Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

οντως εχει πεσει το επιπεδο εκτος απο το θερμομετρο μεσα στα σπιτια μας.
εδω ο κοσμος δεν εχει να φαει λεμε...
κατσε να σφιξουν και τα κρυα...
τοτε να δεις.
επειδη οι κυβερνωντες ειναι ανεγκεφαλοι και επειδη στη βουλη εχει καλοριφερ ακομα και στο παρκινγκ δεν θα τα βαλουμε τωρα με τον κοσμο που κρυωνει.
καιει οτι θελει και καλα κανει.
τη γνωση και τη σοφια του κοσμου δεν μπορουν να την πιασουν οι καρεκλανθρωποι.
πας στην εφορια και βγαζεις τη μπεμπελη με το παλτο σου και μεσα οι υπαληλλοι ειναι με τα καλοκαιρινα.
οσοι σπερνουν ανεμους....λεει η παροιμια.
Ας προσεχαν.
οι εταιρειες πετρελαιων εχουν ξεχυθει στη διαφημιση.
ποτε δεν το θυμαμαι στη ζωη μου.

1. Όταν ήμουν μικρός τη δεκαετία του 70 θυμάμαι οτι το πρωί που ξυπνούσα για να πάω σχολείο κρύωνα. Το βράδυ ποτέ δεν έκαιγε η σόμπα. Η σόμπα ποτέ δεν ζέσταινε ολο το σπίτι, μόνον κοντά στη σόμπα ζεσταινοσουν.

2. Όσοι θυμούνται παπουδες και χωριά, όλοι φορούσαν μαλινες μπλούζες και μέσα στο σπίτι. Τα σπίτια γενικά ήταν κρύα. Γενικά οι άνθρωποι έκαναν οικονομία.

3. Πρίν από 100 χρόνια, τα χωριά είχαν πληθυσμό 500 άτομα και τα ξύλα τα έκοβαν απο τα τριγύρω δεντρα με κόστος μηδέν. Άλλη εναλλακτική δεν υπήρχε. Καμιά. Το να το συγκρίνουμε αυτό με την αθήνα των 5.000.000 και τις πολυκατοικιες και να μιλάμε για παράδοση ... καμιά σχέση!

4. Οποιοσδηποτε τρόπος κλειστής καυσης είναι πολύ καλύτερος απο την ανοικτή καυση. Σχεδόν όλες οι πήγες θερμανσης (πετρέλαιο, ΦΑ, υγραεριο κλπ) είναι πολύ καλύτερες απο τα ξύλα σε αποδοση. Τα τζάκια είναι το χειρότερο είδος απο όλες τις μορφές θερμανσης.

Απόλυτα σωστός!!
Επειδή έχω ζησει χειμώνα σε σπίτι σε χωριό (όχι στα σαλέ και στους ξενώνες των 3μέρων) ποτέ δεν ζεσταινόταν το σπίτι από το τζάκι.. είχες ζέστη όσο καθόσουνα δίπλα και μετά παγωνιά.. όπως έπεφτες κάτω από 5 κουβέρτες έτσι ξύπναγες... Ζέστη στο εν λόγω σπίτι καταλάβαμε όταν βάλαμε κουφώματα αλουμινίου και καλοριφέρ .....

Δυστυχώς όμως το τρολάρισμα και η ειρωνεία καλά κρατούν...
Δεν κακίζω ανθρώπους που πραγματικά δεν έχουν να φάνε οι οποίοι για να ζήσουν καίνε ότι νάναι (μολονότι έπρεπε να λάμβαναν προκαταβολικα το επίδομα θέρμανσης ή να τους βάζει πετρέλαιο λ.χ. ο στρατός), αλλά κάτι εξυπνάκηδες που από εφέ που το είχαν ως τώρα εκάναν το τζάκι είδος πρώτης ανάγκης και το καίνε συνέχεια κάνοντας εκεί οικονομία και όχι σε άλλα... άλλωστε εγώ εξαρχής μίλησα για Μαρούσι που δεν είναι και φτωχοδάκια...

Να σας ρωτησω.....
Αν σας πω οτι υπαρχει μια μικρη (κατα τη γνωμη μου)πιθανοτητα να κανουν θεμα (οι κυβερνωντες εννοω) την ιστορια με τα ξυλα, για να μπορεσουν να παρουν πισω τη τιμη του πετρελαιου θερμανσης απο το νεο ετος,θα με πειτε μακακα ή τρελο?????
Και φυσικα δεν θα το κανουν γιατο καλο μας.
Θα το κανουν γιατι εχει πεσει 80% η ζητηση και βεβαιως βεβαιως σιγα μην βγουν α)και παραδεχτουν την μακακια τους β)ειναι χεσμενοι οτι ο κοσμος θα ξυπνησει και θα ακολουθησει μπαραζ "ανυπακοης"

Μέ ότι και να ασχολήθηκαν τα κάνα ανάποδα , βενζίνα στο θεό ο τζιρος στο μισό , αλκοόλ τα ίδια , τελευταίο ουίσκι που είδα σε σπίτι πρέπει να ήταν σε φωτογραφία απο αυτές που βγάζουν στα κέντρα , παιτραιλαιο ( πως γράφετε δεν θυμάμε ) , τέλη φπα κτλ κτλ ,, όλα ανάποδα !! κόστος μαζικής μεταφοράς 50 τα εκάτο πάνω , 50 τα εκατο κάτω ο τζιρος !!

σκατά σαν τα μουτρα τους !!

Να σας ρωτησω.....
Αν σας πω οτι υπαρχει μια μικρη (κατα τη γνωμη μου)πιθανοτητα να κανουν θεμα (οι κυβερνωντες εννοω) την ιστορια με τα ξυλα, για να μπορεσουν να παρουν πισω τη τιμη του πετρελαιου θερμανσης απο το νεο ετος,θα με πειτε μακακα ή τρελο?????
Και φυσικα δεν θα το κανουν γιατο καλο μας.
Θα το κανουν γιατι εχει πεσει 80% η ζητηση και βεβαιως βεβαιως σιγα μην βγουν α)και παραδεχτουν την μακακια τους β)ειναι χεσμενοι οτι ο κοσμος θα ξυπνησει και θα ακολουθησει μπαραζ "ανυπακοης"

Δεν μπορούν να πάρουν κάτι πίσω που το έχουν συμφωνήσει με την Τρόικα άσε που το μέτρο της εξομοίωσης έγινε για να παταχθεί το λαθρεμπόριο...
Βέβαια για το λαθρεμπόριο υπάρχουν και άλλα μέτρα (GPS στα βυτιοφόρα) τα οποία τα αφήνουν πίσω μήπως και μπορέσουν να επωφεληθούν τα κυκλώματα λίγο ακόμα (άλλωστε τα μάυρα και του λαθρεμπορίου πληρώνουν τους πολιτικούς)....
Για να υπάρξει μείωση πρέπει να πέσει ο ΕΦΚ που λόγω δημοσιονομικής προσαρμογής αποκλείεται... εδώ θα αυξήσουν τον ΕΦΚ στο υγραέριο των αυτοκινήτων να τραβάνε τα μαλλιά τους όσοι πλήρωσαν για μετατροπή

Re: Απάντηση: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Μέ ότι και να ασχολήθηκαν τα κάνα ανάποδα , βενζίνα στο θεό ο τζιρος στο μισό , αλκοόλ τα ίδια , τελευταίο ουίσκι που είδα σε σπίτι πρέπει να ήταν σε φωτογραφία απο αυτές που βγάζουν στα κέντρα , παιτραιλαιο ( πως γράφετε δεν θυμάμε ) , τέλη φπα κτλ κτλ ,, όλα ανάποδα !! κόστος μαζικής μεταφοράς 50 τα εκάτο πάνω , 50 τα εκατο κάτω ο τζιρος !!

σκατά σαν τα μουτρα τους !!
Εσύ μπορείς να εκπλήσσεσαι αλλά μέσα στο κόλπο ήταν και αυτό... πτώση των πωλήσεων σημαίνει μέν μείωση των φόρων αλλά και μείωση εισαγωγών και άρα του ισοζυγίου...
Αν παράγαμε βενζίνη, πετρέλαιο, ουίσκυ θα ήταν πρόβλημα αλλά όλα όσα έχουν μεγάλο φόρο είναι εισαγόμενα και τα λεφτά τα θέλουμε για τα δάνεια όχι για κατανάλωση...
Εσωτερική υποτίμηση γαρ....

Εγώ είμαι δεύτερη χρονιά με σόμπα πελλέτ , ζεσταίνομαι όσο χρειάζεται , είμαι ευχαριστημένος με το κόστος χρήσης, περίπου το 1/3 σε σχέση με το πετρέλαιο πέρυσι , και φέτος ακόμα μεγαλύτερο. Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που καίνε ότι νά ναι , οφείλεται κυρίως στην άγνοια τους. Εσύ φίλε που κατηγορείς το τζάκι και την ξυλόσομπα , ξέρεις ότι η ενέργεια που σπαταλάται σε μία πολυκατοικία για την θέρμανση της , δεν εξαρτάται από το καύσιμο και από αν είναι μία η εγκατάσταση ή πολλές ;Καίγοντας ξύλο ή πετρέλαιο για να έχεις την ίδια απόδοση , έχεις κάποιους ρύπους. Σύμφωνα με τις επίσημες μελέτες , οι ρύποι από το πετρέλαιο είναι πιο επικίνδυνοι για την υγεία του ανθρώπου από το ξύλο. Όσο για την μυρωδιά , σε κάποιους αρέσει αυτή η μυρωδιά.

Λύση δεν υπάρχει για την Αθήνα και δεν θα υπάρξει , εφόσον δεν οριστεί αυστηρότατο πλαίσιο πολεοδομίας. Είναι αδιανόητο να χρειάζεται περισσότερη ενέργεια ανα τμ από την Θεσσαλονίκη ή από την Στοκχόλμη ... Τα αυθαίρετα δεν είναι το πρόβλημα , το 80% των πολυκατοικιών είναι , αφού ουδέποτε έδωσαν βάρος στη μόνωση. Και δεν μιλάω για κουφώματα , είναι μικρό κομμάτι της εξίσωσης.

Καίγοντας ξύλο ή πετρέλαιο για να έχεις την ίδια απόδοση , έχεις κάποιους ρύπους. Σύμφωνα με τις επίσημες μελέτες , οι ρύποι από το πετρέλαιο είναι πιο επικίνδυνοι για την υγεία του ανθρώπου από το ξύλο.
0

assets_LARGE_t_942_43458432.JPG

Προφανως η καλυτερη λυση θα ηταν το φυσικο αεριο.

Αλλα ποιος πλεον μπορει να αναλαβει το κοστος της μετεγκαταστασης ?

πάντως αν ο πλούσιος θέλει να κάνει οικονομία από το πετρέλαια καίγοντας το τζάκι γιατνα αμείωτο iphone το επιούσιο είναι δικαίωμα του. όσο είναι και του φτωχού να καίει τζάκι για να του μείνουν για βούτυρο.

πάντως αν ο πλούσιος θέλει να κάνει οικονομία από το πετρέλαια καίγοντας το τζάκι γιατνα αμείωτο iphone το επιούσιο είναι δικαίωμα του. όσο είναι και του φτωχού να καίει τζάκι για να του μείνουν για βούτυρο.
μαμω το τ9 και το mobile version που δεν επιτρέπει το edit... ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ πιο πάνω...

Εγώ είμαι δεύτερη χρονιά με σόμπα πελλέτ , ζεσταίνομαι όσο χρειάζεται , είμαι ευχαριστημένος με το κόστος χρήσης, περίπου το 1/3 σε σχέση με το πετρέλαιο πέρυσι , και φέτος ακόμα μεγαλύτερο. Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που καίνε ότι νά ναι , οφείλεται κυρίως στην άγνοια τους. Εσύ φίλε που κατηγορείς το τζάκι και την ξυλόσομπα , ξέρεις ότι η ενέργεια που σπαταλάται σε μία πολυκατοικία για την θέρμανση της , δεν εξαρτάται από το καύσιμο και από αν είναι μία η εγκατάσταση ή πολλές ;Καίγοντας ξύλο ή πετρέλαιο για να έχεις την ίδια απόδοση , έχεις κάποιους ρύπους. Σύμφωνα με τις επίσημες μελέτες , οι ρύποι από το πετρέλαιο είναι πιο επικίνδυνοι για την υγεία του ανθρώπου από το ξύλο. Όσο για την μυρωδιά , σε κάποιους αρέσει αυτή η μυρωδιά.

Λύση δεν υπάρχει για την Αθήνα και δεν θα υπάρξει , εφόσον δεν οριστεί αυστηρότατο πλαίσιο πολεοδομίας. Είναι αδιανόητο να χρειάζεται περισσότερη ενέργεια ανα τμ από την Θεσσαλονίκη ή από την Στοκχόλμη ... Τα αυθαίρετα δεν είναι το πρόβλημα , το 80% των πολυκατοικιών είναι , αφού ουδέποτε έδωσαν βάρος στη μόνωση. Και δεν μιλάω για κουφώματα , είναι μικρό κομμάτι της εξίσωσης.

για δώσε καμμιά "επίσημη μελέτη", γιατί αυτός εδώ π.χ. αλλιώς τα λέει:

"Από την καύση ξύλων σε σύγκριση με το πετρέλαιο εκλύονται 30 φορές περισσότερα μικροσωματίδια. Το κακό είναι ότι εκπέμπεται βενζοπυλαίνιο, το οποίο είναι ένας πολυκυκλικός αρωματικός υδρογονάνθρακας με αρνητικές συνέπειες για την υγεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο μηχανολόγος-μηχανικός με ειδίκευση σε θέματα αέριας ρύπανσης, Χρίστος Βλαχοκώστας."

http://www.pinnokio.gr/arthro/aykshthhkan-oi-sompes-aykshthhkan-kai-oi-rypoi-sth-thessalonikh

Ok...
Από του χρόνου ούτε pellet θα αγοράζουμε γιατί και αυτά κάνουν κακό στην υγεία.

Το μόνο που μας απομένει είναι να μιλάμε πρόστυχα στο καλοριφέρ για να ανάβει...

Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Ok...

Το μόνο που μας απομένει είναι να μιλάμε πρόστυχα στο καλοριφέρ για να ανάβει...

και τέλος! πήγα να γράψω κάτι αλλά ότι και να γράψεις μετά από αυτο :grinning-smiley-043

"Από την καύση ξύλων σε σύγκριση με το πετρέλαιο εκλύονται 30 φορές περισσότερα μικροσωματίδια. Το κακό είναι ότι εκπέμπεται βενζοπυλαίνιο, το οποίο είναι ένας πολυκυκλικός αρωματικός υδρογονάνθρακας με αρνητικές συνέπειες για την υγεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο μηχανολόγος-μηχανικός με ειδίκευση σε θέματα αέριας ρύπανσης, Χρίστος Βλαχοκώστας."

http://www.pinnokio.gr/arthro/aykshthhkan-oi-sompes-aykshthhkan-kai-oi-rypoi-sth-thessalonikh

Αν δεν τραβάει σωστά το τζάκι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα επικίνδυνες ενώσεις που είναι άμεσα δηλητηριώδεις.... Τα μάθαμε και στο σχολείο...

Κατά τ´άλλα, όλα είναι μπαρούφες για να μη παραδεχτουν ότι έκαναν π@π@ρι@ με τις τιμές...

Όσο για το καλοριφέρ, τα δικά μου μάλλον είναι gay... Δεν ανάβουν με τίποτα...

Αυτός δλδ είναι "επίσημη μελέτη"? Εκτός εάν το όνομά του αποτελεί εγγύηση ως αυθεντίας (άγνωστης σε εμένα, τον ανίδεο ασφαλώς ομολογώ) στον χώρο του. Σαν να λέμε τάδε έφη.

Εκτός από το ατμοσφαιρικό πρόβλημα στην επαρχία σε λίγο θα εμφανιστεί και το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης κοπής ξύλων
όχι μόνο για να ζεσταθείς αλλά και να πουλήσεις. Ενός κακού μύρια έπονται.
Πρέπει να τελειώνουμε με το φυσικό αέριο σε όλη τη χώρα αλλά δώρω άδωρο αν είναι να έχει τις τιμές του πετρελαίου

0

assets_LARGE_t_942_43458432.JPG

Προφανως η καλυτερη λυση θα ηταν το φυσικο αεριο.

Αλλα ποιος πλεον μπορει να αναλαβει το κοστος της μετεγκαταστασης ?

Επιπλέον, ο παραπάνω πίνακας λέει "ανά κιλό καυσιμης ύλης". Φαντάζομαι οτι η διάφορα στην αποδοση ενός κιλού ξύλα με ενα κιλό φυσικό αεριο και ενα κιλό πετρέλαιο είναι χαωδης.

Όσο για τις αποδοσεις γενικα, όσοι έχουν αμφιβολίες ας φανταστούν τα τρένα και το μετρο να δουλεύουν οχι με ηλεκτρισμο, οχι με πετρέλαιο, αλλά με ξύλα!!! Ναι, έτσι ήταν κάποτε... ξύλα και μετά κάρβουνο...

Αυτός δλδ είναι "επίσημη μελέτη"? Εκτός εάν το όνομά του αποτελεί εγγύηση ως αυθεντίας (άγνωστης σε εμένα, τον ανίδεο ασφαλώς ομολογώ) στον χώρο του. Σαν να λέμε τάδε έφη.

Δηλαδή εσύ απο μόνος σου δεν καταλαβαινεις καμια διάφορα στην πόλη σου φέτος με πέντε χρόνια πρίν;;;

Και φέτος ακόμη κάποιοι χρησιμοποιουν καλοριφερ, υγραεριο κλπ. Φαντάσου πως θα είναι όταν ΟΛΟΙ καίνε ξύλα και μόνο ξύλα!

στην επαρχία σε λίγο θα εμφανιστεί και το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης κοπής ξύλων

Έχει εμφανιστεί ήδη.

Αν την στήσει κανείς σε κάποια επαρχιακή οδό (τουλάχιστον εδώ που έχω δει) τα μεσάνυχτα, υπάρχουν πολλά αμάξια που κυκλοφορούν με τρέιλερ.