Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Στην Ελλάδα ζούμε φιλε μου, δεν ειναι τοσο τραγικά τα πράγματα... τα πραγματικά κρύα ειναι λιγες μερες τον χρόνο. Κατα τα'λλα θέμα να το κάνουμε και να εχουμε να ασχολούμαστε...

δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα λέει ένα άσμα....

μιά εβδομάδα τώρα το πρωί έχω από -7 έως -2

Τότε (2002-2003) είχα και -12. Και κάτω από το μηδέν εβδομάδες....

Re: Απάντηση: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Τηλεθέρμανση υπάρχει στην Κοζάνη πάνω απο 20 χρόνια τώρα, στις Σέρρες και απ ότι ξέρω ξεκινά ή ξεκίνησε και στην Φλώρινα.

Οντως εχει εξαγγελθει να γινει και στην Φλωρινα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα λέει ένα άσμα....

μιά εβδομάδα τώρα το πρωί έχω από -7 έως -2

Τότε (2002-2003) είχα και -12. Και κάτω από το μηδέν εβδομάδες....

Προφανώς υπάρχουν δύο (ή και περισσότερες) "Ελλάδες"....

άρα στη νότια-Ελλάδα θα μιλάμε και για νότιο-Νεοέλληνες... :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Προφανώς υπάρχουν δύο (ή και περισσότερες) "Ελλάδες"....

άρα στη νότια-Ελλάδα θα μιλάμε και για νότιο-Νεοέλληνες... :p

προσωπικά όταν κατεβαίνω Αθήνα πάντα παίρνω μαζί μου κοντομάνικα.

Το βασικό ερώτημα που τώρα πλέον δεν απαντάται, είναι ΓΙΑΤΙ έχουν τζάκι, ΟΛΑ τα διαμερίσματα στις πόλεις.
Και αν αυτό συμβαίνει σε άλλη χώρα στον πλανήτη...

Δεν εχουν ολα, εχουν συνηθως τα μεγαλυτερα διαμερισματα και το εχουν για ντεκορ.
Στις αλλες χώρες δεν εχουν και μπαλκονια επισης.
Θα μας τα απαγορεψεις και αυτα; :p

Όχι εγώ δε βγάζω άδειες.
Αυτοί που βγάζουν έχουν υπολογίσει φαντάζομαι τις επιπτώσεις του να βγουν μαζικά όλοι στο μπαλκόνι.
Του να ανάψουν το τζάκι δεν τις υπολόγισαν;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

προσωπικά όταν κατεβαίνω Αθήνα πάντα παίρνω μαζί μου κοντομάνικα.

ειδες τελικα, ολα μια συνήθεια ειναι! :D

Αλλο το να αναψεις το τζακι κι αλλο το να πετας μεσα οτι βρεις.

Τα τζακια καινε χρονια τωρα στην Αθηνα (που ξερω). Αυτο το φαινομενο ειναι περσινο ομως.

Απάντηση: Re: Καύση ξύλων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Πόσο κοστίζει η τηλεθέρμανση ? Πως γίνεται η χρέωση ?
Η τηλεθερμανση για ένα διαμέρισμα 70τμ εδώ στην Τσεχία χρεώνεται περίπου 36.000 κορόνες τον χρόνο (1330 ευρω/χρόνο), δηλαδή περίπου 110ευρω τον μήνα. Τα χρήματα αυτά δεν είναι πολλά γιατί εκτός της τηλεθέρμανσης στην τιμή των 110ευρω τον μήνα συμπεριλαμβάνονται επίσης τα κοινόχρηστα, το ασανσέρ, ο κοινόχρηστος φωτισμός και κύρια το ονομαζόμενο fond oprav, που είναι ένα πάγιο ποσό που μπαίνει στον κουμπάρα της διαχείρησης της κάθε πολυκατοικίας για οποιαδήποτε βλάβη η μελλοντική ανακαίνιση της πολυκατοικίας. Μια πολύ συνηθισμένη ανακαίνιση είναι η θερμομόνωση των πολυκατοικιών, μαζί με την τοποθέτηση θερμομονωτικών παραθύρων.

Η μέτρηση δε της κατανάλωσης γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο με μετρητές τοποθετημένους πάνω στο σώμα του καλοριφέρ του κάθε δωματίου. Οι θερμιδομετρητές αυτοί έχουνε ασύρματη εκπομπή, δηλαδή η καταμέτρηση της κατανάλωσης εκπέμπεται ασυρματικά προς το κεντρικό σέρβερ χωρίς να είναι έτσι αναγκασμένος ο ένοικος να ανοίγει το διαμέρισμα του όπως γινότανε παλιά για την επίσκεψη του τεχνικού που έκανε την καταμέτρηση στο τέλος του χρόνου.

ατιμη κρίση.....
πεθαίνουν κι αυτοί από το κρύο και τους τρώνε τα έξοδα....