kef iq90 - No deep bass responce

Λοιπόν, χθες το βράδυ έκανα τα εξής:

Ανέβασα στο τέρμα από τα EQ του ενισχυτή τα 63 Hz
Τα 160 Ηz, τα 400 Ηz, τα 1 ΚΗz, και τα 2,5 KHz τα άφησα στην μέση (Default)
Τα 6,6 KHz και τα 16 KHz τα έβαλα στο 1/3 της απόδοσης.

Με το παραπάνω setup στα – 30 DB κάτι έγινε.

Θέλω να διευκρινίσω ότι το μπάσο που ψάχνω θέλω να είναι χαλαρό και χαμηλό. Αυτά τα ηχεία βγάζουν, για την ώρα, πολύ σκληρό μπάσο.

Θα τεστάρω και με μεγαλύτερο ενισχυτή και θα σας πω.

Θέλω να διευκρινίσω ότι το μπάσο που ψάχνω θέλω να είναι χαλαρό και χαμηλό. Αυτά τα ηχεία βγάζουν, για την ώρα, πολύ σκληρό μπάσο.

Θα τεστάρω και με μεγαλύτερο ενισχυτή και θα σας πω.

λάθος προσέγγιση...:smash:

1. Δεν έχει αυτόματο πρόγραμμα ισοστάθμισης ο YAMAHA; Μικρόφωνο στην θέση ακρόασης και μετρήσεις; Γιατί δεν το κάνεις;

2. Εγραψες ότι η πηγή που χρησιμοποιείς είναι κάποιο pc. Τι υλικό ακούς; Μήπως τίποτα mp3 / 128kbps; Γιατί αυτά χωρίς την επέμβαση κάποιου προγράμματος DSP απ' τον ενισχυτή σίγουρα θα ακούγονται χωρίς μπάσο. Οταν ακούς από άλλη πηγή, έστω το ραδιόφωνο του ενισχυτή, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται;

ΕDIT: Είδα ότι έχεις τρέξει το ΥΡΑΟ....

Δεν δοκιμάζεις να κατεβάσεις απο internet κανενα FLAC μπασαριστο κομματάκι να δεις πραγματικά την απόδοση γιατί με τα mp3 δεν γίνεται δουλειά εκτός από κάποια που παίζουν σε ηψηλό bitrate.

Σωστός - θα πάω για κανένα FLAC.

Τον ενισχυτή μου τον πρότειναν στο μαγαζί. Δεν ήταν το θέμα οικονομικό απλά είπαν πως είναι αρκετός. Τώρα ξέρω…..

Να ρωτήσω κάτι άλλο βρε παιδία. Θεωρητικά θα πρέπει, όπως φαίνονται τα πράγματα να πάρω κάτι μεγαλύτερο. Δεν γίνεται να συνδέω σε σειρά ένα τελικό μετά τον Yamaha μόνο για τα μπροστινά ηχεία? Το setup αυτό δεν το έχω δει οπότε συχωρέστε μου πιθανή μπαρούφα. Τι θα προτείνατε?

Απάντηση: Re: kef iq90 - No deep bass responce

Δεν γίνεται να συνδέω σε σειρά ένα τελικό μετά τον Yamaha μόνο για τα μπροστινά ηχεία? Το setup αυτό δεν το έχω δει οπότε συχωρέστε μου πιθανή μπαρούφα. Τι θα προτείνατε?

Εννοείται ότι γίνεται και αυτό μάλιστα το κάνει πολύς κόσμος.
Χρησιμοποιείς τον A/V για προενισχυτή για τα δύο κανάλια και συνδέεις έναν τελικό δικάναλο όπου πάνω σε αυτόν θα συνδέσεις τα ηχεία σου.

Τον ενισχυτή μου τον πρότειναν στο μαγαζί. Δεν ήταν το θέμα οικονομικό απλά είπαν πως είναι αρκετός. Τώρα ξέρω…..

Σε παρακαλώ μπορείς να τους πάρεις τηλέφωνο και να τους πεις το πρόβλημά σου; Εχω περίεργεια να δω τι θα σου απαντήσουν.

Τάσο το έχω κάνει ήδη και μου είπαν ότι τους φαίνεται περίεργο. Η πλάκα όμως είναι πως και το μαγαζί αυτό είναι από τα πλέον εξειδικευμένα του χώρου. Με τους ανθρώπους είχα άψογη συνεργασία και πραγματικά νομίζω πως έπεσα στην περίπτωση....

Αναφερόμενος για τελικό--> Δηλαδή την έξοδο των δύο μπροστηνών ηχείων του Α/V την ρίχνω στην είσοδο του τελικού. Πρέπει να δηλώσω κάπου στον Α/V να κάνει μόνο προενύσχυση για τα μπροστινά? Σε 5.1 θα έχω κάποιο πρόβλημα?

Last edited:

Αναφερόμενος για τελικό--> Δηλαδή την έξοδο των δύο μπροστηνών ηχείων του Α/V την ρίχνω στην είσοδο του τελικού. Πρέπει να δηλώσω κάπου στον Α/V να κάνει μόνο προενύσχυση για τα μπροστινά? Σε 5.1 θα έχω κάποιο πρόβλημα?

ΟΧΙ. Την έξοδο L,R των preout θα ρίξεις στον τελικό ενισχυτή που είναι με βύσματα RCA. Οι μπόρνες των ηχείων από τον A/V θα είναι άδειες, δεν θα συνδέεται τίποτα.
Δεν δηλώνεις τίποτα άλλο, εκτός από ρύθμιση small-large. Κανένα πρόβλημα στο 5.1. Βασικά αυτό που κάνεις είναι να δώσεις "δύναμη" στα L,R αποφεύγοντας τον ενσωματωμένο ψόφιο τελικό ανισχυτή που έχει μέσα του ο A/V.

Υ.Γ. Το ότι το μαγαζί είναι και εξειδικευμένο του χώρου, είναι επιπλέον επιβαρυντικό στοιχείο.

Υπάρχει κόσμος που αγοράζει συστήματα με 400 ευρώ,
τα τοποθετεί "όπως να 'ναι" στο χώρο, βάζει τις ταινίες του και απολαμβάνει!!!

Υπάρχουν άλλοι που δίνουν 4000 ευρώ και προσπαθούν ξανά και ξανά αλλά μια το ένα πρόβλημα υπάρχει και μια το άλλο.

Μπορεί το hardware σου να μην είναι το πρόβλημα αλλά ο χώρος.
Είναι θέμα χώρου πολύ συχνά. Αν δεν κάνει ο χώρος, τζάμπα οι προσπάθειες.

Αυτό δεν είναι θέμα χώρου. Φταίει είτε το υλικό (mp3 χαμηλού bitrate) είτε οι ρυθμίσεις του ενισχυτή, είτε η ανεπάρκεια του ίδιου του ενισχυτή για τα συγκεκριμένα ηχεία.

Έχω το sub B&W PV1 για το οποίο διάβασα πολλά θετικά σχόλια. Πόσο καιρό προσπαθούσα να καταλάβω γιατί απολάμβανα περισσότερο τις χαμηλές συχνότητες βλέποντας ταινίες στο σαλόνι στο οποίο υπάρχει ένα σύστημα των 200 ευρώ, από ότι στο δωμάτιό μου στο οποίο έχω το pv1. Τελικά νομίζω ότι φταίει ο χώρος.

Re: Απάντηση: Re: kef iq90 - No deep bass responce

Αυτό το Audio Out που λέει για L,R δεν κάνει;

Τάσο απ' αυτό το audio out εξάγονται αναλογικά δικάναλα σήματα από μία συσκευή που είναι συνδεδεμένη στον ενισχυτή σε μία αναλογική του είσοδο (π.χ. cd player). Στην περίπτωση DVD player ή BD Player που έχει συνδεθεί στον ενισχυτή μέσω HDMI ή SPDIF, δεν γίνεται εξαγωγή σήματος απ' τις εξόδους αυτές. Συνεπώς για χρήση Home Cinema είναι πρακτικά άχρηστες.

Βασικά για 60τ.μ. χώρο και τα ηχεία είναι μικρά, και ο ενισχυτής.

Παρόλα αυτά, δεν θα έπρεπε να έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Σίγουρα δεν βοηθάει το ότι τα ηχεία είναι καινούργια. Θέλουν στρώσιμο, το οποίο δίνει όγκο στο χαμηλό. Αλλά στρώσιμο σε μεγάλες εντάσεις, με υλικό με πολύ μπάσο.

Σε εκείνη τη φάση βέβαια θα τηγανίσεις τον ενισχυτή.. :p

Τα MP3 σου δεν πιστεύω να φταίνε, τουλάχιστον όχι για την έλλειψη μπάσου.

Έχω το sub B&W PV1 για το οποίο διάβασα πολλά θετικά σχόλια. Πόσο καιρό προσπαθούσα να καταλάβω γιατί απολάμβανα περισσότερο τις χαμηλές συχνότητες βλέποντας ταινίες στο σαλόνι στο οποίο υπάρχει ένα σύστημα των 200 ευρώ, από ότι στο δωμάτιό μου στο οποίο έχω το pv1. Τελικά νομίζω ότι φταίει ο χώρος.

Δοκίμασε να κάνεις βόλτα το PV1 στον χώρο..

Πραγματικά βαθύ μπάσο ποτέ δεν θα βγάλει, αλλά για το μέγεθός του είναι σχετικά ικανοποιητικό.

Τα κακά νέα....Πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς αν πραγματικά δεν είναι γνώστης. Παρόλα αυτά το θέμα παραμένει. Έχω δώσει αρκετά χρήματα για τα ηχεία και δεν έχω το αποτέλεσμα που επιθυμώ.

Τα καλά νέα τώρα....Το μαγαζί προς τιμή του δέχθηκε να μου αλλάξει τον ενισχυτή με οποιονδήποτε της επιθυμίας μου + την χρηματική διαφορά της αξίας τους. Οπότε λέω να πάω για τον Yamaha DSP-Z7, .ή τον Pioneer SC-LX72. Τι λέτε? Ο SC-LX72 μου αρέσει περισσότερο αλλά με προβληματίζει που λέει Impedance at Output Level 6Ω http://www.pioneer.eu/uk/products/42/98/405/SC-LX72/specs.html. Θα είναι εντάξει με τα 8Ω ηχεία μου?