kef iq3 τέλος ... what now ?

neXTgen

AVClub Enthusiast
3 July 2007
764
west coast
γειά σας φίλες και φίλοι, τις προάλλες και εν μέσω απεργιών της ΔΕΗ (και διακυμάνσεων τάσης σε τρελά επίπεδα στην περιοχή που μένω) αλλά και δικής μου αβλεψίας κατάφερα και έστειλα στα αποδυτήρια το ένα εκ των δύο αγαπημένων μου iq3 (μη με ρωτάτε παραπάνω, το ομοκεντρικό του μεγάφωνο έγινε καλοκαιρινό...) ...

μετά από σειρά ετών με διάφορα ηχεία που συνοδεύουν τον σταθερά δίπλα μου εδώ και κοντά 20 χρόνια NAD 3100 (60watt) , διάφορα ηχεία κυρίως της βρετανικής σχολής μετά από τα αγαπημένα μου στα 90s rogers είχα ηρεμήσει τον τελευταίο (να μην σας τα πολυλογώ) χρόνο με τα μουσικότατα iq3...

για να σας βοηθήσω να με βοηθήσετε να κάνω άλλη μια αμαρτία (αλήθεια είναι εύκολο στην ελλάδα να φτιάξω όπως όταν το πήρα το ηχείο που πλέον έχει μια ωραιότατη τρύπα? έστειλα ένα e-mail στην jvchellas που με παρέπεμψε η μαμα kef) σας λέω πως στα πάμπολα διαφορετικά μου ακούσματα επικρατούν η jazz, η rock 65-75, αλλά και κλασική και έθνικ..

με τρώει λοιπόν για ένα ακόμα ζευγάρι γλυκών μελωδικών κάτι σαν τα kef , ηχείων που θα συνοδέψουν τον nad...

αυτή τη στιγμή είμαι με ένα ζευγάρι backup heco που έχει ξεμείνει (σκληρά, δυναμικά με ψεύτικο πολύ μπάσο που με εκνευρίζουν).

Τί λέτε για τα Quad 11L? είναι πάμφθηνα (δε θέλω να δώσω παραπάνω από 4-5 100ρικα ΤΩΡΑ) ... αν κάνουν τη δουλειά μου είμαι οκ. μήπως τα 100w τους με το ψιλοψόφιο 86db sensitivity και τα 6 ohm τους με ξενερώσουν ?
θα βρώ σε συνδυασμό με τον 60 μου nad , τη μουσικότητα, τα υγρά μεσαία τον αέρα που είχα με τα kef ? ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων (για να σας λέω να αλλάξω , ξέρετε πως είναι τώρα αυτό, πρέπει να αλλάξω...)

ευχαριστώ πολύ !

neXTgen

ps χώρος μικρός σχετικά, ένα υπνοδωμάτιο-studio χωρίς ιδιαίτερη μόνωση πάτωμα-μοκέτα και αρκετά έπιπλα ...16 τετραγωνικά περίπου

Last edited:
Τα κεφ έχουν πολύ ιδιαίτερο ήχο. Αν τον έχεις συμπαθήσει τον ήχο τους δύσκολα βρίσκεις κάτι αντίστοιχο σε αυτές τις τιμές.
Ίσως μπορείς να δεις τα μικρά xQ της KEF.

Το ομοκεντρικό της κεφ έχει τις αρετές του σίγουρα!

Αν θες κάτι με ομοκεντρικό πάλι, μπορείς να δοκιμάσεις και τα Sensys DC1 της Tannoy.

Είναι και 90-91 db αν θυμάμαι καλά, οπότε σε καλύπτουν...

πρέπει να υπάρχει και το ψάχνω... σας είπα όμως ότι ψήνομαι για κάτι καινούριο αν με εξιτάρει...

ΤΙ ΛΕΤΕ για τα Quad 11L ??

neXTgen
ps. ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!

Δεν υπάρχει λόγος.Τι Γιάννης-τι Γιαννάκης.Κινείσαι στην ίδια κατηγορία...
Και μάλλον τα KEF πρέπει να είναι καλύτερα.

Καλύτερα να απευθυνθείς στην αντιπροσωπεία για νέο μεγάφωνο.

Απάντηση: Re: kef iq3 τέλος ... what now ?

πρέπει να υπάρχει και το ψάχνω... σας είπα όμως ότι ψήνομαι για κάτι καινούριο αν με εξιτάρει...

ΤΙ ΛΕΤΕ για τα Quad 11L ??

neXTgen
ps. ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!

Κινέζικα Quad; Δεν τα έχω ακούσει αλλά κάτι με χαλάει στην όλη ιστορία...
Τώρα όταν μία πρώην μεγάλη και τρανή Quad ξεπέφτει στα 11L τι να πω;

με επηρεάζετε αρνητικά και καλά κάνετε ! απλά θα προσπαθήσω να τα ακούσω σήμερα σε έναν νάκα ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ... κρατάω τις αρνητικές σας σημειώσεις... (απλά επηρεάστηκα λίγο από το :
http://www.audioreview.com/cat/speakers/bookshelf-speakers/quad/PRD_290028_4290crx.aspx)

αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο πέραν του να φτιάξω το καμένο iq3 (που θα γίνει κάποια στιγμή) κάποιο καλό φθηνό ζευγάρι για αέρινα jazz-rock περάσματα ευπρόσδεκτο !!

(για τα ιταλικά indiana line τι λέτε ? τα είχα ακούσει στη στοά φέξη αλλά ήταν και πρόταση του παιδιού απ' τον γκρίζη)

Καλημέρα φίλε
δοκίμασε να επισκευάσεις το ηχείο σου...
ο δάσκαλος είναι ένας...Μιλανάκης
210. 9246550 210.3224885
και με τα αποτελέσματα θα τρίβεις τα μάτια σου γιατί τα αυτιά σου θα τα τρίβεις σίγουρα.
Να φανταστείς μου επισκεύασε MERIDIAN και αφου το έστειλα μετά στην μαμά ΜERIDIAN στην Αγγλία μου πρότειναν να επισκευάσω και το καλό γιατι το επισκευασμένο έπαιζε καλύτερα....!!!!

λοιπόν , σκέφτομαι να επισκευάσω (in due course) τα kef (μίλησα με τον κ. μιλανάκη, εξαιρετικός άνθρωπος, ευχαριστώ φίλε γιώργο) ΑΛΛΑ (big but) επειδή θέλω να μου κάνω ένα δώρο για τα επερχόμενα γενέθλιά μου coming next month σκέφτομαι επιτέλους να πάω το nad στο σαλόνι και να παίζει με τα kef ή τα heco, και να αγοράσω ένα νέο σετ ολοκληρωμένου ενισχυτή-ηχείων για το δωμάτιο, που σας περιέγραψα πιο πάνω, όπου και ακούω περισσότερο...

περισσότερα σε νέο thread...