kd-65x9005b or ue65f9000

baggis_7a

New member
13 November 2008
5
Καλησπέρα και απο εμένα , έχω μπει για τα καλά τον τελευταίο καιρό στην διαδικασία της έρευνας ώστε να προχωρήσω στη αγορά τηλεόρασης για το σαλόνι μου.
Ως κάτοχος μιας pioneer kuro 5090h ο πήχης είναι αρκετά ψηλά, ενδιαφέρομαι για 65in και έχω δει αρκετά αφιερώματα της 65f9000.
Με έχει εντυπωσιάσει με την εικόνα της (φυσικά με τα μαμά clip) αλλά έχω μια αισθητική ένσταση, θέλω η τηλεόραση να είναι τηλεόραση και όχι πίνακας ζωγραφικής (η kuro με τα πλαϊνά ηχεία της και το πλαίσιο φτάνει το 1,50 μέτρο πλάτος στις 50in!!!).
Με τα παραπάνω ως δεδομένα θα ήθελα την γνώμη σας και μια σύγκριση αν είναι δυνατόν μεταξύ της 65f9000 και της kd65x9005b που βγήκε στην αγορά πριν 4 ημέρες (τιμή 4200e)
Ελπίζω να μην σας κούρασα ,ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση σας.

η sony ειναι πολυ καλυτερη απο την samsung σε ολα.κ εγω περιμενω να βγει κ η 79αρα να δω ποια απ τισ 2 θα παρω.65 η 79.αν παιζεισ κ games η sony εχει λιγοτερο lag.

γιατι ειναι καλυτερη η σονυ

@baggis ειναι τεραστιο το πανελ για edge led προσεχε ειδικα μετα απο την tv που εχεις θα ξενερωσεις

Last edited by a moderator:
αν δεισ τα reviews και τα forums ευρωπη και αμερικη ολα βγαζουν καλυτερη την sony.και το μαυρο κ τα χρωματα ειναι καλυτερα.και η περσινη 9005α ηταν καλυτερη απο την samsung f9000

που εχει review για την b δεν βρηκα.Αμερικη μην κοιτας review γιατι τα μοντελα εχουν διαφοροποιησεις

το μαυρο απο περσι αυξηθηκε.Χρησιμοποιει αλλο τυπο πανελ va.Eπειδη τα χρηματα ειναι αρκετα που θα δωσεις περιμενε για μενα.Την 65f9000 την εχει φιλος μου και πηγα και την ειδα.Απλα τερας τιποτα περισσοτερο απο μια f8000 σε εικονα.Χαλια ομοιομορφοια και κινηση στα 100hz.Την oled δεν την σκεφτεσαι η την zt

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue65f9000-201310013344.htm
http://www.hdtvtest.co.uk/news/kd55x9005b-201405123771.htm

Highly recommended είναι και οι δύο. Για εμένα το μεγάλο αρνητικό της sony είναι τα ηχεία στο πλάι και οι κίτς λεπτομέρειες με χρώμιο (!!!) στα πλάγια.

wedge.jpg

Ίσως να δεις και την Panasonic ΖΤ60 , αρνητικό της είναι η χαμηλή φωτεινότητα και η κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με τις παραπάνω αλλά σε σκοτεινό χώρο θα έχει πολύ καλύτερη αντίθεση.

Last edited:
Αντιθέτως τα ηχεία στα πλάγια δίνουν άλλη αίσθηση στην tv! Και όσον αφορά η απόδοση στον ήχο δεν συγκρίνεται με καμία άλλη τηλεόραση. Βέβαια 4200 δεν είναι καθόλου λίγα αλλά με μια επέκταση εγγύησης +5 χρόνια θα είσαι λογικά ok. + οτι τρέχει προσφορά με μια 32άρα τηλεόραση δώρο, ονομαστικής αξίας 260 περίπου.

ναι κ εμενα μ αρεσουν τα ηχεια δινει μια κινηματογραφικη αισθησει.

2 χρονια τωρα ψαχνω μια καλη tv.εχω μια philips 37" philips 9731.9 χρονων.την ειχα παρει 3700ε ηταν απ τισ ποιο ακριβεσ τοτε.περση ειμουν ετοιμοσ να παρω την 65 9005α αλλα ειπα να μην παρω απ τησ πρωτεσ 4k.αν περιμενω παλι να βγουν καλυτερεσ του χρονου δεν θα ευχαριστηθω ποτε τηλεοραση.κ ετσι ειπα φετοσ οτι θα κανω την βουτια.ειμαι ατομο με καποια προβληματα κ ετσι βλεπω πολυ τηλεοραση.ειμουν αμερικη κ ξερω πολυ καλα αγγλικα κ ετσι ειμαι γραμενοσ σε πολλα ξενα forums.φετοs εχει 4κ κ σε 3-4 χρονια oled

Ο καθένας έχει την άποψη του , γενικά προτιμώ τον λιτό και καλόγουστο σχεδιασμό συν το ότι είναι πρακτικό το θέμα (πιάνει περισσότερο χώρο).

Για να βγάζει όμως η Sony έτσι την τηλεόραση θα έχει υπολογίσει ότι υπάρχει κοινό που την προτιμάει έτσι.

την ειδα σημερα την σονυ η περσινη ηταν πολυ πιο ομορφη αλλα και η πανασονικ διπλα της πολυ καλη.

θελω μια UHD και σκεφτομαι την sony kd-55x9005b θα βλεπω ποδοσφαιρο και αφθονες ταινιες bluray, και οταν με το καλο βγει 4κ υλικο τοτε θα πεσω με τα μουτρα

τι γνωμη εχετε για την tv που ειπα, ευχαριστω

Δεν είναι ακόμα καιρός για 4Κ. Το υλικό θα αργήσει πολύ να βγει και ειδικά στην Ελλάδα, φέξε μου και γλύστρισα.
Ποιος ο λόγος να μη πάρεις μια άψογη Full HD έτσι ώστε όταν θα βλέπεις FullHD υλικό ( το οποίο αυτό θα βλέπεις για πάρα πολύ καιρό ακόμα ) να μη χρειάζεται η τηλεόραση να κάνει και εκεί έξτρα δουλειά; και αυτό σημαίνει μάλλον υποβάθμιση ποιότητας, καλά για το τηλεοπτικό δε συζητάμε, πανηγύρι, ή καλύτερα για τα πανηγύρια με τη δουλειά που θα έχει να κάνει για να το προσαρμόσει στην ανάλυση του πάνελ.....
Παίρνεις τώρα μια άριστη Full HD που και καλύτερη δουλειά θα κάνει τώρα με το υλικό που θα βλέπεις και με αυτά που θα σου μείνουν σε 3-4 χρόνια παίρνεις μια Ultra HD που και καλύτερες θα είναι και πιο φθηνές και θα υπάρχει ( μάλλον ) υλικό για να δεις.

Tα νέα φορμά είναι πάντα επίφοβα στην αρχή, συνήθως μία τετραετία είναι ασφαλιστική δικλείδα.:grandpa:

Την πρώτη χρονιά παρουσιάζονται με φανφάρες, αλλά δεν υποστηρίζουν καλά-καλά τις προδιαγραφές και τα codecs, τα οποία άλλωστε είναι ακόμα υπό ανάπτυξη.
Τη δεύτερη χρονιά υπάρχει σαφής βελτίωση, οι τιμές πέφτουν ελαφρώς εώς αρκετά και οι προδιαγραφές βαδίζουν προς τελειοποίηση.
Την τρίτη χρονιά μπαίνουν οι τελικές πινελιές και το προιόν είναι έτοιμο προς αγορά.
Την τέταρτη χρονιά οι τιμές κατεδαφίζονται και όποιοι έχουν αγοράσει προιόν -ειδικά τα 2 πρώτα χρόνια- κλαίνε τα λεφτά τους.:beatnik2:

Είμαστε στη δεύτερη χρονιά, άρα μία καλή χρονιά για τις UHD είναι το 2016.
Βέβαια, αν κάποιος έχει αρκετά χρήματα, κέρδισε στο scratch, ή τέλος πάντων περνάει πάμπολες ώρες στην tv, όπως ανέφερε ένας φίλος, καλώς να τις αγοράσει!:2thumb22sup:

και γω αυτη την απορια εχω ποια fullhd ειναι αυτη τι στιγμη κορυφαια? η μονη που μαρεσε ηταν η w905 την οποια δεν βρισκω πουθενα, αυτη ΝΑΙ θα την αγοραζα

εχετε να μου προτεινετε καποια fullhd αλλα θελω να ειναι κορυφαιο μοντελο σαν την w905

η αγορα θα γινει σε 1-2 βδομαδες και δε ξερω τι να κανω εχω πελαγωσει

η αγορα θα γινει σε 1-2 βδομαδες και δε ξερω τι να κανω εχω πελαγωσει
Κοίτα σε Sony σειρά 8 και σε samsung τις κορυφαίες , δε θυμάμαι καλά τώρα τις σειρές νομίζω 7, για να είναι Full Hd και βέβαια όχι κυρτή.
Δεν είναι 905, αλλά σίγουρα είναι πάρα πολύ καλές.

η 7 φετος ειναι αρεκετα πισω σε επεξεργασια λογω mstar απο τα περσινα f7,8.Η σονυ παλι σε 8 αρκετα πιο κατω απο την περσινη 905 και 7και8 σαμμυ.Αρα σε στελνουν για 4κ.Παιρνεις καλυτερη επεξεργασια απο τους επεξεργαστες που φορανε και εχουν και το εικονικο dimming εστω που βοηθαει καπως.
Τρως στη μαπα τα 100hz, clouding σε αυτες τις ιντσες υπερβολικο γιατι 4κ σε 65αρα θα πας.
φετος δεν ειναι χρονια για αγορα.