kef iq90 - No deep bass responce

Απάντηση: Re: kef iq90 - No deep bass responce

Τα καλά νέα τώρα....Το μαγαζί προς τιμή του δέχθηκε να μου αλλάξει τον ενισχυτή με οποιονδήποτε της επιθυμίας μου + την χρηματική διαφορά της αξίας τους. Οπότε λέω να πάω για τον Yamaha DSP-Z7, .ή τον Pioneer SC-LX72. Τι λέτε? Ο SC-LX72 μου αρέσει περισσότερο αλλά με προβληματίζει που λέει Impedance at Output Level 6Ω http://www.pioneer.eu/uk/products/42/98/405/SC-LX72/specs.html. Θα είναι εντάξει με τα 8Ω ηχεία μου?

+1 στο μαγαζί :a0210:
Θεωρώ ότι ο Yamaha έχει πιό γκάζια από τον Pioneer (500watt power consumption και ο Pioneer 330watt). Από δυνατότητες και οι δύο είναι καλά εξοπλισμένοι δεν θα σου λείψει τίποτα.

Σκληρο μπασσο χωρις εκταση και ογκο μπορει να εχεις απο μικρο ενισχυτη με ανεπαρκες τροφοδοτικο, απο αστρωτο ηχειο (λιγοτερο), απο ακυρωση στην θεση ακροασης απο τον ιδιο τον χωρο. Το ηχειο καλο παντως φαινεται με επαρκες χαμηλο.

Re: Απάντηση: Re: kef iq90 - No deep bass responce

+1 στο μαγαζί :a0210:
Θεωρώ ότι ο Yamaha έχει πιό γκάζια από τον Pioneer (500watt power consumption και ο Pioneer 330watt). Από δυνατότητες και οι δύο είναι καλά εξοπλισμένοι δεν θα σου λείψει τίποτα.

Πολλά μπράβο στο μαγαζί. :SFGSFGSF:

Οσον αφορά τον Pioneer, να σημειώσω ότι τόσο ο SC-LX72 όσο και ο μεγαλύτερος SC-LX82 χρησιμοποιούν τελικά διακοπτικά στάδια ICE Power της Bang & Olufsen, συνεπώς δίνουν υψηλές μετρήσεις ισχύος.

Στο γράφημα παρακάτω παρουσιάζονται οι μετρήσεις απ' το Αμερικάνικο Sound & Vision Magazine για τον Pioneer SC-07 (ο περυσινός LX-SC81):

3132009114243.jpg

Output at clipping (1 kHz into 8/4 ohms)
1 channel driven: 208/312 W (23.2/24.9 dBW)
5 channels driven (8 ohms): 138 W (21.4 dBW)
Distortion at 1 watt (THD+N, 1 kHz)
8/4 ohms: 0.05/0.05%*
Noise level (A-wtd): -75.2 dB*
Excess noise (with sine tone)
16-bit (EN16): 0.5 dB*
Frequency response: 20 Hz to 20 kHz +0, -0.3 dB

http://www.soundandvisionmag.com/content/pioneer-elite-sc-07-av-receiver-0

Κάπου λίγο πιο κάτω θα είναι τα νούμερα για τον SC-LX72.

Y.Γ. Επειδή η διαφορά στην τιμή δεν πρέπει να είναι μεγάλη, αν καταλήξεις στον Pioneer, θα σου πρότεινα να πάρεις τον SC-LX82.

Y.Γ. Επειδή η διαφορά στην τιμή δεν πρέπει να είναι μεγάλη, αν καταλήξεις στον Pioneer, θα σου πρότεινα να πάρεις τον SC-LX82.[/QUOTE]

+1 για τον 82.Παντος ο Ζ7 πιστευω ειναι ποιο μουσικος,οτι κι αν παρει απο τα 2 ειναι σουπερ.

Η διαφορά του 72 από τον 82 είναι περίπου στα 500 (1600 και 2100 αντίστοιχα).Δεν νομίζω ότι θα δώσω τα + 500, οπότε ο 72 μου φαίνεται πως θα είναι και η τελική μου επιλογή με ένα μικρό ενδοιασμό . Ειδικότερα ο ενδοιασμός μου έγκειται στο γεγονός πως στις τεχνικές προδιαγραφές, ο 72 δίνει Output Power per Channel 180W με impedance at Output Level στα 6Ω. Τα δικά μου τα ηχεία είναι 8 Ω. Λέτε να έχω κάποιο πρόβλημα?

Last edited:
Η διαφορα μου φαινετε αδικαιολογητα μεγαλη, παντος εγω αν ηταν να επιλεξω τωρα θα επελεγα z7,αν θες μας λες για την τιμη που σου ειπανε μιας και δε αναφερεις το μαγαζι.

Η διαφορά του 72 από τον 82 είναι περίπου στα 500 (1600 και 2100 αντίστοιχα).

Ετσι πάει να βγάλει το κατάστημα την αλλαγή; Η τιμή του SC-LX72 είναι περίπου 1550 ευρώ και του SC-LX82 1800 ευρώ. Είναι σίγουρο αφού το επιβεβαίωσα και προσωπικά την προηγούμενη εβδομάδα. Κι εδώ κάποια μέλη που πήραν τον LX82, τον αγόρασαν 1.900 ευρώ τον Δεκέμβριο. Αμέσως μετά υπήρξε και μείωση στην τιμή.

....ο 72 δίνει Output Power per Channel 180W με impedance at Output Level στα 6Ω. Τα δικά μου τα ηχεία είναι 8 Ω. Λέτε να έχω κάποιο πρόβλημα?

Μην ασχολείσαι με τα νούμερα. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει....

Επισεις αν ειναι τοσο ακριβος απο το συγκεκριμενο μαγαζι μπορεις να τον πουλησεις σαν μεταχειρισμενο χανοντας ελαχιστα σε σχεση με τη διαφορα τιμης τον 2 pioneer.Mετα τον παιρνεις απο αλλου φτηνοτερα.Η αν εχεις να αγορασεις κατι αλλο απο το μαγαζι αυτο π.χ κεντρικο που δεν εχεις.

Output at clipping (1 kHz into 8/4 ohms)
1 channel driven: 208/312 W (23.2/24.9 dBW)
5 channels driven (8 ohms): 138 W (21.4 dBW)

Μου κάνει εντύπωση η διαφορά στην ισχύ μεταξύ 1 και 5 channel.

Τα ICE modules υποτίθεται ότι έχουν πάνω στην πλακέτα του κάθε καναλιού τροφοδοτικό και ενισχυτή, ακριβώς για να μην εξαρτώνται όλα από ένα κοινό τροφοδοτικό.

Οπότε, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν μετρήσιμες διαφορές στην έξοδο, ασχέτως του αριθμού των καναλιών.

Έχεις καμία ιδέα τι γίνεται; Έχει γίνει καμία "μαϊμουδιά" και δεν χρησιμοποιούνται τα "κλασικά" ICE power modules?

Τώρα που το λες με βάζεις σε σκέψεις...... :chinscratch:

Εδώ είναι οι μετρήσεις του SC-27 (ο αντίστοιχος LX-SC82) απ' το Hometheatermag.com:

HT Labs Measures

Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 111.3 watts
1% distortion at 131.4 watts

Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 107.4 watts
1% distortion at 124.2 watts

"The SC-27ʼs left channel, from CD input to speaker output with two channels driving 8-ohm loads, reaches 0.1 percent distortion at 151.6 watts and 1 percent distortion at 185.5 watts. Into 4 ohms, the amplifier reaches 0.1 percent distortion at 224.1 watts and 1 percent distortion at 270.6 watts."

Κι εδώ φαίνονται διαφορές μεταξύ 2, 5 και 7 καναλιών.

Last edited:
Έχω τον lx70 και τα dali concept 10. Γνώμη μου είναι:
α) Να αγοράσεις έναν όσο πιο φθηνό av-receiver γίνεται που να έχει όλα όσα θέλεις, χωρίς να ασχοληθείς με το πόσα watt είναι.
β) Να αγοράσεις έναν δικάναλο τελικό ενισχυτή 200-250 watt ανά κανάλι για να ενισχύσεις τα L & R.

Δες τις αγγελίες στο avclub για μεταχειρισμένους τελικούς. Τι παλιός τελικός, τι καινούριος.

Οι av-receiver από την άλλη, όσο πιο καινούριοι, τόσο καλύτερα πολύ πιθανόν.

Μπορεί αυτό που θέλεις να μην το δίνουν τα ηχεία που πήρες. Δεν έχει σημασία το ότι είναι ακριβά. Αν θέλεις χαμηλά, κοιτάς τα woofer να είναι όσο μεγαλύτερα γίνεται. Τα ηχεία σου έχουν 6,5". Υπάρχουν και με 12". Το πρόβλημα είναι ότι στις τιμές γύρω στα 2000 ευρώ, νομίζω ή θα πάρεις ηχεία με καλές μεσαίες και ψηλές αλλά μέτριες χαμηλές συχνότητες, ή θα πάρεις ηχεία με καλό χαμηλό και μέτριες μεσαίες και ψηλές(δεν υπάρχουν πολλές επιλογές τέτοιες, τα δικά μου είναι τέτοια).

Αν θέλεις όλες να είναι καλές πας σε τιμές που αγοράσεις mini αυτοκίνητα του κουτιού.

Νομίζω όμως ότι αν ένας χώρος είναι κατάλληλος, τότε και τα πιο φθηνά ηχεία μπορούν να είναι εντυπωσιακά. Δεν θα έχουν απλός την καθαρότητα των ακριβών.

Δες τις αγγελίες στο avclub για μεταχειρισμένους τελικούς. Τι παλιός τελικός, τι καινούριος.

Οι av-receiver από την άλλη, όσο πιο καινούριοι, τόσο καλύτερα πολύ πιθανόν.

Ηδη έχει καταληξει σε αλλαγη του ΑV με εναν μεγαλύτερο δεν χρειάζεται να ξάχνετε απο την αρχή :slapface:
Το μόνο που μένει ειναι να τον πάρει σε καλή τιμή:a0210:

Εγώ θα αφήσω το άλλαγμα ενισχυτή στην άκρη για λίγο,και θα προτείνω κάποιες δοκιμές πριν αλλάξει κάτι και δεν είναι τα ηχεία.:smash:

Βρες έναν PA τελικό με 150-200w ανά κανάλι,ή watt να βγάζει και ότι να ναι αρκεί όχι κινέζικο,και βάλε πάνω ένα ηχείο ή δυό αν είναι δικάναλος,αν έχει bi-wiring terminal σύνδεσε μόνο τα woofer αλλιώς βάλε ένα δεκάρι πηνίο,και άνοιξε την ένταση σε σημείο να καταλαβαίνεις ότι οδηγείται σωστά.

Προσωπικά ίσως να έβγαζα το μεγάφωνο απ'το subwoofer και θα έβαζα εκεί ένα ηχείο για δοκιμή αν δεν είχα ενισχυτή.

Αν όχι,πήγαινε τα σε άλλο χώρο και ξαναδοκίμασε.

Εκεί πέρα θα το καταλάβεις το ηχείο αν βγάζει καλές χαμηλές ή όχι.

Αν αλλάξεις ενισχυτή απ'την στιγμή που μπορεί να μην σου αρέσουν οι χαμηλές των συγκεκριμένων ηχείων δεν κάνεις κάτι,γιατί με καμιά 50αριά watt που βγάζει ο ενισχυτής με 4 ηχεία πάνω με την ευαισθησία που έχουν φαντάζομαι ότι θα έπρεπε να παίζουν τουλάχιστον ικανοποιητικά,εκτός αν είναι εντελώς ψόφιος που ζορίζεται και αντί να βγάλει μπάσο παραμορφώνει.

Φαντάζομαι ότι τα έχεις στρώσει τα ηχεία έτσι; Αν όχι να ξέρεις ότι μετά το στρώσιμο θα ξυπνήσεις μια φορά και θα πεις δεν είναι τα ηχεία που αγόρασα αυτά,γιατί ή θα σου αρέσουν πολύ ή καθόλου.:Banane0:

Τον ενισχυτή τον καινούργιο θα τον πάρω την ερχόμενη Δευτέρα η Τρίτη. Ομως πρώτου δώσω τα επιπλέον 1200 θα κάνω το ΣΚ δοκιμή με έναν δικάναλο yamaha για να έχω μια δεύτερη άποψη. Επιπλέον περιμένω και έναν φίλο ηχολήπτη να μου πει και αυτός τη γνώμη του. Αυτός πάντως πιστεύει πως είναι θέμα ενισχυτή. Για να δούμε...

Το σημαντικότερο είναι δοκιμή στο χώρο σου. Σε κάθε άλλο χώρο μπορεί να ακούγεται διαφορετικά. Από εκεί και πέρα δεν έχει σημασία αν αρέσει ή αν θεωρείται από κάποιους καλός ή όχι καλός ο ήχος. Τι αρέσει στον καθένα είναι υποκειμενικό. Άλλον μπορεί να τον αρέσει να παραμορφώνεται ο ήχος :)