Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Αφόρητη η κατάσταση με τα τζάκια όσο δεν φυσάει. Αποκαΐδια στα μπαλκόνια κάθε μέρα και το βράδυ αφόρητη βρώμα και πνίξιμο. Ποσό κάφροι μα ποσό κάφροι είμαστε......

Άνοιξα λίγο την μπαλκονοπορτα και μου κόπηκε η ανάσα... Άξιοι της μοίρας μας, αλλά και για αυτό οι άλλοι φταίνε.

Αφόρητη η κατάσταση με τα τζάκια όσο δεν φυσάει. Αποκαΐδια στα μπαλκόνια κάθε μέρα και το βράδυ αφόρητη βρώμα και πνίξιμο. Ποσό κάφροι μα ποσό κάφροι είμαστε......
Όσο δεν παει....

Οσο καφρους μας/σας έκαναν τα μνημόνια και το καταπληκτικο μετρο της εξισωσης τιμης πετρελαίου

Οι μισθοί όμως αν έχεις δεν είναι σε λογικά πλαίσια, ούτε οι φόροι άρα μία ή άλλη......

Οι μισθοί όμως αν έχεις δεν είναι σε λογικά πλαίσια, ούτε οι φόροι άρα μία ή άλλη......
Εντάξει τοτε. Ας αυτοτιμωριθουμε με λίγο καρκίνο και αναπνευστικά στον θάλαμο αερίων. The greek way.

Το έχω ξαναπεί, Αν δεν έχω να ζεστάνω τα παιδιά μου, θα κάψω στο τζάκι μέχρι και αυτόν που θα έρθει να μου κάνει παρατήρηση.
Δεν ισχύει το ίδιο γι αυτόν που το κάνει για ομορφιά, εκεί μπορείτε να πείτε ότι θέλετε.....

Το έχω ξαναπεί, Αν δεν έχω να ζεστάνω τα παιδιά μου, θα κάψω στο τζάκι μέχρι και αυτόν που θα έρθει να μου κάνει παρατήρηση.
Δεν ισχύει το ίδιο γι αυτόν που το κάνει για ομορφιά, εκεί μπορείτε να πείτε ότι θέλετε.....
Δυστυχώς τα παιδιά ειδικά στα πρώτα χρόνια της ζωής τους είναι πολύ πιο ευπαθή στα σωματίδια της αιθαλομίχλης σπίτι εμείς. Υπαρχουν πολύ πιο αποδοτικοί και καθαροί τρόποι θερμανσης, το τζάκι ειναι μονο για φιγουρα αν αυτό δεν είναι ενεργειακό.

Δεν διΑφωνώ με αυτά που λες, αλλά σκέψου ότι για κάποιους είναι πρωτίστως θέμα επιβίωσης.....

Ερχονται τρεις πολυ δυσκολες ημερες απο πλευρας θερμοκρασιας απο αυριο.

Ας κανει κανεις τον κοπο να διαβασει τον συνδεσμο αυτο. Φανταζομαι οτι ολο και καποια λυση θα εχει κανεις για να ζεστανει την οικογενεια του αντι να την δηλητηριαζει.

Νομιζω οτι θα ανοιξουν παλι δημοσιοι χωροι για τον λογο αυτο.

Αν κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καίει πετρέλαιο ή να βάλει κλιματιστικά... έχουμε το δικαίωμα να του πούμε "κάτσε στο κρύο"?

Τί είναι φθηνότερο από την καύση ξύλων;
Σχεδόν όλοι οι άλλοι τρόποι θέρμανσης εκτός απο τις παραδοσιακές σόμπες με ηλεκτρικές αντιστάσεις.
Πχ το απλό κλιματιστικό ειναι τρεις (3) φορες φτηνότερο αν υπολογίσεις τα /kWhth σε σχέση με το απλό τζάκι ανοικτού θαλαμου.

Στην πολυκατοικια μας έχει εξηγηθεί ποικιλοτροπος οτι συμφερει πλεον το πετρελαιο και το βλεπουν σε λογαριασμους οταν το πετρελαιο ηταν στο ιδιο επιπεδο με το φετινο πανω κατω. Παρολα αυτα προτιμουν να τα δινουν στην ΔΕΗ και στα ξυλα γιατι ετσι νομιζουν οτι δεν τους πιανει το κ@λο η κυβερνηση. IQ ραδικιου. Οσο για την δικαιολογια να ζεστανω " το παιδι μου"...ας το σωσουν απ το κρυο και ας πεθανει απο καρκινο. Στο κατω κατω οπως λες οτι θα καψεις οποιον σου πει γιατι καις το τζακι με την ιδια και ευκολια θα καψω ολους οσους παιζουν με την υγεια του δικου μου παιδιου. Εμα πια. Κλασικος ωχ αδερφισμος..ελα μωρε να ζεσταθω τωρα και αυριο ας ψοφησουμε ολοι...
Αηδια και απογοητευση

Για να καψεις κλιματιστικό πρέπει να έχεις α) κλιματιστικό β) ρεύμα. Για να καψεις ξυλα αρκει και ενα μαγκαλι.

Επίσης υπάρχουν πολλοί με ενεργειακά τζάκια ή σόμπες πέλλετ που τις έβαλαν στην αρχή της κρίσης για να μην είναι εξαρτημενοι από το πετρέλαιο, και τα οποία είναι πολύ πιο φθηνά από το κλιματιστικό ή το πετρέλαιο και τώρα ακόμη..
Να τα ξηλώσουν τώρα ; Αυτά παθαίνεις αν έχεις τέτοια κυβέρνηση...

Στην πολυκατοικια μας έχει εξηγηθεί ποικιλοτροπος οτι συμφερει πλεον το πετρελαιο και το βλεπουν σε λογαριασμους οταν το πετρελαιο ηταν στο ιδιο επιπεδο με το φετινο πανω κατω. Παρολα αυτα προτιμουν να τα δινουν στην ΔΕΗ και στα ξυλα γιατι ετσι νομιζουν οτι δεν τους πιανει το κ@λο η κυβερνηση. IQ ραδικιου. Οσο για την δικαιολογια να ζεστανω " το παιδι μου"...ας το σωσουν απ το κρυο και ας πεθανει απο καρκινο. Στο κατω κατω οπως λες οτι θα καψεις οποιον σου πει γιατι καις το τζακι με την ιδια και ευκολια θα καψω ολους οσους παιζουν με την υγεια του δικου μου παιδιου. Εμα πια. Κλασικος ωχ αδερφισμος..ελα μωρε να ζεσταθω τωρα και αυριο ας ψοφησουμε ολοι...
Αηδια και απογοητευση
Δραμα...οπως επισης οτον προσπαθώ να εξηγήσω οτι περισσότερη οικονομία κανεις στο πετρέλαιο αν εχεις τον θερμοστάτη μόνιμα και πάντα σε μια άνετη για εσένα θερμοκρασία. Καλυτερα να μιλάω στο σκάμπο απέναντι μου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για να καψεις κλιματιστικό πρέπει να έχεις α) κλιματιστικό β) ρεύμα. Για να καψεις ξυλα αρκει και ενα μαγκαλι.

Επίσης υπάρχουν πολλοί με ενεργειακά τζάκια ή σόμπες πέλλετ που τις έβαλαν στην αρχή της κρίσης για να μην είναι εξαρτημενοι από το πετρέλαιο, και τα οποία είναι πολύ πιο φθηνά από το κλιματιστικό ή το πετρέλαιο και τώρα ακόμη..
Να τα ξηλώσουν τώρα ; Αυτά παθαίνεις αν έχεις τέτοια κυβέρνηση...
Δεν ειναι. Οι αντλίες θερμότητας (κοινώς κλιματιστικά) έχουν καλύτερη απόδοση απο τα ενεργειακα τζάκια / σόμπες pellet. Φυσικά αναφέρομαι στα σύγχρονα κλιματιστικά και όχι τα 10ετιας...