kbps στο foobar

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
τί είναι αυτή η ένδειξη κατά την αναπαραγωγή ?
Γιά κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό.
Προφανώς σχετίζεται με την ανάλυση αλλά και με την ίδια την ηχογράφηση.

Πχ ακομπρεσάριστες παλιές δίνουν κάπου 800.
Λίγα όργανα (ένα) 550-600
Σύγχρονες τσιμπημένες 1000-1100
96άρες 4000
192άρες 9500....

Δεν θα έπρεπε να είναι ένα ίδιο νούμερο τουλάχιστον γιά τις ίδιες αναλύσεις (44.1 khz) ?

Και τα FLAC έχουν τα kbps τους. Συγκεκριμένα έχει 8 επίπεδα συμπίεσης.
Δεν έχει καμία σημασία κατά την αναπαραγωγή εφόσον όλα είναι lossless αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που θέλεις μεγάλο compression (για λόγους χώρου) και άλλες που θέλεις μικρό (για να γίνεται γρηγορότερα η διαδικασία αν έχεις παλιό υπολογιστή, να μη ζορίζεται κάποια "αδύναμη" συσκευή τύπου Squeezebox κατά την αναπαραγωγή κοκ).
Τώρα αν το ένα κομμάτι θα βγει 746 και το άλλο 797 Kpbs ενώ χρησιμοποιείς τον ίδιο βαθμό συμπίεσης και την ίδια ανάλυση, έχει να κάνει καθαρά με τον τρόπο που δουλεύει ο αλγόριθμος. Δεν πρέπει να ανησυχείς πάντως.

Last edited:
Ρε παιδιά; Πείτε τίποτα και τα ape και τα wavepack. Όλο φλακ - φλακ - φλακ, δε βαρεθήκατε κάθε μέρα κοκορέτσι; :flipout:

Απάντηση: Re: kbps στο foobar

Ρε παιδιά; Πείτε τίποτα και τα ape και τα wavepack. Όλο φλακ - φλακ - φλακ, δε βαρεθήκατε κάθε μέρα κοκορέτσι; :flipout:

Η Σαρακοστή έχει περάσει προ πολλού.
Ο,τιδήποτε lossless μετατρέπεται σε flac πάραυτα! -bye-

Μου κάνει εντύπωση δηλαδή! Ό,τι κατεβάζετε είναι φλακ; Ή ψάχνετε αποκλειστικά για φλακ; Δεν πιστεύω να φοβάστε μη τυχόν τα ape έχουν κόκκο και σκληρά πρίμα ε; :flipout:

Τς τς τς :flipout:
Την ψάχνουμε τη δουλειά κύριος!
Δεν είμαστε ό,τι κι ό,τι!
Εννοείται πως είμαστε ατρόμητοι και δε φοβόμαστε ούτε wavpack ούτε ape αλλά μας τη σπάνε ολίγον τι τα μονοκόμματα και τα cue και τα μετατρέπουμε όλα σε flac (ώστε αν και εφόσον αποκτήσουμε και φορητόν μίντια πλέυερ που να παίζει φλακ να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή). :flipout:

Μου κάνει εντύπωση δηλαδή! Ό,τι κατεβάζετε είναι φλακ; Ή ψάχνετε αποκλειστικά για φλακ; Δεν πιστεύω να φοβάστε μη τυχόν τα ape έχουν κόκκο και σκληρά πρίμα ε; :flipout:

δεν κατεβάζουμε μάνα μου....
Τώρα στα γεράματα?
Αυτά είναι γιά τους νεολαίους.
Τα δικά μας περνάμε γιά να μην σηκωνόμαστε από τον καναπέ και ζορίζουμε τη μεσούλα μας.

Το μουλάρι, ξέρεις, ένα δρόμο ξέρει...
Φλάκ φλακ... Είδαμε και πάθαμε να περάσουμε στο φλακ 100 δίσκοι... :flipout:τώρα μας θες να τα περάσουμε και σε πως το είπες ?
αρκούδες και μαϊμούδες....:violent-smiley-030:

Μα, αυτό λέω κι εγώ! Τώρα στα γεράματα κάθε μέρα κοκορέτσι; Φάε και κανένα σουφλέ, καμιά παστιτσάδα, καμιά καρυδόπιτα...

Εμένα πάντως δεν με πειράζουν καθόλου τα ape, lossless να είναι, κι ό,τι να 'ναι!

PS. Σε ερώτηση multiple choice σχετική με τα διάφορα φόρματ ήχου, ανάμεσά τους ήταν και η επιλογή "lousy formats", ο συντάκτης της ήθελε να αναφερθεί βέβαια στα "lossy formats"! Δεν μου έκανε εντύπωση βέβαια, αφού σε άλλο θέμα αναφερόταν στον "Leonardo Davinchi" και στον "Frederico Carthie Lorka"!! :flipout::flipout::flipout:

Και τα ape κ.ο.κ. lossless είναι …
Γενικά κάθε χρήστης έχει τις προτιμήσεις του :grinning-smiley-043

Τώρα πέραν των όποιων ποιοτικών / τεχνολογικών και άλλων συγκρίσεων το flac υιοθετήθηκε από πολλούς στο σύντομο παρελθών για μια σειρά από λόγους που έχουν να κάνουν με την ‛άδεια χρήσης’ και την ευκολία να υλοποιηθεί σε μικρές συσκευές περιορισμένης δυναμικότητας.
Για παράδειγμα ήταν εύκολο να μεταφερθεί το flac στην πλατφόρμα του dreambox – κάποτε το κάναμε crosscompile.

Αυτός ο συνδυασμός κώδικα ‛ανοιχτού λογισμικού’ και εύκολης χρήσης από προγραμματιστές το έκαμαν popular από την πρώτη στιγμή. Προσωπικά για τους παραπάνω λόγους το υιοθέτησα από το 2004.