Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Θα ψαχνουμε πολυ για το πως καταληξαμε να καιμε αλογιστα οτι ναναι?
Σοβαροτης μηδεν και iq καρδερινας.
Δλδ αν βρειτε κινηση στο δρομο, μετα δικαιολογηστε να πηγαινεται με 200 για να καλυψετε το χαμενο χρονο επειδη καποιος μπιπ μπιπ παλιο____ς και δεν συμμαζευεται σας εκλεισε το δρομο, αρα αυτο δινει το δικαιωμα να σκοτωσετε και να σκοτωθειτε?
Το και τι να κανω ειναι ενα ερωτημα που μπορει κανεις να κανει ξεκινωντας απο το οτι δεν του σηκωνεται μεχρι το γιατι κανει ζεστη, κρυο κλπ...
Υποτιθεται οτι η διαφορα μεταξυ ανθρωπου και ζωου ειναι η σκεψη.....

Συγκρίνεις μήλια με πορτοκάλια. Αλλο το να αργήσεις μια φορά στη δουλειά και άλλο το να μην μπορείς να ζεσταθείς. Οι γέροι δηλαδή τι να κάνουν; Και η στύση ή η εξωτερική θερμοκρασία είναι πράγματα που δεν μπορεί ο άνθρωπος να τα φέρει στα μέτρα του. Αλλά πλέον θεωρώ ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να μην ξεπαγιάζει

Αυτό, είναι ένα μάθημα σε όσους νομισαν ότι με αυτή ή την επόμενη κυβέρνηση που έρχεται (τώρα είναι σε διακοπές στην Λ.Αμερική), μπορούν να ελπίζουν σε αξιοπρεπή επίπεδα διαβίωσης. Κάνανε τη θέρμανση αγαθό πολυτελείας το έτος 2013.

Δλδ κατα την αποψη σου μονο βουρδουλας χρειαζεται ε? Το ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ δεν σου φτανει?

Α, καλά το πήγα....

για πες μου σε παρακαλώ τι εννοείς με το ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Να στο πω και στα ελληνικα., It is NOT an option. Ανεξαρτητως κυβερνησης. Οπως ακριβως δεν παιζει οταν δεν εχεις λεφτα να ληστεψεις μια τραπεζα.
Το καταλαβες?

Το παραδειγμα με το να πηγαινεις με 200 αναφερεται στο δικαιωμα του να σκοτωνεις. Εαν το προβλημα ειναι η επιβιωση τοτε υπαρχουν και ηλεκτρικες κουβερτες.
Κακιστα κατεληξε η θερμανση ειδος πολυτελειας Αν ομως νομιζει κανεις οτι θα κανει τα μουτρα των κυβερνωντων "κρεας" επειδη ειναι μαγκας και καιει ξυλα, τα καυσαερια δεν φτανουν μεχρι τη Λατινικη Αμερική...

Last edited by a moderator:
Ρε είσαι σοβαρός;

λες να καίει ξύλα ο κόσμος επειδή είναι "μάγκας"; τι άλλο θα ακούσουμε;

κατηγορείς το κόσμο που θέλει να ζεσταθεί για να μη ψοφήσει από το κρύο και καίει ξύλα ως "μάγκα" και τζαμπατζή;

άντε από εδώ μέρες που είναι...

Last edited by a moderator:
Το αιτιο δεν δικαιολογει το αποτελεσμα.
ΑΝ δεν το καταλαβαινεις, λυπαμαι. Ο θεος ειναι αδικος τελικα.

Κυριοι τα ποστ "στογγυλευτηκαν" λιγο.
@netblues
Οποιος κρυωνει η ακομα χειροτερα οποιου τα παιδια κρυωνουν,θα κανει τα παντα για να τα ζεστανει.Τοσο απλα.Αυτη η λαιλαπα εχει φτασει τον κοσμο στο να λειτουργει με βασικα ενστικτα.Η σχεση αιτίου-αιτιατού και η αναλυση της δυστυχως περνα σε δευτερη μοιρα.

Δηλαδή, όταν η μοναδική δυνατότητα που έχουν αφήσει οι κυβερνώντες είναι "κάψετε ξύλα ή ψοφήστε" ο λαός πρέπει να επιλέξει να ψοφήσει για να μην κάνει κακό στο περιβάλλον;
Δεν έχει να κάνει με μαγκιά. Έχει να κάνει με επιβίωση.

Η ηλεκτρική κουβέρτα δεν είναι επιλογή. Εκτός αν δεν έχεις παιδιά και δεν έχεις ανάγκη να σηκωθείς από το κρεβάτι.
Στο forum γράφουν και άτομα που δουλεύουν για να βγάλουν το μεροκάματο και/ή έχουν παιδιά.

Το αιτιο δεν δικαιολογει το αποτελεσμα.
ΑΝ δεν το καταλαβαινεις, λυπαμαι. Ο θεος ειναι αδικος τελικα.

Η ανάγκη δεν χρειάζεται δικαιολογίες αλλά λύσεις.
Αν δεν υπάρχουν λύσεις όλα τα αλλά δικαιολογούνται.
Μα γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι θεέ μου???

Μεταξυ του παντεσπανιου και μιας λυσης αναγκης υπαρχει νομιζω τεραστια αποσταση.
Λυση αναγκης ΔΕΝ ειναι η καυση ξυλου στα αστικα κεντρα. Τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβει κανεις?
Δεν δικαιολογειται οπως δεν δικαιολογειται η κλοπη. Υπαρχουν κλεφτες? Φυσικα και υπαρχουν.
Η αναγκη τους κανει συνηθως. Ομως αυτο δεν τους κανει αποδεκτους.
Τουλαχιστον οι περισσοτεροι κλεφτες εχουν επιγνωση του τι κανουν.
Για αυτους με τις ξυλοσομπες αμφιβαλλω. Το θεωρουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους να καινε οτιδηποτε.
Πρωτου φτασουμε να συζητησουμε για απαγορευσεις, φυλακες, καρφωματα, βουρδουλες και αλλα τετοια ομορφα, πρεπει να αναγνωρισουμε το προβλημα.
Λυσεις προφανως υπαρχουν. Σχετιζονται αμεσα με την τιμη του πετρελαιου. Δεν εχω να προτεινω κατι πιο συγκεκριμενο. Δυστυχως.

Φωτιά στά τόπια ,στά φουαγκρά,στίς πεσκανδρίτσες,στίς φορμίτσες μπαλέτου,στά Aρμάνια σας ρέ..Διαμαρτύρεται η φασιστογκουρμέ κυρια Ευθυμιοπούλου...

Μόνον που βέβαια ως ημιεγγράμματη ''ξεχνά''πώς το 1952 στο Λονδίνο ειχαν πεθάνει 12000 ''ανεύθυνοι'' Λονδρέζοι..

Vivian Efthimiopoulou
Αντί να ποστάρετε φωτογραφίες που δείχνουν τον καπνό (μονο στη γειτονιά σας) να μην ανάβετε τζάκι τις ημέρες που το πρωί η θερμοκρασία είναι πάνω από 20oC. Όταν οι Λονδρέζοι αποφάσισαν να καταπολεμήσουν το smog τουρτούριζαν για μήνες και στο Λονδίνο η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 20 τον Αυγουστο! Λίγη υπευθυνότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
......................................................................................................................................................................................................................................
Ψοφο λέμε στά παπαγαλάκια του Πάσχου..πού έχουν μπερδέψει τα τσατσόνια, τον Ντίκενς με διηγήματα του γελοιου ρυπαρογράφου Θανασάκη Χειμωνά..

http://www.martinfrost.ws/htmlfiles/great_smog.html

Last edited:
Εγώ που δεν έχω τζάκι μπορώ να ποστάρω φωτογραφία όλης της Αθήνας? :p

10076_449715208425689_554636940_n.jpg

Και αυτός εδώ ο ανεύθυνος άστεγος ,έκαψε προχτές ενα λάστιχο για να ζεσταθεί...Αίσχος

Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Μεταξυ του παντεσπανιου και μιας λυσης αναγκης υπαρχει νομιζω τεραστια αποσταση.
Λυση αναγκης ΔΕΝ ειναι η καυση ξυλου στα αστικα κεντρα. Τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβει κανεις?
Δεν δικαιολογειται οπως δεν δικαιολογειται η κλοπη. Υπαρχουν κλεφτες? Φυσικα και υπαρχουν.
Για αυτους με τις ξυλοσομπες αμφιβαλλω. Το θεωρουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους να καινε οτιδηποτε.
Πρωτου φτασουμε να συζητησουμε για απαγορευσεις, φυλακες, καρφωματα, βουρδουλες και αλλα τετοια ομορφα, πρεπει να αναγνωρισουμε το προβλημα.
Λυσεις προφανως υπαρχουν. Σχετιζονται αμεσα με την τιμη του πετρελαιου. Δεν εχω να προτεινω κατι πιο συγκεκριμενο. Δυστυχως.

Αφού δεν έχεις κάτι να προτείνεις ως λύση, άφησε στην άκρη τις εξυπνάδες...εγώ που μένω σε πολυκατοικία παλιά με κεντρική θέρμανση, αποφασίστηκε σε γενική συνέλευση να μην βάλουμε πετρέλαιο κατά πλειοψηφία, γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν να το πληρώσουν. Μετέτρεψα λοιπόν το απλό τζάκι μου σε ενεργειακό, με δυνατότητα θέρμανσης κ των υπολοίπων χώρων κ καίω περίπου 800 κιλά τον μήνα. Άλλος τρόπος θέρμανσης του σπιτιού λοιπόν δεν υπάρχει κ εφόσον δεν μπορεί να μπει πετρέλαιο κ δεν περνά από τον δρόμο μας αγωγός φυσικού αερίου για να κάνουμε μετατροπή του λέβητα, το χρησιμοποιώ συνέχεια !

προσωπικά δεν αισθάνομαι καθόλου ωραία που κι εγώ χρησιμοποιώ ξύλα για θέρμανση στα περίχωρα της πόλης. Κανονικά ξύλα όμως αγορασμένα αρχές Σεπτεμβρίου. Και μάλιστα έχω σύνδεση φυσικού αερίου στο σπίτι. Όμως ειλικρινά σου μιλώ, εργάζομαι κι εγώ και η σύζυγος, αλλά αν δεν χρησιμοποιήσουμε το τζάκι, δεν θα μπορέσω να πληρώσω την τελευταία δόση του φόρου και τα τέλη κυκλοφορίας και το ΕΤΑΚ. Κάποιο θα πρέπει να αφήσω απλήρωτο....

Ο φτωχός Σπύρο δε το κόβω να έχει τζάκι... ούτε αν έχει να το ανάβει μέρα μεσημέρι, ντάλ ο ήλιος το ΣΚ και να πληρώνει ξύλα...

Ο άστεγος και ο ανήμπορος είναι άλλο θέμα, άσχετο με τα τζάκια... άπτεται στην αναλγησία και αδιαφορία της εξουσίας προς το λαό...

Το τζάκι είναι γκλαμουριά και βλακεία... καταστροφή του περιβάλλοντος και μηδαμινή θέρμανση ειδικά για τις νότιες περιοχές συμπεριλαμβανομένου την Αθήνα...

Προσωπικά μόλις διευκολυνθώ οικονομικά θα το γκρεμίσω και δεν ήταν καν επιλογή μου η ύπαρξή του....

Μικρά τζάκια έχουν χτίσει με τα χέρια τους και στις φτωχικές συνοικίες,οπου υπάρχουν ακόμα και ξυλόσομπες..

Επίσης στις μικρομεσαίες περιοχές πλέον, ολόκληρες πολυκατοικίες δεν λειτουργούν τα καλοριφαίρ..Γιόκ πετρέλαιο,γιόκ φυσικό αέριο..Ο κόσμος δεν εχει να πληρώσει...
Για ποιά γκλαμουριά μιλάμε.??

Αυτο δα έλειπε να κατηγορούμε τους ανθρώπους .