Κάτω απο 100 δολάρια το Toshiba HD-A2 HD DVD Player

αρχισε η αντεπιθεση για τα καλα

αντε να δουμε τι θα γινει,ποιο θα επικρατησει, για να βαλουμε το χερι στην τσεπη

στην Ευρωπη ποτε με το καλο?

Καλημέρα σε όλους,
Καλά εγώ δεν παίζω, ακόμα σε υψηλή ανάλυση, διερωτώμαι όμως μερικά πράγματα:
1ον .Υπάρχει τίποτα διαθέσιμο στο φορμά του HD-DVD και ποιά η σχέση τιμής σε δίσκους BD και HD ; Μήπως δηλαδή έχουμε φτηνό αυτοκίνητο και ακριβά καύσιμα;
2ον .Γιατί όλες ή σχεδόν όλες οι παραγωγές είναι ακόμα(;) BD;
3ον .Πόσο θα πάνε οι εφημερίδες όταν σταματήσουν τα DVD και αρχίσουν να "προσφέρουν" τα υψηλής ανάλυσης μέσα;
Ευχαριστώ!!

Ε ρε γλέντια :BDGBGDB55:
Το θέμα είναι πότε οι εφημερίδες θα αρχίζουν να μοιράζουν LCD απο 32" και πάνω!:drummer:

Βασίλης

Απάντηση: Re: Κάτω απο 100 δολάρια το Toshiba HD-A2 HD DVD Player

Καλημέρα σε όλους,
Καλά εγώ δεν παίζω, ακόμα σε υψηλή ανάλυση, διερωτώμαι όμως μερικά πράγματα:
1ον .Υπάρχει τίποτα διαθέσιμο στο φορμά του HD-DVD και ποιά η σχέση τιμής σε δίσκους BD και HD ; Μήπως δηλαδή έχουμε φτηνό αυτοκίνητο και ακριβά καύσιμα;
2ον .Γιατί όλες ή σχεδόν όλες οι παραγωγές είναι ακόμα(;) BD;
3ον .Πόσο θα πάνε οι εφημερίδες όταν σταματήσουν τα DVD και αρχίσουν να "προσφέρουν" τα υψηλής ανάλυσης μέσα;
Ευχαριστώ!!

Καλή σου μέρα.
1. Υπάρχουν πολλοί τίτλοι διαθέσιμοι και στα δύο format. Αλλά ενώ πολλά Blu-ray βγαίνουν με ελληνικούς υπότιτλους, μόνο ένα HD DVD, το King Kong περιέχει ελληνικούς.
Οι τιμές σε γενικές γραμμές είναι ίδιες και αρκετά πάνω από τα DVD. Φυσικά με τον καιρό θα μειωθούν. Σε αυτό, το HD DVD έχει ένα προβάδισμα λόγω μικρότερου κόστους μετατροπής των γραμμών παραγωγής των DVD και επειδή το Blu-ray των 50GB έχει μεγάλα ποσοστά φύρας. Ενδεικτικά, το Wal-Mart, εκτός από την παραπάνω προσφορά, μείωσε και την τιμή των δίσκων σε 15$ (αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αφορά όλους ή συγκεκριμένους μόνο τίτλους).

2. Αυτή είναι η εικόνα που βλέπεις στην Ελλάδα, λόγω υποτίτλων.

3. Τα DVD ακόμα έχουν το 98% της αγοράς, με τα BD και HD DVD να μοιράζονται το υπόλοιπο 2%. Έχουμε πολύ χρόνο ακόμα μέχρι το HD να καθιερωθεί (και μερικοί αμφιβάλλουν και για το αν τα καταφέρει) και οι εφημερίδες θα είναι οι τελευταίες που θα ακολουθήσουν. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι πρόσφατα (ή ακόμα, δεν ξέρω) έδιναν SVCD!

Ευκαιρίας δοθείσης ας ρωτήσω κι εγώ κατι:
1.Εφόσον ορισμένα Blu Ray και όλα πλην ενός τα hd-dvd ΔΕΝ έχουν ελληνικούς υπότιλους μήπως κανείς γνωρίζει αν έχουν τουλάχιστον πάντα γαλλικούς (που ειναι ας πούμε μιά διαδεδομένη γλώσσα, αλλά όχι σαν τα αγγλικά);
2. Τι ακριβώς παίζει με τα region του Βlue Ray? Σπάνε τα player εύκολα για να παίζουν και τα αμερικάνικά; Αν όχι τότε η λίστα ταινιών του Blu Ray είναι σαφώς μικρότερη απο όση την εμφανίζουν
3.Ναι αρκετές εφημερίδες δίνουν ακόμη SVCD αλλά αυτό γίνεται συνήθως στη Σαβατιάτικη έκδοση ή μεσοβδόμαδα, την Κυριακή φοράνε τα καλά τους και δίνουν κανονικά dvd γιατι αλλιώς...ποιός θα καταδεχτεί να τις αγοράσει!

1. Μπορείς να ψάξεις σε γαλλικά καταστήματα όπως το amazon.fr και το fnac και θα βρεις αρκετούς. Οι αμερικάνικες κυκλοφορίες έχουν κατά κανόνα αγγλικά και συχνά ισπανικά. Αλλά μια πιο σίγουρη απάντηση θα πάρεις αν ρίξεις μια ματιά μόνος σου, εστιάζοντας στους τίτλους που σε ενδιαφέρουν.

2. Από όσο ξέρω, δεν έχει βγει region hack για κανένα blu-ray.

3. Αυτό είναι ερώτηση; :D

Σ ευχαριστώ!
Το 3 δεν ήταν ερώτηση...απλά διαπίστωση-συμπλήρωμα στο δικό σου!

Παιδιά,
Σας ευχαριστώ όλους! Είσασταν γενναιόδωρα κατατοπιστικοί! Οι ντόπιοι παραγωγοί (πχ. Audiovisual) δεν παίζουν καθόλου στο παχνίδι;
Καλά το τρίτο ήταν "φιλολογικό" σχόλιο!

Και η Sony σφυρίζει αδιάφορα ....

No price cuts for Blu-ray as HD DVD cheapens

Sony says it won’t attempt to compete with HD DVD on price in the US. According to Stan Glasgow, president of Sony Electronics USA, the company is not expecting its player prices to dip below 399 dollars any time soon. Models from Toshiba’s competing range are undercutting Blu-ray format machines at all key retail outlets in the US, with some shops offering the HD-A2 at less than 100 dollars as part of a limited promotion.