KDL 40W4500 και αναλογικό σήμα NTSC

chango

New member
24 October 2010
5
Καλησπέρα, έχω την SONY 40w4500 και θα ήθελα να μου επιβεβαιώσετε, επειδή πρόκειται να λείψω για 2 χρόνια στη Λατινική Αμερική, εάν λαμβάνει ή όχι αναλογικό σήμα της εκεί περιοχής.
Επίσης, επειδή έχω την εντύπωση ότι είναι μάλλον αδύνατο, θα ήθελα βοήθεια για αναζήτηση και αγορά από Ελλάδα οποιαδήποτε συσκευής μέχρι 40", όπου θα είναι δυνατό να την χρησιμοποιήσω εκεί.
Επειδή θα ρωτήσετε γιατί δεν μπαίνω στην απλή διαδικασία αγοράς από εκεί, απλά να διευκρινήσω ότι για προσωπικούς λόγους ΔΕΝ μου επιτρέπεται. Ευχαριστώ.

Καλώς όρισες στην παρέα μας, φίλε chango ! -bye-

Θα βοηθούσε αν κατονόμαζες την/τις χώρα/ες της Λατινικής Αμερικής, όπου σκοπεύεις να παραβρεθείς...

O δέκτης της W4500 κατά 99,9% δεν θα καταφέρει να συντονίσει σε κανάλι NTSC, αλλά αν μπορείς να βρεις εκεί κάποιον εξωτερικό δέκτη, π.χ. από κάποιο βίντεο, που να συνδεθεί με composite με την τηλεόραση, θα δεις κανονικά εικόνα.

Πέρα από αυτό, θα χρειαστείς και κάποιον μετασχηματιστή ρεύματος, γιατί το ρεύμα στην Κούβα είναι 110V/60Hz...

Μήπως θα ήταν καλύτερα να προσπαθήσεις να βρεις κάποια φτηνή μικρή τηλεόραση από ΗΠΑ, ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο;

O δέκτης της W4500 κατά 99,9% δεν θα καταφέρει να συντονίσει σε κανάλι NTSC, αλλά αν μπορείς να βρεις εκεί κάποιον εξωτερικό δέκτη, π.χ. από κάποιο βίντεο, που να συνδεθεί με composite με την τηλεόραση, θα δεις κανονικά εικόνα.

Πέρα από αυτό, θα χρειαστείς και κάποιον μετασχηματιστή ρεύματος, γιατί το ρεύμα στην Κούβα είναι 110V/60Hz...

Μήπως θα ήταν καλύτερα να προσπαθήσεις να βρεις κάποια φτηνή μικρή τηλεόραση από ΗΠΑ, ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο;

Αναφορικά με τον μετασχηματιστή, είμαι εν γνώσει.

Σχετικά με σύνδεση βίντεο, αν και δεν κατέχω, θα το κοιτάξω, απλά δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεως και δεν γίνει η δουλειά στο τέλος.

Για να φέρω τηλεόραση από ΗΠΑ, θα με παιδέψουν αρκετα τα τελωνεία Κούβας, λόγω προηγούμενης εμπειρίας και φυσικά του υπάρχοντος εμπάργκο.

Κάποια όμως άλλη πηγή/ιστοσελίδα υπάρχει, ώστε να προβώ σε αγορά από Ελλάδα;

Στην είσοδο composite, η W4500 αναγνωρίζει κανονικότατα NTSC, απλώς η αλλαγή των καναλιών θα γίνεται από το βίντεο πλέον. Επίσης, θα πρέπει να διαθέτει υποχρεωτικά έξοδο composite το βίντεο, αν έχει μόνο κεραίας, δεν θα κάνεις δουλειά...

Όσον αφορά την αγορά από ΗΠΑ, φυσικά και εννοείται ότι θα την πραγματοποιήσεις προς Ελλάδα και έπειτα θα την πάρεις ως προσωπικό είδος εκεί.

Στην είσοδο composite, η W4500 αναγνωρίζει κανονικότατα NTSC, απλώς η αλλαγή των καναλιών θα γίνεται από το βίντεο πλέον. Επίσης, θα πρέπει να διαθέτει υποχρεωτικά έξοδο composite το βίντεο, αν έχει μόνο κεραίας, δεν θα κάνεις δουλειά.

Σ'ευχαριστώ για τη συμβουλή ...αρκετά κατατοπιστική και εξαιρετικά χρήσιμη.

Στην είσοδο composite, η W4500 αναγνωρίζει κανονικότατα NTSC, απλώς η αλλαγή των καναλιών θα γίνεται από το βίντεο πλέον. Επίσης, θα πρέπει να διαθέτει υποχρεωτικά έξοδο composite το βίντεο, αν έχει μόνο κεραίας, δεν θα κάνεις δουλειά...

Όσον αφορά την αγορά από ΗΠΑ, φυσικά και εννοείται ότι θα την πραγματοποιήσεις προς Ελλάδα και έπειτα θα την πάρεις ως προσωπικό είδος εκεί.

Όταν μιλάς για το βίντεο, θα κάνω δουλειά εξίσου και με κάποιο DVD player;
Επίσης, σκέπτομαι αντί τηλεόρασης να προσανατολιστώ σε TV-monitor. Τί παίζει στην περίπτωση αυτή;