Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Α να έχεις και σύγχρονο κλιματιστικό δηλαδή, αλλιώς να κρυώνεις;
Καλά. Προς το παρόν ας μυρίσουμε λίγο αιθαλομίχλη για να πορσέξουμε τί θα ψηφίσουμε 25 Ιανουαρίου.

Το ας φάνε παντεσπάνι παίζει καλά .
Μιλάτε για λύσεις των 8.000 (τουλάχιστον) όταν σας λέω για κάποιους που δεν έχουν να φάνε.....

Όσοι δεν έχουν να φάνε ας καψουν οτι θέλουν. Δυστηχως οι περισσότεροι έχουν να φάνε, αλλά με το τζάκι κανουν την δική τους μικρή επανάσταση κατα των φορων του πετρελαίου. The greek way, part 2.

οταν καποιοι περσυ και προπερσυ(οχι εγω παντως) αναγκαστηκαν απ'τα μνημονια να επενδυσουν στη καυση ξυλου,κανοντας τις απαραιτητες προσαρμογες στο σπιτι,αλλα και τις αγορες,λογικο δεν ειναι να γυριζουν τη πλατη στο πετρελαιο;
Δηλαδη τι τους λεμε,ξηλωστε οτι βαλατε και καντε συντηρηση καυστηρων με το οποιο εξτρα κοστος για φετος και του χρονου ξαναβλεπουμε,αναλογα με τις ορεξεις των κορακιων.

φέτος έβαλα πετρελαιάκι. 0.52 βγαίνει με το επίδομα. Πριν 15 μερες αυτό. τώρα είναι κανα 2 λεπτάκια ακόμα παρακάτω. Το καίω με σύνεση, συμπληρώνω με inverter, μια χαρά είμαστε!
Ευτυχώς δε ξήλωσα το λεβητάκι μου να βάλω κανα πελετ να κλαίω!

Τώρα προεκλογικά, το πετρέλαιο θα πέσει κι άλλο. Μετά τις εκλογές ίσως ανεβεί. Ευκαιρία είναι όσοι μπορούν να γεμίσουν τώρα.

Καλα δεν ειναι μονο προεκλογικη η χαμηλη τιμη πετρελαιου.

Εχει πεσει στα ταρταρα και διεθνως. Κανονικα με νορμαλ φορολογια θα επρεπε να εχει πεσει κατω απο το μισο ευρω πλεον.

Δεν έχουν ενδοιασμούς οι δικοί μας. Θα μπορούσε έξω να πέφτει και μέσα να το κρατούν σταθερό. Θυμάμαι μια εποχή - επι δραχμής - που έξω έπεφτε και μέσα ανέβαινε...
(οκ, η βενζίνη...)

ευτυχώς δεν είναι προεκλογικό τερτίπι, αλλά απόρροια διεθνών παιχνιδιών.

Η αδερφή μου στη Βοστώνη μου λέει ότι βάζει βενζίνη με 1,75$ το γαλόνι, το διαννοείστε? σχεδόν τσάμπα. Πλέον βλέπει πολλά hummer να κυκλοφορούν (γιατί με την κρίση και εκεί κατέληξαν στα γκαράζ για μεγάλο χρονικό διάστημα!)

Οι συγκυρίες απλά μας ευνόησαν στην ελλαδίτσα μας!

Δόξα τον Ύψιστο!

Re: Απάντηση: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Οι συγκυρίες απλά μας ευνόησαν στην ελλαδίτσα μας!

Δόξα τον Ύψιστο!

Η αληθεια ειναι οτι οι τρεις τελευταιοι χειμωνες ειναι περαν του αναμενομενου ηπιοι.

Ευτυχως για τον κοσμο.

Αν κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καίει πετρέλαιο ή να βάλει κλιματιστικά... έχουμε το δικαίωμα να του πούμε "κάτσε στο κρύο"?

Ας κανω ενα UP γιατι σαν πολλα αρχισαν να ακουγονται...

Και οπως λεει και ο ετερος Στελιος και αυτον που κανει την παρατηρηση θα καψω... (και ας μην εχω, δυστυχως, ξυλοσομπα ή τζακι)

Ναι, βοήθησαν, δεν πέθανε κόσμος απ το κρύο. Άσε μας ρε Στέργιε.......................

παρντών?

δεν είναι θετικό δηλαδή το ότι ο κόσμος μπορεί να πάρει πετρέλαιο με 0,52 ???

Σε συνδυασμό με τους 2-3 τελευταίους χειμώνες που ήταν...χαλαροί, μια χαρά τη βγάλαμε.

Θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα.

Μη μπερδεύεις τα πράγματα, δε μιλάμε για πολιτική και κόμματα, αναφέρομαι απλά-ξερά στην τιμή του πετρελαίου και σε τίποτε άλλο.

Δεν είπα ότι όλα είναι ρόδινα ούτε ότι όλα θα αλλάξουν σε μια νύχτα, αλλά τα θετικά είναι θετικά όπως και να τα δει κανείς.

Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Δεν μπορουν όλοι με 52

σίγουρα δε μπορούν όλοι αλλά μπορούν πολλοί περισσότεροι από πέρσι με τα εισοδηματικά κριτήρια να είναι στα πλαίσια και πολύ παραπάνω από το μεγαλύτερο ποσοστό των συνανθρώπων μας.

Και ας μη ξεχνάμε ότι η φετινή τιμή χωρίς το επίδομα είναι φτηνότερη από την περσινή τιμή με το επίδομα.

Άσε που στην ελλάδα ζούμε, ξέρω αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που δεν δικαιούνταν το επίδομα και βάλανε τιμή με...επίδομα.

Υπάρχουν πολλοί που αλλάξανε λέβητες με πέλετ, αντλίες κλπ οι οποίοι δε γυρνάνε στο πετρέλαιο (κι εγώ αν είχα αλλάξει λέβητα δε θα γυρνούσα-εννοείται) οπότε "περισεύουν" πολλά ρολόγια ΔΕΗ με δικαίωμα στο επίδομα θέρμανσης και αυτό το εκμεταλλεύονται στο έπακρο.

Δε ξέρω γιατί δεν το βλέπετε θετικά το θέμα, προσωπικά επειδή λόγω δουλειάς κάνω πολλά χιλιόμετρα κάθε μήνα βλέπω σοβαρή διαφορά στο πορτοφόλι μου από τη διαφορά των καυσίμων.
Δε λέω ότι άλλαξε η ζωή μου αλλά κάτι είναι κι αυτό, όπως και να το κάνουμε...

Τα κριτήρια ειναι επιεικώς της πλάκας.
Οπως μας ερθει.
Δηλαδη αν πχ τυχαινει να εχεις ενα ακίνητο ανοικιαστο και ενφια πληρώνεις και κρυωνεις και δραχμη δεν παιρνεις.
Κατα τα άλλα το μπρεντ απο 110 πήγε 50 και σε μας απο 1.60 πηγε 1.36.
Σιγά τα ωα.

Στέργιε, είσαι πολύ φάουλ. Κρίνεις δλδ με βάση τον εαυτό σου?
Εεπειδή σε ξέρω, γι αυτό το συζητάω μαζί σου, αλλιώς θα έλεγα ότι είσαι οπαδός του "μακρυά απ τον κώλο μας κι ας είν' κ εξήντα πόντους" ή το άλλο, "οι άλλοι ας πρόσεχαν".

Στέργιε, είσαι πολύ φάουλ. Κρίνεις δλδ με βάση τον εαυτό σου?
Εεπειδή σε ξέρω, γι αυτό το συζητάω μαζί σου, αλλιώς θα έλεγα ότι είσαι οπαδός του "μακρυά απ τον κώλο μας κι ας είν' κ εξήντα πόντους" ή το άλλο, "οι άλλοι ας πρόσεχαν".

συνεχίζω να μη κατανοώ.

Έκανα την παραγγελία δευτέρα για 1000 λίτρα και όταν τον ρώτησα "τι ώρα θα έρθεις?" μου απάντησε: "πέμπτη πρωϊ".
Δεν προλάβαινε από τις πολλές παραγγελίες. Και δεν ήταν ο μόνος στην περιοχή που είχε πολλή δουλειά.

Αυτό σημαίνει ότι πολύς κόσμος φέτος μπόρεσε να βάλει πετρέλαιο. Και αυτό είναι καλό και τελείως άσχετο αν πολλοί συμπολίτες μας είναι στα όρια της πραγματικής φτώχειας (ή και πολύ μέσα από τα όρια αυτά).
Γιατί εδώ μιλάμε για το πετρέλαιο αποκλειστικά.
Εγώ τα τελευταία 3 χρόνια δε μπορούσα να βάλω πετρέλαιο και φέτος μπόρεσα.

Και όπως κι εγώ έτσι είδα και από τον κύκλο μου ότι το κατάφεραν και άλλοι.

Δε μπορώ να το δω αρνητικά το θέμα της πτώσης της τιμής των καυσίμων, συγχωρείστε με, ίσως να βρίσκομαι σε άλλο μήκος κύματος.

ένα φθηνό inverter air condition είναι πολύ πιο οικονομικό από το κάψιμο ξύλου σε τζάκι (μη ενεργειακό) και κοστίζει ελάχιστα

οκ όποιος δεν έχει να φάει θα κάψει οτιδήποτε, και καλά θα κάνει

αλλά σε πολλές περιοχές, όπως εδώ στο Χαλάνδρι, πολλοί καίνε τζάκια για να μην πληρώσουν πετρέλαιο αλλά έχουν 2 ή 3 αυτοκίνητα στην οικογένεια