τα θεματα του Τζωρτζακη ας πουμε ε?.κ κει ομως φιλε ο χαβαλες ηταν βασικο συστατικο! ντουιδες υπαρχουν κ επιστημονες αλλα κ τσαγκαριδες σα κιεμενα. πως να συμετσασχει ενας πρωταρης αμα ειναι ολα καθαρα τεχνικα?..κ νομιζω οτι στην diy ταιριαζει απολυτα ο χαβαλες.Αν φτιαχναμε κατι για εκμεταλευση η επαγκελματικου προορισμου ναι να μιλαγατε μονο με τυπους, μαθηματικα κτλ..αλλα οταν πχ ενας πιτσιρικας (και ειναι ΠΟΛΛΟΙ) θελει να φτιαξει ενα ενυσχητακι και ενα σετακι ηχεια δεν γινεται να διαβαζει μονο θεωρια.ειναι απολυτως αποθαρυντικο και μιλαω βαζοντας κ την αφεντομουτσουναρα μουμεσα..... ειπα μια φορα να ασχοληθουμε ομαδικα με μια κατασκευη ενος οικονομικου διδρομου, και ολοι σνομπαρανε..
τωρα εχουμε πηξει να βλεπουμε φωτογραφιες και χαλβαδο-θαυμασμο για σχεδια αλλων....

και να προσθεσω κ κατι αλλο...Καποιοι βοηθανε μονο καποιους, η καποιες ορισμενες φορες, πχ μια το μηνα, και καλα κανουνε οι ανθρωποι γιατι μπορει απλα να χουν δουλειες, να χουν κ αλλα ενδιαφεροντα βρε παιδακι μου , και καλα κανουν....ΟΜΩΣ γιατι εγω πρεπει να νιοθω σα βλακας? και το λεω αυτο γιατι νεα παιδια , ισως ασχετα με το αντικειμενο, απλα δε τα βοηθαει κανενας! ειμαι ο βλακας δηλαδη εγω και αλλοι 2-3 που γραφουν συνεχως τα ιδια κ τα ιδια, απλα επειδη καποια παιδια ειναι εντελως αρχαριοι?? και ενα σωρο ατομα με ΓΝΩΣΕΙΣ 100πλασιες απο τις δικες μου απλα να σνομπαρουν και να γκρινιαζουν περι επιπεδου στην diy? ε αμα ειναι φτιαξτε μια κατηγορια High end Diy ωστε να μαστε ωραιοι και να ξερω πχ οτι εκει εγω ο ασχετος απλα δε ποσταρω!

Σαν τα θεματα του Τζωρτζακη ας πουμε ε?.κ κει ομως φιλε ο χαβαλες ηταν βασικο συστατικο! ντουιδες υπαρχουν κ επιστημονες αλλα κ τσαγκαριδες σα κιεμενα. πως να συμετσασχει ενας πρωταρης αμα ειναι ολα καθαρα τεχνικα?..κ νομιζω οτι στην diy ταιριαζει απολυτα ο χαβαλες.Αν φτιαχναμε κατι για εκμεταλευση η επαγκελματικου προορισμου ναι να μιλαγατε μονο με τυπους, μαθηματικα κτλ..αλλα οταν πχ ενας πιτσιρικας (και ειναι ΠΟΛΛΟΙ) θελει να φτιαξει ενα ενυσχητακι και ενα σετακι ηχεια δεν γινεται να διαβαζει μονο θεωρια.ειναι απολυτως αποθαρυντικο και μιλαω βαζοντας κ την αφεντομουτσουναρα μουμεσα..... ειπα μια φορα να ασχοληθουμε ομαδικα με μια κατασκευη ενος οικονομικου διδρομου, και ολοι σνομπαρανε..
τωρα εχουμε πηξει να βλεπουμε φωτογραφιες και χαλβαδο-θαυμασμο για σχεδια αλλων....

Αν υπήρχαν άφθονα τεχνικά θέματα με επιστημονικό υπόβαθρο, αλλά που και που έπεφτε και λίγο chat δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Στα νήματα του Μανώλη ο λόγος S/N ήταν πολύ υψηλός, οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα.

Αλλά εδώ τείνουμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο.

Όσο αφορά τους νιούμπηδες, όλοι υπήρξαμε κάποτε πρωτάρηδες. Δεν μάθαμε κάνοντας chat. Μάθαμε διαβάζοντας, κάνοντας δοκιμές, αποτυγχάνοντας, ξαναπροσπαθώντας, κτλ.

Όσο αφορά το δίδρομο, δεν θυμάμαι να δήλωσε κανείς ότι προτίθεται να το υλοποιήσει ώστε να υπάρχει ουσιαστικά αντικείμενο συζήτησης.

Στο παρελθόν είχαν αναπτυχθεί και υλοποιηθεί "live" αρκετά ηχεία, αλλά κάποιοι αφιέρωσαν χρόνο και χρήμα σε αυτό. Και είναι λογικό οι ίδιοι να μην έχουν την διάθεση να το κάνουν ξανά και ξανά (ειδικά τη στιγμή που έχουν πλέον γνώση του κυριολεκτικά απίστευτου χρόνου που απαιτείται για μια σωστή υλοποίηση ηχείου από το μηδέν).

Σιφη, η άποψη σου είναι σεβαστή όπως βλέπεις, πάντως συμμετοχή με το στανιό δε γίνεται.
Διαφωνώ με αρκετά συμπεράσματα σου (λ.χ δε νομίζω ότι σε σνόμπαραν) , αλλά ας ακούσουμε και τους υπόλοιπους :-)

PLZ, Ας μην ξεφεύγουμε σε χαρακτηρισμούς και σε μεμονωμένα παραδείγματα. Ας το δούμε γενικά.

φιλε Δημητρη συμφωνω, εχεις δικιο...απλα το λεω με το πρισμα του να βοηθηθει κ ενας αρχαριος με ποιο πρακτικες συμβουλες κ οχι με θεωρητικες μονο κ μονο επειδη για καποιον ασχετο ειναι πολυ αποθαρυντικο...
Δηλαδη, καποιος θελει ενα οικονομικο ζευγαρακι ηχεια. Θελει να τα φτιαξει για να ακουει μουσικουλα κ να πει οτι τα χει φτιαξει ο ιδιος! ...γιατι να διαβαζει θεωρια επι θεωριας?... γιαυτο λεω οτι καλο ειναι να μοιραζομαστε την γνωση μας..οχι απλα να εμπλουτιζουμε την ηδη υπαρχουσα γνωση μας..

Νομίζω ότι η απάντηση έχε ήδη δοθεί …

Όταν ο χαβαλές και η πλάκα υπερτερούν της ουσίας σε ένα νήμα, τότε η ουσία χάνεται …

Ούτε χρειάζεται να παρεμβαίνουν οι διαχειριστές για τέτοιους λόγους, λίγη αυτοσυγκράτηση χρειάζεται , στο κάτω κάτω είμαστε η μόνη κατηγορία με νήμα chat ……….

επί της ουσίας του νήματος τώρα, έχω ξαναπεί οτι μία κατηγοριοποίηση θα βοηθούσε, υπάρχει άλλωστε και δήλωση των διαχειριστών οτι το θέμα το ψάχνουν ......

Last edited:
ενα σωρο ατομα με ΓΝΩΣΕΙΣ 100πλασιες απο τις δικες μου απλα να σνομπαρουν και να γκρινιαζουν περι επιπεδου στην diy

Μην είσαι και τόσο σίγουρος. Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσεις εντυπώσεις, ειδικά αν δεν γράφεις τεχνικά για να εκτεθείς.

ε αμα ειναι φτιαξτε μια κατηγορια High end Diy ωστε να μαστε ωραιοι και να ξερω πχ οτι εκει εγω ο ασχετος απλα δε ποσταρω!

+1000 (ωραία ιδέα :rifle:)

Οσον αφορα την κατηγορια και τους διαχωρισμους θεματων,θα ηταν θετικο αν γινοταν κατι σαν τα δυο μαγαλα αμερικανικα φορουμ για diy,αλλα λυπαμαι τα παιδια που θα το αναλαβουν ,χωρια που δεν υπαρχουν τοσα πολλα θεματα ωστε να συνηρηθουν αυτες οι κατηγοριες.

Χαιρετισμους παιδες

Last edited by a moderator:
Αν φτιαχναμε κατι για εκμεταλευση η επαγκελματικου προορισμου ναι να μιλαγατε μονο με τυπους, μαθηματικα κτλ..αλλα οταν πχ ενας πιτσιρικας (και ειναι ΠΟΛΛΟΙ) θελει να φτιαξει ενα ενυσχητακι και ενα σετακι ηχεια δεν γινεται να διαβαζει μονο θεωρια.ειναι απολυτως αποθαρυντικο και μιλαω βαζοντας κ την αφεντομουτσουναρα μουμεσα.....

Βρε Σηφη επειδη δηλαδη δεν ειναι για εμποριο δεν πρεπει να παρουσιαζεται και το θεωρητικο υποβαθρο; Εγω τους ζηλευω πολυ τους ανθρωπους που εχουν θυσιασει χρονο για κατι τετοιο, και διαβαζοντας τους να μιλανε "ακαταλαβιστικα" με προκαλουν να διαβασω να τους καταλαβω, αν φυσικα θελω.

Οσο για το ενισχυτακι και τα ηχεια, ενα ρημαδο search να κανει καποιος θα βρει απ'ολα. Οχι τοσο ευκολα στην αρχη, αλλα διαβαζοντας νηματα θα την βρει την ακρη. Αν τωρα απλα θελει να ξεκα....ωσει, το εχεις πει και εσυ πολλες φορες. Ετοιμο chipamp απο το νετ και ενα απλο πολυ απλο σετ ηχεια και καθαρισε, εχει βρωμισει ο τοπος σχεδια.

και το λεω αυτο γιατι νεα παιδια , ισως ασχετα με το αντικειμενο, απλα δε τα βοηθαει κανενας! ειμαι ο βλακας δηλαδη εγω και αλλοι 2-3 που γραφουν συνεχως τα ιδια κ τα ιδια, απλα επειδη καποια παιδια ειναι εντελως αρχαριοι??

Το αυτο για το search, στο χωριο μου λενε οτι "αν δεν βρεξεις κ@λο ψαρι δεν πιανεις". Πως θα γινει δηλαδη. Αν μπορω καπου καποιον να βοηθησω με χαρα. Αλλα σκεψου και το αλλο, ποσες φορες μπορεις να απαντησεις στο ιδιο πραγμα; Πραγμα που με ενα search, λιγο κοπο δλδ, βρισκεται.

Συνάδελφοι, το δικό μου παράπονο (αν μπορεί να χαρακτηριστεί παράπονο) είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά αμιγώς τεχνικά θέματα, όχι ότι λείπει το chat.

Στο μυαλό μου η DIY έχει εντελώς σοβαρό χαρακτήρα, τίγκα στα μαθηματικά και τις μετρήσεις. Για το chat υπάρχει και η Cafe..

Αν και τεχνικα αρχαριος εως ασχετος δεν μπορω παρα να συμφωνησω...

Οσον αφορα την κατηγορια και τους διαχωρισμους θεματων,θα ηταν θετικο αν γινοταν κατι σαν τα δυο μαγαλα αμερικανικα φορουμ για diy,αλλα λυπαμαι τα παιδια που θα το αναλαβουν

Χαιρετισμους παιδες

Δεν χρειαζεται να γινουν subforums, απλη καταγραφη, ενα index λ.χ.

Να ενα πολυ ωραιο παραδειγμα

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=56852

Βρε Σηφη επειδη δηλαδη δεν ειναι για εμποριο δεν πρεπει να παρουσιαζεται και το θεωρητικο υποβαθρο; Εγω τους ζηλευω πολυ τους ανθρωπους που εχουν θυσιασει χρονο για κατι τετοιο, και διαβαζοντας τους να μιλανε "ακαταλαβιστικα" με προκαλουν να διαβασω να τους καταλαβω, αν φυσικα θελω.

Και για να συμπληρωσω, οσο ποιο αναλυτικη και επεξηγηματικη, "μεχρι αηδιας", ειναι μια παρουσιαση, τοσο πιο πολυ με βοηθαει.

φιλε Δημητρη συμφωνω, εχεις δικιο...απλα το λεω με το πρισμα του να βοηθηθει κ ενας αρχαριος με ποιο πρακτικες συμβουλες κ οχι με θεωρητικες μονο κ μονο επειδη για καποιον ασχετο ειναι πολυ αποθαρυντικο...
Δηλαδη, καποιος θελει ενα οικονομικο ζευγαρακι ηχεια. Θελει να τα φτιαξει για να ακουει μουσικουλα κ να πει οτι τα χει φτιαξει ο ιδιος! ...γιατι να διαβαζει θεωρια επι θεωριας?... γιαυτο λεω οτι καλο ειναι να μοιραζομαστε την γνωση μας..οχι απλα να εμπλουτιζουμε την ηδη υπαρχουσα γνωση μας..

Φίλε Σήφη, έχει γραφτεί άπειρες φορές ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

Γιαυτό και πολλοί από τους θαμώνες εδώ αποφεύγουν να κάνουν υπεραπλουστεύσεις (π.χ. φτιάξε crossover αποκλειστικά από τους τύπους ή από software). Καλώς ή κακώς, η κατηγορία κουβαλάει και μια πολύ γερή δόση τρέλας (του mad scientist τύπου), σίγουρα περισσότερη από τις άλλες κατηγορίες. Είναι το αντικείμενο τέτοιο.

Οπότε, πολλοί θαμώνες το βλέπουν σε στυλ "Αν είναι να γίνει κάτι, θα πρέπει να γίνει σωστά. Διαφορετικά καλύτερα να μην γίνει." Τι να κάνουμε..

Status
Not open for further replies.