Κάτοπτρο για ταυτόχρονη λήψη 13°E, 9°E και 19.2°E

ένα καλώδιο που να το διαχειρίζονται 2 δέκτες και να έχει 3 δορυφόρους δεν νομίζω να γίνεται. σκέψου ταυτόχρονα να επιλέγεις νοβασινεμα1 και στον άλλον οτεσπορ3;ποια εντολή θα περάσει; παρόλα αυτά με τους κινέζους ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να έχουν φτιάξει...
η λύση
θα κεντράρεις το πιάτο ώστε να πιάνεις τον δορυφόρο στις 13 μοίρες που είναι η νοβα. θα βάλεις ένα slim lnb για τις 9μοιρες του οτεtv και ένα κανονικό lnb για τον astra στις 19ο. γιατί αυτό;;; γιατί αν το αφήσεις κεντραρισμένο στις 9, ο αστρα στις 19 θα παραείναι "παράκεντρος" ;)
στην συνέχεια, καλώδιο από το lnb του οτεtv και καλώδιο του astra19 μπαίνουν σε 2πλο disecq και στην άλλη μεριά του disecq θα κουμπώσεις το καλώδιο που θα πηγαίνει στον δέκτη του otetv(είναι αυτό που τώρα είναι πάνω στο lnb που έχει το πιάτο σου). γιατί αυτό;;; γιατί, νομίζω, πως ο δέκτης του otetv μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα 2 δορυφόρους ;)
τι έμεινε; το lnb της nova.ένα καλώδιο από αυτό το lnb στον δέκτη της νοβα και είσαι έτοιμος.

υ.γ. αξιόλογα fta στον astra19 δεν υπάρχουν εκτός από 2-3 hd. αλλά και με νοβα και με οτε και θα συνεχίσεις να ψάχνεσαι για fta;

Last edited by a moderator:
Πατερας το θελει, να τον χαλασω χατηρι? Πιο πιθανο ειναι να μπει ο Οτε μονος του, γιατι εχω στειλει πισω 4 μηχανηματα μου στελνουν ανακατασκευασμενα ή επιδιορθωμενα. Τι συνδρομες εχει για astra η ποιον αλλο αξιολογο θα μπορουσα να προσθρσω αντ αυτου?

....ο Οτε μονος του, γιατι εχω στειλει πισω 4 μηχανηματα μου στελνουν ανακατασκευασμενα ή επιδιορθωμενα. Τι συνδρομες εχει για astra η ποιον αλλο αξιολογο θα μπορουσα να προσθρσω αντ αυτου?
ρώτησε τον τι θελει να βλέπει(λογικά θα σου πει αυτά που δείχνει ο οτε και η νοβα) και μετά εξήγησε του πως αυτά που θέλει τα έχουν οι νοβα και ο οτε...

Βλεπει κατι εκπομπες στα γερμανικα, κατι ασπρομαυρα εργα της γερμανικης και πολωνικης τηλεορασης, γιαυτο σου λεω, πρεπει ν ειναι και οι 3.

Re: Απάντηση: Κάτοπτρο για ταυτόχρονη λήψη 13°E, 9°E και 19.2°E

Δηλαδη θα χρειαστω: 1 πιατο 100cm, 1κανονικo lnb 1 slim, 1 disecq 2/1 και μια ραγα στηριξης, σωστα?. Ο οτε θα κατεβει με το καλωδιο που υπαρχει ηδη. Κεντρο να παραμεινει οπως ειπε ο συμforuμιτης ο hotbird η να βαλουμε τον αστρα που ειναι πιο δυσκολος? Να πειραματιστω λιγακι με τον 90ααρι η αδωρο τελειως? Με ενα αναλογικο satfinder και dishpointer απο κινητο, θα βγαλω ακρη με 3 μαζι? Γιατι με τον οτε ηταν κι ο 1ος μου βεβαια, 3 ωρες ημουν επανω με walkie talkie.

κοιτα φιλε για να καταλαβεις, αυτους τους δορυφορους τους εχω αυτην την στιγμη με πιατο 1 μετρο και κεντρο 13, δε χρειαστηκε να βαλω lnb slim , σε μενα ο 9 ειναι ακριβως διπλα στο 13 σχεδον κολλητα, μια χαρα βγαινει ο 19,2 αλλα ειμαι δυτικη μακεδονια, δε ξερω ποση διαφορα εχουμε μ εσενα που εισαι ανατολικα, τωρα για να δοκιμασεις αυτο που κανω εγω ειναι με μια πυξιδα βλεπω στο περιπου που ειναι και μετα βλεποντας τον δεκτη το βρισκω, τωρα αν ειναι δυσκολο να εχεις δεκτη και tv μπροστα σου τοτε χρειαζεσαι ακομη ενα ατομο για να σ ενημερωνει με το walkie talkie

1.Με ένα πιάτο 1m μπορώ να έχω 3 δορυφόρους (ΟΤΕ (9)- Hotbirt 13 - Astra (19.2) και με πια σειρά πρέπει να τους εγκαταστήσω στο πιάτο; Δηλαδή ποιος θα είναι κέντρο; Ο Hotbird?
2.Επειδή με ενδιαφέρει και ο Astra στις 28 μοίρες, με το 1m πιάτο δύσκολα ε;; Με 1,25m κάνω τίποτα και με πια σειρά πάλι;...
Συγνώμη και πάλι για το offtopic παιδιά και ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση.
Υ.Σ. Μένω Σαλόνικα γιατί από λίγο που έψαξα κατάλαβα πως παίζει ρόλο σε ποιο μέρος της Ελλάδας μένω για τον Astra 28...

Για το δεύτερο ερώτημα προτείνεται κάτοπτρο 1,2 μ.. Για το πρώτο, κέντρο hotbird. Διάβασε και το παρόν θέμα.

Ρε παιδια, η ραγα, θελει στραβωμα? Σε 85x90 παω να βαλω, Hotbird με Eurobord, προσπαθεια κεντρου και οι2, αλλα παντα ο παρακεντρος τιποτα...

Δε θέλει στράβωμα. Βάζεις το lnb στη σωστή θέση;
Όταν κεντράρουμε hotbird, το lnb για eurobird τοποθετείται αριστερά από το κεντρικό, όπως βλέπουμε το κάτοπτρο από πίσω.
Όταν κεντράρουμε eurobird, το lnb για hotbird τοποθετείται δεξιά από το κεντρικό, όπως βλέπουμε το κάτοπτρο από πίσω.

Ναί, αυτό το κάνω. Αλλα σήμερα που ήμουν επάνω, διαπίστωσα με αλφάδι πως η βάση του ιστού, γέρνει ελάχιστα προς τα αριστερά, αλλα και πάλι, με την μπάρα δε θα μπορούσα να το είχα διορθώσει αυτό? Δηλαδή, όσο πιο δεξια φεύγουμε (βλέποντας το πιάτο απο πίσω), "χτυπάμε" με τη δέσμη του lnb το !κατοπτρο! ωστε να η αντανάκλαση του σήματος να φεύγει απο την άλλη πλευρά, και να βρίσκει το δορυφόρο, δεδομένου, οτι όταν κεντράρεις τον 9, είσαι λίγο πιό δεξιά (κοιτώντας απο πίσω), απο τον Hotbird. Αντε, να σχολάσουμε απο τη δουλειά, να ανεβουμε ταράτσα για καφεδάκι! :)

Γεια σας παιδιά,
Είμαι τελείως άσχετος με τα δορυφορικά και έχω κάποιες ερωτήσεις για μια δορυφορική εγκατάσταση.
Μετά την παρουσίαση του pvr από τον ote tv (που κακώς περίμενα αν ήξερα ότι θα μπορούσα να αλλάξω δέκτη δωρεάν) λέω να ξεκινήσω σιγά σιγά να στήνω το κεραιοσύστημα.
Θέλω να μπορώ να πιάνω "Eutelsat 9E, Hotbird 13E, Astra 19.2E" με έμφαση στην ποιότητα σήματος του Eutelsat λόγο OTE TV.

Από διάφορα που διάβασα κατάλαβα ότι:
κάθε δορυφόρος θέλει κι ένα lnb
όσο μεγαλύτερο πιάτο έχεις τόσο πιο εύκολα χωράνε τα lnb και έχεις καλύτερη ποιότητα σήματος
τα slim lnb δεν έχουν τόσο καλό σήμα αλλά είναι αναγκαίο κακό
με τον δέκτη της NOVA δεν μπορείς να δεις ελεύθερα κανάλια γιατί είναι κλειδωμένος, με του ΟΤΕ δεν ξέρω εσείς θα μου πείτε, παραθέτω τα χαρακτηριστικά του.
*Σκληρό δίσκο 320GB εκ των οποίων τα 250 GB είναι διαθέσιμα για εγγραφές (περίπου 181 ώρες) *Επεξεργαστή BCM 7356 (1,3GHz 1300 DIMPS)
*Μνήμες 512MB DDR3 RAM (1600 MHz), 128KB FLASH (NAND)
*Διπλό Τuner με εσωτερικό Loop-Through
*HDMI 1.4a *HDCP 1.4, Macrovision 7.1
*Dolby Digital (5.1) Pass-Through & Downmix to stereo
*Μπορεί να λειτουργήσει ως PVR με ένα καλώδιο απλοποιώντας την εγκατάσταση & τη διαδικασία αναβάθμισης STB
*Υποστηρίζει DiSEqC 1.0 σε όλες τις πόρτες (4 δορυφόρους)
*Υποστηρίζει Κατάσταση Παθητικής Αναμονής για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας
*Είναι συμβατός με το υφιστάμενο τηλεκοντρόλ Philips (είναι πλέον ενεργά τα πλήκτρα PVR & FF, RW, Pause, Stop, Play, REC)
*Διαθέτει Νέο Μενού βασισμένο σε διαφάνειες με πιο ανάλαφρα χρώματα αλλά με την ίδια δομή με το παλιό.
*Η συσκευασία φέρει τα ίδια συνοδευτικά μέρη με τα Zapper STBs (Καλώδια HDMI, SCART, Ethernet, Τηλεχειριστήριο, Τροφοδοτικό, Εγχειρίδια STB & Υπηρεσίας, OTE TV Welcome Kit).

Οι ερωτήσεις μου τώρα,
Ο δέκτης μπορεί να δει ελεύθερα κανάλια? γιατί αν δεν μπορεί βάζω τα στάνταρ του ΟΤΕ και τέλος, μιας και δεν προτίθεμαι να αγοράσω δεύτερο δέκτη κτλ.
Όταν θέλω να δω κανάλια από άλλο δορυφόρο θα πρέπει να κάνω κάτι η θα υπάρχουν όλα τα κανάλια μαζί και απλά θα κάνω zapping?
Για να έχω τέλειο σήμα στον ΟΤΕ πρέπει να κεντράρω στις 9Ε? ή μπορεί να έχει καλό σήμα και παράκεντρα?
Αν κεντράρω στις 9Ε θα μπορώ να πιάνω και τον Astra που είναι 10 μοίρες ποιό πέρα? τον Hotbird υποθέτω τον έχουμε.
Με ένα 100άρι πιάτο θα μπορέσω να αποφύγω τα slim lnb? τουλάχιστον στον Eutelsat?
Τι πιάτο χρειάζομαι? offset, mabo
Τι lnb χρειάζομαι? single, twin, quad κτλ?
Με το DiSEqC ρίχνεις πολλές κεραίες σε 1 καλώδιο?
Χρειάζομαι DiSEqC 4 σε 1?

Δεν μου έρχονται άλλες ερωτήσεις αυτή τη στιγμή αλλά σίγουρα έχω κι άλλες (είπαμε είμαι άσχετος) :)

Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει κι αν θέλετε μου προτείνετε και συγκεκριμένα μηχανήματα, lnb, πιάτα κτλ. θα με βοηθήσουν.

Οι ερωτήσεις μου τώρα,
Ο δέκτης μπορεί να δει ελεύθερα κανάλια? γιατί αν δεν μπορεί βάζω τα στάνταρ του ΟΤΕ και τέλος, μιας και δεν προτίθεμαι να αγοράσω δεύτερο δέκτη κτλ.
Ναι
Όταν θέλω να δω κανάλια από άλλο δορυφόρο θα πρέπει να κάνω κάτι η θα υπάρχουν όλα τα κανάλια μαζί και απλά θα κάνω zapping?
zapping
Για να έχω τέλειο σήμα στον ΟΤΕ πρέπει να κεντράρω στις 9Ε? ή μπορεί να έχει καλό σήμα και παράκεντρα?
Καλυτερα να κεντραρεις στον ΟΤΕ
Αν κεντράρω στις 9Ε θα μπορώ να πιάνω και τον Astra που είναι 10 μοίρες ποιό πέρα? τον Hotbird υποθέτω τον έχουμε.
Ασφαλως
Με ένα 100άρι πιάτο θα μπορέσω να αποφύγω τα slim lnb? τουλάχιστον στον Eutelsat?
Ναι
Τι πιάτο χρειάζομαι? offset, mabo
offset
Τι lnb χρειάζομαι? single, twin, quad κτλ?
single, ενα σε καθε δορυφορο
Με το DiSEqC ρίχνεις πολλές κεραίες σε 1 καλώδιο?
Ναι
Χρειάζομαι DiSEqC 4 σε 1?
Ναι
Δεν μου έρχονται άλλες ερωτήσεις αυτή τη στιγμή αλλά σίγουρα έχω κι άλλες (είπαμε είμαι άσχετος) :)
Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει κι αν θέλετε μου προτείνετε και συγκεκριμένα μηχανήματα, lnb, πιάτα κτλ. θα με βοηθήσουν.
Μια μικρη βοηθεια, οπως ειπες! Ο δεκτης δεν ειναι δωρεαν, εχει ενοικιο 4 /μηνα!

Ευχαριστώ πολύ!
Ναι ξέρω ότι έχει 4 το μήνα επιπλέον, δεν ήξερα όμως την πολιτική τους και φοβήθηκα ότι οι παλιοί συνδρομητές θα έπρεπε να πληρώσουν για να αντικαταστήσουν τον παλιό δέκτη γιαυτό και περίμενα 2 μήνες.

Πιάτο, lnb και DiSEqC να επιλέξω από κάποιες καλές μάρκες ή ότι να ναι?

Πόσο θα στοιχίσει αυτό περίπου? χωρίς καλώδιο, υπάρχει καλώδιο από παλιά NOVA λογικά δεν θα έχει πρόβλημα.

Μια ακόμη ερώτηση σχετικά με τον δέκτη.
Τι σημαίνει "Μπορεί να λειτουργήσει ως PVR με ένα καλώδιο απλοποιώντας την εγκατάσταση & τη διαδικασία αναβάθμισης STB"

Για πιατα, lnb κλπ κοιτα στα αναλογα θεματα εδω, υπαρχουν πολλες γνωμες-προτασεις.

Μια ακόμη ερώτηση σχετικά με τον δέκτη.
Τι σημαίνει "Μπορεί να λειτουργήσει ως PVR με ένα καλώδιο απλοποιώντας την εγκατάσταση & τη διαδικασία αναβάθμισης STB"
Διάβασε εδώ και θα διαφωτιστείς.

αυτους τους τρεις δορυφορους εχω και εγω, με κατοπτρο 1 μετρο(μαρκα μ εκαψες) και κεντρο hotbird και παρακεντρα τα αλλα δυο πιανω μια χαρα και χωρις να σκουριασει, απο disect εχω ενα no name 4 σε 1 και δουλευει εδω και 13 χρονια χωρις το παραμικρο προβλημα, οπως επισης τα lnb που εχω δεν ειναι και οτι καλυτερη μαρκα κυκλοφορει, αλλα και αυτα δουλευουν μια χαρα παρα τα χρονακια τους που εχουν τα 2 απο τα 3, καλωδιο no name περιπου 30 μετρα και δεν εχω θεμα, αυτα τα λιγα απο εμενα

Διάβασε εδώ και θα διαφωτιστείς.

Όντως διαφωτιστικά :D thanks!

αυτους τους τρεις δορυφορους εχω και εγω, με κατοπτρο 1 μετρο(μαρκα μ εκαψες) και κεντρο hotbird και παρακεντρα τ αλλα δυο πιανω μια χαρα κ χωρις να σκουριασει, απο disect εχω ενα no name 4 σε 1 και δουλευει εδω και 13 χρονια χωρις το παραμικρο προβλημα, οπως επισης τα lnb που εχω δεν ειναι και οτι καλυτερη μαρκα κυκλοφορει, αλλα και αυτα δουλευουν μια χαρα παρα τα χρονακια τους που εχουν τα 2 απο τα 3, καλωδιο no name περιπου 30 μετρα και δεν εχω θεμα, αυτα τα λιγα απο εμενα

Οπότε να μην αρχίζω να ψάχνομαι περαιτέρω για μάρκες, ποιότητες κτλ. και πετάω λεφτά.
Να προσέξω κάτι σχετικά με τα db θορύβου των lnb ή ούτε αυτό μας ενδιαφέρει?