kef iq90 - No deep bass responce

Συγνωμη τωρα αλλα γνωριζετε πολλους που δινουν ολοκληρωμενο AV για δοκιμη στο σπιτι? Αυτο το κανουν μονο αντιπροσωποι των δικαναλων (και εκει μιλαμε για μηχανηματα πολυ ακριβοτερα απο τους ολοκληρωμενους).

Ποτέ δεν είναι αργά για μια αρχή. Κι εδώ που τα λέμε, όπως πάνε τα πράγματα αυτές είναι οι κινήσεις που θα σώσουν τα μικρομάγαζα. Αλλιώς θα ζουν και θα βασιλεύουν τα μεγαθήρια με τους άσχετους "παντογνώστες" πωλητές.

Ποτέ δεν είναι αργά για μια αρχή. Κι εδώ που τα λέμε, όπως πάνε τα πράγματα αυτές είναι οι κινήσεις που θα σώσουν τα μικρομάγαζα. Αλλιώς θα ζουν και θα βασιλεύουν τα μεγαθήρια με τους άσχετους "παντογνώστες" πωλητές.

Τασο δεν διαφωνω οτι ετσι θα επρεπε να γινετε.
Το θεμα ειναι οτι στο δικαναλο υπαρχουν παρα πολλες εταιριες και μαζι υπαρχουν και παρα πολυ αντιπροσωποι. Για να πεισουν και να πουλησουν το δικο τους μηχανημα κανουν τα παντα.
Αντιθετα στο πολυκαναλο ουσιαστικα ειναι τεσσερις εταιριες-θηρια (δεν βαζω τις μικρες μιας και εχουν μεινει πισω) και σου λενε αυτο ειναι και αν σου αρεσει.
Δεν θα καθησουν να ασχοληθουν ουτε με τον χωρο σου ουτε με τις αναγκες σου (ασε που σου εχουν κοτσαρει και καποιο audessey κτλ. και σου λενε οτι δεν υπαρχει θεμα χωρου γιατι το διορθωνουν).
Απο την αλλη τα μικρομαγαζα φοβουνται να εχουν demo γιατι με τον ρυθμο που αλλαζουν τα μοντελα θα τους μεινουν στο ραφι.

Τελικά παιδία πήρα τον pioneer sc lx 72 και πραγματικά τα ηχεία τραγουδάνε. Δεν σας κρύβω όμως πως έχω πήξει με όλες αυτές τις ρυθμίσεις που έχει. Μέσα σε όλα θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια ρύθμιση σε αυτόν τον ενισχυτή που όταν στέλνεις δικάναλο σήμα (stereo) να παίζει τα μπάσα και από τα μπροστινά αλλά και από το sub. Δοκίμασα όλες τις σχετικές ρυθμίσεις αλλά δεν το βρήκα. Αν το γνωρίζει κάποιος θα μου προσέφερε μεγάλη βοήθεια. Ευχαριστώ

Στον LX-70 έχει την επιλογή "PLUS" για το SUB, εκεί που ρυθμίζεις τα ηχεία αν θα είναι LARGE ή SMALL. Όταν επιλέξεις "PLUS", στέλνεται σήμα και στα ηχεία και στο SUB.

Μέσα σε όλα θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια ρύθμιση σε αυτόν τον ενισχυτή που όταν στέλνεις δικάναλο σήμα (stereo) να παίζει τα μπάσα και από τα μπροστινά αλλά και από το sub. Δοκίμασα όλες τις σχετικές ρυθμίσεις αλλά δεν το βρήκα. Αν το γνωρίζει κάποιος θα μου προσέφερε μεγάλη βοήθεια. Ευχαριστώ

Στον LX-70 έχει την επιλογή "PLUS" για το SUB, εκεί που ρυθμίζεις τα ηχεία αν θα είναι LARGE ή SMALL. Όταν επιλέξεις "PLUS", στέλνεται σήμα και στα ηχεία και στο SUB.

Η ίδια επιλογή υπάρχει σε όλους τους Pioneer. Επιλέγοντας το [plus]* όλες οι συχνότητες κάτω απ' την συχνότητα αποκοπής που έχεις ορίσει, στέλνονται τόσο στο υπογούφερ όσο και στα ηχεία.

* Η επιλογή είναι δυνατή μόνο όταν δηλωθούν τα ηχεία ως large.

Ασφαλώς η συχνότητα αποκοπής έχει νόημα όταν δηλώσουμε τα ηχεία small.

Οι ενισχυτές της Pioneer (όπως και των άλλων κατασκευαστών) όταν επιλέξεις τα ηχεία [large] και το υπογούφερ [yes] στέλνουν όλες τις συχνότητες στα ηχεία και το LFE στο υπογούφερ. Εκτός της επιλογής [yes] στο υπογούφερ, στους Pioneer υπάρχει και η επιλογή [plus]. Επιλέγοντας [plus] πάλι όλες οι συχνότητες στέλνονται στα ηχεία, αλλά στο υπογούφερ δεν στέλνονται μόνο οι συχνότητες που προορίζονται γι αυτό, αλλά και όλες οι συχνότητες κάτω από ένα όριο που σου ζητάει ο ενισχυτής να ορίσεις. Ετσι αν ορίσεις αυτή τη συχνότητα π.χ. στα 80Hz, και τα ηχεία [large] - υπογούφερ [plus], τότε όλες οι συχνότητες κάτω από τα 80Hz αναπαράγονται και απ' τα ηχεία και απ' το υπογούφερ.

Σύμφωνα με την Pioneer είναι ένας τρόπος για να γεμίσεις τον χώρο με περισσότερο μπάσο. Απ' τις δοκιμές που έχω κατά καιρούς κάνει, το αποτέλεσμα δεν είναι κακό.

Last edited:
Πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί με την τεχνογνωσία και την σοβαρότητα των μελών του forum. Στο πρόβλημα που αντιμετώπισα, είδα σοβαρές απαντήσεις γρήγορα και to the point. Παιδία πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ.

Παιδιά νομίζω πως χρειάζομαι για άλλη μια φορά τα φώτα σας. Στο ηχοσύστημα μου, όπως έχω περιγράψει από την αρχή, δεν έχω κεντρικό ηχείο, οπότε και ό ήχος του κεντρικού βγαίνει από τα δύο μπροστινά. Παρόλα αυτά (η ομιλία) δεν είναι στη ίδια ένταση με τα άλλα κανάλια ήχου. Δοκίμασα μετά από αρκετό ψαξιμο του manual και έβαλα ON to DIALOGΕ (Dialog Enhancement)και διαπίστωσα μια αισθητή βελτίωση άλλα όχι κάτι σπουδαίο. Μου διαφεύγει κάτι άλλο που θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση? Ξεκαθαρίζω πως το input στον ενυσχυτή είναι ένα media pc με coaxial σύνδεση, με ενεργοποιημένο στο SPDIF (σε pass-through mode)
Από την άλλη, παράλληλα, σκέπτομαι μήπως να πάρω ένα μπροστινό ηχείο αλλά θέλω αυστηρά συγκεκριμένες διαστάσεις δεδομένου των περιορισμών του επίπλου στο οποίο θα τοποθετηθεί. Ειδικότερα θέλω τω ύψος του κεντρικού ηχείου να μην ξεπερνά τα 15 εκατοστά και το μήκος του τα 40. Για το βάθος του δεν υπάρχει θέμα. Ως εκ τούτου έχω βρεί το ENERGY RC-MINI CENTER http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.505103 με κάπως καλές προδιαγραφές. Τι λέτε? Έχετε κάποια καλύτερη πρόταση?

Δοκίμασα μετά από αρκετό ψαξιμο του manual και έβαλα ON to DIALOGΕ (Dialog Enhancement)και διαπίστωσα μια αισθητή βελτίωση άλλα όχι κάτι σπουδαίο. Μου διαφεύγει κάτι άλλο που θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση?

Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις όταν δεν έχεις κεντρικό ηχείο. Και να δηλώσεις φυσικά στο μενού του ενισχυτή speaker center -> no. Δεν πιστεύω να το έχεις βάλει στο [yes]?

Οχι. Το κεντρικό το έχω βάλει στο NO. To Energy RC mini ειλικρινα πως το βλέπεις?